#خطاب_به_مربی
مهمترین درس انتظار
🔹#مسلمان با درسِ انتظار، #تعلیم می گیرد که بن بستی در زندگی بشر نیست که باز نشود.
🔸وقتی در نهایتِ زندگیِ انسان، خورشیدِ فرج ظهور خواهد کرد، در بن بست های جاریِ زندگی هم همین #فرج، مورد انتظار است.
حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی)
۱۳۸۴/۰۶/۲۹
#روش_تدریس
🌼 چگونه کلاس مجازی را مدیریت کنیم ؟
چگونه می توانید کلاس #مجازی خود را دلپذیرترو با ارزش تر کنیم؟
کدام یک از استراتژی ها و رویکردهای سنتی مدیریت کلاس را می توانیم در کلاس مجازی استفاده کنیم؟
از چه سبک ها و روش های تدریس می توانیم استفاده کنیم تا در آموزش های آنلاین خود مؤثر باشیم؟
🌼 پس مربی مهدوی عزیز:
قبل از آمادگی برای شروع درس خود ، مطمئن شوید که جلسه را برنامه ریزی کرده اید.
زمان های درسی را مشخص کنید. #مخاطبان کوچک نسبت به سایر مخاطبان از توجه کمتری برخوردار هستند.
بنابراین ، شما باید استراحت ها و بازی ها و ترفندهای بیشتری را برای تمرکز مخاطبان کوچک در نظر بگیرید.
دروس ساختاری خوبی ایجاد کنید تا در مدیریت زمان کلاس مجازی به شما کمک کند.
استفاده از لیست هایی برای کارهای روزانه ، هفتگی و ماهانه برای شما و مخاطبان ایده خوبی است.
این بحث ادامه دارد....
✳️ موضع گیری کودکانه و معصومانه دختر بچه ای عزیز و دوست داشتنی به نام رقیه، در خرابه شام، نه فقط یک رفتار کودکانه صرف در فراق پدر، بلکه حرکتی نظام مند و هدفدار جهت بیان مظلومیت اهل بیت علیهم السلام، خاصه امام حسین علیه السلام و نیز مهیا کردن فرصتی برای امام زمانش (امام سجاد علیه السلام) جهت بیان حقایق نهضت عاشورا و برملاکردن چهره کفر و الحاد و نفاق بنی امیه، خاصه یزید بود.
✳️ او نشان داد، که همه انسان ها در هر سن و جایگاهی، ماموریت دارند به عنوان سرباز، وظیفه خود را در مقابل امام زمان خویش، همچون شهدای کربلا، اداء نمایند. سربازان امام حسین علیه السلام در کربلا، از کودک شیرخوار گرفته تا پیرمرد کهنسال، همگی با معرفت و انس به امام خویش، مردانه و عاشقانه، در جهت ادای دین نسبت به امام زمان خویش، قدم های بایسته و شایسته را برداشتند.
#مهارتهای_مربیگری
🌼مخاطبان خود را بشناسید
⭐️برای این که ببینید چگونه «تدریس» می کنید، تسلّط بر مباحثی که آموزش میدهید، کافی نیست. باید کسانی را که به آن ها آموزش میدهید را نیز بشناسید؛ استعدادهایشان، تجربیات گذشتهشان، و نیازهایشان را دریابید. در غیر این صورت نمیتوانید بفهمید آن ها در حال حاضر چه چیزهایی میدانند و نیاز دارند؟ چه چیزهایی بیاموزند؟
☘️ از شما «مربّیان» میخواهیم تصور کنید شخصی با شما تماس گرفته است و میپرسد «چگونه میتوانم به مشهد بروم؟» اولین چیزی که شما باید از آن او بپرسید این است که: «الان شما کجایی؟» پیش از آن که او را به سوی مقصد هدایت کنید، لازم است بدانید از کجا دارد شروع میکند. به نظر بدیهی است؛ اما در قالب استاد، گاهی سفر را آغاز میکنیم و فراموش میکنیم از #مخاطبان بپرسیم کجا هستید؟ یا از کجا دارید شروع میکنید؟ گاهی از شاگردان باید پرسید: میخواهم ببینم #مخاطبانم درس را خودشان چگونه ارزیابی میکنند. این امر اجازه میدهد بفهمیم آن ها چقدر یا موضوع مورد بحث آشنا هستند. اینگونه بهتر می توانیم تدریس کنیم
منبع: سایت مهارت تدریس
#تجربیات_کلاسداری
🌼ادب
✅ #ادب، کلمه مقدسی است و کسی که ادب دارد، بایستی شکر خدا را کند.
🔹 یک سنخ ادب در مقابل کم سنتر از خود یا هم سن خود است. ادب #معلم در مقابل شاگرد از نظر #تربیتی مهم است.
⭐️همین رعایت ادب باعث خیلی از گشایش ها در تدریس خواهد شد.
#مربیان_بزرگ
دوستی مشفق و صدیق:
شهید قدوسی (ره) در برخوردهای شخصی و مسایل خصوصی بیش از حد #دوست و صمیمی بود برای آشنایان و شاگردانش #انیس و غمخوار و محرم راز بود و در نشست های خصوصی که افراد با او داشتند و گاه از شب تا به صبح طول می کشید کسی احساس خستگی و افسردگی نمی کرد، به آداب اجتماعی و مسایل تربیتی اهمیت زیادی می داد و رعایت کننده اخلاق اسلامی در برخورد با دوستان بود، در عین حال که متواضع و دوستانه رفتار می کرد وقار و هیبت خاصی داشت و خداوند متعال محبت او را در دل ها قرار داده بود .
توصیه های اخلاقی آیت الله مشکینی (ره) به طلاب
انسان موجود مرکبی از ساعات، ایام، شهور و سنوات است. هر ساعتی که میگذرد یک مقدار از وجودش کم میشود مانند یک بطری پر از مایع است که قطره قطره از او کاسته میشود و هر قطرهای که از او بریزد، همان اندازه از مایع کم میشود. بنابراین اگر میخواهید افتخار سربازی #امام_زمان (عج) را پیدا کنید و یک روزی شیخ مفید و شیخ طوسی شوید، از حالا باید بفهمید، وقتتان چیست و در این زمینه سه نکته را مهم شمرده و لحاظ کنید؛
⬅️اول: برای چه به دنیا آمدهایم و هدف چیست؟
⬅️دوم: حرکت به سوی هدف و کوشش برای رسیدن به آن.
⬅️سوم: تهیه شرایط وصول به هدف را مشخص کنید.
برگرفته از سایت بلاغ
#معرفی_کتاب
کتاب «تربیت دینی کودک»، درسهای تربیتی آیت الله حائری شیرازی(ره) از سوی دفتر نشر معارف به چاپ رسید.، این کتاب اولین جلد از مجموعه درسهای تربیتی آیت الله حائری شیرازی است که با نگاهی نو، به محورهای اصلی تربیت اسلامی میپردازد. نویسنده در مقدمه کتاب میگوید: «امروزه تعلیم و تربیت از مسائل بسیار مهم عالَم است. اساس امنیت عالَم به تعلیم و تربیت برمیگردد... اگر انسانها بد تعلیم و تربیت شوند، ابزار تهاجم فرهنگی خواهند شد. اگر عالَم بخواهد از این وضعی که در آن هست آزاد شود، آن آزادی در گرو اصلاح روش تعلیم و تربیت است. با اصلاح این روش، علما و دانشمندانی ظهور خواهند کرد که عالَم بهواسطۀ آنها اصلاح خواهد شد».
#روش_تدریس
🌼نکات مدیریت کلاس مجازی
۱ – قوانین و انتظارات خود را قبل از شروع کلاس تنظیم کنید
تعیین قوانین و انتظارات واضح در مورد موضوع تدریس ، مشارکت ، روند مطالعه ، مهلت و …. مهم است. سیستم پاداش مورد استفاده خود را توضیح دهید.مطمئن باشید که قوانین را به روشی مثبت ارائه می دهید.
همه قوانین باید به ساده ترین شکل ممکن و آسان دنبال شوند. مخاطب خود را از وظایف و مسئولیت هایشان اگاه کنید.
قوانین و هنجارها را با مخاطب خود در میان بگذارید؛ بگذارید آنها بخشی از روند تعیین قوانین باشند.
از آنها ایده و پیشنهادهایی در مورد ساختار درس بخواهید. از زبان مودبانه و احترام آمیز و ارتباط تصویری استفاده کنید؛توضیح دهید که چه زبان و عباراتی قابل قبول است و کدام کلمات در کلاس مجازی شما قابل قبول نیست.
بدون حواس پرتی: همه تلفن ها باید خاموش شوند. تمام صداها و چیزهاییکه حواس حاضرین در کلاس را پرت میکند باید از کلاس دور شود
۲ – یک روال معمول برقرار کنید
مخاطب هنگامی که فرایند مطالعه به خوبی تکمیل شود و رویه ها قابل پیش بینی باشد احساس اطمینان و راحتی بیشتری می کنند.
هنگامی که دانش آموزان همه چیز را میدانند (هنگام شکستن قوانین و همچنین هنگامی که آنها پیشرفت خود را نشان می دهند)
پیروی از هنجارها و شرکت در فرایند یادگیری برای آنها راحت تر است.از هنجارها و ساختار درسی که در ابتدای دوره ایجاد کرده اید پیروی کنید.
به عنوان مثال ، اگر ترجیح می دهید جلسه را با بررسی تکالیف شروع کنید ، هر بار این مرحله را انجام دهید.خوب است که یک روال را برای شروع و پایان جلسه #آنلاین داشته باشید.
حتماً از روال تعیین شده پیروی کنید تا روند آموزش و یادگیری انلاین مؤثرتر باشد.
منبع: سایت روش تدریس
#مربیان_بزرگ
اخلاص در امور
آیتالله مجتهدیتهرانی(رحمتاللهعلیه): بدان که همه ما انشاءالله #سرباز_امام_زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) هستیم و برای آن حضرت، مدرک و تحصیلات و شهرت و غیره اهمیت ندارد.
🔸 امام(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) اموری از قبیل #اخلاص را میخواهد. اگر کسی بهترین اعمال را انجام دهد ولی اخلاص نداشته باشد، از او پذیرفته نیست.
هدایت شده از مرکز مجازی مهدویت
... و منح النصح و بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهاله ...
همیشه جمله فوق در زیارت اربعین (که در توصیف شخصیت والای سیدالشهدا علیه السلام بیان شده) ذهن مرا درگیر میکرد که :
اگر آن امام همام برای ما اسوه است (که هست) ، پس نسبت و رابطه من با جمله فوق به چه میزان است !؟
یعنی من با توجه به موقعیتی که دارم تا چه حد حاضرم با آن امام مهربان در زمینه جهالت زدائی از جامعه همراه باشم و اکنون نیز با هدف آن عزیز ، چقدر فاصله دارم ؟!
در جواب به این نتیجه رسیده ام که من نه تنها با امام ، که با یاران شهیدش نیز خیلی خیلی فاصله دارم ... راستی چه باید کرد ؟! ...
مرکز مجازی مهدویت:
eitaa.com/mahdi313com