حدیث آرزومندی
شما به تماشای فیلم "در سودای استخوان" در فیلیمو دعوت شده اید. http://m.filimo.com/m/jeadx
طالبان
به مناسبت عادی سازی روابط قدرتهای بزرگ و چراغ سبز کشورهای منطقه با گروه جنایتکار طالبان و اخبار راست و دروغی که از رفت و آمدها و فعالیتهای مختلف آنها به گوش می رسد...
بد نیست مروری به مواضع و اقدامات زشت و گریه آنها در دوران زمامداری قاهرانه بر افغانستان داشته باشیم.
سخن درباره مذاکرات و عادی سازی روابط با طالبان باشد بعد از آنکه چند پست دیگر در این زمینه به تدریج گذاشتم...
#افغانستان
#طالبان
درباب قاعده فقهیه لاتعاد_ که در باب نماز خیلی کاربرد دارد_ غیر از مجموعه های بزرگ فقهی و آثار مخصوص قواعد فقه، دو تک نگاری خوب سراغ دارم یکی از مرحوم آیتالله معرفت که ملاحظه می کنید و دومی مقاله مفصل مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی است که در دو شماره از مجله فقه اهل بیت چاپ و بعدا در مجموعه مقالات ایشان بازنشر شد...
@muslims_1
متاسفانه ما داریم دچار سنگ دلی می شویم و کم کم مرگ گروه گروه و روزانه مردم امری عادی قلمداد می شود. امروز دویست تا دیروز سیصدتا .....
ماجرای درگذشت عالم ربانی علامه عالی مقام مرحوم ملا احمد نراقی را ملاحظه فرمایید. ره
#کرونا
@muslims_1
دیروز با جمعی از دوستان خدمت دانشمند معظم و نویسنده پرکار آقای دکتر بی آزارشیرازی بودیم و از خاطرات و تجربیات ایشان بهره بردیم...درباره تفسیر کاشف پرسش کردم که گفتند با کسالت آقای دکتر حجتی مدتها متوقف شده بود لکن تنهایی کار را به اتمام رساندم...این تفسیر بناست در ماههای آینده در قم به انتشار برسد.
#تفسیر_کاشف
#نقدها
🔹[نقدی بر یادداشت «مناسک یا نمایش مناسک؟»]🔹
✍ سیدمحمدمهدی رفیعپور
از منظر فقهی امکان تعطیلی حج به صورت کامل وجود ندارد. گرچه شاید نویسنده از منظر اجتماعی و مناسکی صرف ابراز نظر کرده باشد. اینکه در طول تاریخ هم ۴۰ بار حج را تعطیل کرده بودند مورد به مورد باید بررسی شود که چه شرایط خاصی وجود داشته است و بهرحال در کار سلاطین و حاکمان جائر هیچ حجیتی وجود ندارد که بخواهیم تعطیلی حج را مشروع نشان دهیم. شاید بی جا کرده باشند که حج را تعطیل کردهاند! شاید هم واقعا سیل و مانند آن بوده و هیچ امکان برگزاری نداشته اند.
اینکه اصرار دارم همه کارشناسان حوزههای مختلف علوم انسانی برای ابراز نظر درباره دین اسلام، یک دوره فقه درست و حسابی بخوانند برای جلوگیری از امثال چنین اظهار نظراتی است.
اتفاقا در همین حج خلوت ممکن است برکات و کارکردهای جدید و متفاوتی باشد که جامعهشناسان دین کم کم به آن پی ببرند. بههرحال بهنظرم حتی از منظر مناسکی (و با صرف نظر از اشکال فقهی قبل) شتابزده اظهارنظر کردهاند.
درباره مسأله عزاداری و آیینهای عاشورایی البته ابتکار عمل و فرمهای جدید با تأیید فقه (که دانش تعیین کننده مشروع و نامشروع در اسلام است) اشکالی وجود ندارد و اصل عزاداری امام حسین علیه السلام را بنده واجب کفایی می دانم نه مستحب که خیلی ها بیان کرده اند و لذا حتما باید بصورت مناسب برگزار شود.
نقل از کانال نویسنده ("حدیث آرزومندی")
🔻پاسخ:
برخلاف تصور ناقد، من از قاعدهی فقهی مذکور بیاطلاع نبودم. منتها بحث من از منظر «منطق مناسکی» و پدیداری است نه «منطق فقهی». در یادداشت هم نوشتهام "شاید بهتر بود برگزار نمیشد" که متفاوت است با "نباید برگزار میکردند".
این توجه را دارم و در متن هم هست که در مناسک اولیه دست ما در تغییر فرم باز نیست؛ به خلاف مناسک ثانویه که تغییرپذیرند و قابل دستکاریهای مقتضی.
1399/5/13
@mohsenhesammazaheri
حدیث آرزومندی
#نقدها 🔹[نقدی بر یادداشت «مناسک یا نمایش مناسک؟»]🔹 ✍ سیدمحمدمهدی رفیعپور از منظر فقهی امکان ت
بخوانید تا سرفرصت مطلبی عرض کنم....باتشکر از ایشان بابت توجه و پاسخگویی.
پس از مدتها شرح مرحوم حکیم الهی قمشهای ره بر کتاب فصوصالحکم فارابی تجدید چاپ شد..
@muslims_1
#مشاوره_فقهی
حاج آقا یک سوال شرعی،
بی حس کردن حیوان قبل از ذبح چه حکمی دارد؟
چون در اروپا اغلب با توجه به قوانین باید شوک الکتریکی بدهند بعد ذبح کنند.
(از لندن)
پاسخ:
اگر شوک در حدی باشد که حیوان قدری گیج شده و کمتر زجر بکشد اشکالی ندارد اما اثر آن به حد سکته نباید برسد.
اگر شک کنیم که آیا بعد از شوک حیوان زنده بود و ذبح شد یا خیر محکوم به حیات خواهد بود و مشکلی نیست . تشخیص موارد آنجا هم با خودتان است.
#ذبح
طالبان
یکی از توجیهاتی که برای موجه کردن طالبان افغانستان صورت گرفته و گاهی از برخی مثلا اهل اطلاع شنیده می شود تاکید بر فرق گذاری میان طالبان افغانستان و طالبان پاکستان است. مثلا برای کاهش حساسیت های مردم ایران گفته میشود دیپلمات های بی گناه ایرانی که در بدو هجوم طالبان به شهادت رسیدند_و چقدر فضا و جو رسانه های داخلی ما آن زمان روی این مسأله کار می کرد!_توسط طالبان پاکستان شهید شدهاند و نه طالبان افغانستان!
پاسخ به این سوال چندان دشوار نیست. طالبان افغانستان از منظر منابع فکری و شیوخ و روابط کاملا امتدادی از طالبان پاکستان و وابسته به آنها است. اساس تشکیل و قدرت طالبان تماما با حمایت پاکستان بوده است و با توجه به پشتون بودن نژادی هر دو دسته و بی اعتقادی آنها به مرزهای جغرافیایی دوران معاصر روشن نیست این قبیل سخنان مستند به چه منابعی می باشد.
برای مطالعه بیشتر به کتاب طالبان اثر آقای سرافراز مراجعه شود.
بازهم به طالبان بازخواهیم گشت.... انشاالله
#طالبان
#افغانستان
#بین_الملل