ادامه مطلب قبل...
🔻درس می خوانیم ولی مطلق و مقيدي که تقيد براي انسان نياورد به کار انسان نميآيد. عام و خاصي که انسان را از عواميت فکري بيرون نياورد به کار نميآيد. تعادل و تراجيحي که انسان را به اعتدال در منش و روش سوق ندهد و قادر به انتخاب گزينه بهتر نکند جواب نميدهد. بخش علمي و محتوايي باید با هم ترکيب شود.
🔸 تمام شخصيت طلبگي به اين رشد است. شاگرد خطاط روز اول که پيش استاد ميرود يک سرمشق به او ميدهد يک نگاه به سرمشق ميکند و با يک نگاه آنچه که خودش نوشته است را با آنچه استاد نوشته مقايسه ميکند. فاصلهها دستش ميآيد. يک وقتي در حوزه بزرگاني بودند که سرمشق بودند. الان هم الحمدلله هستند. طلبه بايد تراز رشد خودش را دقيقتر قرار بدهد. بالاتر بياورد، تا افتخاري براي جامعه شيعي و براي حوزه باشد. يک نفر اضافه و نيمبند نيست.
🔹 ظرفيت و استعداد در همه هست. خدايي که سفارش فرعون را ميکند، به حضرت موسي و هارون ميفرمايد: «فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَّيِّنًا لَّعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَى» يعني از يک زاويه از ظرفيتهاي انسانها غافل نيست. ما عقب افتاده کمکاري در خودمان هستيم. الحمدلله سفره، سفره قرآن و آقا امام زمان است. ديگر چه ميخواهيم؟ غير از اينکه از اين فرصت استفاده کنيم.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#امام_رضا #زیارت
🔺صفحه رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در اینستاگرام:
Instagram.com/nasery_ir
#طلبگی
💠 زندگی طلبگی
🔻 طلبگي ترکيبي است از شخصيتسازي نظري و محتوايي، علمي و معنوي. هر گمشدهاي داشته باشيد در اين راستا قابل دستيابي است. طلبگي امتيازي را به يک طلبه ميدهد که گاهي به يک پروفسور در کشورهاي اروپايي اين زاويه داده نميشود.
🔸 طلبگي يک نور به انسان القا ميکند. طلبگي يک اعتدال در رويه به انسان القا ميکند. طلبگي يک سبک زندگي به انسان ميدهد. اين است که جايي پيدا نميشود. بزرگترين دانشمند فلان در اروپا نگاه ميکنيد يک سگ دستش است و تمام دلخوشياش فلان است.
🔹 طلبگي برونرفت از رذائل اخلاقي را از مقومات خودش قرار داده است، رسيدن به فضائل از ارکان طلبگي است. اين جايي يافت نميشود. تمامش مستند به قرآن و روايات اهل بيت و معارف حقه وحياني الهي است.
🔸 شما سر اين سفره نشستي. اين است که يک طلبه وقتي طلبه شد ديگر حاضر نیست طلبگياش را با هيچ چيز عوض کند. دلش به توحيد، به معرفت، به علم، آرام ميگیرد. عشق علم در دل طلبه زنده و پابرجا مانده است.
🔹 کسي که شرح حال بزرگان از علماي حوزه در طول تاريخ را مروري بکند، ميبيند که واقعاً اينها ديوار به ديوار انبيا و همسايگي انبيا از حيث شخصيتي، قدم برميداشتند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#حضرت_زهرا #اشک #امام_حسین
🔻 در همين امور معمول يک نوجوان وقتي بخواهد فوتبال بازی کند، فلان الگو را احتياج ندارد که جهاني باشد؛ بلکه همان بچه همسايهشان براي او بس است؛ ولي هر چه پيش ميرود تازه روشنتر ميشود و احتياج به الگو پيدا ميکند و الگويش بايد قويتر باشد.
🔸 در طريق طهارت هم همين جور است؛ مخصوصاً حضرت زهرا سلام الله عليها رنجي از اهل دنيا کشيدهاند که با وابستگي به دنيا و پيچ و تابهاي مخصوص خودش،تقرب [به ايشان] حاصل نميشود. چون انسان بالأخره نفس دارد و نفس، انسان را به هم ميپيچاند. بايد دل آزاد باشد تا آرام آرام الگو قرارگيرد.
🔹 اگر کسي توانست با اين مرکز، ارتباط روحي و پيوند برقرار کند، يک حقي برايش مسلم ميشود که بقيه اهل بيت(علیهم السلام) برايش احترام خاص قائلند؛ يعني خيلي راه را رفته است. ولی ما غالباً مشکلمان قبل از اين مراحل است و براي رفع کردن مشکلاتمان گريه بر حضرت سيد الشهداء (عليه السلام) خيلي سفارش شده است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#امام_رضا
💠 امام رضا مظهر اسم سلام
🔻 درباره زيارت امام رضا (علیه السلام) باید گفت که آقا امام رضا (علیه السلام) مظهر «ياسلام» است، مظهر اسم سلام خداست. اول او سلام ميکند بعد شما يادت ميآيد و ميگويي السلام عليک يا عليبنموسيالرضا. ولي اول در باطن، رحمت اوست که فراگير ميشود و به شما توجه ميکند. سلام از او شروع شد، شما يادت آمد، ايستادي و سلام دادي. به توفيق او شما سلام ميکنيد و او جواب ميدهد. به دعوت امام زمان(ع) به فکرت ميآيد که وارد فضاي عمومی دين بشوي. اما اين فرصت را به تو دادهاند که چگونه عمل ميکني. سرنوشت انسان شناور است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#آیت_الله_خوانساری #طلبگی
💠 طلبگی و پشتوانه معنوی
🔻 مرحوم آيتالله العظمي بهاءالديني ميفرمودند: گروههاي مختلفي زمان طلبگي ايشان رفتند نماز باران بخوانند. تا اينکه مرحوم آیت الله العظمی سيدمحمدتقی خوانساری، سيد پيرمرد، مرجع تقليد را دیدم که دارند ميروند نماز باران بخوانند. و بعضيها مسخره ميکردند. مثلا ميگفتند آقا خيس نشوي، از اين تعابير. ولي ايشان با کمال خضوع و شکستگي و آن ارتباط با خدا، آن ذخيره را که در ايام طلبگي جمع ميشود، در اين نمازها، در اين قرآن خواندنها، در اين روزه گرفتنها، در اين تنهاییها، در اين سختيها ارتباط با او برقرار میشود. [با این پشتوانه معنوی] ايشان برای نماز باران رفت و باراني آمد.
🔸 متقين همه تعجب کرده بودند. شخصيتهاي اين بزرگان ديوار به ديوار انبيا تعريف شده است. اين هديه را چه کسي ميتواند به شما بدهد؟ اين گزينه (طلبگی) را شما انتخاب کرديد اما همين انتخابتان به عنايت اهل بيت عصمت و طهارت بوده است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
💠 همه به خاطر یکی
🔻مشهور است که حاکمی به همه افراد یک قافله خشم کرده بود و ميخواست همه آنها را گردن بزند. بچهاي در قافله به گريه افتاد، حاکم گفت: چرا گريه ميکني؟ گفت: تشنه ام. گفت: براي او آب بياوريد. برایش آب آوردند، دوباره شروع کرد به گريه کردن. پرسید: چرا گريه ميکني؟ گفت: ميترسم تو ما را بکشي نگذاري آب بخورم. گفت: نه، من قول ميدهم تا آب نخوري به شما کاري نداشته باشم. بچه زیرک بود گفت: پس من آب نميخورم. حاکم خوشش آمد و خيلي لذت برد گفت: همه آنها را رها کنيد. [بخشش همه به خاطر یکی. نکات لطیفی در این داستان است.]
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#تلاش
🔺صفحه رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در اینستاگرام:
Instagram.com/nasery_ir
#ولایت
💠 چتر ولایت برای تربیت مومن
🔻 در کتب ادبي قديم داستاني چنین نقل شده: سلطاني يک باز شکاري داشت که خيلي به اين باز رسيدگي مي کرد و خيلي اين را دوست داشت. روزي اين باز شکاري که روي ساعد سلطان نشسته بود به دنبال پرنده اي برخاست، آن را دنبال کرد و رفت تا به خانه پيرزني فرود آمد. پرنده و باز رفتند و گير افتادند. باز شکاري همانجا ماند.
🔸 پيرزن تا حالا باز شکاري نديده بود، سر و کار او با مرغ خانگي و خروس و... بود، نشناخت که اين چه حيواني است. به حيوان نگاه مي کرد مي گفت: سبحان الله چرا نوک اين کج است؟ اين طوري که نمي تواند دانه برچيند، نگاه مي کرد به پاهاي او مي ديد چنگال اين بيش از معمول بلند است، نگاه مي کرد به پر و بال او مي ديد خيلي پر و بال دارد.
🔹 پيرزن آرام آرام خود را به اين باز شکاري رساند، او را گرفت و يک چاقو برداشت و اضافه چنگالش را زد، اضافه اي که خيال مي کرد اضافه است، بعد ديد پر و بال او هم اضافه است و شروع کرد به کَندن پر و بال ها، مقداري گذشت ديد نوک اين کج است، فکر مي کرد اين مي خواهد دانه بردارد و نمي تواند، چاقو آورد و نوک اين را هم بريد.
ادامه دارد...
ادامه مطلب قبل...
🔻 از طرفی در شهر جار مي زدند که باز سلطاني رفته است و در خانه و محل هر کسي باشد محل و خانه او به غارت است! ولي اين پيرزن نمي دانست که اين حيوان باز است، باز شکاري سلطان است.
🔸 روزی خانمي از همسايه ها به خانه اش آمد و ديد يک حيوان عجيبي آنجا است، از پيرزن پرسيد: اين چرا اينطوري است؟ گفت اين مرغک بيچاره اينجا آمد من هم ديدم هم چنگال او بلند است، هم بال او زياد است و هم نوک او کج است، اينها را براي او درست کردم. پيرزن به نظر خود يک خدمتی کرده بود.
🔹 همسايه گفت: به گمانم اين باز شکاريِ سلطان باشد که دارند جار مي زنند، بگذار برويم خبر بدهيم. خبر دادند، مأمورها آمدند گفتند بله، اين باز، باز شکاري سلطان است. به سلطان خبر دادند که اين بلا سر باز تو آمده است، گفت: او را بياوريد، او را آوردند. اطرافیان پیرزن را سرزنش کردند، ولی سلطان به باز نگاه مي کرد و مي گفت: هر کس ساعد سلطاني را رها کند و به خانه پيرزني درآيد [سزایش همین است] همين خواهد شد.
ادامه دارد...
ادامه مطلب قبل...
🔻 عرض بنده اين است که مؤمن باز شکاري ساعد سلطان ولايت است، او مي داند چگونه بايد مؤمن را تغذيه کند. جايگاه اهل ايمان بر ساعد ولايتي آقا اميرالمؤمنين و اهل بيت عصمت و طهارت است.
🔸 وقتي مؤمن فاصله مي گيرد مردم خيلي بلا سر او مي آورند، بلاهايي که بشناسيم يا نشناسيم، بدانيم يا ندانيم، نيت آنها خير بوده باشد يا خير نبوده باشد. جايگاه مؤمن ساعد ولايت اميرالمؤمنين و اهل بيت عصمت و طهارت است. اگر فاصله بگيرد ديگران قدر او را نمي شناسند، اصلاً او را نمي شناسند، ظرفيت ها و استعدادهاي او را نمي شناسند، رشد او را نمي شناسند و او را از رشد محروم مي کنند، فقط يک مأمن در تمام هستي وجود دارد اين هم ولايت خدا و ولايت اهل بيت عصمت و طهارت است.
🔹 ولي اين ولايت حقيقتي دارد بايد ملتزم شد، شرايطي دارد بايد ملتزم شد، بايد پاي اين ولايت ايستاد. چتر ولايتي «اللَّهُ وَلِي الَّذينَ آمَنُوا يخْرِجُهُمْ» از مؤمن حمايت مي کند، او را خلق کرده است و مي تواند به او جهت دهي کند می تواند مؤمن را تربيت کند، اين چتر ولايتي و حمايتي براي مؤمن است. چتر ولايتي «إِنَّما وَلِيکمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکعُونَ» یعني اميرالمؤمنين (عليه السلام) ساخته شده است براي تربيت نفوس، جاي ديگر خبري نيست.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#علم #رشد
💠 شناخت درد و درمان
🔻 رسول خدا صلي الله عليه وآله و اهلبیت مکرمش معدن خير و برکت و علم و معرفتند؛ اگر دلي زلال شود و مقداری از اين خار و خاشاک تعلقات سنگين بيرون بيايد؛ اين لطافت و معرفت را احساس ميکند.
🔸 اميرالمؤمنين عليه السلام در نهج البلاغه درباره متقين تعبيري دارند، تعبيرخيلي زيبا انتخاب شده: «هَجَمَ بِهِم العلم» معارف هجوم مي آورند به افرادي که در مسير زلال شدن هستند؛ وقتي هجوم آورد يک نفر پيدا ميشود مثل سلمان که در تعريفش گفته ميشود: «بحر لاينزف» حاصل اين هجوم يک نفر در علم و آگاهي يک درياي بي پايان می شود و اين کار قدم اولش تهذيب و پاکي و خودساختگي هست چه در اعمال و رفتار و چه در باطن و تعلقات و قلب و صفات؛
🔹 ولي يک مقدار که انسان پيش رفت خداي متعال شروع ميکند به نشان دادن و او مي بيند. در ابتدا انسان در محدوده اي از ابهام است نه سؤال مي بيند و نه جواب مي بيند و نه يمين و نه شمال مي شناسد، ولي يک مقدار که انسان پیش رفت خداي متعال درد و درمان را به او مي شناساند هم از خودش را و هم از دیگران را.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir