⚡️احمد بن حمد الخلیلی مفتی اعظم عمان به مناسبت روز ملی زن عمانی در سخنانی گفت:
در فرهنگ عمومی چنین رایج شده که زن نصف جامعه است؛ ولی من امروز اعلام می کنم که زن در فرهنگ اباضیه، تمام جامعه و کل اجتماع محسوب می شود.
منبع: قبس الاخباریه
#اسلام_سنتی
#اباضیه
#حقوق_زنان
#احمد_بن_حمد_الخلیلی
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
مسلمنا muslimnair
⚡️تحقیر بی سابقه شیخ الازهر توسط السیسی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
🔹 هفته گذشته ودر هنگامه برگزاری مهمترین جشن حکومتی - دینی دولت مصر(مؤتمر فی احتفال المولد النبوی) رسانه های مصری ویدئویی را از برخورد سرد السیسی با احمدالطیب مخابره کردند که در تاریخ روابط الازهر با دولت مصر کم سابقه است. در این دیدار برخلاف همیشه که رئیس جمهور دست در دست شیخ الازهر در مراسم میلاد پیامبر(ص) شرکت می کرد و تا صدر مجلس یکدیگر را مشایعت می کردند، السیسی هنگام ورود به کاخ المناره بدون توجه به احمدالطیب و دادن پاسخ سلام او، به اشاره ای تلویحی به وی اکتفا(بخوانید بی اعتنایی) کرد و با عجله وبدون همراهی او به صدر مجلس رفت و احمدالطیب را همانند یک مدعو معمولی در این جشن مهم که شیخ الازهر از مجریان اصلی برگزاری آن بود به حساب آورد.
🔸 این رفتار تحقیرآمیز از چشم فعالان و ناظران پنهان نماند و هشتگ «شیخ الازهر» در صدر فهرست پرکاربردترین شبکههای اجتماعی توییتر مصر قرار گرفت؛ تا جایی که بسیاری از توئیت ها از نادیده گرفتن(تجاهل)السیسی، شیخ احمد الطیب در جشن میلاد پیامبر اسلام (ص) انتقادات تندی کردند. این هشتگ ها حتی از سوی حامیان اسلام سیاسی واخوان که ضربات متعددی از بی تفاوتی شیخ ازهر خورده بودند منتشر شد. سمیر الارکی نویسنده مشهور مصری نوشت: «السیسی وارد کاخ المناره شد. برای همایش هایی در جشن میلاد پیامبر بدون سلام و احوالپرسی به شیخ الازهر، ژست گرفتن، سپس سرعت دادن به تالار بدون حتی گفتن اینکه منتظر ورود به همراهی شیخ احمد الطیب است، رفتاری که با صمیمیت السیسی نسبت به مهمانان معمولی مجلس قابل مقایسه نیست. جمال سلطان، نویسنده روزنامه نگار نوشت: «نحوه برخورد السیسی با شیخ الازهر در هنگام پذیرایی از وی قبل از جشن های مولود شرم آور است و اصلا مناسب و جایز نیست. شیخ الازهر در دنیا مورد استقبال قرار می گیرد. از پادشاهان، رؤسای جمهور و رهبران. این استکبار و غرور السیسی است و نه چیز دیگر.
🔹 در عوض، شیخ الازهر علیرغم اهانت کم سابقه ای که السیسی با او در هنگام ملاقات داشت، مراسم تنوره را در این جشن به خوبی اجرا کرد و در نهایت به السیسی ادای احترام کرد ودر سخنانی مدعی شد: «تلاش خستگی ناپذیر و کار خستگی ناپذیر السیسی تنها به خاطر اعتلای منزلت مصر و مصریان است.» وی در پایان همچنین دعا کرد که خداوند به کشور پیشرفت، سعادت، قدرت، سربلندی و بی گناهی، خیر و برکت عنایت کند.
🔹احمد الطیب از حامیان انقلاب ژانویه ۲۰۱۱ نبود و آن را «دعوت به هرج و مرج و یک تابو قانونی» می دانست و پس از چراغ سبز مشروع رئیس جمهور محمد مرسی، موضع خود را با رئیس جمهور قانونی مصر محمد مرسی تغییر داد. او از کودتای السیسی علیه مرسی حمایت کرد و در بیانیه کودتا فعالانه شرکت کرد و گفت: «این کودتا مطابق یک قانون شرعی است که می گوید در ارتکاب دو شر، انتخاب شر کوچکتر یک وظیفه مشروع و یک راه است. از بن بست سیاسی که مردم در آن گرفتار شدند، بین موافقان و مخالفان، من از تصمیم برای برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری حمایت می کنم.»
بعدها شیخ با السیسی و حامیانش درگیری رسمی پیدا کرد که باعث شد طرفداران السیسی خواستار صدور قانونی شدند که به او اجازه می دهد شیخ الازهر را برکنار کند، اما این قانون پیشرفت قابل توجهی نداشت.
🔸بارزترین اختلاف بین آنها مربوط به امتناع الطیب از پیشنهادهای نظامی مربوط به متون حقوقی و فقهی و همچنین «تجدید گفتمان دینی» در صحنهای بود که بیش از یک بار تکرار شد، تا اینکه السیسی در یک جلسه، الطیب را مورد خطاب قرار دادو گفت «ای امام بزرگوار مرا خسته کردی».
🎥 برای دریافت ویدئو لینک ذیل را ببینید:
https://twitter.com/s_alaraki/status/1577586314165338113
#اسلام_سنتی
#جامعه_الازهر
#احمد_الطیب
#عبدالفتاح_السیسی
#اسلام_سکولار
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
50.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 وبینار رویکردهای وحدت و تقریب اسلامی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
🎙حجه الاسلام والمسلمین دکتر مهدی فرمانیان(استاد تمام دانشگاه ادیان و مذاهب و متخصص جریانات، ملل و نحل اسلامی)
⌚️زمان: ۱۹ مهرماه ۱۴۰۱
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
@howzehmelalfars
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️ارائه تصویری متفاوت از دانش فرقه شناسی توسط مورخ طراز اوّل کشور
✍ به قلم: سیدعلی بطحائی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
🔹مذاهب شناسی از علوم میان رشته ای است که به آشنایی با فرق و مذاهب اسلامی می پردازد. این دانش در تلورانس بین علم کلام و تاریخ مذاهب اسلامی در نوسان است. بررسی ها نشان می دهد که غالب کتب ملل ونحل منتشر شده تا کنون، توسط متکلمین نوشته شده است و مورخین عموماً در نگارش آثار ملل ونحل غایب بوده اند. اخیراً مورخ صاحب نظر کشور، استاد حجه الاسلام و المسلمین دکتر رسول جعفریان با انتشار کتاب «درس هایی درباره فرق اسلامی، نشرعلم، ۱۴۰۱» در صدد رفع این خلاء قرار گرفتند و از زاویه نگاه تاریخی، دانش ملل ونحل را کاویده اند. بدیهی است که اگر ملل ونحل، زیر نور چراغ مطالعه «علم تاریخ» بررسی شود؛ نکاتی از آن استنباط می شود که کمتر دیده و گفته شده و زوایایی پنهان از آن هویدا خواهد شد که نوعا متکلمین بدان وقعی ننهاده اند. به همین مناسبت در یادداشت پیش رو به اهم مطالب بدیع این کتاب اشاراتی خواهیم داشت.
🔸یکم: این اثر در بررسی ۱۵ مسئله ملل ونحلی سامان یافته است و مؤلف از این رهیافت، نقبی تاریخی به موضوعات ملل و نحلی دارد. در مقدمه طرح مباحثی مانند معرفی برخی ردیه نویسی ها، نقش اعتقادنامه ها، تأثیر منابع ادبی، جایگاه جغرافیایی فرق ومذاهب، توجه به متون فارسی و رجالی ملل ونحل، خاستگاه فرهنگی و تمدنی این دانش بررسی شده است و توجه به این نکات مغفول به مخاطب گوشزد شده است. معرفی سبک های متعدد ملل نگاری، توجه به گزارش های ایستا وپویا از این دانش و توجه اکید مصنف به داده های رجالی زمینه هایی هستند باعث ایجاد نگاهی متفاوت در این دانش خواهد شد.
🔹دوم: معرفی کتابی نادر و فقهی که همزمان با نگارش نخستین آثار ملل ونحل در قرن سوم توسط ابوبکر خلال(م311) نوشته شده بسیار قابل تأمل است. جعفریان در معرفی این کتاب، احکام فقهی اصحاب ملل ونحل را بیان کرده و خلاء تحلیل های فقهی در دانش ملل ونحل را تا حدودی مرتفع نموده است. احکامی مانند نکاح، جزیه در جهاد، زکات، بیع وشرا با اهل ذمه و احکام اطفال مشرکین و...در ذیل مباحث فقهی یهودونصارای ومجوس بسیار راهگشاست.
🔸سوم: شاید قلب تپنده این کتاب را بتوان در منطق تکثیر فرقه ها وتحلیل های چند قطبی شدن جامعه اسلامی معرفی کرد. مصنف با تقسیم ملل ونحل بر اساس منطق معرفت شناختی، به تفکیک هسته های اصلی وفرعی انشعاب جامعه نخستین پرداخته و دوقطبی ایمان ظاهری والحاد باطنی را در فرقه گرایی های اولیه بسیار پررنگ می داند. نقش نخبگان و تأثیر توده ها در شکل گیری این قطب های فکری فرهنگی بسیار مهم است و مصنف به ارائه تحلیل هایی در مورد کنشکری آنها درپیدایش ملل ونحل پرداخته است. بررسی مصداق عینی ایمان وکفر، در ملل ونحل نگاری و ردگیری خاستگاه آنها از دوران رسول خدا(ص) تا قرن سوم سبب شده تا بتوان تصویری بهتر از هسته مرکزی و نزاع های فرعی دانش ملل ونحل پیش روی مخاطب ترسیم شود.
🔹چهارم: بررسی تاریخ و عقاید عثمانیه، نواصب، اهل حدیث ومرجئه در ذیل چهره های شاخصی همچون جاحظ، ابوحنیفه، سفیان ثوری، احمدبن حنبل و لالکائی توانسته روی دیگری از منازعات تاریخی – کلامی قرون نخست را نمایان کند. این تصویر از انقلاب نظری عباسیان تا تربیع حضرت علی ع توانسته تصویری از منازعات اهل حدیث با سایر جریانات را پیش روی مخاطب ترسیم کند.
🔸پنجم: معتزله نگاری متفاوت جعفریان در این اثر با معرفی اصول خمسه آغاز می شود. مصنف پس از ارائه تصویری کامل از عقاید معتزله، به معرفی مکاتب اربعه اعتزال پرداخته و سپس به نسبت سنجی میان باورهای اعتزالیون وفلسفه، اعتزال وطبیعیات، معتزله وقرآن وحدیث توجه وتحلیل های تاریخی خود را در ذیل آنها گنجانده است. رجال وطبقات معتزله، فرهنگ دینی واجتماعی آنها، سختگیری وخشونت رایج در بین این فرقه و گسترش فکر اعتزال در میان زیدیه از موضوعات فرعی است که مصنف آنها را در ذیل عنوان مباحث تاریخی گنجاده است. جعفریان در ماتریدی واشعری نگاری ضمن بررسی تأثیرات آنها از اعتزال ومرجئه بر اساس کتب کلامی، دانشمندان جریان ساز وحاکمان به ارائه تاریخ وعقاید این دو نحله پرداخته وتوانسته به خوبی تمایزات اشعری وماتریدی را به تصویر بکشدو...
🔹النهایه: با توجه به ارائه تحلیلهای متفاوت از دانش ملل ونحل در این اثر، مطالعه وبررسی داده های غنی تاریخی و کلامی این اثر، پیشنهاد مطالعه این کتاب را به طلاب عزیز، دانشجویان محترم، کلام پژوهان و ملل ونحل نگاران مورد تأکید قرار می دهیم وامیدواریم انتشار این اثر زمینه ایجاد تحول در ملل ونحل نگاری سنّتی را بوجود آورد.
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE
مسلمنا muslimnair
📊 انتشار نتایج جدیدترین نظرسنجی نگاه شهروندان جهان اسلام به عادی سازی روابط با اسرائیل
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
🔷 بر اساس نتایج جدیدترین نظرسنجی مؤسسه بارومیتر العربی، مخالفت گستردهای در بین شهروندان عادی در سرتاسر خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) - که مخفف[Middle East and North Africa] است - با توافق آبراهام(the U.S.A -backed Abraham) وجود دارد.
🔺 شهروندان جهان اسلام بر آنند که این توافق با حمایت ایالات متحده آمریکا و توافق صلح بیشتر با اسرائیل، به طور ظالمانه ای بر جهان اسلام تحمیل شده است.
🔸هر چند حداکثر حدود یک چهارم شهروندان منطقه برآنند که اخبار مربوط به این موضوع را تا حد زیادی دنبال می کنند؛ لیکن از هر ده نفر در تونس، فلسطین، لبنان، اردن و عراق، این توافق نامه های صلح به طور گسترده رد می کنند. به طور کلی، در ۹ کشور از ۱۱ کشور مورد بررسی، کمتر از پنج کشور از توافقهای عادی سازی با اسرائیل حمایت میکنند، از جمله کشور موریتانی(۸ درصد)، لیبی (۷ درصد)، فلسطین (۶ درصد)، اردن هاشمی(۵ درصد) و نهایتا مصر(۵ درصد).
🔹با این حال، دو استثنا - سودان و مراکش - در این نظرسنجی قابل توجه هستند. در اولی، ۳۹ درصد موافق عادی سازی با اسرائیل هستند که در مقایسه با ۳۱ درصد در مراکش هستند. این دو کشور بخشی از معاهدههای گستردهتر ابراهیم هستند و مراکش روند عادیسازی را با اسرائیل تکمیل کرده و سودان این روند را آغاز کرده است.
🔸 در مورد مراکش باید گفت که ایالات متحده همزمان با عادی سازی، حاکمیت مراکش بر صحرای غربی را به رسمیت شناخته است. در مورد سودان نیز بجاست اشاره کنیم که ایالات متحده متعهد شده است که سودان را از فهرست کشورهای حامی تروریسم به عنوان بخشی از روند عادی سازی حذف کند. به این ترتیب، احتمالا محبوبیت نسبی عادی سازی در هر دو کشور نتیجه تمرکز شهروندان بر منافع استراتژیک خودشان باشد که منافعی برای کشورشان به ارمغان آورده است.
🔸 اما نکته دقیق اینجاست که با قضاوت بر اساس رد گسترده عادی سازی با اسرائیل توسط اردنی ها و مصری ها، که دولت هایشان یک نسل پیش با اسرائیل صلح کردند، این دیدگاه های نسبتاً قابل پیش بینی است که روند صلح با اسرائیل ممکن است در طول زمان محو و کمرنگ شود.
🔹این نتایج از جمله یافتههای اصلی دوازده نظرسنجی ملی نماینده افکار عمومی است که در خاورمیانه و شمال آفریقا از سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ به عنوان جدیدترین نظرسنجی مرکز بارومتر عربی دوره ششم انجام شده است.
🌐 آدرس الموقع الرسمی البارومیتر العربی
https://www.arabbarometer.org/ar/
#چالش_های_جوامع_مسلمان
#اسرائیل
#تطبیع_عبری_عربی
#نظرسنجی
#گزارشات_آماری
#بارومیتر_العربی
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE
#چند_ثانیه
🔹آشنایی دانشجویان، طلاب و فرهیختگان ایرانی با علمای عمان، عموما در شناخت مفتی اعظم عمان «احمد بن حمد الخلیلی» منحصر شده است. در حالی که که در کنار این فقیه بلند پایه، علمای مشهور دیگری در عمان از محبوبیت بسیاری برخوردارند.
🔸شیخ «حمود بن حمید الصوافی» یکی از چهره های سرشناس علم اخلاق وکلام اباضیه است که خبر آغاز مجدد دروس او در هفته های اخیر، مورد توجه جامعه مذهبی عمان قرار گرفته است.
🔹 امسال درسهای هفتگی او با موضوع استغفار، پس از وقفه ناشی از فراگیری کرونا، شور و نشاط قابل توجهی را در طیف مذهبی اباضی نشینان بوجود آورده است.
🔸با توجه به نگاه متفاوت اباضیه به مسئله ایمان و کفر، طرح مباحثی با عناوین «استغفار»، «توبه» و «انابه» در اخلاق سنتی اباضیه کارکردهایی متفاوت تر از این مفاهیم در سایر مذاهب کلامی دارد. به عبارتی «استغفار» در اندیشه اباضیه، کارکردی کلامی و پای خود را از اخلاق فراتر نهاده است.
🛰 قناه «الاستقامه» الفضائیه با شعار گسترش اسلام بدون فرقه گرایی، عموما برنامه ها و درسهای مذهبی بزرگان اباضیه را به صورت زنده و مستقیم پوشش می دهد. برای مشاهده فیلم این جلسات به لینک پیوست مراجعه کنید.
https://www.istiqama.tv
#اسلام_سنتی
#اخلاق_سنتی
#اباضیه
#عمان
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️رونمایی از طیف جدید اخوان المسلمین؛ «تیارالتغییر»
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
🔸جنبش اخوان المسلمین طی هفته های گذشته از «طیف سوم» خود، بعد از طیف استانبول به رهبری «محمود حسین» و طیف لندن به رهبری «ابراهیم منیر» رونمایی کرد.
🔹این جریان سوم با عنوان جبهه تغییر (تیار التغییر) فعالیت خود را با نشستی در ترکیه با شعار «علی عهد الشهید» آغاز و «سند سیاسی» خود را نیز منتشر کرد.
🔸این جریان توسط «محمد منتصر» و «رضا فهمی» سخنگویان سابق جنبش و افرادی همچون «عمرو دراج» ، «حمزة زوبع»، «جمال عبد الستار» و «عمرو حامد» هدایت می شود.
🔹از مدت ها قبل ، پیش بینی می کردم که اخوان به زودی پوست اندازی می کند و طیف جوانانش که به هر حال انتقادات جدی به طیف سنتی دارد خود را سازماندهی خواهد کرد. به ویژه دو سخنگوی سابق به لحاظ بسیج نیروها نیروهای فعالی محسوب می شوند با این حال معتقدم یک اخوان در تبعید، به سختی خواهد توانست کاری از پیش ببرد. البته مصر همچنان چالش هایش بسیار است.
🆔@mr_ashoori
#اسلام_سیاسی
#اخوان_المسلمین
#محمد_رضا_عشوری
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J