نمایشگاه انجمن باغ گردو
#تمرین #دیالوگ #مونولوگ #ایده #داستان #کتاب_العشرة #شعر_کودک و هرآنچه به ذهنتون میرسه ببارید🌺🙏
تمرین در باغ گردو هم شروع شد.
💢 موقعیت حوادث
🔅حوادث داستان را به دو دسته، یعنی حوادث طرحی یا اصلی و حوادث بسط دهنده یا فرعی تقسیم میکنند.
✅ حوادث طرحی یا اصلی : حوادثی که وجودشان برای طرح داستان ضروری است. این حوادث، همان رشته وقایعی هستند که در فکر نویسنده به هم گره خوردهاند و بر روی هم طرح داستان را به وجود آوردهاند و چنانچه طرح داستان، طرح در خور و جامعی باشد، حذف یا تغییر هر یک از آنها، داستان را پاک دگرگون خواهد ساخت.
✅ حوادث فرعی: حوادث کمکی هستند و نویسنده به یاری آنها طرح داستان را گسترش میدهد. حلقههای آن را که همان حوادث اصلی باشند به هم میپیوندد. یا با استفاده از آنها راه را برای وقوع حوادثِ اصلی هموار میکند، یا آنها را کامل میکند. این حوادث در درجهی دوم اهمیت هستند و حذف یا تغییر هر یک از آنها تغییری اساسی در داستان نخواهد داد.
#کتابهنرداستاننویسی
#آموزش
@nahal313
⭕️ معمولا همه تصور میکنند که اطناب به معنی استفادهی بیش از حد از توصیف،روایت،گفتو گو و اسناد و مدارک است. البته این درست است، اما اطناب غیر مستقیم و ظریف دیگری نیز وجود دارد: استفادهی نابجا و غیر ضروری از قیود و صفات
⚠️ نباید از قیودی که معنی فعل را تقویت نمیکند استفاده کرد. قیود زاید مزاحم جمله است.
مثال:«مشتش را سفت به هم فشرد»
«به سرعت، دوان دوان از خیابان گذشت.»
♻️ وقتی کسی مشتش را به هم میفشرد، محکم فشار میدهد و نه شل و ول. و کسی که دوان دوان از خیابان میگذرد، حتما سریع میگذرد. سرعت جزء ذات دویدن است.
✅ اگر از فعل به هم فشردن و دویدن به نحوی مؤثر استفاده کنیم، نیازی به تأکید اضافی نداریم.
🔰 تأکید اضافی معنی بیان دقیق نویسنده را عوض میکند.
#کتابدرسهاییدربارهیداستاننویسی
#آموزش
@nahal313
سلام و احترام
با تشکر از استاد بزرگوار و همگروهی های محترم
مدت کوتاهی از حضورتون مرخص میشم
إن شاالله اگر عمری بود برمیگردم
چقدر این پیام ارزشمنده.
واقعا همه ما باید در کار گروهی و تشکیلاتی به مجموعه و اعضا احترام بگذاریم.
خروج ناگهانی و بدون اطلاع و احترام بوی خوبی ازش برداشت نمیشه.
از این مدیر ارجمند و پرتلاش بابت تلاش ها و عملکرد خوب شان متشکریم.
البته ایشون در یک قسمت مخصوص از باغ گردو مشغول فعالیت هستند که بعدا خواهم گفت.
🍀 دستچین کردن حوادث
💢 نویسنده در بدو امر به واقعهی عمدهی داستان میاندیشد، سپس حوادث دیگری را در پیرامون آن گرد میآورد و مجموعهای میسازد که همان طرح یا نقشهی داستان است.
🔰 در این کار، انتخاب صحیح و دقیق حایز اهمیت است. چون حوادثی که انتخاب میشوند باید با خصوصیات اشخاص و نیز اوضاع و احوال داستان سازگار باشند.
🔶 در مَثَل، اگر نویسنده بخواهد نظر مساعد یا همدردی یا نفرت خواننده را نسبت به شخصیت داستان جلب کند باید او را چنان بیارایدو در چنان حوادثی شرکت دهد که واکنش او طبیعی بنماید، لباس اشخاص ، متناسب با مقتضیات فصل باشد؛ در توجیه وقوع هر حادثهای علل و جهات کافی موجود باشد؛ و هر حادثه در شرایط و اوضاعی که روی میدهد طبیعی بنماید.
#کتابهنرداستاننویسی
#آموزش
@nahal313
🔰 اوج داستان همانطور که مهمترین حادثه داستان است باید برجستهتر از سایر وقایع نیز باشد.
♨️ کار تمام حوادث، اعم از اصلی و فرعی باید این باشد که جریان داستان را به سوی این نقطهی مشخص هدایت کنند و پابهپای پیشرفت جریان داستان بر رغبت خواننده بیفزایند و تا وقتی جریان داستان به این نقطه نرسیدهاست، مانع از اُفت این رغبت گردند.
✅ نویسنده وقتی مجاز است حادثه جالبی را در ابتدای داستان بیاورد که بتواند بعدها حوادث جالبتری را وارد داستان کند.
🔱 چنانچه لطف و گیرایی حادثه یا حوادثی را که در آغاز داستان میآیند از حوادث بعدی بیشتر باشد، برای اینکه اوج داستان لطمه نبیند باید آنها را تعدیل کرد و از قوتشان کاست، یا حتی چنانچه طرح داستان اجازه دهد وقوعشان را به تعویق انداخت.
💬 گسترش طرح، عبارت است از انتخاب و ترکیب رشتهای از حوادث خاص، بهنحویکه بر روی هم نتیجه معینی را که همان اوج داستان باشد به بار آورند. اما این کار چگونه باید صورت پذیرد؟ این کار را با دستچین کردن حوادث میتوان به انجام رساند؛ لیکن درهرحال این انتخاب باید طوری باشد که هر حادثه با یک یا چند یا تمام حوادث دیگر داستان پیوند داشته و هر حادثه از حادثهی پیشاز خود نتیجه شده باشد و این نیز هنگامی میسر است که حوادث، رشتهی بههمپیوستهای را تشکیل دهند و در این رشته وقوع چیزی به تصادف موکول نشده باشد.
👤 چجوف همیشه به نویسندگان جوان توصیه میکرد«اگر تفنگی را در فصلی از کتاب میآورید، آن را دیر یا زود آتش کنید.»
حادثهی منفرد، حادثهای که با سایر حوادث داستان پیوند نداشته باشد حق زیستن در داستان را ندارد.
📌 طرح داستان را باید چنان پرداخت که خواننده تا هنگامیکه به اوج نرسیده است، آن را باز نشناسد.
#کتابهنرداستاننویسی
#آموزش
@nahal313
امروز سه تبریک یک جا داریم برای یکی از درختان فعال و پرتلاش باغ گردو
تبریک خدمت خانم محمدی👏👏👏🌹
و تبریک خدمت خانم عراقی👏👏🌹
🔰اجزای اصلی تنهی داستان:
✅ واقعه، هیجان، بحران، انتظار و اوج
🌱 وجود هر یک از این عناصر در داستان ضرور است و فقدان هر یک از اینها از تأثیر آن خواهد کاست و چه بسا کوشش نویسنده را در انتقال احساس و منظور خویش با شکست مواجه خواهد ساخت.
1⃣ واقعه:
لازم است بدانیم وقتی به نوشتن میپردازیم چه میخواهیم بکنیم. در داستان کوتاه نیز مانند نمایش کوتاه، حادثه باید از پی حادثه بیاید.
⚠️ یکی از چیزهایی که داستان کوتاه را از «طرح» متمایز میکند این است که در طرح, حادثه تقریبا نقشی ندارد، زیرا توصیف اساس کار است. حال آنکه در داستان کوتاه حادثه عامل بسیار مهمی است.
#کتابهنرداستاننویسی
#آموزش
@nahal313