نقدنامه
📌چالش حجاب و انتخاب راحتترین راهِ مواجهه چرا ریشههایی را که خودمان ضعیف ساختیم فراموش میکنیم⁉️ ا
با خواندن این سوالات شاید بگوییم حق طلاب جهادی ضایع شده و همه اینطور نیستند و.... اما اساس این سوالات جزء ریشههای دردناک مسائل فرهنگی و اجتماعی است که هنوز درمان نشده است.
بیشتر بخوانید.
@naghdname_ir
هدایت شده از اندیشناک | محمدینیا
⚡️حجت الاسلام استاد محسن قنبریان:
برای فریضه نهی از منکر نیازمند دیالیز عمومی در جامعه هستیم/ انجام هر تکلیف اجتماعی با توجه به اصل «واقع - رسانه – واقع» باشد.
🔹تبعیض یا احساس تبعیض ممکن است گسستها را بیشتر کند. مثلا از طرفی امکان عکسبرداری از یک بیحجاب را به ناظر داده که یک برنامهای تعریف کرده که بتواند از طریق موبایلش عکسی بگیرد و به عنوان ناظر بفرستد، اما از طرف دیگر اگر انتشار عمدی یا حتی غیرعمدی اموال مسئولین کرد، این جرمانگاری شده است، حتی در صورت غیرعمدی هم جرمانگاری است.
🔹اگر جامعه دید که دور اموال، یک ویلا، باغ یا دارایی مسئولی طوری فنس کشیده که اگر کارمندی که قانونا برای ثبت از این مطلع میشود، غیرعمدی این را منتشر کرد، دچار جرم باشد، اما در مقابل آن برای آحاد هیچ جرمی ندارد که ما از باب نهی از منکر و اینها عکسبرداری کنیم. این احساس تبعیض میکند که گویی طبقهی فرمانفرمایی هست که نیازی نیست مردم هیچ اطلاعی از او داشته باشند، بلکه اگر کسی هم مردم را از اموال و داراییهای او و امثال اینها مطلع کرد، او دچار جرم شده است ولی مقابلش اینطور نیست. گسلی را درست میکند که بعدا نهی از منکر را دچار سختی میکند.
🔹ولاء طرفینی یعنی«بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ» را واقعا باید به شکل متناسب در جامعه برقرار کنیم. یعنی یک طبقه نهی کننده و طبقهی دیگر نهیپذیر نشوند. ما یک منکر به نام حجاب - که البته حرام است و حرام سیاسی هم هست - وسط بگذاریم، خب واضح است، متشرعین و باحجابها و متدینین، امر کننده میشوند و یک طبقهی بزرگی هم فقط نهیپذیر میشوند. اینجا واضح است که این رفتار در طول زمان جامعه را دو طبقهای و دو قطبی میکند و اثرات منفی میگذارد. راهکار این است که امر سیاسی، نهی از منکر حاکمان و سایر منکرات بزرگی که گاهی اوقات در طبقهی ما متدینان هم ممکن است پیدا شود، آن هم باز گذاشته شود. یعنی همان خانم بیحجاب بتواند منِ روحانی را نهی از منکر کند و این راه را باز میگذارد و در جامعه دیالیز عمومی صورت میگیرد. او حاکم را نهی میکند، او ما به عنوان روحانیون را نهی میکند و ما هم او را به خاطر بیحجابی نهی میکنیم و این چون متقابل است، در واقع جامعه را دو قطبی و دو طبقهای نمیکند.
🔹مستحضر هستید فقهای بزرگ شرط امر به معروف و نهی از منکر را عدالت نمیدانند، پس حتی یک مشروبخوار میتواند در یک منکر دیگری که خودش دچار نیست، نهی از منکر کند. یک دختر بیحجابی میتواند منِ روحانی را در بعضی از عیوبی که دارم نهی از منکر کند، بعضی از آقایان را به خاطر اشرافیت مذهبیشان نهی از منکر کند. این راه را باید باز بگذاریم تا جامعه، جامعهی پیوستهای باشد و نهی از منکر در آن ارجمند باشد، تا یکی از نهی از منکرها که حجاب هست هم در آن محترم بماند.
#کامل_بخوانید
#درمانگاه_قم
🔸مشاهده متن کامل گفت وگو:
https://mobahesat.ir/24315
@Andishnaak/اندیشناک
از چریک رزمی تا چریک بزمی
🔷️ این دو نفر نماد نماد وضعیتی هستند که هیچ حقیقتی دیگر مسئله نیست همه چیز زود گذر است، و به سرعت از بین می رود
🔷️ صادق بوقی اول به عنوان نماد یک مقاومت سیاسی و زندگی علیه حاکمیت ظهور پیدا کرد و بعد از مدتی تبدیل به یک بلاگر شد و همه چیز را به مصرف تقلیل داد و در داستان کوروش کمپانی هم تبلیغ کرد و به یکباره از نماد مقاومت تبدیل به نماد مصرف شد
🔷️ احمد خطر که از شبکه خبر و یک برنامه تحلیلی قرار بود مدافع دفاع از حجاب و عدم حضور بانوان به صورت تئوریک باشد ، حالا تبدیل به سوژه ای شده است که در برنامه ای فن کشتی می زند و در برنامه دیگری خواننده است ، این هم عمر یک کارشناس که قرار بود بحث علمی کند
🔷️ این وضعیت را ساده نگیرید؛ این وضعیت دقیقا همان فرمی است که سیاست زدایی در سطح جامعه را شکل داده است ، و در لحظه ای که بسیاری دست و پا می زنند حقوق کارگران به اولویت اول تبدیل کنند ، هرچه تلاش می کنند به خط اصلی تبدیل نمی شوند و سیاستی که باعث افق گشایی در زندگی کارگران است به اولویت اخر هم بدل نمی شود
🔷️ باید به مدیران رسانه ملی هم تبریک گفت که تصور می کنند ، تبدیل کردن کارشناس خود به یک سوژه طنز چقدر کار خوبی است ، و واقعا نمی دانند نمی شود در شبکه ایاز کارگر دفاع کرد و در شبکه ای احمد خطر را نماد شادی نشان داد ، از کجا معلوم کارشناسان شبکه یک و دو که امروز مدافع کارگران هستند ؛ سه ماه بعد در شبکه نسیم خواننده نشوند!
🔷️ حرف اخر این وضعیت را جدی بگیرید در غیر اینصورت دیگر هیچ ایده ای اهمیت ندارد و همه چیز به سرعت مصرف می شود
✍سید جواد نقوی
@naghdname_ir
قیام قم و تهران در دفاع از حقوق کارگران!
هماکنون در اقدامی بیسابقه علمای قم عمامه بر زمین کوبیدند که «ما زنده باشیم و در کشور اسلامی به کرامت و عزت کارگران با این میزان دستمزد توهین شود؟!»
به دنبال این اقدام علما، بسیاری از طلاب نیز تحصن کرده و عدهای از مومنین کفنپوش به خیابانها آمدند.
آیتالله جوادیآملی برای جلوگیری از حبط عمل حکومت اسلامی تدریس خود را تعطیل کرده و در حمایت از کارگران همراه با عدهای از آنها پای پیاده از دماوند به سمت وزارت کار راهپیمایی کردند.
چند تن از مراجع عظام با ذکر این حدیث از نبیمکرم اسلام که «ظُلمُ الأجِيرِ أجرَهُ مِن الكبائرِ» در باب این گناه کبیره و عواقب آن به حکومت اسلامی هشدار داده و اقدام به بستنشینی در حرم حضرت معصومه کردند.
آنها معتقدند این میزان دستمزد اشاعه ظلم و به دنبال آن اشاعه فحشا است و سکوت در این موضوع همکاری با ظالم است.
آنها خاطرنشان کردند: حوزه علمیه قم هزینه این همکاری با ظالم را بر عهده نمیگیرد و همانند امام حسین در واقعه کربلا، در مقابل این ظلم یزیدی ایستادگی میکند و در این راه از صرف جان و آبرو اندک هراسی ندارد.
اساتید دانشگاههای تهران نیز کلاس درس خود را از دانشگاه به مقابل وزارت کار تغییر دادند.
متخصصین اجتماعی میگویند: عدم تناسب دستمزد کارگران با تورم، ضد عدالت و قانون بوده و آنها را مجبور به چندشغله بودن و زمانفروشی هر چه بیشتر کرده است. این امر موجب فاصله فیزیکی و عاطفی پدر خانواده با فرزندان شده و برآورده نشدن خواستههای مادی و معنوی فرزندان را به سمت بزههای اجتماعی گوناگون سوق میدهد.
با توجه به افزایش فشارهای اجتماعی و حمایت گسترده و قوی علما و اساتید از کارگران، احتمال ترمیم قابل توجه حداقل دستمزد کارگران بسیار بالاست.
این اتفاقات البته در #دنیای_موازی رخ داده و در دنیای واقعی، باز هم دستمزد کارگران سرکوب شده و صدایی از حوزه و دانشگاه درنخواهد آمد.
الهه طالبزاده
Telegram: @Criticalanalysis0
@naghdname_ir
از اصل سقوط نکنیم
رژیم رسانهای در مطالعه مطالب رسانهای
قانون دستمزد #کارگران، مسئله #حجاب، عدالت، اتفاقاتی مثل #درمانگاه_قم، #آقای_صدیقی و جریانات مسخرهای مثل آقای #مجدزاده همه و همه در جایگاه خودشان از ابعاد مختلفی دارای اهمیت میباشند؛
اما مطالعه پیرامون هر مسئلهای در بستر رسانه نیازمند #رژیم_رسانهای مناسب میباشد که متاسفانه نسبت به این مهم به شدت کم توجه هستیم.
آنچه یک جامعه را به مراتب عالی انسانی میرساند معنویت و ماه مبارک #رمضان است مراقب باشیم با فربهسازی مسائل اجتماعی در ذهن خودمان از اصل سقوط نکنیم.
@naghdname_ir
هدایت شده از مؤسسه حضرتزینب(س)
🌹| سال نو مبارک باد
✨هفتسین من به سررسید
سلامت سرت عزیز
این تحفهی قلیل
پیشکش محضرت عزیز
✍🏻| سیدمحیالدین حسینی (شمع)
💐 امید آنکه امسال سال ظهور
مولا باشد و ما در رکابشان
#سال_نو_مبارک #عید_نوروز
#موسسه_حضرت_زینب
@hazratzainab_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علی کوفه را درست روایت نکرده ایم!
دلیل افراط و تفریط های برخی جماعت مذهبی نشناختن دقیق الگوهای دینی است!
چه کسانی سال ۱۴۰۱ همهی افراد حاضر در خیابان را مرتد و دشمن میخواندند؟
@naghdname_ir
●اعتراض، فرصت یا تهدید؟
روش ِ علی اعتراض پرور بود، علی به شکایت مردم پر و بال میداد
چرا؟
اعتراض در مکتب علوی یک فرصت است و تا اعتراضی صورت گرفت نباید آن را ساکت کنیم چرا که اعتراض مانند ِ زنگ خطر سیستم است که درد ِ بدن را اعلام میکند و اگر آن را قطع کنیم، نه تنها بیماری از بین نمیرود که تشدید هم میشود.
●خیلی از مسلمانان به جای رعایت عدالت،را مطلق ارزشها در نظر میگرفتند و کسی نمیتوانست اعتراض کند هر چند ظالمها بر مظلومها تسلط مییافتند.امام حسین علیه السلام این روش را به شدت نهی کرد و فرمود: با لاپوشانی و ساخت و پاخت به امنیت رسیدهاید و این امنیت، هم ناپایدار است و هم غیراصولی و غیراسلامی.
● علی علیه السلام به _مالک_اشتر میفرماید که جامعه به تقدس نمیرسد جز این که ضعیفترین آن بتواند در برابر قوی ترین آن سخن بگوید.
●دقت کنیم! صحنه صحنهی مواجههی کفر با اسلام نبود بلکه مصاف دو اسلام چه بسا شیعیان با یکدیگر بود دو نوع حکمرانی اسلامی با یکدیگر؛ بزرگان هر دو لشکر با پیشانیهای پینه بسته از نماز شب، زانوهای کبره بسته از سجدههای طولانی، لبهای خشک شده از ذکرخدا و صداهای گرفته شده از شدت فریاداللهاکبر، به مصاف هم رفتند.
پ ن: جملات فوق از کتاب نهضت مقدس آورده شده است.
@naghdname_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جملاتی از امام علی علیهالسلام که کمتر شنیده شده است.
@naghdname_ir
هدایت شده از مؤسسه حضرتزینب(س)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹| #ویدئو
♦️شب قدر، شب انسان کامل
🔻انا انزلناه فی لیلۀ القدر شب قدر شب عجیبی است؛ شب نزول قرآن شب نزول فرشتهها. اهل معرفت از شب قدر به شب انسان کامل تعبیر کردند. در روایات هم هست که در این شب مقدرات جهان به دست امام می رسد.
📎حجت الاسلام فاضل
#حجت_الاسلام_فاضل
#شب_قدر #ماه_رمضان
#موسسه_حضرت_زینب
📮موسسه بینالمللی حضرت زینب (س)
وبگاه | اینستاگرام | تلگرام
@hazratzainab_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسجد ساز درست کنید....
@naghdname_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واکنشهای فضای مجازی به اقدامات شب گذشته😅
@naghdname_ir
اقدامات انجام شده علیه صهیونیسم اصولی و درست بود و بهنحوی شایسته برای پیشگیری از جنگ
لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ
اما متقابلاً دلخوشی به سرخوشیهای زیاد و القاء پیامهای بیش از اندازه شورشی بهجای روایتسازی صحیح
۱_ انتظارات بیجا برای عدهای حتی از حزبالهیها ایجاد میکند؛
۲_ترس بیجهت در دل عدهای از مردم که اطلاعات کافی ندارند به وجود میآورد.
۳_ ما را از میدان ادبیاتسازی و روایت صحیح غافل میکند و صهیون بیش از پیش در مدیریت اقناع اذهان پیشی میگیرد.
@naghdname_ir
هدایت شده از مؤسسه حضرتزینب(س)
🌁| #عکسنوشته
♦️ پیامدهای فردی و اجتماعی بیحیایی
🔹معتقدم از مهمترین راهبردهای دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی، راهبرد «توسعه دیاثت» یا راهبرد «غیرتزدایی» و «حیاسوزی» بوده و هست. این راهبرد که در اصطلاحات نظامی بعضاً با عنوان «راهبرد قورباغه» (Frog Strategy) هم شناخته میشود به دنبال تنگکردن عرصه بر مؤمنان و هزینهدار شدن رعایت ارزشها و در نتیجه قبحزدایی از رذایل و عادیسازی گناه و معصیت و نافرمانی فرهنگی است.
✍🏻 حجتالاسلام دکتر احمدحسین شریفی
📎یادداشت کامل را از اینجا بخوانید
#حجاب #غیرت #حیا
#موسسه_حضرت_زینب
📮موسسه بینالمللی حضرت زینب (س)
وبگاه | اینستاگرام | تلگرام
@hazratzainab_com
نقدنامه
حجاب و توجه به مسائل روبنایی فعالیتهای روبنایی واقعا موثر است⁉️ این روزها که بسیاری از دغدغهمند
تنها توسل به اجراى حدود و تازيانه كافى نيست
براى ريشه كن ساختن يك مفسده اجتماعى مانند اعمال منافى عفت تنها توسل به اجراى حدود و تازيانه كافى نيست، در هيچ يك از مسائل اجتماعى چنين برخوردى نتيجه مطلوب را نخواهد داد، بلكه بايد مجموعهاى ترتيب داد از آموزش فكرى و فرهنگى آميخته با آداب اخلاقى و عاطفى، و آموزشهاى صحيح اسلامى، و ايجاد يك محيط اجتماعى سالم، سپس مجازات را به عنوان يك عامل در كنار اين عوامل در نظر گرفت.
به همين دليل در سوره نور كه در واقع سوره عفّت است از مجازات مردان و زنان زناكار شروع مىكند و به مسائل ديگر مانند فراهم آوردن وسائل ازدواج سالم، رعايت حجاب اسلامى، نهى از چشمچرانى، تحريم متهم ساختن افراد به آلودگى ناموسى، و بالاخره اجازه گرفتن فرزندان به هنگام ورود به اطاق پدران و مادران، گسترش مىدهد. و اين نشان مىدهد كه اسلام از هيچ يك از ريزهكارىهاى مربوط به اين مسأله غفلت نكرده است.
تفسیر نور جلد 6 - صفحه 212
—————————
پ.ن: متاسفانه در کشور ما طی سالهای گذشته برای ترویج حجاب تلاشهای لازم برای اجرای احکام الهی شکل نگرفته است و یکی از مصدایق آن به میدان فرستادن نیروی انتظامی برای اجرای حکم حجاب و غفلت از:
سلبریتیها و اینفلوئنسرها و ترویج بیحجابی
اقتصاد و مشکلات اقتصادی
بیان مستند و دقیق برنامههای دشمن
ضعف مواد قانونی ذیل مسئله حجاب
ناکارامدی شدید نظری در حوزههای مختلف فلسفه حجاب
موضوعشناسی دقیق اجتهادی
ضعف شدید پوشش رسانهای صدای مخالفان و ادله موافقان و عدم توانمندی ایجاد تضارب آراء
عدم برنامه مناسب برای دانشگاهها و آموزش و پرورش
و... میباشد.
@naghdname_ir
گشت ارشاد بد نیست اما کافی نخواهد بود و تعمیم اجرایی آن بر تمام ضعفهای عدم نظارت بر:
1⃣صنعت پوشاک
2⃣ مصائب ناشی از مشکلات اقتصادی
3⃣فضای مجازی
4⃣عدم برنامه برای صنعت مد
و...
چهرهی مورد نیاز و اجرایی گشت ارشاد را بیش از پیش منفور میسازد؛
نمیشود تمام مشکلات و ریشه های مسئله حجاب را با گشت ارشاد حل کرد و این برخورد گزینشی انزجار اجتماعی بهدنبال خواهد داشت.
@naghdname_ir
🔸 بر اساس آخرین نظرسنجی ایسپا؛ پیام رسان ها و رسانه های اجتماعی محبوب ایرانیان معرفی شدند
🔸بر اساس نتایج آخرین نظرسنجی ایسپا، 46.5 درصد مردم از «اینستاگرام» استفاده میکنند. 35.3 درصد از «واتسآپ»، 34.6 درصد از «تلگرام»، 25.2 درصد از «ایتا»، 24.1 درصد از «روبیکا» و 8.7 درصد نیز گفتهاند از «بله» استفاده میکنند. میزان استفاده از سایر پیامرسانها و شبکههای اجتماعی کمتر از 7 درصد بوده است.
🔸میزان استفاده مردم از پیامرسانها و رسانههای اجتماعی خارجی از قبیل اینستاگرام، واتسآپ و تلگرام در دوسال اخیر با نوساناتی همراه بودهاست، به طوری که استفاده از پیام رسان واتسآپ از 71.1 درصد در خرداد 1401 به 35.3 درصد در دیماه 1402 کاهش یافته است. رسانههای اجتماعی داخلی مثل روبیکا و ایتا از اسفند 1401 تاکنون، میزان استفاده آنها، تغییر قابل توجهی نداشته است.
📌 متن کامل گزارش را در سایت ایسپا مطالعه نمایید.
@naghdname_ir
هدایت شده از غلیان قلم
🔹از مبانی نظری تا ایده حکمرانی
🔸حکمرانی یعنی دانستن چگونگی اداره امور در جامعه؛ ایده حکمرانی بهمثابه یک ایده نظری از لوازم مبانی نظری است.
مبانی نظری در حکم تنه بلکه ریشه درخت است و لوازم حکمرانی در حکم شاخ و برگ و میوه آن است. اگر بخواهیم لوازم نظری حکمرانی را از مبانی نظری یک مکتب فکری بهدست آوریم، باید به راه و رسم آن ملتزم باشیم.
🔸ظاهرا لوازم نظریِ حکمرانی از مبانی نظری استنباط میشود، اما این فقط ظاهر ماجرا است؛ حقیقت آن است که لوازم نظریِ حکمرانی، محصول پختگی مبانی نظری در نهاد علم است. تا ریشه پخته و پرداخته نشود، از محصول خبری نیست.
🔸نه فقط لوازم حکمرانی که لوازم انسانشناختی، لوازم جامعهشناختی، لوازم معرفتشناختی و بسیاری از لوازم نظریِ مبانیِ نظری، آنگاه بهدست میآیند که نفسِ مبانی به اندازه کافی و وافی و البته به قصد غایات مذکور به پختگی کامل رسیده باشد.
🔸اندیشههای مبنایی که پی و اساس برای اندیشههای بنایی محسوب میشوند، خودشان حاملِ تمام لوازمِ نظریِ و روبنایی هستند؛ اما تحلیل مبانی نظری و مشاهده دیگر لوازم نظری در دل آن، به دستگاه هاضمهای قدرتمند نیاز دارد که مبانی را بارها و بارها بلعیده و شیره و عصاره آنها را مکیده و با پالایش و آرایشی از نو آنها را درهمآمیخته تا در نهایت بافتی ریز و نرم از دل بافتی سخت سرزند.
🔸مبانی نظری در حکم پوسته سخت هسته و لوازم سیاسی و حکمرانی آن در حکم مغز نرم هسته است. برای شکستن هسته و رسیدن به مغز آن باید برنامه و صبر راهبردی داشت.
🔸رسالت نهاد علم، هضم مبانی نظر و دستیابی به لوازم آن از جمله لوازم حکمرانی است. اگر این ماجرا تاکنون آنگونه که شایسته است محصولی نداده، باید در مورد عملکرد نهاد علم بازنگری شود. تا نهاد علم از حقلههای علمی گرفته تا دانشگاهها و پژوهشگاهها اهمیت کار نظری را درنیابند و ندانند به دنبال چه هستند و از علم چه میخواهند و از سوی دیگر مسئولان و مدیران جامعه هم ارزش سرمایهگذاری در نهاد علم را ندانند، از ایدههای ناب حکمرانی خبری نیست.
🔸حال بروید و گوش زمین و زمان را پر کنید که تمدن نوین اسلامی در راه است، اما بدانید تمدن، علف هرزه نیست که
در هر دکان عطاری بروید. تمدن ریشه میخواهد، فکر و اندیشه میخواهد. تا برای این خشکسالی نظری فکری نکنیم با اندیشههای گلخانهای کار به نحو مطلوب و شایسته پیش نمیرود.
@ghalayaane_ghalam