#گُزارشِفَلسَفی_1
#مجمعِعالیِحِکمتِاسلامی_1
🔹از پایگاه اطلاعرسانی مجمععالیحکمت اسلامی اینگونه برمیآید که، این مجمع علاوه بر گروههایی که در موضوعات بنیادین فلسفی فعالیت دارند، گروههای دیگری را که زمینهساز امتداد حکمت و فلسفه اسلامی در موضوعات انسانی باشد، هم شامل میشود؛
http://hekmateislami.com/?page_id=2565
گروههای؛ کلام، معرفت شناسی، فلسفه، فلسفه دین، عرفان، فلسفه های مضاف، فلسفه سیاسی، فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق، حکمت عملی، فلسفه هنر، فلسفه علوم انسانی.
🔹به اقتضای فرصتی که داریم با برخی از این گروهها که موضوع فعالیت آنها دغدغه امتداد حکمت و فلسفه اسلامی است، آشنا میشویم.
@monir_ol_din
#گُزارشِفَلسَفی_1
#مجمعِعالیِحِکمتِاسلامی_2
#گروهفلسفهعلومانسانی_1
▫ برای شروع از گروه #فلسفهعلومانسانی آغاز میکنیم. سؤال ما این است که، این گروه در نسبت با دغدغه #امتدادحکمتوفلسفه چه اقداماتی داشته است؟
▫گروه علمي فلسفه علوم انسانی از جمله گروه هاي علمي است كه در حال حاضر داراي 16 عضو فعال مي باشد كه بصورت مستمر هر دو هفته يكبار دوشنبه شب ها جلسه برگزاري مي نمايند كه موضوعات علمي محور مباحث گروه مي باشد كه توسط اعضاء مورد بررسي و نقد قرار مي گيرد. اكنون حجت الاسلام و المسلمين دکتر آذربایجانی مدير گروه و جناب آقای دکتر هادی موسوی دبیر علمی گروه فلسفه علوم انسانی را برعهده دارند.
http://hekmateislami.com/?page_id=134
▫فهرست خوبی از جلسات علمی این گروه مشاهده میشود؛
1- ظرفیت شناسی فقه اسلامی برای علوم انسانی ▪ حجت الاسلام والمسلمین مبلغی
2- ظرفیت شناسی عرفان اسلامی برای علوم انسانی ▪ حجه اسلام والمسلمین یزدان پناه
3- ظرفیت شناسی تاریخ و تمدن اسلامی برای علوم انسانی ▪ حجت الاسلام والمسلمین دکتر الویری
4- ظرفیت شناسی و اقتضائات کلام اسلامی برای علوم انسانی ▪ حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی
5- ظرفیت شناسی فلسفه اسلامی برای علوم انسانی ▪ حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا
@monir_ol_din
#گُزارشِفَلسَفی_1
#مجمعِعالیِحِکمتِاسلامی_3
#گروهفلسفهعلومانسانی_2
🔹 ادامه گزارش از گروه فلسفه علوم انسانی؛
6- اقتضائات وظرفیتهای فلسفه اسلامی برای علوم انسانی دینی ▪ آیت ا… فیاضی
7- ظرفیت شناسی علم اصول برای علوم انسانی ▪ آیت الله اعرافی
8- ظرفیت شناسی علوم حدیث برای علوم انسانی ▪ حجت الاسلام والمسلمین مسعودی
9- ظرفیت شناسی تفسیر و علوم قرآنی برای علوم انسانی ▪ آیت الله رجبی
10- ظرفیت شناسی اخلاق اسلامی و علوم اخلاق برای علوم انسانی ▪ آقای دکتر محسن جوادی
11- فلسفه تعلیم و تربیت ▪ حجت الاسلام والمسلمین صادق زاده قمصری
12- فلسفه اقتصاد ▪ حجت الاسلام والمسلمین عربی
13- فلسفه جامعه شناسی ▪ حجت الاسلام والمسلمین بستان
14- فلسفه مدیریت؛ چیستی، چالش ها و ظرفیت های ما ▪ آقای گائینی
15- تأثیر هایدگر بر علوم انسانی ▪دکتر عبدالکریمی
16- امکان علوم انسانی برپایه علم النفس ارسطو ▪ دکترحسین کلباسی اشتری
17- فارابی وعلوم انسانی ▪ دکتر قاسم پور حسن
18- بازخوانی علوم انسانی از منظر صدرالمتالهین شیرازی ▪ حجت الاسلام دکتر پارسانیا
19- علامه طباطبائی وعلوم انسانی ▪حجت الاسلام دکتر آذربایجانی
20- خواجه نصیرالدین طوسی و علوم انسانی ▪ دکتر یوسفی راد
🔹این عناوین،موضوعات جلسات گروه فلسفه علوم انسانی است که، البته تعداد کمی از آنها را در کانال منعکس کردم و جلسات دیگری با سایر اساتید حوزه و دانشگاه نیز تشکیل شده است.
👇👇👇
🔺درباره این جلسات سؤالی به ذهن خطور میکند که خواهم پرسید.
@monir_ol_din
🌸🌸اسعدالله ایامکم🌸🌸
یا رَبَّ الحُسَینِ، بِحَقِّ الحُسَینِ، أِشفِ صَدرَالحُسَینِ، بِظُهورِ الحُجَّةِ.
@monir_ol_din
اندیشه انقلاب اسلامی
#گُزارشِفَلسَفی_1 #مجمعِعالیِحِکمتِاسلامی_1 🔹از پایگاه اطلاعرسانی مجمععالیحکمت اسلامی اینگون
#نکتهایبرایتامل
✔️در #اساسنامهمجمع در ضمن اهداف، هیچ اشارهای به دغدغه امتدادحکمت و فلسفه نشده است، در حالیکه گروههای متعددی با همین دغدغه تشکیل شده است. اهداف به گونهای نگاشته شدهاند که، فقط ناظر بر #علومعقلی هستند و به این نکته که باید این علوم در موضوعات اجتماعی سیاسی امتداد پیدا کنند را اشارهای نمیکنند.
🔸پرواضح است که، مجمع عالی حکمت، با تشکیل گروههایی در موضوعات جاری اجتماعی با پیوست عقلی فلسفی، میخواهد وارد این میدان شود و مجدانه پیرامون فلسفه سیاست، فلسفه هنر، فلسفه حقوق و.... اندیشهورزی نماید و در تضارب آراء موجبات بسط فکر و ایده را فراهمنماید، (شکر الله مساعیهم) لیکن نکتهای بسیار مهم قابل طرح است و آن اینکه؛
🔸اگر در اساسنامه و بدو تأسیس یک سازمان به #امتدادعلومحکمی در عرصه سیاست و اجتماع اندیشیده نشود، آیا تأسیس گروهها میتواند این دغدغه را بپوشاند؟ آیا غیر از این است که، این امر نشاندهنده آن است که، تأملی هرچند کوتاه و مختصر، پیرامون امتداد حکمت و چگونگی امتداد صورت نپذیرفته است و ضرورت داشت این تأمل در میان بانیان و مؤسسان مجمع تعین مییافت و تبدیل به یک انگاره جمعی میگشت و سپس در ساختار تشکیلاتی با تأسیس برخی گروهها راه خود را ادامه میداد؟
🔺آنچه گفته شد، نکتهای برای تأمل است، و همه فعالیتهای دغدغهمندان انقلاب اسلامی را میپوشاند؛ آیا ما با تأسیس ساختار و سازمان میتوانیم ایده امتداد حکمت و فلسفه را سامان بدهیم یا اینکه، انگارهای هرچند مختصر باید در این مسیر فراهم نمود و سپس برای آن انگاره، ساختار و سازمان طراحی کرد؟ آیا وقت آن نرسیده است که، مساله ای واقعی با عنوان #امتدادحکمتوفلسفه را در سه عرصه چرایی، چیستی و چگونگی پیجویی نماییم؟
@monir_ol_din
• | مَجمعِعالیِحِکمَتِاِسلامی | •
یکی از مسائل واقعی پیشروی فلاسفه و اساتید حکمت این است؛ #آیا فلسفه اسلامی میتواند در عرصه اجتماع و سیاست امتداد پیدا کند؟ اگر نمیتواند، #چرا، و اگر میتواند، #چگونه؟
جای این پرسشها در مجامع حِکمی خالی است.
@monir_ol_din
🔅حضرت آیتالله خامنهای(مدظله العالی):
▫️فلسفههای مضاف - مثل فلسفه علومانسانی، فلسفه روانشناسی - خوب و لازم است؛ اینها همان چیزهائی است که #امتدادحکمت ما محسوب میشود؛ منتها تکیه اساسی را باید بگذارید روی مسائل کلان جامعه اسلامی؛ مثل #حکومت. ما وقتی به فلسفههای غرب نگاه میکنیم، میبینیم مسائلی مثل حکومت، اقتصاد، شأن مردم، شأن انسان، طبق نظرات آنها، حل میشود. اینها مسائل بنیادی شاخههای اصلی زندگی و جامعه است؛ #اینهابایددرفلسفهپاسخپیداکند.
▫️البته بعضی از آقایان در این یکی دو سال اخیر به من گفتند که ما داریم در این مسائل کار میکنیم - حالا من در این خصوص ارزیابیی ندارم - باید در این زمینه کار شود. واقعاً برویم ببینیم بر اساس فلسفه ما، شکل جامعه، بنیان سیاسی جامعه، حکومت در جامعه، به چه شکلی خواهد بود؛ یعنی ما برای #مسئلهحکومت، در فلسفه چه پاسخی داریم. نمیشود بگوئیم آقا فلسفه ذهنیات محض است و به مسائل زندگی و جامعه ارتباطی ندارد؛ #اینمعنیندارد. به نظر من بخش عمده از جاذبه فلسفه غرب، مربوط به این است. همچنین مسئله اقتصاد. بنابراین به طور کلی جهانبینی اسلام تبیین شود. مواد اصلی جهانبینی اسلام را مشخص کنید - مسئله انسان، مسئله خدا، مسئله ارتباط انسان و خدا، مسئله تکلیف - در فلسفه اسلامی روی اینها کار شود. البته اینها پاسخهای روشنی هم دارد، در فلسفه ما خیلی از اینها مسائل مبهمی نیست؛ اما باید این پاسخها منعکس شود، گفته شود.»
💥 در جمع "اعضای مجمع عالی حکمت اسلامی"
۱۳۹۱/۱۱/۲۳
@monir_ol_din
• | حضرتآیتاللهخامنهای | •
واقعاً برویم ببینیم براساس فلسفه ما، شکل جامعه، بنیان سیاسی جامعه، حکومت در جامعه، به چه شکلی خواهد بود؛ یعنی ما برای #مسئلهحکومت، در فلسفه چه پاسخی داریم.
#اینهابایددرفلسفهپاسخپیداکند.
@monir_ol_din
اندیشه انقلاب اسلامی
• | مَجمعِعالیِحِکمَتِاِسلامی | • یکی از مسائل واقعی پیشروی فلاسفه و اساتید حکمت این است؛ #آیا
#فلسفهحکومت
🔸عطف به آنچه که از دغدغه مقام معظم رهبری درباره امتداد حکمت در مسائل حکومت اشاره شد، در یکی از نشستهای گروه #فلسفهسیاسی جلسهای با عنوان «صورتبندی دولت در جامعه اسلامی در؛ تعامل فلسفه و جامعهشناسیسیاسی» با ارائه “حجت الاسلام دکتر محمد جواد نوروزی“ منعقد میگردد.
http://hekmateislami.com/?p=1076
🔸 با تقدیم احترام محضر بزرگواران و تواضع تمام در برابر طرحهای فکری ایشان، اما این سؤال برای حقیر مطرح است که؛
«با وجود اینکه، بنابر عنوان جلسه، سخن از تعامل فلسفه و جامعه شناسی سیاسی در دولت اسلامی، رفته است پس چرا در این ارائه که خلاصه آن در سایت موجود است، نشانی از مبانی فلسفی نیست؟ اینکه میفرمایند؛ دولت اسلامی در تعامل امام و امت صورتبندی میشود، این صورتبندی به کدام مبنای فلسفی بازگشت می کند؟ امتداد کدام مبنای حکمی فلسفی است؟»
#اینهابایددرفلسفهپاسخپیداکند.
@monir_ol_din
▫در غیبت اندیشههای اصیل اسلامی، حتماً ایدههای فلسفی غریب غربی، مجال ترجمه و تدریس و آموزش را پیدا خواهند کرد.
▫اینکه، حضرت آقا میفرمایند؛ دانشجویان ما #کانتوهگل را بیشتر از #ابنسیناوملاصدرا میشناسند، درباره #فلسفهسیاسی هم صدق میکند.
▫اساتید و محققین برجستهای در این زمینهها فعالیت دارند (شکرالله مساعیهم) اما آنگونه که باید و شاید در برابر فلسفه غرب محکم نایستادهایم.
@monir_ol_din
#گزارشفلسفی_1
#همایشسیاستمتعالیهازمنظرحکمتمتعالیه
🔺به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با همکاری مجمع عالی حکمت اسلامی، پژوهشگاه علوم وحیانی معارج و انجمن مطالعات سیاسی، همایش علمی #سیاستمتعالیهازمنظرحکمتمتعالیه روز پنجشنبه سوم بهمن 87، با سخنرانی حکیم متأله حضرت #آیةاللّهجوادیآملی و تنی چند از اساتید و کارشناسان، در مرکز همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی برگزار گردید.
https://hawzah.net/fa/Magazine/View/6435/6879/82731
🔸 خبر فوق را از این جهت به اطلاع رسانیدم که گزارش از فعالیتهای اساتید و محققین گرامی هم صورت گرفته باشد و جانب انصاف رعایت شود. علاوه بر برگزاری همایش فوق نشریهای با عنوان #سیاستمتعالیه نیز راهاندازی شده است که با سردبیری آقای #دکترشریفلکزایی فعالیت میکند.
http://sm.psas.ir/
و همچنین بسیاری طرحهای پژوهشی، سخنرانیها، مقالات و کتبی که در این راستا نوشته شده است. کتاب معروف سیاست متعالیه در ۳ جلد از آثار این همایش میباشد.
@monir_ol_din