حدیث آرزومندی
جهت اطلاع.
بسیاری از ما حوزویان زبان عربی را می آموزیم اما ناقص و باشیوه ناکارآمد..وبسیاری از عربی دانان از ظرفیت عظیم کاربردی و مطالعاتی جهانی این زبان غافل و نا آگاه هستیم... این قبیل جلسات کمکی است برای گشودن افق های جدید و آگاهی از موقعیت جهانی زبانی که_ بهرحال و بهر نیت _چند سالی در حال آموزش و ارتباط با آن هستیم...
@muslims_1
حدیث آرزومندی
مجموعه مقالات کنگره#شهید_صدر در سال 1379 که در سال جاری یعنی 1397 چاپ اول آن به بازار آمده است! یعنی 18 سال بعد از کنگره. اینکه آیا پیشتر توسط ناشر دیگری چاپ شده یا خیر اطلاعی ندارم. دو جلد و مشتمل بر مقالات گروهی از اساتید و فضلاست...
قیمت هم نزده و فروشنده می فرماید بجهت گرانی روز به روز کاغذ، قیمت نمیزنند تا در آن محاسبه صورت گیرد والی الله المشتکی!
حدیث آرزومندی
https://www.mehrnews.com/news/4546678/%D8%B4%D9%85%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%86%D8%AE%D8%B3%D8%AA-%D8%AF
اون لابه لاها اگر دقیق باشید یک عنوانی دارد با نام فقه و انقلاب!! اثر این بنده خدا است! نگاهی گذرا و توصیفی به تحولات و تطورات و گسترش قدرت فقها و بسط قلمرو فقه و فقه پژوهی داشته ام.
نمی دانم در ویرایش نهایی تغییری در نوشته رخ داده یانه ولی با وجود وقت بسیار کمی که در اختیارم گذاشتند شاید در مجموع دیدنش حوصله خواننده را سر نبرد! شاید!
اطلاع رسانی
ششمين سالگرد مرحوم استاد آيت االله آقای خوشوقت (ره)
امروز چهارشنبه
1 اسفند ساعت 18:30 ،
قم دفتر مقام معظم رهبري
#یادداشت_های_فقهی_حقوقی226
درباره #ضمان
ما در فقه در اساس دو نوع ضمان داریم:
ضمان معاوضه و ضمان ید که میان آنها چند فرق وجود دارد:
1_ضمان معاوضه با انشاء محقق می شود ولی ضمان ید چنین نیست.
2_تعیین مقدار ضمان به دست طرفین معاوضه است اما تعیین مقدار ضمان در ضمان ید به دست بازار است. سوق مسلمین است که تعیین می کند کسی که مالی را تلف کرد، چه مبلغی باید خسارت دهد.
3_در ضمان معاوضه همانطور که مقدار تعهد و ضمان به دست طرفین است، فوری و زمان دار بودنش هم دست طرفین است.
برای نمونه در بیع:
گاهی هم ثمن هم مثمن نقد است(معامله رایج) گاهی مثمن نقد و ثمن مدت دار می شود(نسیه) گاهی ثمن نقد است و مثمن مدت دار(سلف) البته ممکن است گاهی هر دو مدت دار باشد(بیع کالی به کالی) که شرعا البته باطل است.
اما در ضمان ید چنین نیست. همینکه مال مردم تلف شد، تلف کننده ضامن خواهد شد.
4_ در ضمان معاوضه، ادای ضمان از جانب طرفین از سنخ وفای به "عقد" است. دو طرفه هم هست اما در ضمان ید از سنخ وفای به عقد نیست از سنخ ادای ما فی الذمة و ادای "حق" دیگران است.
5_در ضمان معاوضه چون وفا است لذا در صورت امتناع طرف مقابل حق امتناع وجود دارد اما در ضمان ید چون ادا است نه وفا لذا حق امتناع وجود ندارد.
از بیانات آیت الله جوادی آملی، درس خارج فقه نکاح، جلسه423.
97/12/1
حدیث آرزومندی
دیدار با آیت الله آقای سید حسین شاهرودی (فرزند مرجع فقید مرحوم آیت الله العظمی سید محمود شاهرودی) و برادر آیت الله حاج سید محمد شاهرودی.
آقای شاهرودی سالهاست که درس خارج مطرحی در قم دارند و جمعی از فضلا_واز جمله برخی از فضلای عرب _از محضرشان بهره می برند. اخلاق خیلی خوبی دارند الحمد لله 97/12/1
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله وانا اليه راجعون
برادر گرامی و دوست قدیمی جناب حجةالاسلام اقای حاج سید احسان شیرخدایی
مصیبت درگذشت مادر محترمتان را صمیمانه تسلیت عرض می کنم و برای آن مرحومه طلب رحمت و مغفرت از درگاه خداوند متعال دارم.
با آرزوی سلامتی پدر محترم و توفيق شما
سید محمد مهدی رفیع پور
97/12/2