هدایت شده از وبسایت رِواق معرفت
🔴 چرایی گریزانی جریان مثبتاندیشی از توصیف
🍃 به نظر میرسد مثبتاندیشان با طرح سخنان شبهعلمی و مسائل ادعایی و با پرداختن به حواشیْ مانع نقد خود میشوند.
🍃 از طرفی عمدتا کتابهای جریان مثبتاندیشی برای عموم مردم نگاشته میشود نه افراد خاص و کسانی که اهل علم و دقت باشند؛ بنابراین بیشتر حالت راز انگاری، مبهمنویسی و ارائه شواهد جانبدارانه و بزرگنمایی داشته و افراد عادی که فاقد دقتهای لازم علمی هستند با چنین روشی بیشتر انس گرفته و زودتر به باور میرسند. از این جهت میتوان گفت آشفتهنویسی در کتابهای این جریان یک هدف است.
🍃 در حقیقت وقتی یک اندیشۀ شبهعلمی که از ارائه برهان و استدلال ناتوان است بخواهد در قالب علم ارائه شود، شیوۀ آشفتهنگاری و گریز از توصیف را در پیش میگیرد.
📖 #واکاوی_جریان_مثبتاندیشی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🌐 www.revaghemarefat.ir
فَلِذَٰلِكَ فَادْعُ ۖ وَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ ۖ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ.mp3
4.06M
🍃 فَلِذَٰلِكَ فَادْعُ ۖ وَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ ۖ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ ۖ وَقُلْ آمَنْتُ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ مِنْ كِتَابٍ ۖ وَأُمِرْتُ لِأَعْدِلَ بَيْنَكُمُ ۖ اللَّهُ رَبُّنَا وَرَبُّكُمْ ۖ لَنَا أَعْمَالُنَا وَلَكُمْ أَعْمَالُكُمْ ۖ لَا حُجَّةَ بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمُ ۖ اللَّهُ يَجْمَعُ بَيْنَنَا ۖ وَإِلَيْهِ الْمَصِيرُ
🍀 پس آنان را [به سوی همان آیینی که به تو وحی شده] دعوت کن، و همان گونه که مأموری [بر این دعوت] استقامت کن، و از هواهای نفسانی آنان پیروی مکن و بگو: به هر کتابی که خدا نازل کرده، ایمان آوردم، و مأمورم که در میان شما به عدالت رفتار کنم؛ خدا پروردگار ما و شماست؛ اعمال ما برای خود ما و اعمال شما برای خود شماست؛ دیگر میان ما و شما [پس از روشن شدن حقایق] هیچ حجت و برهانی نیست؛ خدا ما و شما را [در عرصه قیامت] جمع می کند، و بازگشت [همه] به سوی اوست.
📎 #تلاوت_ناب | سوره مبارکه شوری؛ آیه ۱۵.
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
هدایت شده از آموزشهای آزاد موسسه امام خمینی(ره) فارس
🔰✦؛﷽✦
🌙شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ
✨ویژه برنامه ماه مبارک رمضان
✅ تفسیر آیات عرفانی قرآن کریم
📎با ارائه: استاد حجت الاسلام امین شمشیری
🗓تاریخ برگزاری: از ابتدای ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲شمسی
🕝ساعت : ۱۴(۲عصر)
📱لینک ورود به کلاس در فضای اسکای روم از طریق گزینه میهمان:
⏺https://www.skyroom.online/ch/nahadfars/course-hall
🔉لینک کانال اطلاع رسانی دوره در پیامرسان ایتا:
👇👇👇👇👇👇👇
🌐https://eitaa.com/azadieks
⚡️کانون علمی تفسیر و علوم قرآن موسسه آموزش عالی حوزوی امام خمینی رضوان الله تعالی علیه وابسته به نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز
🔹حرکت، تمایزدهندۀ آداب و اخلاق از عرفان
🍃 در یک نگاه کلی، آداب، اخلاق و عرفان با یکدیگر متفاوت هستند. آداب عمدتا مرتبط با ظواهر انسان و عهدهدار چگونگی معاشرت، لباس پوشیدن، ظواهر دینی و ساختن چهرهای مؤمنانه و... میباشد. آداب هرچند در رتبهای مادون اخلاق و عرفان قرار دارد اما بیارتباط با آنها نبوده و در رشد معنوی انسان بسیار مؤثر است.
🍃 اخلاق عهدهدار خُلقیات و درونیات انسان و از جهتی به عرفان نزدیک است؛ اما در میان تفاوتهای عمدهای که با عرفان دارد، یک تمایز بسیار پررنگ دراینبین مشاهده میشود. در اخلاق غیر سلوکی و عرفانی، حرکت وجود نداشته و بهجای آن سکون حاکم است... اما در عرفان حرکت وجود دارد یعنی به بیان دقیقتر سیر، منزل، طریق، سُبل، صراط صعود، نزول، سفر و هر آنچه متناسب با حرکت است مطرح است؛ بنابراین «حرکت عمودی» و «مسافر بودن» اساس طریقت و عرفان است.
📗 #کتاب_سبک_زندگی_توحیدی
🔅مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
🍀 عِزّ ربوبيّت و ذُل عبودیت
از وى همه مستىّ و غرورست و تكبّر
وز ما همه بيچارگى و عجز و نيازست
📖 ديوان حافظ، ص ۲۲۲.
📚 حافظ، شمس الدين محمد؛ ديوان حافظ، چ۴، تهران، زوار، ۱۳۸۵ ه. ش.
✨ مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
✨ امسال بهار طبیعت تقارن پیدا کرده است با بهار معنویّت؛ ماه رمضان.
🔻 رهبر انقلاب در پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲: [همچنانی که دربارهی بهار فرمودند که: «تن مپوشانید از باد بهار» ، درباره بهار معنویّت ماه رمضان هم ... دلهایمان را در معرض این نسیم معنوی و الهی و معطّر بگذاریم. ۱۴۰۲/۱/۱
💫 #مهارتورم_رشدتولید
🔍 متن کامل پیام👇🏻
https://khl.ink/f/52249
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ.mp3
2.92M
🌙 شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ وَمَنْ کَانَ مَرِیضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُرِیدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَلَا یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَلِتُکْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُکَبِّرُوا اللَّهَ عَلَى مَا هَدَاکُمْ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ
✨ ماه رمضان كه قرآن در آن نازل شده، راهنماى مردم است و دلايلى روشن و آشكار از هدايت دارد، و مايۀ جدايى [حق از باطل] است پس كسى كه در اين ماه [در وطنش] حاضر باشد بايد آن را روزه بدارد، و آنكه بيمار يا در سفر است، تعدادى از روزهاى ديگر را [به تعداد روزه هاى فوت شده، روزه بدارد] خدا آسانى و راحت شما را مى خواهد نه دشوارى و مشقت شما را و [قضاى روزه] براى اين است كه شمارۀ روزه هايى را [كه در ماه رمضان به خاطر بيمارى يا سفر افطار كرده ايد] كامل كنيد، و خدا را بر اينكه شما را هدايت فرموده بزرگ شماريد، و باشد كه سپاس گزاريد.
🍀 وإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْیَسْتَجِیبُوا لِی وَلْیُؤْمِنُوا بِی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ
🍃 هنگامى كه بندگانم از تو دربارۀ من بپرسند، [بگو:] يقيناً من نزديكم، دعاى دعا كننده را زمانى كه مرا بخواند اجابت مى كنم؛ پس بايد دعوتم را بپذيرند و به من ايمان آورند، تا [به حقّ و حقيقت] راه يابند [و به مقصد اعلى برسند].
📎 #تلاوت_ناب | سوره مبارکه بقره؛ آیات ۱۸۵ و ۱۸۶.
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰✦؛﷽✦
🌙شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ
✨ویژه برنامه ماه مبارک رمضان
✅ مهرخوبان
🍃 با محوریت مباحث عشق
🗓 از ابتدای ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲شمسی
🕝ساعت : ۱۷ (۵عصر)
📱لینک ورود به کلاس در فضای اسکای روم از طریق گزینه میهمان:
⏺ https://www.skyroom.online/ch/nasra1401/idea-114727/l/fa
🔉لینک کانال اطلاع رسانی دوره در پیامرسان ایتا:
🌐 https://eitaa.com/azadieks
✨کانون های علمی فلسفه، ادبیات، اخلاق و تعلیم و تربیت موسسه آموزش عالی حوزوی امام خمینی رضوان الله تعالی علیه وابسته به نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز
✨مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
🍀 تو فرشته شوی ار جهد کنی
تو فرشته شوی ار جهد کنی از پی آنک
برگ توتست که گشتست به تدریج اطلس
اول و آخر قرآن ز چه «با» آمد و «سین»
یعنی اندر ره دین رهبر تو قرآن بس
📖 ديوان سنایی، قصیده ۹۰.
📚سنایی ، مجدود بن آدم؛ ديوان حکیم ابوالمجدودبن آدم سنایی غزنوی، چ ۷، تهران، انتشارات سنایی، ۱۳۸۸ ه.ش.
🍃 مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وَاعْلَمُوا أَنَّ فِیکُمْ رَسُولَ اللَّهِ لَوْ یُطِیعُکُمْ فِی کَثِیرٍ مِنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ.mp3
1.37M
🍃 وَاعْلَمُوا أَنَّ فِیکُمْ رَسُولَ اللَّهِ لَوْ یُطِیعُکُمْ فِی کَثِیرٍ مِنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ وَلَکِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَیْکُمُ الْإِیمَانَ وَزَیَّنَهُ فِی قُلُوبِکُمْ وَکَرَّهَ إِلَیْکُمُ الْکُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْیَانَ أُولَئِکَ هُمُ الرَّاشِدُونَ | فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَنِعْمَةً وَاللَّهُ عَلِیمٌ حَکِیمٌ
🍀 و بدانيد كه پيامبر خدا در ميان شماست [و بر شما واجب است در همه امور از او پيروى كنيد]، اگر او در بسيارى از كارها از شما پيروى كند، قطعاً دچار گرفتارى و زحمت مى شويد، ولى خدا ايمان را محبوب شما قرار داد و آن را در دل هايتان بياراست، و كفر و بدكارى و نافرمانى را ناخوشايند شما ساخت، اينان [كه داراى اين ويژگى ها هستند] هدايت يافته اند. | [اين محبت و ناخوشايندى نسبت به حق و باطل] عطيه و نعمتى از سوى خداست؛ و خدا دانا و حكيم است.
📎 #تلاوت_ناب | سوره مبارکه حجرات؛ آیات ۷و۸.
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
🔹از بین رفتن خودخواهی با توجه به اعمال باطنی
🍃 عارفان دستیابی بهمراتب والای قرب الهی را با وجود بقایای أنانیت محال میدانند. از طرفی از بین رفتن أنانیت، صرفا با کثرت عبادات و تمرکز بر ظواهر اعمال عبادی حاصل نمیشود. چنانچه خواهد آمد زمانی بقایای أنانیت از بین رفته و فرد فانی میشود که تمرکز بر باطن و روح اعمال که همان خلوص و ندیدن خود است قرار بگیرد.
🍃 راهکار اهل سلوک برای رهایی از خود، توجه به باطن دین و روح آن است. عشق و محبت یکی از این راهکارهاست.
🍃 عشق الهی نهتنها موجب آسان شدن عبادات و توجه به حضرت حق و گرایش به اوست بلکه خودبهخود باعث خودفراموشی میشود. خودفراموشی دارای دو معنای ناپسند و پسندیده است. در معنای ناپسند آن منجر به خدافراموشی میگردد.
📗 #کتاب_سبک_زندگی_توحیدی
🔅مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ماه مبارک رمضان فرصتی برای قرب الهی
🎥 بخشی از سلسله دروس «تفسیر آیات عرفانی قرآن کریم» | ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ قمری / ۱۴۰۲ شمسی
🔹استاد حجتالاسلام امین شمشیری
⏱ ۲ دقیقه و ۳۵ ثانیه
✨مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ.mp3
2.18M
🍀 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسَىٰ أَنْ يَكُونُوا خَيْرًا مِنْهُمْ وَلَا نِسَاءٌ مِنْ نِسَاءٍ عَسَىٰ أَنْ يَكُنَّ خَيْرًا مِنْهُنَّ ۖ وَلَا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ ۖ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِيمَانِ ۚ وَمَنْ لَمْ يَتُبْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ...
🍃 اى اهل ايمان! نبايد گروهى گروه ديگر را مسخره كنند، شايد مسخره شده ها از مسخره كنندگان بهتر باشند، و نبايد زنانى زنان ديگر را [مسخره كنند] شايد مسخره شده ها از مسخره كنندگان بهتر باشند، و از يكديگر عيب جويى نكنيد و با لقب هاى زشت و ناپسند يكديگر را صدا نزنيد؛ بد نشانه و علامتى است اينكه انسانى را پس از ايمان آوردنش به لقب زشت علامت گذارى كنند و كسانى كه [از اين امور ناهنجار و زشت] توبه نكنند، خود ستمكارند.
🍃 اى اهل ايمان! از بسيارى از گمان ها [در حقّ مردم] بپرهيزيد؛ زيرا برخى از گمان ها گناه است، و [در امورى كه مردم پنهان ماندنش را خواهانند] تفحص و پى جويى نكنيد، و از يكديگر غيبت ننماييد، آيا يكى از شما دوست دارد كه گوشت برادر مرده اش را بخورد؟ بى ترديد [از اين كار] نفرت داريد، و از خدا پروا كنيد كه خدا بسيار توبه پذير و مهربان است.
🍃 اى مردم! ما شما را از يك مرد و زن آفريديم و ملت ها و قبيله ها قرار داديم تا يكديگر را بشناسيد بى ترديد گرامى ترين شما نزد خدا پرهيزكارترين شماست يقيناً خدا دانا و آگاه است.
📎 #تلاوت_ناب | سوره مبارکه حجرات؛ آیات ۱۱-۱۳.
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
💠 جهت بعثت انبیا
🍃 معناى اجتناب از طواغيت اين نيست كه دامنت را از آنها دور كن تا آلوده نشوى؛ معنايش اين است كه يك خطّى در مقابل خطّ توحيد و خطّ عبوديّت الهى وجود دارد و آن، خطّ طاغوت است.
🍃 كفر به طاغوت، همراه و ملازم با ايمان بالله است؛ اين، جهت بعثت انبيا است. بعثت انبيا براى ايجاد يك جامعهى فاضله است؛ ... براى ايجاد يك تمدّن است. اين تمدّن همه چيز دارد؛ در تمدّن همه چيز هست؛ هم علم هست، هم اخلاق هست، هم سبْك زندگى هست، هم جنگ هست. جنگ هم هست، كمااينكه شما ببينيد در قرآن چقدر از آيات، مربوط به جنگ است. اينجور نيست كه ما بتوانيم بگوييم كه اسلام آمد براى اينكه جنگ را از بين ببرد؛ نه، جهت جنگ مهم است؛ جنگ با چه كسى؟ جنگ براى چه؟ اين مهم است.
🍃 طواغيت عالم ميجنگند براى هواى نفْس، براى قدرتطلبىهاى خودشان، براى اشاعهى فساد. الان سالها است صهيونيستها دارند ميجنگند امّا براى مقاصد خبيث ميجنگند؛ در مقابل آنها مؤمنين هم ميجنگند - مجاهدين فلسطينى ميجنگند، مجاهدين حزب الله ميجنگند، ملّت عزيز ما در دفاع مقدّس و جنگ هشتساله جنگيد - امّا اين جنگ، مذموم نيست، ممدوح است، جهاد فىسبيل الله است؛ «اَلَّذِينَ آمَنُوا يُقٰاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللّٰهِ»؛
🍃 اين مهم است كه مؤمن قتال ميكند امّا براى اهداف الهى؛ «وَ الَّذِينَ كَفَرُوا يُقٰاتِلُونَ فِي سَبِيلِ الطّٰاغُوتِ فَقٰاتِلُوا أَوْلِيٰاءَ الشَّيْطٰانِ». ببينيد، توجّه به نكات تعبيرات قرآنى براى ما دريچههايى را باز ميكند.
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی | ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
هدایت شده از وبسایت رِواق معرفت
واکاوی جریان مثبتاندیشی.pdf
6.12M
🌷 «هو العلیم»
🔗 #اختصاصی به مناسبت ماه مبارک رمضان | نسخهی کامل PDF
📖 کتاب واکاوی جریان مثبتاندیشی
📚 درسهای حجتالاسلام امین شمشیری
💠 به کوشش حسام کلهری
▫️ نشر معنویت تمدنساز
▫️چاپ اول، ۱۴۰۱
▫️ ۳۴۹ صفحه
🌺 دانلود + صلوات بر محمد و آل محمد
✨ وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍀 پرتو حسن
خواست شيطان بد كند با من ولى احسان نمود
از بهشتم بُرد بيرون بستۀ جانان نمود
خواست از فردوس بيرونم كند خوارم كند
عشق پيدا گشت و از مُلك و مَلَك پرّان نمود
ساقى آمد تا ز جام باده بىهوشم كند
بیهُشى از مُلك بيرونم نمود و جان نمود
پَرتُوِ حُسْنَت بجان افتاد و آن را نيست كرد
عشق آمد دردها را هرچه بُد درمان نمود
غمزهات در جان عاشق برفروزد آتشى
آنچنان كز جلوهاى با موسى عمران نمود
«ابن سينا» را بگو در طور سينا ره نيافت
آنكه را بُرهان حيرانساز تو حيران نمود
📖 ديوان امام؛ ص ۱۱۵.
📚 خمينى، سید روحالله(امام)؛ ديوان امام؛ چ۴۲، تهران، موسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينىسلاماللهعلیه، ۱۳۸۳ ه.ش.
✨ مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir