💢تبیین شخصیت ملاصدرا بر بلندای علم و فلسفه
🎙 حجتالاسلام دکتر سیدمحمد موسوی بایگی، دانشیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی
📰 گفتگوی رسانه فکرت؛ بهمناسبت روز بزرگداشت ملاصدرا
🔸مهمترین جنبه موجود در مباحث ملاصدرا و فلسفۀ ایشان، چینش، ترکیب، نظم و سیر منطقیدادن به مسائل میباشد. البته این کار در فهم فلسفی و رشد فیلسوف و کسانی که بعد از او پا به میدان میگذارند، بسیار مهم میباشد. لذا ملاصدرا تقریباً آن پازل نامنظم فلسفی که قبل از خودش بود را در یک نظام جامع، کامل و منظم ترتیب داد.
📎پیوند گفتگو https://fekrat.net/?p=9157
@Fekrat_Net
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
📝بخشهایی از مقدمه استاد سید جلال الدین آشتیانی بر کتاب "مصباح الهدایة إلي الخلافة و الولاية"
بسمه تعالى
يكى از آثار نفيس در مبحث نبوت و ولايت، به طريقه محققان از عرفا و كمّل از حكماى اسلامى، رساله مصباح الهداية إلى الخلافة و الولاية اثر سيد سادات و ماجد العرفاء و الفقهاء، قدوة الحكماء المتألهين، استاد محقق در حكمت متعاليه، مرحوم مبرور، حضرت امام خمينى، سقى اللّه تربته، می باشد. مرحوم امام خمينى كتاب سرّ الصلاة، كه بحق اثرى است بینظير، و شرح دعاء السحر، و اثر حاضر را به زبان عرفان- كه لسان خاص اين قبيل از آثار است و جز خامه كمل از ارباب عرفان هيچ قلمى را توانايى آن نيست كه اثرى قابل دوام و كتابى كه حق مطلب عرفانى را ادا نمايد به وجود آورد- تصنيف فرموده اند...
در اين اثر منيف از مباحث «توحيد» و «علم الأسماء» و مسائل مهمى از قبيل بحث «بدا» و «سرّ قدر»، علم حق به اشيا قبل از كثرت، به طريقه حكما نيز گفتگو شده است.
زبان كتاب رسا و زيبا و بهجت افزاست؛ مسائل غامض و مباحث عاليه نبوت و ولايت در عبارات نسبتا كوتاه ولى رسا با مهارت تقرير شده است. مصنف عظيم همه جا به لسان خواص از عرفا با عبارات پر معنا سخن مىگويد؛ و سعى فرموده است كه اثر خود را از صورت رسالة در جلباب كتاب مبسوط در نياورد، و از تعرض به مسائل غير نافع احتراز نموده است...
سيد جلال الدين آشتيانى
مشهد
۸ آذر ماه، سنه ۱۳۷۱
مصباح الهداية إلى الخلافة و الولاية، مقدمة، ص: ۱۰ و ۱۱
#امام_خمینی
#جمال_جلال
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
🔶نشست صمیمی پیرامون معرفی رشتههای فلسفه و کلام اسلامی و عرفان و حکمت (ویژه مقطع ارشد)
👤 با حضور جناب استاد سید محمد موسوی
❗️اطلاعات بیشتر در پوستر❗️
لینک جلسه
https://elc.razavi.ac.ir:443/philosophy-talks
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
استاد سید محمد موسوی
🔶نشست صمیمی پیرامون معرفی رشتههای فلسفه و کلام اسلامی و عرفان و حکمت (ویژه مقطع ارشد) 👤 با حضور جن
🔶نشست صمیمی پیرامون معرفی رشتههای فلسفه و کلام اسلامی و عرفان و حکمت (ویژه مقطع ارشد)
👤 با حضور جناب استاد سید محمد موسوی
📆 شنبه ۲۱ خرداد ماه
🕣 ساعت ۲۰:۳۰
پیوند شرکت در جلسه
https://elc.razavi.ac.ir:443/philosophy-talks
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلهِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ عَلَی سِرِّ الإلهی و الرّائی لِلحقائق کَما هی ، النُّورِ اللّاهُوتی ، و الإنسانِ الجَبَروتی ،و الأصلِ المَلَکوتی ، و العالِمِ النّاسوتی ، مِصداقِ العِلمِ المُطلَقِ ، و الشّاهدِ الغَیبی المَحَقَّق ، روحِ الأرواح ، حیوه الأشباحِ ، هِندِسَهِ المَوجودِ ، التّیّارِ فی نَشأت الوُجودِ ، کَهفِ النُّفوسِ القُدسیّهِ ، غَوثِ الأقطاب الإنسیَّهِ ، الحُجَّهِ القاطِعَه الرَّبانیَّه ، مُحَقِّقِ الحَقائِقِ الإمکانِیَّه ، أزَلِ الأبَدیّاتِ و أبَدِ الأزَلیّاتِ ، الکَنزِ الغَیبی و الکتابِ اللّارَیبی ، قُرآنِ المُجمَلاتِ الأحَدیّهِ ،فُرقانِ المفصَّلاتِ الواحدیّهِ ، أمِّ الوَری ،بدرِ الدُّجی ، علیِّ بن موسَی الرِّضا ، علیه و علی آبائهِ الصَّلواهُ و السَّلام.
🌺میلاد سراسر نور حضرت شمس الشموس، انیس النفوس، امام هشتم باب هفتم، علی بن موسی الرضا علیه السلام فرخنده و شادباش 🌺
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
✅بخشی از مناظره حضرت امام رضا با زنادقه
#احادیث_توحیدی
#امام_رضا
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
دَخَلَ رَجُلٌ مِنَ الزَّنَادِقَةِ عَلَى الرِّضَا ع وَ عِنْدَهُ جَمَاعَةٌ ... فَقَالَ فَأَوْجِدْنِي كَيْفَ هُوَ وَ أَيْنَ هُوَ قَالَ وَيْلَكَ إِنَّ الَّذِي ذَهَبْتَ إِلَيْهِ غَلَطٌ وَ هُوَ أَيَّنَ الْأَيْنَ وَ كَانَ وَ لَا أَيْنَ وَ كَيَّفَ الْكَيْفَ وَ كَانَ وَ لَا كَيْفَ فَلَا يُعْرَفُ بِكَيْفُوفِيَّةٍ وَ لَا بِأَيْنُونِيَّةٍ وَ لَا يُدْرَكُ بِحَاسَّةٍ وَ لَا يُقَاسُ بِشَيْءٍ قَالَ الرَّجُلُ فَإِذاً إِنَّهُ لَا شَيْءَ إِذَا لَمْ يُدْرَكْ بِحَاسَّةٍ مِنَ الْحَوَاسِّ فَقَالَ أَبُو الْحَسَنِ ع وَيْلَكَ لَمَّا عَجَزَتْ حَوَاسُّكَ عَنْ إِدْرَاكِهِ أَنْكَرْتَ رُبُوبِيَّتَهُ وَ نَحْنُ إِذَا عَجَزَتْ حَوَاسُّنَا عَنْ إِدْرَاكِهِ أَيْقَنَّا أَنَّهُ رَبُّنَا وَ أَنَّهُ شَيْءٌ بِخِلَافِ الْأَشْيَاءِ ...
مردى از زنادقه وارد شد بر حضرت رضا (ع)، در حالتى که جماعتى نزد آن بزرگوار حضور داشتند. [زندیق گفت] به من بنما که چگونه است خدا و در کجا است؟ [امام رضا]فرمودند واى بر تو. این خیالى که کرده غلط و باطل است. چه، خداى ما ایجادکننده مکان است و او را مکانى نیست و ایجادکننده کیف و کیفیت است. پس بودِ او را کیفیتى نیست. پس شناخته نمیشود به کیفیت و مکان، و ادراک نمیشود به حواس پنجگانه و چیزى را نمیتوان به او قیاس نمود. آن مرد عرض کرد چیزى نیست که به یکى از حواس درک نشود.
حضرت فرمود واى بر تو! چونکه چشم و گوش و دماغ و دهن و دست تو به دیدن و شنیدن و بوکردن و چشیدن و بالیدن عجز پیدا کردهاند که ادراک کنند خدا را، تو انکار میکنى ذات خدا را و ما چون عجز پیدا کرده این حواس ما از ادراک او، یقین پیدا کردهایم که او پروردگار ما است و اینکه او چیزی است بهخلاف این چیزها...
شیخ صدوق، عیون اخبارالرضا، انتشارات علمیه اسلامیه، ج۱، ص۸۵-۸۶
#احادیث_توحیدی
#امام_رضا
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
ابونواس حسن بن هانی اهوازی، این شاعر باصفای با وفای صادق صمیمی و نجیب و بزرگوار یک قطعه چهاربیتی در مرثیه حامی مطلوب و مخدوم محبوب خود محمد امین ششمین پادشاه عباسی سروده که با آنکه در آن هیچ خیال پردازی شاعرانه نکرده است، و جز امری واقعی و حقیقی مشهود و محسوس را بیان نکرده است با اینهمه دو بیت اول آن سخت سوزناک و ظریف است که میگوید:
طَویَ الموتُ ما بینی و بَینَ محمّد
وَ لَیس لما یطوی المَنّية ناشِرُ
فلا وصلَ الا عبرةُ تَستَدیمُها
احادیثُ نفسِ مالها الدّهر ذاکرُ
که چون حال ترجمه کردن ادیبانه و شاعرانه ندارم مضمون آنرا عرض میکنم، میگوید:
" مرگ رشته ای که میان من و محمد بود درهم پیچید و درنوردید و آنچه را مرگ درهم پیچید کس نتواند بگشاید و باز کند. اینک برخورداری و وصال من از او فقط همین اشکهایی است که خاطرات فراموش ناشدنی که از او درونم بازمانده است و تا دنیا دنیاست کسی آنرا بازنخواهد گفت همواره از دیدگانم میریزاند."
حالا دست اجل بساط گسترده اخلاص و ارادت مرا به آقای جلال الدین آشتیانی و رفاقت و عنایت او را به بنده درهم پیچید و دیدار به قیامت افتاد ولی از آنجا که دیر یا زود این فقیر نیز به او خواهد پیوست که: مَن مات فقد قامت قیامتُهُ، بنابراین وعده وصال نزدیک است...
بخارا، سال نوزدهم، شماره ۱۱۶ بهمن و اسفند ۱۳۹۵
📝بخشی از مکتوب استاد مرحوم احمد مهدوی دامغانی در بزرگداشت علامه استاد سید جلال الدین آشتیانی.
#جمال_جلال
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
هدایت شده از کانال رسمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🔴هر آنچه باید درباره دو رشته "فلسفه اسلامی " و "عرفان اسلامی" بدانید.
درآمدی بر امتداد علوم اصیل اسلامی
ضرورت توجه طلاب حوزه های علمیه به "فلسفه اسلامی " و "عرفان اسلامی"
🔷نشست پرسش و پاسخ با اعضای هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🔷 حجت الاسلام دکتر گلمکانی (مدیر گروه فلسفه)
🔷حجت الاسلام دکتر موسوی بایگی (عضو هیأت علمی گروه فلسفه )
🔷حجت الاسلام دکتر فقیه اسفندیاری (عضو هیأت علمی گروه فلسفه و معاون فرهنگی دانشگاه علوم اسلامی رضوی)
🔴 معرفی رشته های
🔴فلسفه اسلامی
🔴عرفان اسلامی
🔷چهارشنبه اول تیرماه ساعت 20.30
لینک برگزاری: https://yun.ir/9efv35
استاد سید محمد موسوی
✅ نشست علمي با موضوع« تأملی در ساحت اجتماعی فلسفه اسلامی»برگزار میشود 🎙با حضور و ارائه : حجت الاس
sahaat.ogg
11.39M
🔊 صوت نشست علمي با موضوع «تأملی در ساحت اجتماعی فلسفه اسلامی»
#استاد_موسوی
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلهِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ عَلی بابِ اللهِ المَفتوحِ و کتابِهِ المَشروحِ، ماهیَّهِ الماهِیّاتِ ،مُطلَقِ المُقَیَّداتِ، سِرِّ السِّریّات المَوجودِ فی ظِلِّ اللهِ المَمدود، المُنطَبِعِ فی مِرآتِ العِرفانِ، المُنقَطِعِ مِن نَیلِهِ حَبلِ الوُجدانِ، غَوّاصِ بَحرِ القِدَم، مَهبِط الفَضلِ و الکَرَمِ، حامِلِ سِرِّ الرَّسولِ، مُهَندِس الأرواحِ و العُقولِ، أدیبِ مَعلَمَهِ الأسماء و الشُّئون، قَهرَمانِ الکافِ و النّونِ، غایهِ الظُهورِ و الإیجاد، مُحَمَّدِ بنِ علیٍّ الجواد، علیهِ الصَّلوهُ و السَّلام.
🏴 شهادت ابن الرضا حضرت امام محمد تقی علیه و علی آبائه افضل صلوات الله تسلیت و تعزیت باد.
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
┈•꧁رشحات ༼﷽༽البحار ꧂•┈
💠 تعقل صرف و خالص
🔻بعد از این که با مرگ رابطه نفس و بدن منقطع شد و حجاب های طبیعت و بدن مادی اولاً و سپس بقایای توجهات به عالم طبیعت در مرتبه برزخ ثانیاً برطرف شد ، همان شخصی هم که در همین نشئه ی طبیعت دارای ملکه ی ادراکات عقلی بوده نهایتا به آن تعقل صرف و ناب می رسد اما قبلش ، معمولا نمی رسند و باز ادراکات مشوب به تخیلات و توهمات است البته ابن سینا می گوید چنین چیزی برای نفوس قدسی حکمفرما نیست بلکه آن ها در همین نشئه ی طبیعت قادر به تعقل صرف و تام هستند.
🎙 جلسه دوم شرح صوتی کتاب شواهد الربوبیّه صدرالمتألهین شیرازی ، استاد سید محمد موسوی بایگی ، دقیقه 36_37
#قطع_تعلق
#تعقل
#مرگ
#برزخ
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
🔆 قَبَسی از قَبَسات نوریه رحمانی
@RASHAHATOLBEHAR