#گزیده_کتاب
#فرزانه_فروزنده
📚 یکی از طلاب نقل کرده است وقتی به محضرشان رفتم تا درس حوزه را با هدایت این عالم ربّانی آغاز کنم، ایشان به من گفت: از فردا کتاب جامعالمقدمات را بیاور، روز بعد کتاب را نزدشان بردم، به تصور اینکه استادی برایم تعیین کردهاند امّا با شگفتی دیدم ایشان فرمود: اکنون هنگام تعطیلی حوزه و ایام محرم و صفر است؛ تا استاد شما از سفر بیاید، خودم برایتان درس میگویم، از اوّل کتاب امثله و شرح امثله و مقداری از صرفمیر را برایم تدریس کرد و بعد مرا به استاد سپرد.
📌 برگرفته از ص ۱۲۲ کتاب «فرزانۀ فروزندۀ جانها و دلها» در شرح احوال آیتالله شیخ مجتبی قزوینی، تألیف غلامرضا گلی زواره، شرکت چاپ و نشر بینالملل
#گزیده_کتاب
#کوفه_و_نقش_آن_در_قرون_نخستین_اسلامی
#شب_جمعه
📚 هنگامی که امام حسین در مسیر خود به سوی کوفه به منزل عذیب هجانات رسید، چهار نفر از شیعیان کوفه از آن شهر، خود را در این منزل به امام رساندند و به آن حضرت ملحق شدند. این افراد عبارت بودند از: نافعبنهلال جملی (مرادی)، عمروبنخالد صیداوی و غلام او به نام سعد، مجمّعبنعبدالله عائذی که همه از قبیلۀ مذحج بودند.
حربنیزید ریاحی قصد داشت آنها را دستگیر کند و نزد عبیداللهبنزیاد بفرستد، یا خودشان به کوفه برگردند، ولی امام فرمود: «اینان یاران من هستند و با تمام قوا از ایشان دفاع خواهم کرد و در صورتی که برای آنها مزاحمتی ایجاد کنی به ناچار با تو نبرد خواهم کرد.» حر نیز از تعرض به آنها دست برداشت.
📌 برگرفته از ص ۳۵۶ کتاب «کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی»، تألیف محمدحسین رجبی دوانی، شرکت چاپ و نشر بینالملل
#گزیده_کتاب
#احکام_کاربردی
✅ تقلید (معنای دقیق فقهی)
📚 تقلید، عملی است که مستند به فتوای مجتهد باشد؛ یعنی مکلف با آگاهی از فتوای مجتهد، طبق آن عمل کند، ولی اگر مکلف عملش تصادفاً با فتوای مجتهد هماهنگ شد، تقلید صدق نمیکند. البته اگر کسی عملش با فتوای مجتهدی که وظیفۀ تقلید از وی را دارد، مطابقت داشت، هر چند آگاهانه نبوده باشد، این عمل کافی است و نیاز به تکرار ندارد.
📌 برگرفته از ص ۲۹ کتاب «احکام کاربردی»، پژوهش علیرضا کریمی، شرکت چاپ و نشر بینالملل
#گزیده_کتاب
#مسائل_و_مشکلات_خانوادگی
📚 در زندگى خانوادگى، در برابر مسائل مهم، يعنى مسائلى كه به آبرو و شرافت و سعادت و سرنوشت اعضاى خانواده مربوط است، بايد حساس و سختگير و دقيق بود. اما در مسائل غير مهم، ناديده انگاشتن و تجاهل و تغافل، موجب آرامش و آسايش و گرمى زندگى خانوادگى است.
بهفرمودۀ امام صادق علیهالسلام:
صَلاحُ حالِ التَّعايُش والتَّعَاشُر ملْأُ مكيالٍ ثُلْثَاهُ فطنةٌ و ثُلْثُه تَغَافُلٌ.
«صلاح زندگى و معاشرت با مردم، پُرى پيمانهاى است كه دوسوم آن، زيركى و يکسوم آن، خود را غافل وانمود كردن است.»
اگر زن بخواهد تمام جزئيات زندگى شوهر را زيرنظر بگيرد و همۀ آنها را در پروندهاى قطور، گرد آورد و در هر فرصتى در پى افشاگرى برآيد و در محكمۀ خانوادگى برای هرکدام از این جزئیات، ساعتها شوهر را محاكمه كند و حاضر نباشد از هيچ چيز چشم بپوشد، بايد بداند كه كاخ سعادت خانوادگى را بهدست خود واژگون خواهد كرد.
مرد نيز اگر نسبت به همسر خود، كمال سختگيرى را داشته باشد و از هيچ خطا و لغزش و ضعف كوچكى چشم نپوشد و در تمام امور جزئى و غير مهم زندگى مداخله كند، بايد بداند كه خوشبختى را از دست خواهد داد.
📌 برگرفته از ص ۶۶ کتاب «مسائل و مشکلات خانوادگی»، تألیف احمد بهشتی، شرکت چاپ و نشر بینالملل
#در_دست_اتتشار
چه جوری به هم بیایم؟ (جلد اول)
ویترینی از تفاوتهای زن و مرد
از مجموعه کتابهای "آرام شاد"
نویسنده: حسین رستمی
#در_دست_انتشار
📚 هوای دو نفره (جلد اول)
مهارتهای همسرداری
📌 از مجموعه کتابهای «آرام شاد»
نویسنده: حسین رستمی
#در_دست_انتشار
📚 بانوی بانوان جهان (چاپ سوم)
نویسنده: مرحوم استاد علی دوانی
#در_دست_انتشار
📚 خیابانی به درازای ابدیت
📌شرح حال داستانی شیخ محمد خیابانی
نویسنده: مرحوم مجتبی حبیبی
✅ جلسه نقد و بررسی کتاب «بصره و نقش آن در تحولات قرن اول هجری» روز سهشنبه اول آذر با حضور دکتر سید امیرحسینی، نویسندۀ کتاب و دکتر سعید طاووسی مسرور، به عنوان منتقد در سالن اجتماعات خبرگزاری مهر برگزار میشود.
https://www.mehrnews.com/news/5635572
آیین رونمایی از کتاب «پژوهشی جامع در تصوف فرقهای» چهارشنبه، 2 آذر در سرای اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار خواهد شد.
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/329065