📱🌐 سخنی در باب فضای مجازی
🎙استاد سید محمد موسوی
یکی از مشکلاتی که نسل امروز، با رویارویی اسباب نو پدید مانند اینترنت ، به آن دچار شده توجه افراطی به صورت ها و امور جزئی پی در پی است که یکی از بدترین، خطرناک ترین و مضر ترین خصوصیات برای نفس ناطقه است.
توجه بیش از حد به صور جزیی باعث میشود، چرخش و گردش در جزئیات ، ملکهٔ راسخ نفسانی شود و نتواند به جانب وحدت توجه و تمرکز پیدا کند حتی تمرکز بر صورت واحد محسوس را نمی پسندد تا چه رسد که به معانی معقول توجه کند.
این امر باعث میشود نفس انسان از ملکهٔ ادراکات عقلی باز بماند!
از کسانی که از حکمت چیزی نشنیده و نفهمیده اند و دنبال چنین کارهایی باشند توقعی نیست، اما کسی که این امور را شنید و فهمید و باز هم به هر بهانه ، به دنبال توجه زیاده از حد به صور جزئی بود و سپس ملکه ادراکات عقلی برایش حاصل نشد فلایَلومَنَّ اِلّا نَفسَه!
إعراض از جانب معقولات و عالم قدس فقط این نیست که اگر انسان چیزی از این حقایق را شنید، رها کند و دنبال امور دیگر باشد، یا خدای ناکرده، اینها را به سخره گیرد و خرافه پندارد،
بلکه ممکن است به حسب ظاهر همین امور را تحصیل میکند ولی در نفسش توجهِ افراطی به جانب ادراکات جزئی دارد و این، برایش ملکه شد پس نمیگذارد تا ملکه ادراکات عقلی حاصل شود. این خود، نوعی إعراض از آن حقایق معقول است .
در بحث های گذشته گفته شد کسی که حکمت را نشنید و نفهمید، مشکلش جهل بسیط است پس اگر در هر مرتبه ای از مراتب نفسانی اخروی قرار بگیرد ازین جهت سختی نمیکشد که چرا به مرتبه بالاتر نرسیده زیراکه اصلا بالاتر را نشناخته، اما کسانی که در مسیر اکتساب حکمت قرار گرفتند در معرض یک خطر عظیم هستند، زیرا ایشان چیزی از این حقایق را میشنوند اما اگر از مسیر کسب ملکهٔ ادراکات عقلی، به هر بهانه ای، اعراض کنند، این رویگردانی چیزی است که در آخرت ضررش بر نفس انسان ظاهر میشود چرا که از یک سو مانند ناآگاهان نیست و از سوی دیگر، چون فهمید حقایقی هست ولی برای رسیدن به آن تلاش نکرد نتیجه اش ظهور آن سختی و حسرتی است که با هیچ حسرتی قابل قیاس نیست.
و لله الحجة البالغة اعاذنا الله من شرور انفسنا
#متن
#استاد_موسوی
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ مَعْبَدٍ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: حَضَرْتُ أَبَا جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَدَخَلَ عَلَيْهِ رَجُلٌ مِنَ اَلْخَوَارِجِ فَقَالَ لَهُ يَا أَبَا جَعْفَرٍ أَيَّ شَيْءٍ تَعْبُدُ قَالَ اَللَّهَ تَعَالَى قَالَ رَأَيْتَهُ قَالَ بَلْ لَمْ تَرَهُ اَلْعُيُونُ بِمُشَاهَدَةِ اَلْأَبْصَارِ وَ لَكِنْ رَأَتْهُ اَلْقُلُوبُ بِحَقَائِقِ اَلْإِيمَانِ لاَ يُعْرَفُ بِالْقِيَاسِ وَ لاَ يُدْرَكُ بِالْحَوَاسِّ وَ لاَ يُشَبَّهُ بِالنَّاسِ مَوْصُوفٌ بِالْآيَاتِ مَعْرُوفٌ بِالْعَلاَمَاتِ لاَ يَجُورُ فِي حُكْمِهِ ذَلِكَ اَللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ قَالَ فَخَرَجَ اَلرَّجُلُ وَ هُوَ يَقُولُ: «اَللّٰهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسٰالَتَهُ ».
مردى از خوارج خدمت امام باقر (عليه السّلام) رسيد و عرض كرد: اى ابا جعفر چه چيز را ميپرستى؟ فرمود: خداى تعالى را، گفت او را ديدهئى؟ فرمود: ديدگان او را ببينائى چشم نبينند ولى دلها او را بحقيقت ايمان ديدهاند، با سنجش شناخته نشود و با حواس درك نشود و بمردم مانند نيست، با آياتش توصيف شده و با علامات شناخته شده، در داوريش ستم نكند، اوست خدا سزاوار پرستشى جز او نيست، مرد خارجى بيرون رفت و ميگفت: خدا داناتر است كه رسالت خويش را كجا قرار دهد.
الکافي , جلد۱ , صفحه۹۷
🌺میلاد مسعود حضرت امام محمد باقر علیه السلام و حلول ماه رجب الاصب شادباش و پر برکت🌺
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ حَمْزَةَ قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى اَلرَّجُلِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَسْأَلُهُ أَنَّ مَوَالِيَكَ اِخْتَلَفُوا فِي اَلْعِلْمِ فَقَالَ بَعْضُهُمْ لَمْ يَزَلِ اَللَّهُ عَالِماً قَبْلَ فِعْلِ اَلْأَشْيَاءِ وَ قَالَ بَعْضُهُمْ لاَ نَقُولُ لَمْ يَزَلِ اَللَّهُ عَالِماً لِأَنَّ مَعْنَى يَعْلَمُ يَفْعَلُ فَإِنْ أَثْبَتْنَا اَلْعِلْمَ فَقَدْ أَثْبَتْنَا فِي اَلْأَزَلِ مَعَهُ شَيْئاً فَإِنْ رَأَيْتَ جَعَلَنِيَ اَللَّهُ فِدَاكَ أَنْ تُعَلِّمَنِي مِنْ ذَلِكَ مَا أَقِفُ عَلَيْهِ وَ لاَ أَجُوزُهُ فَكَتَبَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ بِخَطِّهِ لَمْ يَزَلِ اَللَّهُ عَالِماً تَبَارَكَ وَ تَعَالَى ذِكْرُهُ
جعفر بن محمد بن حمزه گويد:نوشتم بدان مرد (امام هادی علیه السلام) و از او پرسيدم كه دوستانت در بارۀ علم خدا اختلاف دارند،برخى گويند هميشه خدا دانا بوده حتى پيش از آفريدن چيزها و برخى گويند نگوئيم هميشه خدا دانا بوده زيرا معنى علم دارد اين است كه خلق كرده و اگر علم او را به مخلوقات ازلى دانيم در ازل چيزى با او ثابت كردهايم،خدا مرا قربانت كند اگر صلاح دانى كه در اين موضوع چيزى به من بياموزى كه بر آن بپايم و از آن در نگذرم موجب تشكر است،به خط خودش به من نوشت:هميشه خداى تبارك و تعالى ذكره عالم بوده است.
الکافي , جلد۱ , صفحه۱۰۷
🏴 شهادت حضرت امام هادی علیه السلام تسلیت باد.
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
🔸🔶فبَشِّر عِباد ٱلَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ ٱلْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُۥٓ ۚ أُوْلَٰئِكَ ٱلَّذِينَ هَدَىٰهُمُ ٱللَّهُ ۖ وَأُوْلَٰئِكَ هُمْ أُوْلُواْ ٱلْأَلْبَٰبِ🔶🔸
✅انجمن حکمت دانشگاه علوم اسلامی رضوی با همکاری انجمن فلسفه دانشگاه فردوسی برگزار میکند:
"ضرورت تحصیل و تدریس فلسفه و عرفان"
🎙با حضور استاد سید محمد موسوی
⁉️همراه با توضیحات درباره گزاره "امام صادق علیه السلام، نخستین مدرس فلسفه در جهان اسلام"
📆چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
🕰ساعت ۲۰
📎پیوند های شرکت در جلسه:
https://elc.razavi.ac.ir:443/philosophy-talks/
https://www.instagram.com/mmusawy48/
__
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد سید محمد موسوی
🔸🔶فبَشِّر عِباد ٱلَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ ٱلْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُۥٓ ۚ أُوْلَٰئِكَ ٱلَّذِين
جلسه.mp3
8.92M
✅ ضرورت تحصیل و تدریس عرفان
🎙 استاد سید محمد موسوی
#صوت
#استاد_موسوی
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
🏴 شهادت هفتمین حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام تسلیت باد🏴
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
استاد سید محمد موسوی
🏴 شهادت هفتمین حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام تسلیت باد🏴 https://t.me/musaavi_b https://eitaa.
عَنْ أَبِي إِبْرَاهِيمَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: ذُكِرَ عِنْدَهُ قَوْمٌ يَزْعُمُونَ أَنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يَنْزِلُ إِلَى اَلسَّمَاءِ اَلدُّنْيَا فَقَالَ إِنَّ اَللَّهَ لاَ يَنْزِلُ وَ لاَ يَحْتَاجُ إِلَى أَنْ يَنْزِلَ إِنَّمَا مَنْظَرُهُ فِي اَلْقُرْبِ وَ اَلْبُعْدِ سَوَاءٌ لَمْ يَبْعُدْ مِنْهُ قَرِيبٌ وَ لَمْ يَقْرُبْ مِنْهُ بَعِيدٌ وَ لَمْ يَحْتَجْ إِلَى شَيْءٍ بَلْ يُحْتَاجُ إِلَيْهِ وَ هُوَ ذُو اَلطَّوْلِ «لاٰ إِلٰهَ إِلاّٰ هُوَ اَلْعَزِيزُ اَلْحَكِيمُ » أَمَّا قَوْلُ اَلْوَاصِفِينَ إِنَّهُ يَنْزِلُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى فَإِنَّمَا يَقُولُ ذَلِكَ مَنْ يَنْسُبُهُ إِلَى نَقْصٍ أَوْ زِيَادَةٍ وَ كُلُّ مُتَحَرِّكٍ مُحْتَاجٌ إِلَى مَنْ يُحَرِّكُهُ أَوْ يَتَحَرَّكُ بِهِ فَمَنْ ظَنَّ بِاللَّهِ اَلظُّنُونَ هَلَكَ فَاحْذَرُوا فِي صِفَاتِهِ مِنْ أَنْ تَقِفُوا لَهُ عَلَى حَدٍّ تَحُدُّونَهُ بِنَقْصٍ أَوْ زِيَادَةٍ أَوْ تَحْرِيكٍ أَوْ تَحَرُّكٍ أَوْ زَوَالٍ أَوِ اِسْتِنْزَالٍ أَوْ نُهُوضٍ أَوْ قُعُودٍ فَإِنَّ اَللَّهَ جَلَّ وَ عَزَّ عَنْ صِفَةِ اَلْوَاصِفِينَ وَ نَعْتِ اَلنَّاعِتِينَ وَ تَوَهُّمِ اَلْمُتَوَهِّمِينَ «وَ تَوَكَّلْ عَلَى اَلْعَزِيزِ اَلرَّحِيمِ اَلَّذِي يَرٰاكَ حِينَ تَقُومُ وَ تَقَلُّبَكَ فِي اَلسّٰاجِدِينَ»
-يعقوب بن جعفر جعفرى از ابو ابراهيم(امام هفتم عليه السّلام)، گويد در محضر او گزارش شد كه مردمى معتقدند خداى تبارك و تعالى به آسمان اول فرود مىآيد،فرمود:خدا فرود نشود و نيازى هم ندارد كه فرود شود و ديد و ديدگاه خدا از نظر دورى و نزديكى در مكان يكى است،هيچ نزديكى از او دور نيست و هيچ دورى به او نزديك نيست و نياز به چيزى ندارد بلكه روى نياز بدو است و او صاحب بخشش است،نيست شايسته پرستشى جز او كه عزيز و حكيم است،اما آنان كه گويند:خداى عز و جل نازل مىشود همانا اين گفته از كسانى است كه خدا را به كم شدن و فزون شدن نسبت دهند،هر متحركى نياز دارد به ديگرى كه او را حركت دهد يا به وسيله او حركت كند،هر كه به خدا گمانهاى بد برد هلاك است،در بارۀ توصيف حق در حذر باشيد از اينكه او را به حدى وادار كنيد و از نظر خود محدود به حساب آريد و كم و زيادى يا تحريك و تحرك يا زوال يا فرود شدن يا به پا خاستن يا نشستن برايش تصور كنيد،زيرا خدا والا و بالا است از صفت و اصفان و تشخيص تشخيص دهندگان و توهم متوهمان،توكل كن بر عزيز و مهربانى كه تو را مىبيند گاهى كه برخيزى و هم موقع جابجا شدن تو را در ميان سجدهكنندگان.
الکافي , جلد۱ , صفحه۱۲۵
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
🕋 حضرت محمد صلی الله علیه و آله
🎙 نکاتی درباره پیامبر اکرم صلوات الله علیه وآله
👤 به بیان استاد سید محمد موسوی
📆 انتشار یافته به مناسبت عید سعید مبعث
#صوت
#استاد_موسوی
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
Holy Prophet.mp3
8.33M
🕋 حضرت محمد صلی الله علیه و آله
🎙 نکاتی درباره پیامبر اکرم صلوات الله علیه وآله
👤 به بیان استاد سید محمد موسوی
📆 انتشار یافته به مناسبت عید سعید مبعث
#صوت
#استاد_موسوی
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
🕋 حضرت محمد صلی الله علیه و آله
🎙 نکاتی درباره پیامبر اکرم صلوات الله علیه وآله
👤 به بیان استاد سید محمد موسوی
📆انتشار یافته به مناسبت عید سعید مبعث
بر اساس قواعد فلسفی ، حقیقت هر چیزی به صورت و فعلیت اوست. حال اگر خوداین فعلیت، معلول شی دیگری بود، تمامیت و حقیقتش، به همان علت است لذا در تعبیر حکماست که، علت حد تام معلول است. حقیقت این معلول در مرتبه عالیه، همان علت است و معرفت و شناخت هیچ معلولی هم میسر نیست مگر به شناخت علتش.
بعد از این مقدمات با نگاه به حدیث "مَن عَرَفَ نَفسَهُ فَقَد عَرَفَ رَبَّهُ" معلوم میشود، عالی ترین مراتب معرفت نفس، متوقف بر شناخت علت است یعنی اگر انسان میخواهد خود را بشناسد این شناخت امکان ندارد مگر اینکه به مبادی و حقائقی که در وجود او نقش دارند علم پیدا کند.
وجود مقدس ختمی مرتبت به حسب باطن ملکوتی در سلسله ی عالی ترین مبادی وجود بخش همه موجودات و از جمله انسان هاست، چه اینکه بین ذات حق تعالی و حقیقت محمدیه صَلَواتُ اللهِ عَلَیهِ وَ آلِهِ حجابی نیست "مُحَمَّدٌ حِجَابُ اللهِ الاَکبَرُ"
پس معنای حدیث "مَن عَرَفَ نَفسَهُ فَقَد عَرَفَ رَبَّهُ" به این برمیگردد که اگر کسی، نفس خودش را یعنی حقیقت خودش را بشناسد به شناخت حق تعالی نایل میشود. هرچه که آن حقیقت، بهتر و بیشتر و دقیقتر، خودی نفس را نشان بدهد، معرفت نفس، تام تر خواهد بود. آنچه که واسطه افاضه و ایجاد نفس است یعنی تمامیت نفس و حقیقت والاتر نفس است پس شناخت او، شناخت حقیقت اصلی نفس است و با شناخت آن حقیقت اصلی، به بالاترین مرتبه شناخت حق تعالی میرسد.
این معنا را در آیه شریفه : "اَلنَّبِيُّ أَوْلىٰ بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ" بیان فرموده توضیح اینکه این اولویت، به حسب وجود و اصل همه اولویت های دیگر است و اگر این اولویت نبود آن اولویت های دیگر هم معنا نداشت. یعنی حقیقت محمدیه ص از جهت وجود به خود مومنین اولویت و تقدم دارد. پس نفس و حقیقت و تمامیت این مومنین به حقیقت نبوی است و اگر مومنین میخواهند به معرفت الله برسند باید تمامیت و نفس خودشان را بشناسند که نفس خودشان یعنی حقیقت اصلی خودشان که منشا وجودشان است همان حقیقت ختمی مرتبت است و اگر به این شناخت نرسید مرتبه عالی معرفت حق تعالی میسر نميشود.
#متن
#استاد_موسوی
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
هدایت شده از استاد سید محمد موسوی
النبوّة هی اخبار عن حقایق الاهیة عن معرفة ذات الحق و اسمائه و صفاته احکامه و هی علی قسمین:
نبوة التعریف و نبوة التشریع
فالاولی هی انباء عن معرفة الذات و الصفات و الاسماء
و الثانیة جمیع ذلک مع تبلیغ و الاحکام و التادیب بالاخلاق و التعلیم بالحکمة و القیام بالسیاسة و تخص هذة بالرسالة
نبوت از حقایق الهیه خبر میدهد به صورت شناخت ذات حق و اسما و صفات و احکامش و بر دو قسم است :
نبوت تعریف و نبوت تشریع
نخست از شناخت ذات و صفات و اسما خبر میدهد
و مرحله دوم همه آنها به اضافه تبلیغ احکام و تادیب به اخلاق و تعیین کلمات قیام به سیاست و ... و این این امر به رسالت اختصاص دارد .
ملاعبدالرزاق کاشانی
💐عید سعید مبعث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بر همه مسلمانان تبریک و شادباش💐
https://t.me/musaavi
https://eitaa.com/musaavi_b