مسلمنا muslimnair
📂مشهورات بی اساس در جهان اسلام (۱) ❌ هیچ کرسی شیعه شناسی در اسرائیل وجود ندارد، شایعه پراکنی نکنیم!
❇️ان حیات العلم بالنقد والرد
📩 پاسخ دکتر علی تقی زاده داوری درباره مطلب کرسی شیعه شناسی در جهان:
https://t.me/muslimnair
📝 سلام علیکم
سالها قبل در فاصله زمانی ۸۰ تا ۸۵، موسسه شیعه شناسی، در قالب یک فعالیت پژوهشی، فعالیت های اسلام شناسی و شیعه پژوهی دانشگاه های بزرگ و معروف کشورهای غربی را از طریق اینترنت مورد بررسی قرار می داد که چکیده آن در قالب جزوات اسلام شناسی و شیعه شناسی مراکز علمی دنیا منتشر و در اختیار تعداد زیادی از زعما و نخبگان و مقامات مذهبی و سیاسی قرار می گرفت.
🔹بعدها نیز به طور موردی و محدود این کار تکرار شد.با توجه به محتوای این جزوات می توان گفت:
اگرچه در این دانشگاه ها رشته شیعه شناسی به شکلی که در ایران راه اندازی شد و دانشجو جذب و فارغ التحصیل می شوند، وجود نداشت اما فعالیت شیعه پژوهی در دو عرصه زیر به طور پررنگی نمایان بود:
🔹۱. پژوهش: همه ساله چندین عنوان پژوهش در هریک از این دانشگاه ها با موضوع شیعیان و تشیع وجود داشته و دارد.
🔹۲. کارگاه ها و سخنرانی های علمی که در این خصوص نیز همه ساله نشست های متعدد و متنوعی در خصوص تشیع و شیعیان برگزار می شد و می شود.
🔹۳. اگرچه مرکزی با عنوان "شیعه شناسی" وجود نداشت، اما دو عرصه فوق یعنی پژوهش و نشست های علمی در خصوص شیعیان و تشیع در دانشکده ها و مراکز اسلام شناسی، ایرانشناسی، مطالعات خاورمیانه، ادیان، تاریخ، هنر و ... به طور مستمر انجام می شد و می شود.
✅ بنابراین اگرچه فرمایش جناب فرمانیان در اینکه عنوان و کرسی مستقل شیعه شناسی وجود ندارد درست است، اما می توان ادعا کرد فعالیت های شیعه پژوهشی در برخی از این مراکز علمی غربی به گونه ای پررنگ است که کمتر از یک کرسی مستقل نیست، مانند مرکز مطالعات عربی و اسلامی دانشگاه اگزتر با حضور دکتر رابرت گلیو و ...
با پوزش و ارادت
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️به بهانه درگذشت شیخ ابوبکر میگا رهبر مسلمانان بورکینوفاسو ✍️به قلم: سیدعلی بطحائی https://t.me/m
📊 اصلاحیه جمعیت تیجانیه در آفریقا در
پاسخ نماینده جامعه المصطفی نیجریه به یادداشت فوق
📩 سلام علیکم
وقت شما بخیر و سلامتی
ظاهرا در این یادداشت جمعیت تیجانی ها در آفریقا را حدود ۷۰ میلیون نقل کرده اید.
به استحضار جنابعالی ومخاطبین کانال می رساند که جمعیت صوفیان تیجانی در نیجریه به تنهایی بیش از ۸۰ میلیون نفر می باشد و طبیعتا جمعیت آنها در قاره آفریقا بسیار بیش از آنچه مرقوم فرمودید است.
ارادتمند
💠 پانوشت:
میزان جمعیت یادداشت فوق، براساس گزارش کتاب تصوف در غرب آفریقا فصل ششم بود که با این تذکر آن را اصلاح می کنیم.
مسلمنا muslimnair
#معرفی_تازه_های_نشر 📚کتاب «مدارس فکری حوزه نجف و نسبت آن با اندیشه انقلاب اسلامی» ؛ دکترعبدالوهاب ف
⚡ در جلسهی نقد کتاب مدارس فکری نجف و رابطه آن با انقلاب اسلامی عنوان شد:
▫ احتمالا تفسیر نجف از تشیع با اقبال عمومیتری مواجه شود/ آیتالله سیستانی میانهی امام خمینی و آقای خوئی است
🔹 احساس میکنم در دوره جدید، به تدریج بر اهمیت حوزه نجف افزوده خواهد شد و در آینده قدرتمندتر هم خواهد شد و میتواند روایتی که از تشیع ارائه میکند، به یک رویارویی معرفتی و عملی با قرائت ما از تشیع در قم تبدیل شود. به عبارت دیگر، آلترناتیو تشیع سیاسی برخاسته از نجفی بشود که در واقع تشیع مدنی را توضیح میدهد. این تقابل یا هماوردی، در آینده میتواند برای کسانی که به دنبال قرائتی هستند تا جایگزین قرائت کنونی ما از تشیع در قم یا ایران کنند، به آن پناه ببرند و در پناه آن به نقد یا رویارویی با قرائت حاکم در ایران بپردازند، این قرائت نجف است.
🔹 مدرسه نجف تحت سیطره مدرسه آقای خوئی است. به رغم اینکه آیتالله خوئی الان مرحوم شده است اما مدرسه آن الان آنچنان هژمونی دارد که فارغالتحصیلان این مدرسه و کسانی که خارج از این مدرسه قرار دارند تحت هژمونی این مدرسهاند و اساسا فکری که ساختارشکنانهی این مبانی و ایده های مدرسه را به حاشیه ببرد، چندان وجود ندارد. 81 سالی که آقای خوئی در نجف حضور داشت، از دوره جوانی اش، اهمّ رخدادهای عراق آن دوره را از جنگ با انگلیسی ها، انقلاب «ثورة العشرین»، کودتای قاسم، و کودتاهای بعدی که منتهی به قدرت گرفتن بعثیها در عراق شد را لمس کرد و کشمکشهای درونی حوزه را در تعامل با سیاست را از نزدیک دید و با یک تجربه خیلی عینیتری حوزه را مدیریت کرد.
🔹 آیتالله سیستانی مبدع مدرسه جدیدی در عراق بعد از سقوط صدام است که میتواند متفاوتتر از مدرسه آقای خوئی هم بیاندیشد و هم عمل کند. آیت الله سیستانی همانند استادش آقای خوئی، اصلا قائل به ولایت فقیه نبود و تمام ادلهای که مثلا موافقین ولایتفقیه از مرحوم ملا احمد نراقی تا امام خمینی در این زمینه اقامه کرده بودند را نپذیرفت. اما در ورای سلب دولت از فقیه در مقام ایجاب، ایشان از یک نظریهای در حوزه سیاست دفاع کرد که امروزه از آن به «دموکراسی توافقی» تعبیر میکنیم. آقای خوئی وقتی که دولت را از فقیه سلب میکرد، و دلالت ادله لفظی را در این باب نمیپذیرفت، در ایجاب بحث خودش گفتگوی ایجابی یا اثباتی در باب اداره جامعه نداشت، یعنی رها می کرد. اما آقای سیستانی یک نگاه ایجابی بعد از سلب دولت از فقیه داشت که آن هم بیشتر تحت تاثیر استادش شیخ حسین حلّی است.
🔹 این تعبیر آقای شهرستانی است گفتند که آقای سیستانی میانهی امام و آقای خوئی است . رفتار آقای سیستانی در دوره صدام مانند استادش آقای خوئی است. شرایط که به هم ریخت، رفتار متفاوتتری پیدا کردهاست. اما ظاهر بررسی مبانی فقهی و اصولی این دو شخصیت نشان میدهد که اگر آقای خوئی الان زنده بود، احتمال اینکه میتوانست مانند شاگردش سیستانی رفتار کند خیلی بعید است.
🔹 صدر نسلی را تربیت کرد که اینها بعدا دعوی مرجعیت کردند. یکی از دلایلی هم که نجفیها در مقابل صدر دوم مقاومت کردند این بود که صدر دوم میخواست که بحث مرجعیت از درون خاندان ها را بشکند که به نظر من هم تا حدودی موفق شد. اما مشکلی که پیدا کرد این بود که فارغالتحصیلهای مدرسه صدر دوم آنچنان به لحاظ فقهی و اصولی قوی نبود.
🔹 روش بنده در تهیه این کتاب دو چیز بود. نخست اینکه گفتوگوهای زیادی انجام دادم، چه با آقایانی که در قم بودند یا در نجف بودند. سفرهای متعددی به نجف رفتم و با اساتید دانشگاه کوفه و هم با طیف های متعددی از نیروهای درون حوزه گفتوگو کردم. این کار محصول روش پژوهش میدانی و کتابخانهای بود. من از سال 97 تا 99 مرتب به نجف می رفتم. سال 99 که مشغول نوشتن متن شدم. در این زمینه اثر مشابهی کار نشده است. این سبک نگارش جریانشناسی جزو علاقهمندیهای ما در ایران است. عراقیها اصلا اینطوری نمینویسند.
🔸 مشاهده متن کامل گزارش:
https://mobahesat.ir/23559
🔻🔻🔻
@mobahesat
⚡️ضرورت تغییر نگاه عالمان ایرانی به علویان ترکیه؛ در مصاحبه با عالمی علوی مذهب
✍ به قلم: محمدجواد حسین زاده
https://t.me/muslimnair
✂️برشهایی از متن:
🔹«طارق چی من» چهل و شش ساله رئیس مؤسسه «چهارباب و چهل مقام» است که در نزدیکی تنگه «بُسفُر» و در قسمت آسیایی استانبول برخلاف انتظار بسیار جدیدتر و زیباتر از قسمت اروپایی است، اقدام به تاسیس اندیشکده و انتشاراتی مرتبط با علویان کرده است.
🔹 تعبیر« چهارباب و چهل مقام » برای علویان بسیار مهم است. باب اول شریعت، باب دوم طریقت، باب سوم معرفت و باب چهارم حقیقت است.
🔹این موسسه کتابهای خطی و کتابهای معاصر علوی را چاپ میکند واتفاقا کتاب نهج البلاغه را هم ترجمه کرده و بخش خطبهها و نامهها را عمداً جداگانه چاپ میکند که راحتترخوانده شود.
🔹بنده کتابهایی که در ایران درباره علویون چاپ شده را تهیه کرده و مطالعه کردهام و به نظرم برخی از آنها اشتباه است، به عنوان نمونه کتابی است به نام فرقههای کلامی که جامعه المصطفی آن را ترجمه کرده است. بخش پنجم این کتاب، در مورد فرقههای غلو است و درباره اهل حق هم به عنوان غالیان توضیح میدهد. اما اشکال اینجاست که این کتاب بکتاشیها(علویان ترکیه) را هم جزو اهل حق میشمارد. درحالی که ما دوازده امام را قبول داریم و ما علوی های ترکیه اهل حق نیستیم. نویسنده این کتاب باید در پاورقی مینوشت که راجع به این مسئله تحقیق شود.
🔹ما در طول تاریخ مخفیانه اعتقاداتمان را حفظ کرده و حتی مجبور به زندگی در کوهستان شدیم. مشکل دیگری که پیش آمده این است که رسمالخط ترکی تغییر کرده و منجر به این شده که علویون نتوانند کتابهای قدیمی خود را بخوانند. تمام کتابهای تعلیمی و اعتقادی ما با رسمالخط عثمانی نوشته شده است، مثلا زیارت عاشورا که هر سال در ایام محرم خوانده میشود، در همین کتابهای علوی که به رسمالخط عثمانی نوشته شده، وجود دارد. دعای توسل، دعای کمیل و سایر ادعیه هم در این کتابها آمده و همچنین دعای توسل به صورت شعر به زبان ترکی ترجمه شده است.
مطالعه کامل⬅️↙️
http://muslimna.ir/news/3213-2021-11-02-07-51-17.html
منبع: پایگاه شعوبا
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
#معرفی_کتاب
📚کالبدشکافی قدرت داعش؛ جمیله کدیور؛امیدایرانیان؛١٤٠٠
https://t.me/muslimnair
🎓 این اثر بازگردان فارسی رساله دکتری نویسنده با عنوان «قدرت، ایدئولوژی وتبلیغات؛ مطالعه انتقادی گفتمان داعش» از دانشکده رسانه ها وارتباطات دانشگاه «وست مینستر» لندن است.
📚 در نخستین فصل این کتاب مؤلف به واکاوی ریشه ها و عوامل شکل گیری داعش در جهان عرب پرداخته است. بحرانهای لاینحل، شکست انقلابهای عربی، شمشیرداموکلس اقتصاد و...از جمله پیش زمینه هایی است که زمینه را برای خلافت خودخوانده داعش فراهم آورده اند.مؤلف داعش را محصول چندین دهه حکمرانی غلط، حاکمان فاسد وسرکوبگردر جهان عرب دانسته وبحران چندلایه ای دوران پسااستعمار، خشم توده هاوضعف نهادهای مدنی و بی توجهی روشنفکران در ارائه راه حلهای جایگزین می داند.
📚در این اثر به فراخور اشغال داعش در سرزمینهای جدید، به کنکاش در ماهیت چهار قدرت[ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و رسانه ای] داعش پرداخته است. بررسی منابع داخلی وخارجی اقتصادی داعش، نظام سیاسی مطلوب خلافت خودخوانده، نگاه داعش به مؤلفه های فرهنگ واستراتژی رسانه ای داعش از مهمترین مباحثی که مورد تحلیل قرار گرفته است.
📚واپسین بخش این کتاب ٣٨٨ صفحه ای که در حقیقت قلب این نوشتار است به بررسی نتایج سلطه داعش در عراق و شام پرداخته ومؤلف با تحلیل نتایج این داده ها به تعامل میان عناصر قدرت در خلافت داعش اشاره کرده است و آنها را بررسیده است.
📚از نکات قابل توجه این اثر تصاویر، اسناد و درج روزشمار حوادث تاریخی داعش است که با کرنولوژی مرتبط با وقایع داعش در آخر کتاب درج شده است.
🔷 مدیریت علمی سایت وکانال تلگرامی مُسلِمنا پیشنهاد مطالعه این اثر را به نخبگان، فعالان جهان اسلام، طلاب دانشجویان مورد تأکید قرار می دهد.
📚 کتابهای خوب و استاندارد را معرفی کنیم.
#معرفی_کتاب
#اسلام_سلفی
#داعش
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔️ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️ناگفته هایی از طالبان(١١) 🔴 آینده پژوهی شیوه حکمرانی طالبان در دوران جدید(قسمت سوم) ✍به قلم: مهد
#چند_ثانیه
⚡️پشتوانه پشتونی طالبان
🔹 استانداران طالبان با حضور اکثریت پشتون و غالب اعضا با هویتی همسو با طالبان شروع به کار کردند.
💠 طبق پیش بینی مندرج در آینده پژوهی [ناگفته هایی از طالبان (١١)] دولت جدید سهم بسیار اندکی را به سایراقوام و مذاهب اختصاص داد و بدون توجه به درصد ترکیب قومیتی سایر افغانها کار خود را آغاز نمود.
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔️ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
📊نقشه جمعیتی و پراکندگی و درصد جمعیت قومیتهای مختلف در افغانستان عبارتند: 🔸پشتون: ۴۱ درصد(نارنجی)
برای اطلاع و بررسی درصد ترکیب قومیت ها در افغانستان اینجا را ببینید
مسلمنا muslimnair
#تازه_های_نشر
📚«امام موسی صدر؛ عالم تراز»/ مهدی مهریزی/ مؤسسه دین پژوهی بشرا/ پاییز ١٤٠٠.
https://t.me/muslimnair
📚امام موسی صدر؛ اندیشمندی پیشروست که صف شکنی او در فتح مرزهای نواندیشی، وی را شایسته عنوان «صدرنشین اندیشه ها» نموده است.
📚در اثر پیش رو، مهریزی معتقد است که بجاست سیدموسی صدر را «عالم تراز» معرفی کنیم تا بتوانیم سهم سترگ او را در مسیر نواندیشی در چارچوب دین را به خوبی ترسیم کنیم.
📚معرفی وی به عنوان "تراز" تا جایی است که باید سیره وسلوک اجتماعی وتعاملات ادیانی دیگران را با سنجه وی ارزیابی کنیم.
📚 نویسنده بر این باور است که بررسی رفتارهای مصلحان دینی در زمینه حیات اجتماعی را با سه معیار توجه به «جنسیت»، «قومیت»، «مذهب» در فقه الاجتماع می توان ارزیابی کرد. تطبیق آرا مصلحان اجتماعی در حوزه جنسیت و زنان؛ قومیت و هویت؛ شیوه تعامل با سران و پیروان سایرادیان ومذاهب سه معیار مهم برای سنجش میزان نواندیشی یک مصلح اجتماعی است.
📚 در این کتاب به فراخور اندیشه های امام موسی صدر به بازشماری وتبیین نوآوری ونواندیشی های وی در موضوعات قرآن پژوهی، مباحث زنان، تکثروفرهنگ گفتگو، عاشورا و فرازمانی اندیشدن مصلحان اجتماعی پرداخته و نکاتی ناب از این «اندیشه ربوده شده» را به مخاطب ارائه داده است.
📚 کتابهای خوب واستاندارد را معرفی کنیم.
#معرفی_کتاب
#اسلام_روشنفکری_دینی
#سید_موسی_صدر
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
Taliban.muslimna.ir.pdf
882.5K
📂جزوه P.D.F(طالبان از گذشته تا حال)
🔹به پیوست جزوه طالبان(از گذشته تا حال) که به نظارت علمی حجه الاسلام و المسلمین دکتر مهدی فرمانیان و یک تیم پژوهشی خبره و به سفارش مرکز پژوهشهای صدا و سیما تنظیم شده است؛ تقدیم مخاطبیان فرهیخته کانال می شود.
🔹مطالعه و بررسی این جزوه، باعث پدید آمدن نگاهی عالمانه به این گروه و کنار رفتن غرض ورزی ها، در مسیر تعالی مردم دو کشور دوست و برادر ایران و افغانستان خواهد بود.
✔️ آدرس سایت اینترنتی ما www.muslimna.ir
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu