◈❖ دانستنی های #بعد_از_ازدواج ❖◈
#همسرداری
✅ خواستههایتان را بهروشنی بیان کنید
👈 زندگی مشترک یک بازی که بر پایه حدس و گمان باشد، نیست. بسیاری از مردم، اعم از مرد و زن از بیان صریح خواستههای خود بیم دارند و در نتیجه بر آنها سرپوش میگذارند و نتیجه این پنهانکاری، نومید شدن از رسیدن به خواستههایشان و خشم گرفتن بر همسری است که از برآورده کردن خواستههای ناگفته آنان کوتاهی کرده است.
❎ ایجاد روابط صمیمی با همسر، بدون صداقت و درستی در گفتار و کردار امکانپذیر نیست. به یاد داشته باشید که همسرتان فکرخوان شما نیست، یعنی علم غیب پی بردن به درون و افکار شما را ندارد.
#زندگی_شیرین
〰〰〰🔸〰〰〰〰〰〰
نکات ویژه #متأهل_ها
@moshaveremava
❓❓❓دخترم 15 سال دارد و یک سالی است که اصرار بر خریدن تلفن همراه هوشمند دارد. از طرفی شنیدهایم که استفاده نوجوان از تلفن همراه، مخاطراتی دارد که نمیتوان از آن جلوگیری کرد. در این شرایط چه کنیم؟
👈پاسخ توسط کارشناس مأوا:
زمانی که فناوری بدون فرهنگ استفاده صحیح در اختیار نوجوان قرار میگیرد، مشکلات زیادی دامنگیر او و خانوادهاش خواهد شد. از این رو نگرانی شما بجاست. به همین دلیل به چند قانون زیر توجه فرمایید.
1. اصل در خریدن تلفن همراه، تاخیر در خرید است. یعنی تا زمانی که فرزندتان تمایلی به داشتن این وسیله ندارد، اصراری برای تهیه آن نداشته باشید.
2.حداقل سن خرید که میتوان انتظار مدیریت اولیه بهتری را داشت، تمام کردن کلاس نهم است که نوجوان آمادگی بیشتری نسبت به کودک برای استفاده از این وسیله دارد.
3. قبل از خرید، نوجوان را از آسیبهای تلفن همراه مثل اتلاف وقت، از دست دادن تمرکز، بیهودهگرایی در فضای اجتماعی و نیز آسیبهای ارتباطی آگاه کنید.
4. قوانین درست استفاده از این ابزار را یادش دهد. مثلا به عنوان یک دختر مسلمان، احکام استفاده از موبایل را به او بیاموزید و نحوه پرهیز از مخاطرات آن را یادآوری کنید.
5. قانونهای شخصی بگذارید. مثلا در صورت گذاشتن رمز بر روی گوشی، حتما شما را از آن با خبر کند.
6. دنیای واقعی او را پر رنگ کنید. نوجوانی که به اندازه کافی فعالیت حقیقی برای انجام دادن دارد، در فضای مجازی متوقف نخواهد شد.
7.دسترسی به امکانات کامل گوشی را به تدریج وارد دنیای او نمایید. به عنوان مثال ضرورتی ندارد در ابتدای خرید، وارد دنیای اینترنت و شبکههای اجتماعی شود.
8. محدودیتهای منطقی وضع کنید. مثلا شبها تا چه ساعتی امکان استفاده از تلفن همراه را داشته باشد یا هزینهای که برای شارژ او کنار گذاشتهاید را اعلام کنید.
9. لذتهای دیگر نوجوان را تقویت کنید. یادگیری مهارتهای مورد علاقه در کنار داشتن رفاقتهای سالم و سازنده، بخشی از این لذتها را تشکیل میدهد. سفر را از یاد نبرید و خریدهای دوستداشتنی نوجوان را با برنامه، تبدیل به کاری شورانگیز نمایید.
10. همه این قانونهای درست زمانی موثر است که نوجوان شما را همراه و در کنار خود بداند نه یک نگهبان! به نوجوانتان بگویید که شما مانند یک باغبان هستید و قصد دارید از رویش علفهای هرز در ذهن و روان نوجوان خود جلوگیری نمایید. در کنار این مراقبت، صمیمیت خودتان را افزایش داده و هیچ گاه از گفتگو و ابراز محبت به نوجوان خود کم نگذارید.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
چرا کودکان از حیوانات میترسند⁉️
_ الگو برداری از بزرگسالان
_ شنیدن ناگهانی صدای بلند حیوان
_ تجربه ناخوشایند مثل نیش یا گاز گرفتگی توسط حیوانات
_قصه هایی که در مورد وحشی بودن حیوانات و آسیبی که به انسان میزنند.
_تهدید کودک که اگه فلان کار را بکنی گربه میاد می بردت!
آنجا گربه هست؛ نرو
@moshaveremava
🔹چگونه #وطن_دوستی را در #کودکان افزایش دهیم؟
👈#ابراهیم_اخوی، روان شناس و مدیر مرکز مشاوره #مأوا:
مقدمه
تربیت، ابعاد گوناگونی دارد که پرورش بعد سیاسی و همسان سازی کودکان با ارزشهای انقلابی، یکی از ابعاد آن است. برای تحقق این مهم لازم است در کنار توجه به آسیبهای موجود، راهکارهای تازه ای هم برای شکلگیری شخصیتهای انقلابی جهت تضمین آینده نظام داشته باشیم و همگام با فرایند رشد کودکان، جوانههای ارزشی وجودشان نیز تبدیل به نهال و سپس درختان تناوری نماییم. با توجه به این مهم، چند سفارش روانشناختی تقدیم شما خوبان میشود:
🌐مشاهده کامل مطلب:
http://mava.iki.ac.ir/articles
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
✳️ من به شما کمک میکنم تا خدا هم به من کمک کند!
📌 سرایدار مدرسهای که #شهید_عباس_بابایی در آن درس میخواند میگوید: کمردرد داشتم و نمیتوانستم کار مدرسه را خوب انجام دهم. مدیر مدرسه به من گفت: اگر اوضاعت همیشه این باشد، باید بروی بیرون. اگر من را بیرون میکردند، خیلی اوضاع زندگیام بدتر میشد. آن شب همهاش در این فکر بودم که اگر من را بیرون بیندازند، چه خاکی توی سرم کنم؟
فردا صبح که رفتم مدرسه، دیدم حیاط و کلاسها عین دسته گل شده و منبع آب هم پر است. از عیالم که برنمیآمد؛ چون توان این همه کار را نداشت. نفهمیدم کار کی بوده. فردا هم این قضیه تکرار شد. شب بعد نخوابیدم تا از قضیه سردربیاورم. صبح، یک پسربچه از دیوار پرید پایین و یکراست رفت سراغ جارو و خاکانداز. شناختمش. از بچههای مدرسهی خودمان بود. مرا که دید، ایستاد. سرش را پایین انداخت. با بغضی که در گلویم نشسته بود، گفتم: «پسرم! کی هستی؟» گفت: «عباس بابایی.» گفتم: «چرا این کارها را میکنی؟» گفت: «من به شما کمک میکنم تا خدا هم به من کمک کند.»
📚 برگرفته از کتاب «ظرافتهای اخلاقی شهدا»
#میخواهم_شبیه_تو_باشم
@moshaveremava
🔹#آغاز نمودن کارها با نام و یاد #خدا
#محمد_محرابی؛ قرآن پژوه
آغاز شدن سوره حمد و دیگر سورههای قرآن با "بسم الله الرحمن الرحیم"، این ادب دینی و کلید معنویت را به ما تعلیم داده که کارها و تصمیمهای خود را با نام و یاد خدا آغاز نماییم. آغاز کردن کارها با نام خدا را می توان "اولین آموزه قرآن" دانست. البته بر زبان جاری کردن نام خداوند در آغاز کارها، جنبه صوری و ادب ظاهری ندارد بلکه محملی است برای مانوس بودن با یاد خداوند و در نظر داشتن رضای او در جای جای زندگی خود؛ و این یعنی "زندگی کردن با خداوند".
در آغاز هر کار مهم و در آستانه هر تصمیم بزرگی، شایسته است که جان خود را سرشار از یاد خداوند کنیم و نام مقدس او را بر زبان خود جاری نماییم تا نور و برکت الهی، در جان و روح ما و در کار و زندگی ما ساری گردد؛ و تکرار چنین امری، به تدریج زندگی ما را با وجود مقدس خداوند پیوند می دهد و سهولت، برکت، معنویت و موفقیت را در زندگی و کارهایمان افزایش می دهد.
رسیدن به قلههای بلند معنویت، با گامهای کوچک و پیوسته شکل می گیرد و نیاز نیست که با کارهای عجیب و ریاضتهای سنگین خود را به زحمت انداخته یا به خود آسیب بزنیم؛ تکرار مشتاقانه "یاد و نام خدا" در امور زندگی، ما را قدم به قدم به خداوند نزدیک می سازد. در آغاز لازم نیست که در همه کارها "بسم الله" بگوییم؛ زیرا ممکن است این کار ما را خسته کند و آن را رها کنیم. بهتر است که نخست از کارهای مهم تر آغاز کنیم و بگذاریم که این پیوند مبارک، با روندی ملایم و طبیعی در زندگی ما گسترش یابد.
بدون شک زمانی که قصد می کنیم نام خدا را در آغاز کارهای خود بر زبان بیاوریم، شیطان به سراغ ما می آید و با مشغول نمودن ذهن ما به اموری، تلاش می کند تا این امر را فراموش کنیم و در صورت عدم موفقیت، فکرها و تردیدهای گوناگونی را در ما ایجاد می کند(مانند اینکه "مردم چه می گویند؟" یا اینکه "توجه قلبی کافی است" و ...) تا ما را از این امر مهم منصرف سازد؛ پس چه خوب است که مانند "حاجیان"، شیطان را "رجم" کرده و بی توجه به وسوسههای او، نام مبارک خداوند را بر زبان بیاوریم تا به تدریج بتوانیم حضور مرموز شیطان را در زندگی خود کاهش داده و او را از خود دور سازیم.
✅مرکز مشاور مأوا✅
@moshaveremava
👈رهنمودهايي درباره #مديريت_مالي:
1. بهتر است چگونگي خرج کردن درآمدتان را اولويتبندي کنيد.
2. تفاوتهاي اساسي در اولويتبندي و چگونگي استفاده از پول را بررسي کنيد.
3. برنامه مالي خود را به گونهاي طرح ريزي کنيد که بر همکاري زن و شوهر پایهریزی شده باشد.
4. مرد بهتر است همچنانکه به فکر حوادث آينده و روز مباداي خويش است، به فکر آيندة همسرش ـ که معمولاً خانمها از آن بيمناکند ـ نيز باشد.
5. به وضعيت مالي شوهرتان توجه کنيد و خواستههاي مالي خود را بر پايه نيازتان ـ نه بر مبناي رقابت و چشم و همچشمي ـ تنظيم کنيد.
6. بدهکاري، سنگينترين بار زندگي است که روان را متأثر ميسازد و شما را محدود ميکند. براي تغيير ظاهر زندگي و خريد کالاهاي غيرضروري، زير بار قرض نرويد.
7. نخست بدهکاري ماهيانه خود را بپردازيد تا از خريد کردن، بدون قسط و بدهکاري ماهيانه لذت ببريد.
8. ميانهروي را در مسائل مالي يک اصل بشماريد و بدانيد که با اعتدال، نيمي از معيشت خود را مديريت کردهايد.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
✅ از قانون بالُن استفاده کنید. هرچیزى که به درد بخور نیست را دور بریزید تا اوج بگیرید.
@moshaveremava
💓اگر زن و شوهر در زندگی به یکدیگر اعتماد نداشته باشند
نتیجه اش نداشتن آسایش و آرامش در زندگیست.
💕اصل اولی در زندگی مشترک داشتن اعتماد متقابل است.
بر این اساس است که تعهد ازدواج بین دو نفر محکم می شود.
💞البته طرفین هم نباید کاری کنند که اعتماد طرف مقابل از بین برود.
یکی از چیزهایی که اعتماد را از بین می برد ،دروغ گفتن است.
دیگری کاریست که باعث ایجاد سوء ظن می شود و . . .
❣اگر اعتماد از بین برود زندگی لبه پرتگاه می رود.
#پس_از_ازدواج
@moshaveremava