1403.3.23 سخنرانی حجت الاسلام ناصری .mp3
5.34M
#سخنرانی_صوتی #تبلیغ
🎧 اهمیت ابلاغ و تبلیغ معارف اهل بیت علیهمالسلام
➕ همراه با اشاراتی در مورد مقام حضرت سلطانعلی بن محمد باقر علیهالسلام
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ زمان: ۲۱ دقیقه
🗓 تاریخ: ۱۴۰۳/۳/۲۳
📍در جوار حرم حضرت سلطانعلی بن باقر علیهالسلام؛ مشهد اردهال
🔺 @nasery_ir
#ترجمه #قرآن
🔻 ببینید ما گاهی حتی در ترجمه کردن آیات، چقدر سطحی برخورد میکنیم! یافتن معادل عربی در ادبیات فارسی، خیلی کار دارد؛ مثلاً به شما میگویند که «بسم الله الرحمن الرحیم» را ترجمه کن. شما هم در کتابها دیدهای که نوشتهاند: «به نام خداوند بخشندهی مهربان» و اینگونه ترجمه میکنی؛ ولی کار ترجمه، مخصوصاً در قرآن، خیلی سخت است!
🔸 تصور بنده این است که ترجمه، از تفسیر سختتر است؛ زیرا کسی میتواند ترجمه کند که کلمه به کلمه را در عربی بشناسد و معادلهای آن را در فارسی، دقیقاً در گذشته و حال دربیاورد.
🔹 در همین «بسم الله الرحمن الرحیم» که برای ترجمهاش میگویند: «به نام خداوند بخشندهی مهربان»، در خود کلمهی «الله» هم صحبت هست که آیا معنایش خداوند است یا چیز دیگری است. حال اگر به جای آن بگویند: بسم الله الجواد الرئوف»، باز به همان معنای قبلی ترجمه میشود و گاهی معنای آن مشابه در نظر گرفته میشود.
کد ۶۱۴۸
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#فطرت #توحید
🔻 آنچه که از موانع، بشر دچار آنها میشود اینها عوارض و اضافاتی است که از نواحی مسموم و شوم برای بشر میآید و الّا بالاصاله فطرتِ انسان خداجو است.
🔸 لذا رسول خدا (ص) مدام در صدد اثبات فصل نیاز یا وجود حق تعالی نبود بلکه شرک را مدام نهی میکردند «قُولُوا لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» مردم نیز بیشتر دنبال شرک میرفتند. یعنی اشتباه گرفته بودند والا احساس نیاز در آنها حقیقی و فطری است ولی این احساس نیاز در وجودشان آلوده شده بود و مصادیق را اشتباه میگرفتند.
🔹 لذا انبیا آمدند و با سیرهای مختلفی که برای مردم بوده، همراه آنها این راه را رفتند و حق مطلب را ادا کردند تا مردم به هوش بیایند.
کد ۸۴۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#حضرت_ابراهیم #حکمت
🔻 قرآن در مورد حضرت ابراهیم علیه السلام می فرماید: «فَلَمَّا جَنَّ عَلَيْهِ اللَّيْلُ رَأَى كَوْكَبًا قَالَ هَذَا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قَالَ لَا أُحِبُّ الْآفِلِينَ» (هنگامی که (تاریکی) شب او را پوشانید، ستارهای مشاهده کرد، گفت: «این خدای من است؟» امّا هنگامی که غروب کرد، گفت: «غروبکنندگان را دوست ندارم!» انعام، آیه ۷۶.)
🔸 در خود این آیه به صورت لطیف تأثیرات طبیعیه برخی اجسام را بیان میکند -این قسمت باید درک شده باشد تا فهمیده شود- چون گاهی اینها اثراتی طبیعیه دارند و قوایی است که خدای متعال در اینها قرار داده است اما دیگران که حدّشان نمیرسد و نمیتوانند بفهمند، نگاهشان به این آثار نگاهی استقلالی میشود.
🔹 همچنین حضرت ابراهیم در مورد قمر فرمود: «فَلَمَّا رَأَى الْقَمَرَ بازِغاً قالَ هذا رَبِّي» (هنگامی که ماه را دید که (سینه افق را) میشکافد، گفت: «این خدای من است؟ انعام، آیه ۷۷)
🔸 تأثیر قمر بر عالم، غیر قابل انکار است. وقتی شب چهاردهم ماه میشود و ماه کامل میشود تأثیرش علاوه بر اینکه بر مدّ دریا است و مدّ دریا شروع میشود حتی بر هر موجودی که در جای خود یک موجود کامل است تأثیر دارد و بسط و قبضی در حالاتش پیدا میشود. اگر کسی کوتاهنگر باشد، وقتی به کمترین آثار قمر نگاه کند ممکن است اینها را به استقلال ببیند و حتی تا حدّ پرستش پیش برود.
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
ادامه قبل...
#حضرت_ابراهیم #توحید
🔻 یک زمانی یک نگاه توحیدی است که تأثیرات مرئی و نامرئی در کوکب و قمر و شمس را تأثیرات خدادادی میبیند و اینها را واسطه میداند و اصلاً برخی را تأثیرات طبیعی قلمداد میکند به طوری که اگر کسی بخواهد اینطوری نگاه کند تا یک محدودهای امکان دارد البته بتواند آشنا باشد و بشناسد. خدای متعال این چینشها را قرار داده است و این تأثیرات وجود دارد.
🔹 اگر بنا است کسی به عمق و به قلّه توحید برسد، اینها را باید درک کند و همینطور فلهای و بیحساب نیست که کسی پایش را بلند کند و روی بلندترین قله توحید بگذارد.
🔸 بالاتر از حضرت ابراهیم نداریم، ببینید خدای متعال چه سیر جالبی را برای ایشان در ابعاد مختلف تبیین میکند! نه اینکه نگاه حضرت ابراهیم (علیهالسلام) به کوکب یا قمر یا شمس نگاه استقلالی باشد بلکه نگاه، نگاهی عبوری است که برای همراهی با مردم، حداقلِّ تأثیرات طبیعیه را بر اینها اثبات میکند تا اینها را به همراه خودش سوق بدهد و برساند به اینکه تأثیرات اصلیّه از کجا نشأت گرفته است. اینها را یکی یکی فرمود سپس «فلمّا أفَلَ»
🔹 این را هرکسی نمیتواند درک کند، یعنی گاهی اوقات وقتی برای منجم در علم نجوم، علوم ارتباطات نجوم با خلقت و کیفیت تأثیرشان طلوع میکند، دیگر در ذهن و شخص و شخصیت این منجم افول نمیکند. یعنی به دریایی میرود که دیگر نمیتواند بیرون آید اما حضرت ابراهیم(ع) این راه را در یک شب میآید. چیزی که صدهزار منجم مدتها باید تلاش کنند تا به اثر تأثیرات پی ببرند، فردا شب به سراغ آن بزرگتر یعنی به سراغ ماه میرود، پسفردا به سراغ خورشید میرود. ولی فراتر از اثر میرود یعنی ورود ایشان کیفیت تأثیر کواکب یا قمر یا شمس را تعریف میکند و چون نگاه ایشان به جای دیگری است و مرکز توحید را میشناسد، خلق را از اینجا برمیدارد و با آنها همراهی میکند و خوب به آنها میفهماند و آنها را ارتقاء میدهد.
کد ۸۴۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
11.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
* #کلیپ_تصویری #ذکر
🎥 اهمیت و آثار ذکر «لا اله الا الله»
قسمت دوم
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🔺 @Nasery_ir
#امیرالمومنین
🔻 یک انسان جنگجو، یافتههایش به گونهای میشود که شخصیتش را شکل میدهد، قلبش سخت و محکم میشود؛ سپر، شمشیر، صدای شکستن استخوان، ناله، خون، قلب را سخت میکند، کسی که قلبش سخت شد فقط به همین کار میتواند برسد، یک نفر میتواند در یک کارِ جنگجو شدن فقط رشد کند، وقتی که تمام همّش را برای این کار گذاشت از نحوهها و صفات و روحیات ظریف دور میشود.
🔸 یک خطیب در خودش دائم باید مشغول باشد تا خطیب موفقی باشد، یک نفر لطیف که از صدای ناله یک بچه دلش مجروح بشود، باید یک زندگی خاصی داشته باشد، کسی که در جنگ، آن حالات را داشته نمیتواند دلش رقیق باشد.
🔹 و عجیب این است که در آقا امیرالمؤمنین علیه السلام همه این صفات متضاداً در کمال بوده است، وقتی که صدای ناله فقیری، حتی کودکی میآمد، حضرت شروع میکردند به گریه کردن.
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
ادامه قبل...
🔻 مثلا دختر بچهای رفته بود در کوفه خرما خریده بود، کنیز بود، خانمش خرما را نپسندید، گفت: برو پس بده. خرماها را درِ مغازه آورده بود و داشت به مغازهدار میگفت که خانمم این خرما را نپسندید، پولم را بده، مغازهدار قبول نمیکرد.
🔸 آقا امیرالمومنین ایستاده بودند و نگاه میکردند، دیدند این دختر دارد التماس میکند و این مغازهدار قبول نمیکند. جلو آمدند و فرمودند که خب پولش را بده این کنیز خودش که نمیخواهد پس بدهد بلکه خانمش نپسندیده است.
🔹 مغازهدار گفت: برو آقا، شما وارد این کار نشو. ولی در روایت آمده است که حضرت، از گریه این دختر منقلب و متأثر شدند، آمدند به جوان گفتند: پولش را بده تا برود. جوان مغازهدار ناراحت شد که آقا تو چرا دخالت میکنی؟!
🔸 در بگومگو بودند که گروهی آمدند رد بشوند، ایستادند و گفتند: «السلام علیک یا امیرالمؤمنین” جوان تا متوجه شد، ترسید و عذرخواهی کرد. حضرت فرمودند: نه، من دلم برای این دختر سوخت، پولش را به او بده، این که خودش نمیخواهد پس بدهد؛ [این جریان] در وقتی که - به حسب ظاهر- در کوفه، امیر بودند و خلافت را هم داشتند.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
🔻ولادت با سعادت امام هادی علیهالسلام بر همه محبین ایشان مبارک باد.
جهت عرض تبریک به ساحت مقدس فرزند گرامیشان، امام زمان علیهالسلام صلواتی میفرستیم و چشم به عنایتشان میبندیم.
🔺 @nasery_ir