📝گفتاری از استاد سید محمد موسوی درباره اهدا عضو
📆انتشار یافته به مناسبت ۳۱ اردیبهشت روز اهدا عضو
✔️بخش اول
❓بعد از قطع رابطه روح و بدن آیا تمام روابط که بین روح وبدن بود تمام میشود؟ما در حالیکه در حیات طبیعی هستیم روح و بدنمان رابطه دارد،اما آیا بعد از مرگ روح و بدن هیچ ارتباطی ندارد؟
🔸نگاه دیگری در مورد آنچه که بعد از مرگ است و رابطه ای که روح انسان با بدن بعد از مرگش دارد[این است] که اگر در فلسفه چگونگی رابطه این دو گفته شد آن وقت در برخی قضایایی که در طب امروز پیش آمده و رو به گسترش هم هست دخالت مستقیم دارد.
🔹به حسب برداشت عادی ما ،بعد از قطع رابطه روح و بدن ،ارتباط بین روح و بدن قطع میشود ،پس اگر کسی که از دنیا رفت با رضایت سابق خودش با فرض اینکه خودش راضی بوده و ورثه اش هم راضی هستند_در مورد این فرض سخن میگویم_ و نه حتی کسی که دچار مرگ مغزی است و زنده است که به لحاظ شرعی و فلسفی احکام زنده را دارد و لو اینکه همه اطبا میگویند در اغلب موارد برگشت ندارد ولی در مرحله حیات نباتی او زنده است.اما من چیز بالاتری را میگویم برای کسی که مُرد و به هر ترتیب، پیشرفت علم پزشکی به گونه ای باشد که بتواند اعضای همین میت را برای پیوند اعضا مثل کسی که دچار مرگ مغزی است استفاده کنند .اگر این مطلبی که میگویم به عنوان اصل اثبات شده _در جای خودش_ به عنوان یک مبنا پذیرفتیم باید دید که آیا این کار یک کار اخلاقی است؟و مطابق با اخلاق حرفه ای هست یا نه؟
🔴برای روشن شدن مساله باید یک نکته را در مورد روح و بدن بگویم که در جای خود در فلسفه بحث میشود .
🔶روح انسان مادامیکه که به حیات طبیعی زنده است دو گونه ارتباط با بدن دارد:
1⃣ تصرف در بدن [یعنی]تمام آنچه که در بدن انسان یا حیوان رخ میدهد از تدبیر هایی که اعضا سالمند ،گردش خون است و ضربان قلب است و... بر اساس آن قواعد به علت ارتباطی است که روح با بدن دارد از این تعبیر میکنیم به تعلق [روح با بدن] .یعنی علقه و علاقه ای ،گره ای بین روح و بدن هست که بخاطر این رابطه روح در بدن تصرف میکند و بدن را تدبیر میکند نمیگذارد فاسد بشود و امثال اینها.
2⃣علاوه بر این، روح موجودی است مجرد و غیر مادی _که در جای خود اثبات میشود _موجود مجرد در هر کار و چیزی که انجام میدهد و در هر شی ای که تصرف میکند او را میشناسد بدون شناخت معنا ندارد پس روح بدن خودش را میشناسد و به همین سبب در بدن خودش تصرف میکند و در بدن ناشناس تصرف نمیکند و هم یک توجه شدید و محبت شدید به بدن خود دارد به هرحال این بدن هم از یک طرف زمینه پیدایش روح بوده است و هم ابزار روح بوده است ،پس یک محبت تکوینیِ وجودی بین روح و بدن هست.
🔸وقتی که انسان میمیرد آن رابطه اول قطع میشود و دیگر [روح] نمیتواند در بدن تصرف کند و بدن میپوسد و به چرخه طبیعت خود بازمیگردد ،اما با مردن این چنین نیست که علم و آگاهی و توجه روح از بدن قطع بشود به سبب اینکه این توجه به بدن جوهری او شده و به تعبیر علمی ملکه شده است ،وقتی که روح یک عمر توجه به این بدن داشته است معنا ندارد با یک لحظه مردن هیچ نحوه توجهی و هیچ ارتباطی با بدن نداشته باشد.
⛔️ غالب انسان ها این چنین هستند خودشان را با بدن اشتباه میگیرند به نحوی که اگر بخواهیم به خود اشاره کنیم به این توده مولکولی اشاره میکنیم و میگوییم "من اینجا هستم" در حالی که چیزی که اینجاست توده ی از مولکول هاست و من و این مولکول ها نیستم ،من که یک روح مجرد ام که در مکان قرار نمیگیرد ،اما به سبب همان علاقه شدید خودش را با بدن اشتباه میگیرد و این اشتباه با مردن مرتفع نمیشود باز هم به دلایلی که در جای خودش در فلسفه اثبات میشود.
#استاد_موسوی
#متن
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
📝گفتاری از استاد سید محمد موسوی درباره اهدا عضو
📆انتشار یافته به مناسبت ۳۱ اردیبهشت روز اهدا عضو
✔️بخش دوم
🔺پس آن کسی که مرده است برای اینکه از این خواب غفلت بیدار بشود و متوجه شود که [حقیقت] او این بدن نبود و حقیقتی غیر از این بوده کاری لازم است و به این زودی حاصل نمیشود .
❓حالا فرض کنید در [همین حال مرگ] این بدن را مثله کنند و قطعه ای از این بدن را بردارند برای اینکه یک نفر دیگر زنده بمانند ،معنایش چیست؟
🔴انسانی که در برزخ است در واقع میبیند که بدن او درحال مثله شدن است و اعضای بدن او را در جای دیگر به کار میگیرند و چون حجاب ماده و بدن برکنار شده میزان و شدت ادراک بسیار بالاتر است از انچه که در این بدن مادی است.
🔵ما در حالت حیات به بدن مادی خیلی از چیز ها را نمیتوانیم بفهمیم به سبب مانعی که همین خود بدن مادی برای روح ما ایجاد کرده است اما وقتی این مانع برطرف شد شدت و سختی آنچه که عذاب باشد برای روح خیلی بیشتر است همانطور که اگر لذتی باشد در جانب لذت هم باز بسیار بیشتر است .در حال حیات چه سختی و چه لذتی که بخواهد به ما برسد از مجرای این بدن میرسد و روح از طریق بدن ادراک میکند ولی بعد از مرگ مستقیما خودش ادراک میکند.
✅نتیجه این حرف با همین مقدماتی که در فلسفه هست [این میشود] که اگر بدن میت قطعه قطعه شد و هر میزان برداشتند -که ظاهرا هم میگویند خیلی کار خوبی است چراکه این بدن اسراف میشود و میخواهد بپوسد ،پس به جای این یک نفر ،ده نفر دیگر را نجات میدهیم - اما سبب میشود که یک سختی شدید به آن انسانی که در مرتبه برزخ است وارد بشود و او عذاب بکشد ، قطع توجه اش از عالم طبیعت به طول بیانجامد ،تا وقتیکه جهات بدنی باقی است این توجه تمام نخواهد شد و از برزخ خلاص نخواهد شد ،به طور طبیعی قرار بود ده یا بیست و یا سی سال به طول بیانجامد اما قطعات او در یک وجود دیگر هست و او خودش را هنوز وابسته به این عالم میبیند و سختی هم میکشد.
💡این کار خلاف اخلاق است که برای نجات جان ده یا بیست نفر دیگر یک نفر را در عذاب قرار دهیم،هرچند خود او رضایت داشته باشد چراکه او توجه ندارد که چه مشکلی برای او پیش خواهد امد و خیال میکند که کار اخلاقی است ثوابی هم انجام داده.
💊حرفه پزشکی ،تنها حرفه ای است که اخلاق حرفه ای اش به محدوده عالم طبیعت و بدن منحصر نمیشود چون بعد هم ارتباط و توجه نفس به بدن باقی است .
🔶البته این مقدمات که گفته شد ادعا هایی است که باید در جای خود اثبات بشود ولی اگر اینچنین باشد و کسی بتواند این مقدمات را با دلیل عقلی اثبات بکند مساله پیوند اعضا کاری کاملا غیر اخلاقی هست چه در حال مرگ مغزی باشد و چه در غیر مرگ مغزی باشد چراکه موجب عذاب برای کسی است که به مرتبه برزخ منتقل شده.
#استاد_موسوی
#متن
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
فقره اول.mp3
12.56M
📝بیان استاد سید محمد موسوی در شرح زیارت جامعه کبیره
✔️بخشی از فقره اول:
"اهل بیت نبوت "
🔶نبی :یعنی آنی که خبر میدهد
🔺معنای ظاهری:شخص به سبب قابلیات حقایقی را بر او آشکار میشود و مامور میشود که ابلاغ کند
🔹اخبار نحوه هایی دارد
🔹سخن گفتن یک نحوه خبر دادن است
🔹گاه به زبان حال چیزی گفته میشود
🔴اگر اَعراض و صفات میتواند خبر از حقیقتی بدهند پس یک حقیقت وجودی به نحو اولی میتواند خبر بدهد
🔺معنای باطنی یا نبوت تعریفی :به حسب وجود از خداوند خبر میدهد
🔹معنای حدیث "کنت نبیا و آدم بین الماء و الطین"
🔹معنای خطابات قرآنی "ذکر" و " برهان" نسبت به پیامبر
💡دلیل معجزات ظاهری پیامبر
🔶بیت:
🔺معنای ظاهری:محل سکنی
🔺حقیقت بیت:مرتبه وجودی هر فرد
اهل بیت هرکس که وجودش اقتضاء با وجود ختمی مرتبت داشته باشد
🔶اهلیت دو گونه دارد
1⃣نسب
🔸اتحاد وجودی پیامبر و حضرت علی
2⃣انتساب معنوی:هرکس که بلحاظ مرتبه وحودی ،علم ،معرفت،مشاهدات، شهود ها، اخلاق و اعمالی که پیامبر داشته است مناسبت بیشتر با پیامبر داشته باشد اهلیت بیشتر دارد
🔹بدلیل مراتب وسیع وجودی پیامبر اگاهی بر هم رتبه با ایشان جز از طریق خود ایشان میسر نیست
🔹نص نبوی در رتبطه با اهل بیت
♦️حاصل سلام زائر بر اهل بیت :
1⃣نظام وجود تسلیم تشما هالی بیتی هست که در همه مراتب وجودی تا اعلی مرتبه اقتضائات پیامبر که بدون واسطه با خداوند مرتبط است
2⃣اِخبار به تسلیم بودن زائر نسبت به ولی هست که در محضر اوست
#شرح_جامعه_کبیره
#استاد_موسوی
#صوت
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
✅غایت خلقت انسان عالم غیب مطلق است؛ چنانچه در قدسیّات وارد است:
🔶یا بنَ آدَمَ خَلَقتُ الاشیَاءَ لِاجلِکَ، وَ خَلَقتُکَ لِاجلی؛
و در قرآن شریف خطاب به موسی بن عمران- علی نبینا و آله و علیه السلام- فرماید که: وَ اصطَنَعتُکَ لِنَفسِی و نیز فرماید: وَ انَا اختَرتُکَ پس، انسان مخلوق «لاجل الله» و ساخته شده برای ذات مقدّس اوست؛ و از میان موجودات او مصطفی و مختار است؛ غایت سیرش وصول به باب الله و فنای فی ذات الله و عکوف به فناء الله است؛ و معاد او الی الله و من الله و فی الله و بالله است؛
⚫️امام راحل (ره)
📚 کتاب تفسیر سوره حمد، ص۴۱
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
🎙بيان استاد سید محمد موسوی درباره علامه استاد سید جلال الدین آشتیانی
#جمال_جلال
#استاد_موسوی
#مصاحبه
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
فقره 2و3.mp3
12.26M
📝بیان استاد سید محمد موسوی در شرح زیارت جامعه کبیره
🔵موضع رسالت
🔺رسالت در عرف متقوم به سه عنصر است
1⃣مبدا
2⃣واسطه یا رسول
3⃣غایت یا مقصد
🔹چرایی رسول
🔶رسالت در باطن
🔸در اصل معنای واسطه در وجود دارد
🔸تطبیق چرایی رسول
🔸رسالت فقط خبررسانی نیست بلکه وساطت در فیض هم معنا میدهد
♦️معنای موضع رسالت:
🔺حقیقتی که واسطه بین خدا و ماسوی است
⏳حاصل:موضع رسالت به ترتیب صدور بازمیگردد که اصل وجود و کمالات موجودات را به انها برساند
🔺معنای "ما ارسلناک رحمه للعالمین"
💡تذکر در باب جمع بین ظاهر و باطن
🔵مختلف ملائکه
🔸اختلاف یعنی رفت و آمد
🔸اصل این آمد و شد را نباید ظاهری معنا کرد
🔺 معنای "اقبال" و "ادبار" عقل
🔶مقصود و غایت از آمد و شد فرشتگان
🔺وجه اختصاص "اختلاف " به ملائکه
❌متاسفانه به دلیل نقص دستگاه لحظات پایانی این جلسه ضبط نشده است.
#شرح_جامعه_کبیره
#استاد_موسوی
#صوت
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
🎙بيان استاد سید محمد موسوی درباره علامه استاد سید جلال الدین آشتیانی
#جمال_جلال
#استاد_موسوی
#مصاحبه
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلهِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ عَلَی سِرِّ الإلهی و الرّائی لِلحقائق کَما هی ، النُّورِ اللّاهُوتی ، و الإنسانِ الجَبَروتی ،و الأصلِ المَلَکوتی ، و العالِمِ النّاسوتی ، مِصداقِ العِلمِ المُطلَقِ ، و الشّاهدِ الغَیبی المَحَقَّق ، روحِ الأرواح ، حیوه الأشباحِ ، هِندِسَهِالمَوجودِ ، التّیّارِ فی نَشأت الوُجودِ ، کَهفِ النُّفوسِ القُدسیّهِ ، غَوثِ الأقطاب الإنسیَّهِ ، الحُجَّهِ القاطِعَه الرَّبانیَّه ، مُحَقِّقِ الحَقائِقِ الإمکانِیَّه ، أزَلِ الأبَدیّاتِ و أبَدِ الأزَلیّاتِ ، الکَنزِ الغَیبی و الکتابِ اللّارَیبی ، قُرآنِ المُجمَلاتِ الأحَدیّهِ ،فُرقانِ المفصَّلاتِ الواحدیّهِ ، أمِّ الوَری ،بدرِ الدُّجی ، علیِّ بن موسَی الرِّضا ، علیه و علی آبائهِ الصَّلواهُ و السَّلام.
🌺میلاد سراسر نور حضرت شمس الشموس، انیس النفوس، امام هشتم باب هفتم، علی بن موسی الرضا علیه السلام فرخنده و شادباش 🌺
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
🌺پاره ای از کلام عالم آل محمد درباره اسماء الله🌺
.... باطن، به معنى «درون اشیاء بودن» نیست، به این معنى که درون اشیاء غور و نفوذ کند. بلکه به این معنى است که از درون اشیاء اطّلاع و آگاهى دارد و تدبیر آن به دست اوست، مثل اینکه گفته مىشود: «أبطنته» یعنى از آن آگاه شدم و سرّ پنهان او را دانستم؛ ولى «باطن» در مورد آدمیان در مورد کسى به کار میرود که به درون اشیاء میرود و پنهان میشود، پس اسم، مشترک است و معنى متفاوت.
طبرسی، احتجاج، ص ۳۶۶-۳۷۳
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علی باقرِ العلومِ، شخصِ العِلمِ و المعلومِ، ناطقةِ الوجودِ، ضرغامِ آجامِ المعارِفِ، المُنکشِفِ لِکُلِّ کاشفِ، الحیاةِ السّاریَةِ فی المجارِی، النُّورِ المُنبَسِطِ علی الدُّراری، حافظِ معارجِ الیقینِ، وارثِ علومِ المُرسَلینِ، حقیقةِ الحقائقِ الظُّهوریَّةِ، دَقیقةِ الدّقائق النُّوریَّةِ، الفُلکِ الجاریَّة فی اللُّجَجِ الغامرَةِ، المُحیطِ عِلمُهُ بِالزُّبُرِ الغابِرَةِ، النَّباء العَظیمِ و الصِّراطِ المُستَقیمِ، المُستَنَدِ لِکُلِّ وَلیٍّ، مُحَمَّد بنِ عَلیٍّ علیه السلام.
⬛️ شهادت امام محمد باقر تعزیت و تسلیت باد ⬛️
ایتا تلگرام
قال الباقر عليه السلام حدثني ابي زين العابدين عن أبيه حسين بن علي عليه السلام أنه قال :
الصَّمَدُ الَّذي لا جَوْفَ لَهُ، الصَّمَدُ الَّذي قَد اِنْتَهى سُؤدَدُهُ، الصَّمَدُ الَّذي لا يَأكُلُ وَ لايَشرَبُ، الصَّمَدُ الَّذي لا يَنامُ وَ الصَّمَدُ الدَّائِمُ الَّذي لَمْ يَزَلْ وَ لا يَزالُ
حضرت امام محمد باقر میفرمایند که پدرم حضرت امام زین العابدین از پدرشان امام حسین بن علی علیهم السلام روایت کردند که فرمودند، صمد آن است که آن را اندرون نیست، صمد آن است که بزرگواریش به نهایت رسیده و صمد آن است که نمیخورد و نمی آشامد و صمد آن است که نمیخوابد، صمد دائمی است که همیشه بوده و همیشه هست.
التوحيد للصدوق، باب چهارم، حديث سوم، صفحه ۱۲۹
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
☀جلسه کرسی ترویجی با موضوع:
عدم تناهی فیض
📃ارائه دهنده: استاد #سید_محمد_موسوی
🔴ناقدین:
شیخ محمد حسن وکیلی
استاد علیرضا کهنسال
☝اطلاعات بیشتر در پوستر
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علی الدّاعی إلی الحَقِّ، أمینِ الله علی الخَلق، لِسانِ الصِّدق، بابِ السِّلمِ، أصلِ المعارفِ و عَینِ مَنبَتِ العِلمِ، مُنجی أربابِ المُعاداتِ، مُنقِذِ أصحابِ الضَّلالاتِ و البِدَعاتِ، عَینِ الإبداعِ، اُنموذَجِ أصلِ الإختِراع، مُهجَةِ الکَونَینِ و مَحجَةِ الثِّقلَین ، مِفتاحِ خزائِنِ الوُجوب، حافِظِ مَکامِنِ الغُیوبِ، طَیّارِ جَوِّ الأزَل و الأبَد، علیِّ بن محمَّدٍ، صلوات الله علیه.
🌺میلاد سراسر نور حضرت امام هادی عليه السلام تبریک و تهنیت باد 🌺
ایتا تلگرام
قالَ(علیه السلام): اَلْحِکْمَهُ لا تَنْجَعُ فِى الطِّباعِ الْفاسِدَهِ.
امام هادی عليه السلام فرمودند: حکمت اثرى در دل ها و قلب هاى فاسد نمى گذارد.
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
مَعاشِرَ النّاسِ، تَدَبَّرُوا القُرْآنَ وَافْهَمُوا آیاتِهِ، وَانْظُرُوا إلی مُحْکَماتِهِ وَلا تَتَّبِعُوا مُتَشابِهَهُ، فَوَاللّهِ لَنْ یبَینَ لَکُمْ زَواجِرَهُ وَلَنْ یوضِحَ لَکُمْ تَفْسیرَهُ إلاَّ الَّذی أَنَا آخِذٌ بِیدِهِ وَمُصْعِدُهُ إلَی وَشائِلٌ بِعَضُدِهِ وَرافِعُهُ بِیدی وَمُعْلِمُکُمْ: أَنَّ مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ، وَهُوَ عَلِی بْنُ أَبیطالِبٍ أَخی وَوَصِیی، وَمُوالاتُهُ مِنَ اللّهِ عَزَّ وَجَلَّ أَنْزَلَها عَلَی
ای مردم، قرآن را تدبر نمایید و آیات آن را بفهمید و در محکمات آن نظر کنید و به دنبال متشابه آن نروید. به خدا قسم، باطن آن را برای شما بیان نمیکند و تفسیرش را برایتان روشن نمیکند مگر این شخصی که دست او را میگیرم و او را به سوی خود بالا میبرم و بازوی او را میگیرم و با دستم او را بلند میکنم و به شما میفهمانم که: «هر کس من صاحباختیار اویم این علی صاحباختیار اوست»، و او علی بن ابیطالب برادر و جانشین من است، و ولایتِ او از جانب خداوندِ عزوجل است که بر من نازل کرده است.
🌺عید سعید غدیر خم، عید الله اکبر بر همه موالیان اهل بیت علیهم السلام فرخنده و شادباش 🌺
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مَوْلاَيَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ يَا أَمِينَ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ وَ سَفِيرَهُ فِي خَلْقِهِ وَ حُجَّتَهُ الْبَالِغَهَ عَلَي عِبَادِهِ
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا دِينَ اللَّهِ الْقَوِيمَ وَ صِرَاطَهُ الْمُسْتَقِيمَ
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا اَلنَّبَأُ الْعَظِيمُ الَّذِي هُمْ فِيهِ مُخْتَلِفُونَ وَ عَنْهُ يُسْأَلُونَ اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا سَيِّدَ الْمُسْلِمِينَ وَ يَعْسُوبَ الْمُؤْمِنِينَ وَ إِمَامَ الْمُتَّقِينَ وَ قَائِدَ الْغُرِّ الْمُحَجَّلِينَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ
🌺الحمد لله الذي جعلنا من المتسکین بولاية أمير المؤمنين عليه السلام 🌺
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
استاد سید محمد موسوی
#صوت 🔈گفتگوی استاد #سید_محمد_موسوی 💢به مناسبت روز بزرگداشت #سهروردی ایتا تلگرام
Sohrevardi.pdf
606.6K
📝متن گفتگوی استاد سید محمد موسوی
در بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی علیه الرحمة
#استاد_موسوی
#مکتوبات
#مصاحبه
ایتا تلگرام
🎙بيان استاد سید محمد موسوی درباره علامه استاد سید جلال الدین آشتیانی و مکتب تفکیک
#جمال_جلال
#استاد_موسوی
#مصاحبه
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
استاد در این صوت به مناسبت فرارسیدن ایام محرم و شبهاتی که پیرامون برگزاری جلسات در شرایط کرونا هست، سخنانی را ایراد فرموده اند و به این مباحث پاسخ داده اند.
نکات مهمی که در این صوت بیان شده است عبارت است از:
🔵اشاره به نیازهای جسمی و روحی و پیچیدگی کشف مشکلات و نیازهای معنوی
🔵دلیل بعثت انبیاء
🔵لزوم رسیدگی به تغذیه معنوی انسان جهت منور شدن روح او
🔵لزوم برقراری تعادل میان نیازهای مادی و معنوی
🔵نیاز روح انسان به تکیهگاه
🔵مصائب خاندان عصمت کلیدی است برای افزایش محبت ما نسبت به آن بزرگواران
🔵نیازهای معنوی همچون نیازهای مادی؛ زمان خاص خود را دارند
#کرونا و #محرم
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b