10.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ علیهالسلام: ضَعْ أَمْرَ أَخِيكَ عَلَى أَحْسَنِهِ حَتَّى يَأْتِيَكَ مَا يَغْلِبُكَ مِنْهُ وَ لَا تَظُنَّنَ بِكَلِمَةٍ خَرَجَتْ مِنْ أَخِيكَ سُوءاً وَ أَنْتَ تَجِدُ لَهَا فِي الْخَيْرِ مَحْمِلًا. (الكافي، ج۲، ص:۳۶۲)
رهبر انقلاب ۱۳۹۵/۵/۲:
«تا آنجایی که ممکن است کار برادر مؤمن را حمل کنید بر صحت...
تا وقتی... به یقین نرسیده است، قرائن متعددهای بر او قائم نشده است این را حمل کند علی احسنه، به آن وجه حسن. #قاعده_کلی است.
اگر #همین_یک_دستور را ما در بین خودمان رعایت بکنیم چقدر از این دشمنیها و #شایعهها و مخالفتها و اینها کم خواهد شد؛
این دستورهای اخلاقی برای این است که پیوندهای میان افراد جامعه را آنچنان مستحکم کند که یکپارچگی جامعه حفظ بشود...
این یک دستور عمومی است برای همه ما.»
@mosabereh
پازل دشمن را تکمیل نکنید!
«به مجردی که دشمن کوچکترین تحرکی نشان داد، او را هدف قرار بدهید. در جنگ فرهنگی، در جنگ سیاسی، در جنگ امنیتی، تحرک دشمن را درست نمیتوان دید. گاهی اوقات، دشمن کار را به گونهای ترتیب میدهد که حرف حقی، از زبان یک نفر صادر بشود! دشمن ناحق و باطل است، پس چرا میخواهد این حرف حق از زبان آن شخص صادر بشود؟ چون میخواهد پازل خودش را کامل کند. این پازل از صد یا دویست قطعه تشکیل شده؛ یک قطعهاش هم همین حرف حقی است که آن شخص باید بزند تا این پازل را کامل کند! اینجا این حرف حق را نباید زد. پازل دشمن را کامل نباید کرد. در این حد هوشیاری لازم است! بله، وارد سیاست بشوید و فکرِ سیاسی کنید؛ اما بسیار هوشیار. دشمن نباید بتواند از هیچ حرکت و اظهار و موضعگیری شما استفاده کند. این، اصل اول و یک #خط_قرمز است.»
رهبر انقلاب در دیدار بسیج دانشجویی ۱۳۸۶/۲/۳۱
@mosabereh
به مناسبت میلاد امام حسن علیه السّلام، متنی از آقای مصطفی محقق داماد بازنشر شده است با عنوان «قهرمان صلح»؛ لطفا قبل از نقد آن، متنشان را در ذیل بخوانید (البته آقای حسن روحانی هم چنین مطالبی میگفتند).
«قهرمان فقط کسی نیست که در میدان جنگ بر دیگری پیروز میشود بلکه قهرمان آن کسی باشد که بتواند با یک سیاستی یا جلوی جنگ را بگیرد یا اصلاً جنگ شروع نشود یا بعد از شروع شدن، جنگ را خاموش کند.
به نظر من مظلوم تاریخ امام حسن(ع) هستند؛ مرد هنرمندی که با یک صلح، تشیع را حفظ کرد. و این اقدامی بود که از جدش پیغمبر(ص) یاد گرفته بود. اگر صلح حدیبیه نبود، امروز اسلام نبود و اسلامی باقی نمیماند.
یکی از زیباترین چهرههای دیپلماسی پیامبر(ص) صلح حدیبیه است. کسی اگر بخواهد دیپلماسی رسول الله را مطالعه کند، باید از صلح حدیبیه آغاز کند و جالب این است که در قرآن مجید نیز «فتح» به معنای پیروزی برای «صلح» نامگذاری شده است. «إِنَّا فَتَحْنَا لَکَ فَتْحًا مُبِینًا؛ ما تو را در میان ظلم، پیروزی بخشیدیم.»
هنر رسول الله(ص) در این بود که جلوی جنگ و خونریزی را گرفت با وجود اینکه عدهای از افراد افراطی تند به ایشان ایراد گرفتند، اما ایشان تصمیم گرفت و قرار داد صلح نوشت و مقدمه آینده اسلام همین صلح حدیبیه شد و واقعاً باید یک کتاب بسیار بزرگ از نظر حقوقی نوشت و تبیین کرد که چقدر این قرارداد، هنری و دیپلماتیک نوشته شده است.
باید به صلح به عنوان یک ارزش نگریست نه به عنوان شکست، تفکرات تندی در زمان امام حسن(ع) وجود داشت و مخالف صلح حضرت بودند، اما امام قدرتمندانه اقدامی که میدانستند درست است را انجام دادند و همین صلح مقدمه باقی ماندن تشیع و مقدمه کربلا، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) شد.
در قرون وسطی و وقوع جنگهای صلیبی بسیاری از مسیحیان کشته شدند، اما امروز پرچمدار صلح، آشتی و دوستی مسیحیت است چرا که به این اصل رسیده که ادیان باید عاملی برای تحقق صلح و دوستی در سراسر جهان باشند. لذا از یک چهره دینی انتظار میرود که دم از دوستی بزند چون نماینده خدای رحمان و رحیم است.
معلمین دینی همواره باید از آشتی، دوستی و صفا بگویند.
سالها قبل کتابی که اثر جان اف کندی بود در ایران چاپ شد و عنوان کتاب به فارسی «سیمای شجاعان» ترجمه شد. خلاصه این کتاب این بود که شجاع ترین و قوی ترین افراد کسانی هستند که طبق مصالح ملی عمل کنند ولو اینکه تمام ملّت با آنها مخالف باشند و امام حسن(ع) دقیقاً چنین اقدامی را انجام داد.»
لینک مطلب: yun.ir/gkhse6
@mosabereh
مصابره | محمد طهماسبی
به مناسبت میلاد امام حسن علیه السّلام، متنی از آقای مصطفی محقق داماد بازنشر شده است با عنوان «قهرمان
نقد مطلب «قهرمان صلح» از آقای مصطفی محقق داماد
ابتدا دو سؤال از ایشان:
بر اساس این تحلیل، امیرالمؤمنین علیهالسلام که سه جنگ داخلی داشتند و حتی گلایه داشتند که چرا مردم در حرکت برای جنگ و جهاد سستی میکنند و همچنین امام حسین علیه السلام که با تعداد کمی به جنگ چند ده هزار نفر رفتند، هنر جلوگیری از جنگ را نداشتند؟
اساساً خود پیامبر جنگهای بسیاری داشتند! آیا در آن جنگها نتوانستند هنر صلح را به خرج دهند؟ اشتباه کردند؟
و اما پاسخ:
بله صلح بهتر است، اما صلحی که بر اساس عدالت و حقانیت باشد، در بسیاری از مواقع رسیدن به صلح فقط از طریق جنگ و استقامت در این مسیر ممکن است؛ در جایی که ظالمان حق مادی و معنوی محرومان را غصب کردهاند و حاضر به اعادهی آن نیستند چه باید کرد؟
برای یک مؤمن، مسئله صلح یا جنگ نیست؛ مسئله حرکت در طرح ولی است؛ او میداند که امام به حق جامعه باید تصمیم بگیرد که الان موقع صلح و توافق است یا موقع جنگ؛ مؤمن وظیفه خود میداند که آمادگی کامل خود را برای هر تصمیمی اعلام کند و در این حال وقتی رهبر او میگوید باید صلح کرد، همان را میخواهد و اگر بگوید زمان جنگ است همان را.
لذا #صلح_حدیبیه، چون طرح خود پیامبر است، فتح است و الگو است.
اما در مورد موضوع #صلح_امام_حسن علیهالسّلام، طرح ایشان جنگیدن با معاویه بود ولی خیانت دوستان و فرار یاران در مقابل دشمن حیلهگری چون معاویه ایشان را مجبور به صلح کرد؛ این صلح در آن شرایط درستترین تصمیم بود و هر امام جامعهای در آن شرایط قرار بگیرد باید از امام حسن علیهالسلام در تصمیمگیری الگو بگیرد؛
اما آیا واقعه صلح امام حسن برای مؤمنین هم الگو است؟ یعنی مؤمنین باید امام جامعه را مجبور کنند که بر خلاف تشخیص خودش در هر شرایطی صلح را بپذیرد؟
یا اینکه واقعه صلح امام حسن برای مردم #عبرت است که اگر در اطاعت از امام حق جامعه بهخاطر تنبلی یا ترس یا دنیاطلبی کوتاهی کنیم، ممکن است هزینهای به بار آورد که قرنها ادامه داشته باشد؟ در موضوع صلح تحمیلی امام حسن نتیجه این شد که حاکمیت جامعه از دست امام معصوم خارج شد و تا کنون ادامه یافته است؛ چه گناهی از این بالاتر که به پای یاران بی وفای حضرت نوشته شده است؟
پس برخلاف نظر آقای محقق داماد، چهرههای دینی و معلمان نباید فقط از دوستی بگویند (که نتیجه آن چه بسا بردگی و حقارت است) بلکه باید بگویند هدف نهایی صلح و آرامش است اما در مسیر رسیدن به آن باید آماده هر حادثه و اقدامی باشیم؛ باید گوش به فرمان امام حق جامعه باشیم.
و البته این گزاره که «مسیحیت پرچم دار صلح و آشتی است» درست است؛ اما نکته این است که فقط در حرف و پرچمداری صلح طلبند نه در عمل! اکثر جنگها و تجاوزات و جنایات را همینها که مدعی مسیحیت هستند در دنیا انجام میدهند.
متأسفانه برخی فقط قسمتی از سیره معصومان را انتخاب میکنند که موافق تئوری خودشان باشد؛ گویا دنبال مؤید برای نظریه خودشان هستند و نه الگوگیری از رفتار معصومان؛ این حرفها تئوریزه کردن تسلیم با واژگانی زیبا است؛ امتداد سیاسی این تئوریپردازیها را در جامعه دیدهایم و نتایجش را.
@mosabereh
در ادامه مطلب فوق؛ تعریف قرآن از حزب الشّیطان و حزب الله
حزب الشّیطان:
أَ لَمْ تَرَ إِلَى اَلَّذِينَ تَوَلَّوْا قَوْماً غَضِبَ اَللّٰهُ عَلَيْهِمْ مٰا هُمْ مِنْكُمْ وَ لاٰ مِنْهُمْ وَ يَحْلِفُونَ عَلَى اَلْكَذِبِ وَ هُمْ يَعْلَمُونَ ﴿المجادلة، ۱۴﴾... اِسْتَحْوَذَ عَلَيْهِمُ اَلشَّيْطٰانُ فَأَنْسٰاهُمْ ذِكْرَ اَللّٰهِ أُولٰئِكَ حِزْبُ اَلشَّيْطٰانِ أَلاٰ إِنَّ حِزْبَ اَلشَّيْطٰانِ هُمُ اَلْخٰاسِرُونَ ﴿المجادلة، ۱۹﴾
آیا ندیدی کسانی را که طرح دوستی با گروهی که مورد غضب خدا بودند ریختند؟! آنها نه از شما هستند و نه از آنان! سوگند دروغ یاد میکنند (که از شما هستند) در حالی که خودشان میدانند (که دروغ میگویند)!
شیطان بر آنان مسلّط شده و یاد خدا را از خاطر آنها برده؛ آنان حزب شیطانند! بدانید حزب شیطان زیانکارانند!
حزب الله:
لاٰ تَجِدُ قَوْماً یُؤْمِنُونَ بِاللّٰهِ وَ اَلْیَوْمِ اَلْآخِرِ یُوٰادُّونَ مَنْ حَادَّ اَللّٰهَ وَ رَسُولَهُ وَ لَوْ کٰانُوا آبٰاءَهُمْ أَوْ أَبْنٰاءَهُمْ أَوْ إِخْوٰانَهُمْ أَوْ عَشِیرَتَهُمْ أُولٰئِکَ کَتَبَ فِی قُلُوبِهِمُ اَلْإِیمٰانَ وَ أَیَّدَهُمْ بِرُوحٍ مِنْهُ وَ یُدْخِلُهُمْ جَنّٰاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا اَلْأَنْهٰارُ خٰالِدِینَ فِیهٰا رَضِیَ اَللّٰهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ أُولٰئِکَ حِزْبُ اَللّٰهِ أَلاٰ إِنَّ حِزْبَ اَللّٰهِ هُمُ اَلْمُفْلِحُونَ ﴿المجادلة، ۲۲﴾
هیچ قومی را که ایمان به خدا و روز رستاخیز دارند نمییابی که با دشمنان خدا و رسولش دوستی کنند، هر چند پدران یا فرزندان یا برادران یا خویشاوندانشان باشند؛ آنان کسانی هستند که خدا ایمان را بر صفحه دلهایشان نوشته و با روحی از ناحیه خودش آنها را تقویت فرموده، و آنها را در باغهایی از بهشت وارد میکند که نهرها از زیر (درختانش) جاری است، جاودانه در آن میمانند؛ خدا از آنها خشنود است، و آنان نیز از خدا خشنودند؛ آنها «حزب اللّه» اند؛ بدانید «حزب اللّه» پیروزان و رستگارانند.
@mosabereh
«ملّت ایران نشان داد که طرفدار مقاومت است، طرفدار تسلیم نیست... این فریاد انتقامی که از مردم شنیده شد در سرتاسر کشور، در واقع این فریاد انتقام، #سوخت_حقیقی موشکهایی بود که پایگاه آمریکایی را زیر و رو کرد.»
رهبر انقلاب ۱۳۹۸/۱۰/۲۷
«ملّت، عاشق مبارزهى با صهیونیستها است و جمهورى اسلامى [هم این را] نشان داده است.»
رهبر انقلاب ۱۳۹۳/۹/۴
سطح مقابله با رژیم جعلی صهیونیستی در این جنایت ترور سردار شهید زاهدی و یاران، به میزان آمادگی ملت وابسته است،
لذا ما اعلام میکنیم که #عاشق_مبارزهى_با_صهیونیستها هستیم.
@mosabereh
دعای عجیب امام سجاد ع هنگام وداع با ماه مبارک رمضان (دعای ۴۵ صحیفه سجادیه)
اَللَّهُمَّ وَ مَنْ رَعَى هَذَا الشَّهْرَ حَقَّ رِعَايَتِهِ، وَ حَفِظَ حُرْمَتَهُ حَقَّ حِفْظِهَا، وَ قَامَ بِحُدُودِهِ حَقَّ قِيَامِهَا، وَ اتَّقَى ذُنُوبَهُ حَقَّ تُقَاتِهَا، أَوْ تَقَرَّبَ إِلَيْكَ بِقُرْبَةٍ أَوْجَبَتْ رِضَاكَ لَهُ، وَ عَطَفَتْ رَحْمَتَكَ عَلَيْهِ،
خداوندا و آن كس که رعايت كرده اين ماه را به طورى كه حقّ رعايتش است، و حرمتش را نگه داشته آن طورى كه حقّ حرمتش بوده، و حدودش را به پا داشته آن طورى كه حقّش بوده و از گناهانش پرهيز نموده به طورى كه حقّ پرهيز كردن بوده، يا به وسيلۀ عمل تقربآورى به سوى تو تقرب جسته كه خوشنودى تو را براى او لازم گردانده و رحمتت را به او متوجه کرده
فَهَبْ لَنَا مِثْلَهُ مِنْ وُجْدِكَ، وَ أَعْطِنَا أَضْعَافَهُ مِنْ فَضْلِكَ، فَإِنَّ فَضْلَكَ لاَ يَغِيضُ، وَ إِنَّ خَزَائِنَكَ لاَ تَنْقُصُ بَلْ تَفِيضُ، وَ إِنَّ مَعَادِنَ إِحْسَانِكَ لاَ تَفْنَى، وَ إِنَّ عَطَاءَكَ لَلْعَطَاءُ الْمُهَنَّا.
پس از دارایی خودت مانند آن را به ما ببخش، و از فضلت چندين برابر آن را به ما عطا فرما، به درستى كه فضل تو كاستىپذير نيست و همانا گنجينههاى تو كم نمىشود بلكه فزونى مىيابد و به درستى كه معادن احسانت فنا نمىشود و به درستى كه عطاى تو، عطايى گواراست
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اكْتُبْ لَنَا مِثْلَ أُجُورِ مَنْ صَامَهُ أَوْ تَعَبَّدَ لَكَ فِيهِ إِلَى يَوْمِ اَلْقِيَامَةِ.
خداوندا بر محمّد و خاندانش درود فرست و براى ما مثل اجر كسى را كه تا روز قيامت در این ماه روزه بگيرد و يا براى تو بندگى و عبادت كند، بنويس.
@mosabereh
مصابره | محمد طهماسبی
دعای عجیب امام سجاد ع هنگام وداع با ماه مبارک رمضان (دعای ۴۵ صحیفه سجادیه) اَللَّهُمَّ وَ مَنْ رَع
میشود از خدا تا این حد خواست و امید به اجابت داشت!
امام سجاد علیه السلام در وداع ماه رمضان، چیزهایی از خدا میخواهند که ما گمان نمیکنیم اینجوری هم بشود از خدا خواست!
خیلی عجیب است،
ایشان ابتدا از خدا میخواهند که اجر کسی که همهی مراعاتها در ماه رمضان کرده را به ما بدهد!
بعد میخواهند که خدا چندین برابر او هم از فضل خودش به ما بدهد!
و بعد میخواهند که اجر کسی را که تا روز قیامت در ماه رمضان عبادت کرده یا روزه بگیرد برای ما ثبت کند!
یعنی این چنین خدای عطا کنندهای داریم
از خدا کم نخواهیم
گر گدا کاهل بود، تقصیر صاحبخانه چیست؟
#رمضان #دعا #خدا
@mosabereh
ان شاءالله به این وعده قطعی خداوند در سوره اسراء نزدیک شدهایم:
ما به بنى اسرائيل در كتاب (تورات) اعلام كرديم كه دو بار در زمين فساد خواهيد كرد، و برترى جويى بزرگى خواهيد نمود،
هنگامى كه نخستين وعده فرا رسد، گروهى از بندگان خود را که سخت جنگجو و نیرومندند بر ضدّ شما میانگيزيم (حتى براى به دست آوردن مجرمان)، خانه ها را جستجو مى كنند؛ و اين وعده اى است قطعى!
الله اکبر!
@mosabereh
11.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زن،
زندگی، آزادی
دانشگاه، استاد، پلیس
آمریکا، حقوق بشر، انسانیت
همه در یک قاب
پ.ن: لحظه بازداشت «کارولین فولین» استاد اقتصاد دانشگاه اموری آمریکا
@mosabereh
وقتی یک امر درست، با #خرافات و رسوم غلط آمیخته شود، اصلاح آن سخت میشود؛ از جمله بحث #قربانی کردن که با خرافات زیادی آمیخته شده و به حدی جا افتاده است که حتی برخی از طلبهها هم بدون بررسی، مطابق رسوم جا افتاده و اشتباه عمل میکنند.
لذا هر سال نزدیک عید قربان چند نکته در این مورد منتشر میکنم به امید اصلاح این رسوم غلط و احیای سنت درست.
اعیاد مبارک.
@mosabereh