16.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️یهودا میشود مصلوب و عیسی زنده میماند
🔹شعری که علی سلیمیان امسال در دیدار رمضانی شاعران با رهبر انقلاب خواند👇
✍...برای قدس خوابی دیدهاند ابلیسها، امّا
به رغم این همه کابوس، رؤیا زنده میماند
میان باد و باران، سیل و طوفان، ترکش و موشک
دلم قرص است این سروِ شکیبا زنده میماند
اگر مکر خدا مکر است، خواهی دید ای شیطان!
یهودا میشود مصلوب و عیسی زنده میماند
فرو میپاشد آری هیبت پوشالی صهیون
کماکان غیرت طوفانالاقصی زنده میماند
شهادت را نمیفهمند، کورند و نمیبینند
فلسطین دم به دم میمیرد امّا زنده میماند
به قعر گور خواهد برد ابلیس آرزویش را
بر اوج قلّهها «اِنّا فَتَحنا» زنده میماند...
#امام_زمان
#مسیح
#غزه
🔰لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
✏️ رهبر انقلاب، در دیدار اخیر با مداحان:
یک روایتی را خوارزمی ــ که از علمای اهل سنّت است ــ نقل میکند؛ میگوید که «قالَ رَسولُ اللّهِ صَلّی اللّهُ عَلیهِ وَ آلِهِ يا سَلمان». حضرت این حرف را به سلمان گفتند...
✏️ پیغمبر این حرف را به نزدیکترین صحابی خودشان بیان کردند: حُبُّ فاطِمَةَ يَنفَعُ فی مِائَةٍ مِنَ المَواطِن؛ دوستی فاطمهی من صد جا به دردتان میخورد؛ یعنی صد جا بعد از مرحلهی این نشئهی دنیوی؛ اَيسَرُ تِلكَ المَواطِنِ المَوتُ وَ القَبر؛ این صد جایی که محبّت فاطمه به دردتان میخورد، آسانترینش مرگ و قبر است.
_____
_____
⬅️ متن روایت:
عَنْ سَلْمَانَ اَلْفَارِسِيِّ رحمه الله قَالَ قَالَ اَلنَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : يَا سَلْمَانُ مَنْ أَحَبَّ فَاطِمَةَ فَهُوَ فِي اَلْجَنَّةِ مَعِي وَ مَنْ أَبْغَضَهَا فَهُوَ فِي اَلنَّارِ يَا سَلْمَانُ حُبُّ فَاطِمَةَ يَنْفَعُ فِي مِائَةٍ مِنَ اَلْمَوَاطِنِ أَيْسَرُ تِلْكَ اَلْمَوَاطِنِ اَلْمَوْتُ وَ اَلْقَبْرُ وَ اَلْمِيزَانُ وَ اَلْحَشْرُ وَ اَلصِّرَاطُ وَ اَلْمُحَاسَبَةُ فَمَنْ رَضِيَتْ عَنْهُ اِبْنَتِي رَضِيتُ عَنْهُ وَ مَنْ رَضِيتُ عَنْهُ رَضِيَ اَللَّهُ عَنْهُ وَ مَنْ غَضِبَتْ عَلَيْهِ فَاطِمَةُ غَضِبْتُ عَلَيْهِ وَ مَنْ غَضِبْتُ عَلَيْهِ غَضَبَ اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ وَيْلٌ لِمَنْ يَظْلِمُهَا وَ يَظْلِمُ بَعْلَهَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلِيّاً عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ وَ وَيْلٌ لِمَنْ يَظْلِمُ ذُرِّيَّتَهَا وَ شِيعَتَهَا.
🔰لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
🔰باب فاطمه
🎙بیانات حجت الاسلام و المسلمین استاد شورگشتی
💠پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله خطاب به سلمان می فرمایند:
• يَا سَلْمَانُ حُبُّ فَاطِمَةَ يَنْفَعُ فِي مِائَةٍ مِنَ اَلْمَوَاطِنِ
• همین محبت نه مودت، مودت مراتب بسیار بالاتری از محبت است، همین محبت
يَنْفَعُ فِي مِائَةٍ مِنَ اَلْمَوَاطِنِ
این جا عجیب است که میفرماید: أَيْسَرُ تِلْكَ اَلْمَوَاطِنِ پنج موضع است که یکی دوتا از این مواطن کافی است که آدم عظمت مطلب را بفهمد، یکی اش عند الموت، یکیش قیامت
شما اگر ترسیم قرآن را نسبت به لحظه مرگ توجه کنید مشخص می شود که این فاطمه کیست؟ حب او چیست؟ که تنفع در آن وقتی که «وَقِيلَ مَنۡۜ رَاقࣲ 27وَظَنَّ أَنَّهُ ٱلۡفِرَاقُ 28 وَٱلۡتَفَّتِ ٱلسَّاقُ بِٱلسَّاقِ 29»
🔹لحظه موحش جان دادن! پیغمبر صلی الله علیه و آله می فرماید آن موقع محبت فاطمه سلام الله علیها نافع است. چه گنجینه ای است! آن موقعی که همه رهایت میکنند، کاری هم ازشان بر نمی آید، از هیچ کس کاری بر نمی آید، و وَ قِيلَ مَنۡۜ رَاقࣲ، قائل قیل اطرافیان هستند، مَنۡۜ رَاقࣲ؛ کیست که این را از این وضعیت در بیاورد؟!هیچ کس نمی تواند. آن جا حب فاطمه ینفع.
🔹یا قیامت که این همه آیات و صور داریم راجع به قیامت، فقط سوره قارعه کافی است که کمر انسان را خم کند: «يَوۡمَ يَكُونُ ٱلنَّاسُ كَٱلۡفَرَاشِ ٱلۡمَبۡثُوثِ 4 وَتَكُونُ ٱلۡجِبَالُ كَٱلۡعِهۡنِ ٱلۡمَنفُوشِ 5»
👈این روزها در پیش است، برای همه، بی استثناء، جبال که مظهر ایستادگی و سرسختی است می فرماید كَٱلۡعِهۡنِ ٱلۡمَنفُوشِ، آن جا «فَأَمَّا مَن ثَقُلَتۡ مَوَٰزِينُهُۥ 6 فَهُوَ فِي عِيشَةࣲ رَّاضِيَةࣲ 7»، موازین مقدار ارتباط انسان است با اهل بیت پیغمبر صلی الله علیه و آله، با خاندان عصمت، حب فاطمه ینفع در این جا؛
📌لذا عرضم این است شماها که اول جوانی تان هست مغتنم بدانید، به هر نحوی شده، به هر بهانه ای شده خودتان را مضاف کنید به این ها، آویزان کنید. حالا حتی من عرض می کنم نماز های یومیه را انسان نمی شود قصد نیابت کند، از نظر فقهی نمی شود نیابت از امام عصر عجل الله فرجه الشریف کرد، اما می شود ثوابش را هدیه کنید، همین نمازهای به درد نخور ما که به قول آقا باید در برویم که برنگردد بخورد تو سر خودمان، همین ها را هم انسان ثوابش را هدیه کند بالاخره این وصل به بی نهایت می شود، آن هم با لسان «فَلَمَّا دَخَلُواْ عَلَيۡهِ قَالُواْ يَـٰٓأَيُّهَا ٱلۡعَزِيزُ مَسَّنَا وَأَهۡلَنَا ٱلضُّرُّ وَجِئۡنَا بِبِضَٰعَةࣲ مُّزۡجَىٰةࣲ فَأَوۡفِ لَنَا ٱلۡكَيۡلَ وَتَصَدَّقۡ عَلَيۡنَآۖ إِنَّ ٱللَّهَ يَجۡزِي ٱلۡمُتَصَدِّقِينَ» با لسان حال، با لسان قال؛ شماها که اول جوانی هستید دیر اقدام نکنید، انسان گاهی دیر اقدام می کند، چرا ضرر کنیم؟ «إِنَّ ٱلۡإِنسَٰنَ لَفِي خُسۡرٍ»
وقتی که سرمایه ی به این بزرگی را خدا در اختیار ما قرار داده. فاطمه زهرا سلام الله علیها، محبت او اکسیری است که آن وحشت قیامت را تبدیل می کند به ایمنی، وحشت زمان مرگ را تبدیل می کند به ایمنی، چه نعمتی است!
🔖از همین اول مواظب باشید، انسان همه عمرش هم اگر صرف فقه و اصول بکند، دقائق فقه و اصول را حلاجی کند اما مضاف به این ها نباشد فایده ندارد، فایده ندارد، این ها باید روی حساب اضافه به این ها باشد که ارزش داشته باشد، والا ممکن است یک یهودی یک اصولی بشود که صدتا اصولی شیعی را بگذارد توی جیبش. فن است دیگر، فن را میتواند هر کسی یادبگیرد، این فن است؛ مثل نجاری، بنایی، نقاشی این هم یک فن است. اگر این حیث اضافه اش نباشد که ارزشی ندارد.
💠مخصوصا وادی حضرت زهرا سلام الله علیها؛ باب الزهرا یک باب خاصی است، سریع الاجابه است، مادر است دیگر، مادر حاضر نیست آه بچه اش را بشنود، حالا ما بچه های خرابکاری هستیم همه مان بی تعارف؛ اما او مادری اش بیش از این حد هاست ...
در آن گیرهای خیلی جدی در زندگی اگر کسی موفق بشود، اگر توفیق پیدا بکند #نماز_استغاثه به حضرت زهرا سلام الله علیها را عملی کند، مثل کلیدی گره ها را باز می کند، نماز استغاثه عینا مثل کلید است، منتهی اگر کسی موفق بشود، آدم توفیق پیدا نمی کند به خواندن آن، یک سرّ عجیبی دارد که هر کسی توفیق به خواندنش پیدا نمی کند، هر چقدر تصمیم بگیری نمی شود آن جوری که دستورش داده شده بتوانی عملی اش کنی ولی اگر بتوانی کار درست می کند.
🌀 از خودشان باید خواست؛ چون همین توجه به آن ها هم خودش توفیقی است که از جانب خود آن ها نصیب می شود؛ إِرَادَةُ اَلرَّبِّ فِي مَقَادِيرِ أُمُورِهِ تَهْبِطُ إِلَيْكُمْ وَ تَصْدُرُ مِنْ بُيُوتِكُمْ این هم در معنویات است، هم در مادیات، در همه چیز است.
#جمعه
#حب_فاطمه
#امام_زمان
🔰لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
May 11
🔰 اندیشکده مستعدان با همکاری پژوهشکده علوم انسانی اسلامی دانشگاه قم برگزار میکند:
🟢 دوره آموزشی گفتگومحورِ
«سفر در جهان علوم انسانی»
با موضوع: «بررسی مسیر شکلگیری، روششناسی و تحول علوم انسانی در غرب و چشمانداز تولید علوم انسانی اسلامی»
🟢 با ارائه: حجت الاسلام و المسلمین استاد میثم رستمی
جلسه هشتم: شنبه ۸ دی
🟢 زمان دوره:
✅ ۱۰ جلسه
✅ از شنبه ۱۹ آبانماه ساعت ۱۸:۳۰
✅ به صورت هفتگی (شنبهشبها) برگزار میگردد
🟢 مکان: دانشگاه قم، تالار اندیشه
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
#تازه_های_نشر
🔴 کتاب "مسئلهشناسی فقهی بازیهای رایانهای" منتشر شد
🔸 کتاب مسئلهشناسی فقهی بازیهای رایانهای اثر ارزشمند حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی خادمی کوشا است که با همکاری موسسان و پژوهشگران مرکز دانش بازی های رایانهای و محققان حوزه علمیه به انجام رسیده است.
🔸 کتاب مذکور با نگاهی دقیق و با روش تحلیلِ سه بعدی موضوع شناسی به کشف مسائل مختلف ابعاد این پدیده، حول اهداف، عناصر تشکیل دهنده و آثار مختلف بازیهای رایانهای پرداخته است و ابعاد و زوایای مختلف هر مسئله را در متنی کوتاه بیان کرده است.
💢 این کتاب دربردارنده حدود 120 مسئله فقهی است که هر کدام از آنها میتواند به عنوان موضوع یک پایان نامه یا مقاله قرار گیرد.
🌐 معرفی تفصیلی کتاب 👈
B2n.ir/g24766
🔰لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
May 11
🔰رهبر معظم انقلاب حفظه الله
💠من خواهش میکنم اگر چنانچه مسائل سال ۸۸ را مطرح میکنید، مسئلهی اصلی و عمده را در این قضایا مورد نظر و در مدّ نگاهتان قرار دهید؛ آن مسئلهی اصلی این است که یک جماعتی در مقابل جریان قانونی کشور، به شکل غیر قانونی و به شکل غیر نجیبانه ایستادگی کردند و به کشور لطمه و ضربه وارد کردند؛ این را چرا فراموش میکنید؟ اما در این قضایا، مسئلهی اصلی گم نشود. خب، در انتخابات سال ۸۸، آن کسانی که فکر میکردند در انتخابات تقلب شده، چرا برای مواجههی با تقلب، اردوکشی خیابانی کردند؟ چرا این را جواب نمیدهند؟ صد بار ما سؤال کردیم؛ نه در مجامع عمومی، نخیر، به شکلی که قابل جواب دادن بوده؛ اما جواب ندارند. خب، چرا عذرخواهی نمیکنند؟ در جلسات خصوصی میگویند ما اعتراف میکنیم که تقلب اتفاق نیفتاده بود. خب، اگر تقلب اتفاق نیفتاده بود، چرا کشور را دچار این ضایعات کردید؟ چرا برای کشور هزینه درست کردید؟ اگر خدای متعال به این ملت کمک نمیکرد، گروههای مردم به جان هم میافتادند، میدانید چه اتفاقی میافتاد؟ میبینید امروز در کشورهای منطقه، آنجاهائی که گروههای مردم مقابل هم قرار میگیرند، چه اتفاقی دارد میافتد؟ کشور را لب یک چنین پرتگاهی بردند؛ خداوند نگذاشت، ملت هم بصیرت بهخرج دادند. در قضایای سال ۸۸، این مسئلهی اصلی است! ۹۲/۵/۶
🔰لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
12.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👓 خاطرات جالب آیتالله طبسی از بحثهای علمی با سیدحسن نصرالله: بعد از ۴ساعت بحث علمی میگفتم خسته نشدی؟! میگفت نه من منتظر این شبها بودم!
🔹 بسیار اهل مطالعه بود.
🔹 بخاطر مسائل امنیتی گاهی مدتها نور خورشید را نمیدید اما مطالعاتش ترک نمیشد!
💎 کتابی از درسهایم چاپ کردیم قبل از چاپ به ایشان رساندم! گفتم مطالعه کردی؟! گفت خیر چون ۴سال قبل ۱۴۰۰تا صوت درس شما را گوش دادم!
خاطرات آیتالله نجمالدین طبسی از سیره طلبگی شهید سیدحسن نصرالله
۲۷ آذر ۱۴۰۳
🔰لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 شما در خاورمیانه چه کار میکنید؟
⬅️سوال آمریکایی ها از آقای #ترامپ_قمار_باز
🔸بازنشر به مناسبت سالگرد شهادت بزرگ مردی که داغش تازه تازه است...
🔰لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
#كرسي_علمی
🔰 اندیشکده مستعدان با همکاری پژوهشکده علوم انسانی اسلامی دانشگاه قم برگزار می کند:
🌀 كرسي علمی ترويجي: «ولایت مادر از منظر فقه اسلامی و مسأله تزاحم ولایت پدر با مادر»
🎙ارائه کننده: حجتالاسلام والمسلمین یاسر نادرعلی
🎙ارائه کننده: حجتالاسلام والمسلمین حسین نصیری
🎙ناقد:
حجت الاسلام والمسلمین استاد سید میرهاشم حسینی
🎙ناقد:
حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی گرامی پور
🎙دبیر علمی:
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا مزینانی
⏰ زمان: شنبه ۱۵ دی ماه، ساعت ۱۹:۳۰ الی ۲۱
🔳 نحوه اجرای برنامه:
#حضوری: قم، دانشگاه قم، تالار اندیشه
#مجازی:
🔗 پخش زنده ازطریق:
کانال اندیشکده مستعدان
📎 لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
در آمدی بر فقه تربیت
✍تقریر سلسله جلسات ولایت مادر از منظر فقه اسلامی (برگزار شده اندیشکده مستعدان)
به قلم حجت الاسلام و المسلمین آجرلو
1️⃣ یادداشت اول: مبانی فقه تربیت و دیدگاه های معروف
📌دیدگاه اول: (حجج اسلام اعرافی، مقیمی، سید نقی موسوی):
نگاه حلال و حرام دارند و فقه تربیت با این نگاه صورت می گیرد. بیشتر مقالات و کتاب های چاپ شده در فقه تربیت مربوط به این دیدگاه است. طبق این دیدگاه یک فقه تربیت باید در کنار سایر ابواب فقهی و به همان روش مورد بحث قرار گیرد. طبق این دیدگاه مسائل تربیتی مثل مربی تربیت، روش تربیت، ساحت تربیت، مراحل تربیت، عوامل تربیت و ... از نظر حلال و حرام و استحباب و کراهت با دید فقه خاص مورد بررسی قرار می گیرد.
به عنوان مثال نسبت به والدین یا مربی مسئله حدود و صغور تصرفاتشان، جواز و عدم جواز تصرفاتشان و شرایط ولی مورد بررسی قرار می گیرد.
📌دیدگاه دوم: (حجت السلام غنوی):
نگاه وسیع تفقه در مسائل تربیتی است. مثلا بررسی می شود آیا اسلام برای کسی که می خواهد دروغ را ترک کند برنامه ای دارد یا خیر. در این دیدگاه باید تلاش کرد از آیات و روایات روشی استخراج شود تا تربیت حاصل گردد. در واقع طبق این دیدگاه فقه تربیت، روش های تربیتی است. طبق این دیدگاه تربیت اسلامی مورد تاکید است ولو به حلال و حرام پرداخته نشود.
🔹سوال: آیا طبق دیدگاه دوم هم مسائل تربیتی با نگاه حلال و حرام بررسی نمی شود.
🔸جواب: به دلیل کثرت و وسعت مسائل تربیتی در دیدگاه اول بیشتر به فقه حلال و حرام پرداخته می شود ولی در دیدگاه دوم بیشتر به استخراج مسائل تربیتی از آیات و روایات پرداخته شده و فارق از حلیت و حرمت دنبال می شود. در واقع هر یک از دو دیدگاه خود را موظف به بررسی بخشی از کار فقه تربیت می دانند و وارد حیطه دیدگاه یکدیگر نمی گردند که به تصریح استاد سید نقی موسوی بیشتر به علت کثرت و وسعت مسائل بوده؛ بنابراین با محدود کردن موضوع هر کدام از دو گروه با نگرش خاصی به مسائل می پردازند که به نوعی مکمل یکدیگر می باشند.
متاسفانه به این دیدگاه کمتر پرداخته می شود که روش ها و مسیرهای تربیتی را نیز تعیین کرده و راهکارهای تربیتی را تبیین کنند، از این جهت این دیدگاهی نو محسوب میشود.
📖از جمله کتاب های نگارش یافته طبق دیدگاه دوم می توان به این چند کتاب اشاره کرد: کتاب جنود عقل و جهل حضرت امام، رهنمای طریق آیت الله جاودان، طریق سعادت آیت الله تحریری
📌دیدگاه سوم: (حجج اسلام آقایان عالم زاده نوری و عالی):
در این دیدگاه بیشتر پرداختن به علوم تربیتی به چشم می خورد که خود یک رشته علمی آکادمیک است و به مباحث علوم تربیتی و از جمله روان شناسی پرداخته می شود. البته نگاهشان به هر دو گروه اول نیز هست؛ در این نگاه مرزبندی ای که در دو دیدگاه اول بود وجود ندارد و مطالب به صورت جامع و فقهیانه مورد بررسی قرار می گیرد ولو اینکه به دلیل وسعت کار و محدودیت زمانی کار به انتهاء نرسد.
روشن است که طبق هر سه دیدگاه با روش فقه جواهری در محدوده ای که مشخص شده به موضوعات پرداخته می شود.
فرق دیدگاه دوم و سوم: قائلین به دیدگاه دوم خود را محدود به پرداختن به مسائل تربیتی دانسته و صرفا تلاش می کنند از آیات و روایات روشی استخراج کنند تا امر تربیت محقق شود فارق از اینکه به احکام خمسه مسائل بپردازند؛ ولی در قول سوم این محدودیت به چشم نمی خورد و تمام مسائل علوم تربیتی و احکام خمسه آنها مورد بررسی قرار می گیرد.
شروع فقه تربیت با آیت الله اعرافی در جامعه المصطفی بوده که چندین سال درس خارج برگزار کردند و سر دبیر امور اجرایی فقه تربیت در جامعة المصطفی، آقای طرقی بودند که مدتی هم اصول فقه تربیت برگزار کردند.
هر کدام از این سه دیدگاه ریز موضوع و گرایش دارند.
فرق بین اخلاق و تربیت
⬅️ به عنوان نکته پایانی در این مقدمه اشاره می شود که اخلاق صرفا بیان قله هاست چه در جهت ایجابی و چه سلبی (تبیین رذایل و فضايل) و تربیت راه رسیدن به این قله است. بنابراین در فقه تربیت وارد حیطه فقه اخلاق نمی شویم.
درباره فقه اخلاق آقای عالم زاده نوری دو جلد کتاب دارند و اخیرا نیز کتاب استاد شمس توسط دفتر فقه معاصر در این موضوع چاپ شده است.
🔰لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3