خارج فقه جلسه ۱۲۸۷.mp3
15.8M
#خارج_فقه (سال چهاردهم)
🔸 #وسائل الشیعه #کتاب_الحدود_و_التعزیرات:
أَبْوَابُ حَدِّ الزِّنَا
🔹 جلسه 1287
🗓 26 آذر ماه 1403
🔻مـبـاحـث ایـن جـلسـه:
بررسی فقهی روایات:
«بَابُ حُكْمِ مَا لَوْ وُجِدَتِ الْمَرْأَتَانِ فِي لِحَافٍ وَاحِدٍ مُجَرَّدَتَيْنِ»
@nasirigilani_ir
خارج تفسیر جلسه ۲۳۵.mp3
27.59M
📚 #خارج_تفسیر (سال پنجم)
🔹 جلسه: 235
🗓 8 دی ماه 1403
🔻مـبـاحـث ایـن جـلسـه:
ادامه تفسیر آیه شریفه:
««وَإِذْ ابْتَلَی إِبْرَاهِیمَ رَبُّهُ بِکلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنّ قَالَ إِنِّی جَاعِلُک لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِنْ ذُرِّیتِی قَالَ لَا ینَالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ» (بقره، 124)
@nasirigilani_ir
خارج فقه جلسه ۱۲۸۸.mp3
9.89M
#خارج_فقه (سال چهاردهم)
🔸 #وسائل الشیعه #کتاب_الحدود_و_التعزیرات:
أَبْوَابُ حَدِّ الزِّنَا
🔹 جلسه 1288
🗓 1 دی ماه 1403
🔻مـبـاحـث ایـن جـلسـه:
بررسی فقهی روایات:
«بَابُ حُكْمِ الْمَرْأَةِ إِذَا اقْتَضَّتْ بِكْراً بِإِصْبَعِهَا»
@nasirigilani_ir
خارج تفسیر جلسه ۲۳۶.mp3
11.03M
📚 #خارج_تفسیر (سال پنجم)
🔹 جلسه: 236
🗓 9 دی ماه 1403
🔻مـبـاحـث ایـن جـلسـه:
ادامه تفسیر آیه شریفه:
««وَإِذْ ابْتَلَی إِبْرَاهِیمَ رَبُّهُ بِکلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنّ قَالَ إِنِّی جَاعِلُک لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِنْ ذُرِّیتِی قَالَ لَا ینَالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ» (بقره، 124)
@nasirigilani_ir
✳️ پرسش در باره چگونگی تحفظ بر جماعت پیامبر اکرم (ص) با مسلمانان در عین تغییر قبله
سلام علیکم
حضرت استاد، پیشتر در کلاس درباره ابهام در تغییر قبله، در کلاس پرسیدم.
در تفسیر نمونه چنین آمده است:
مى دانیم: این تغییر قبله ـ طبق روایات ـ در حال نماز ظهر بود، و در یک لحظه حساس و چشمگیر انجام گرفت، پیک وحى خداوند، بازوان پیامبر(صلى الله علیه وآله) را گرفته و از بیت المقدس به سوى کعبه بر گردانید، و فوراً مسلمانان صفوف خود را تغییر دادند، حتى در روایتى مى خوانیم: زن ها جاى خود را به مردان و مردان جاى خود را به زنان دادند(من لایحضره الفقیه ، جلد 1، صفحات 274 و 275 (انتشارات جامعه مدرسین) ـ) (بیت المقدس تقریباً در سمت شمال مدینه بود، در حالى که کعبه درست در سمت جنوب آن قرار داشت).
اگر گفته میشد بین نماز ظهر و عصر، مانعی نبود که جای ابتدا (محل امام جماعت) و انتها (آخرین صف از بانوان)، عوض شود.
اما اگر در وسط نماز باشد، بدون صحبت کردن و توجیه مامومین، به هرج و مرج و حرکات اضافی و بطلان نماز میانجامد. واقعا درکش سخته
علیکم السلام
پاسخ:
می دانیم که بیت المقدس در سمت شمال مدینه و مسجدالحرام در جهت جنوب آن است. از این رو، پیامبر اکرم (ص) به عکس آن جهت که روی بدان داشت، چرخیده است.
بر این اساس، این شبهه پدید آمده است که در این نماز، مأمومان بر امام و نیز زنان بر مردان پیش افتادهاند؛ برخی از منابع گفتهاند، پیامبر اکرم (ص) پس از چرخیدن به سوی کعبه، از جای خود در جلو مسجد به سمت آخر آن حرکت کرده و مأمومان نیز به پیروی از امام جماعت خود، رو به کعبه جا به جا شدهاند.
بر پایهٔ این گزارش، امام جماعت به چرخش ۱۸۰ یا ۱۶۰ درجهای اکتفا نکرده است؛ زیرا پشت سر او در مسجد، جایی نبود تا صف مردان و زنان تشکیل شود.
چنان که مشهود است تحلیل چگونگی تحقق و تحفظ بر نماز جماعت با این حد از تغییر قبله مشکل است، مگر بگوییم که به همان میزان که جبرئیل در گرفتن و جهت دادن شانه پیامبر اکرم (ص) دخالت داشت، به صورت غیر آشکار در تحفظ بر جماعت و جابجا کردن مردم تاثیر گذاشت.
موفق باشید.
🆔 @nasirigilani_ir
#حقیقت_دنیا_ظلمت_و_گرداب_است
در بخشی از دعای ماه شعبان که مستحب است هر روز خوانده شود، چنین آمده است:
«اللهم صل على محمد وآل محمد الفلك الجارية في اللجج الغامرة يأمن من ركبها ويغرق من تركها المتقدم لهم مارق والمتأخر عنهم زاهق واللازم لهم لاحق.»
نیز در یکی از دعاها در باره اهل بیت (ع) چنین آمده است:
«فجعلتهم أئمة الهدى ، ومصابيح الدجى»
پرسش این است که چرا در متون دینی، به صورت مکرر از اهل بیت (ع) به عنوان کشتی های نجات و چراغ های هدایت یاد شده است؟
آیا این امر بدان معنا نیست که ما در دنیایی بسر می بریم که گر چه در ظاهر آرام است، اما در باطن و در حقیقت گرداب هایی است عمیق که هر لحظه شماری را در خود غرق می سازد: «في اللجج الغامرة»
چنان که حرکت در دنیا را باید بسان حرکت در بیابانی برهوت دانست که سمت و سوی آن فاقد هر گونه نشانه است و چه بسا آدمی بسان بنی اسرائیل که در بیابان «تیه» چهل سال سرگردان بودند، سالیانی بی هدف سرگردان و سرگشته باشد و با خود بگوید:
ای کاش بدانمی که من کیستمی
سر گشته بعالم از پی کیستمی
گر مقبلم آسوده و خوش زیستمی
ورنه بهزار دیده بگریستمی .
خدایا! حال ما آدمیان تا چه میزان غمبار است!
سوار بر کشتی ای هستیم که سراسر اسیر گردابِ خطرناک است و هر لحظه در آستانه غرق شدن قرار دارد.
و اگر بخواهد حرکت کند مسیر خود را نمی شناسد!
این حال و وضع آدمیان است!
و تنها راه نجات، یافتن کشتی نجات و پیداکردن چراغ های هدایت است؛ این کشتی و آن چراغ تنها و تنها در خانه خداوند یافت می شود.
و اگر از اهل بیت به عنوان کشتی نجات و چراغ هدایت یاد شده، از آن جهت است که آنان از طرف خداوند برای نجات و هدایت مردم نمایندگی می کنند.
در کنار آدمیان می زیند و به آنان راه درست زیستن را نشان می دهند.
قدر اهل بیت (ع) را بدانیم!
@nasirigilani_ir
✳️ مناجات شعبانیه را در ماه شعبان المعظم بسیار مغتنم بدانیم!
خدا می داند که به استناد دانش اندک خود دعایی در عین کوتاهی در حد و قواره مناجات شعبانیه نمی شناسم!
بالاترین و ژرف ترین معارف الهیه در این مناجات بازتاب یافته است.
کاش مثل دعای افتتاح که پخش آن در هر شب ماه مبارک رمضان در رسانه ملی سنت شده است، خواندن مناجات شعبانیه در شب های ماه شعبان المعظم هم سنت می شد!
متاسفانه به خاطر کثرت کارهای جاری تا کنون توفیق شرح این دعا به اندازه فهم قاصر و فاتر فراهم نشد.
فقره آغازین این مناجات را از نظر می گذرانیم:
اللهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اسْمَعْ دُعَائِی إِذَا دَعَوْتُکَ وَ اسْمَعْ نِدَائِی إِذَا نَادَیْتُکَ وَ أَقْبِلْ عَلَیَّ إِذَا نَاجَیْتُکَ فَقَدْ هَرَبْتُ إِلَیْکَ وَ وَقَفْتُ بَیْنَ یَدَیْکَ مُسْتَکِینا لَکَ مُتَضَرِّعا إِلَیْکَ رَاجِیا لِمَا لَدَیْکَ ثَوَابِی وَ تَعْلَمُ مَا فِی نَفْسِی وَ تَخْبُرُ حَاجَتِی وَ تَعْرِفُ ضَمِیرِی وَ لا یَخْفَى عَلَیْکَ أَمْرُ مُنْقَلَبِی وَ مَثْوَایَ وَ مَا أُرِیدُ أَنْ أُبْدِئَ بِهِ مِنْ مَنْطِقِی وَ أَتَفَوَّهَ بِهِ مِنْ طَلِبَتِی وَ أَرْجُوهُ لِعَاقِبَتِی وَ قَدْ جَرَتْ مَقَادِیرُکَ عَلَیَّ یَا سَیِّدِی فِیمَا یَکُونُ مِنِّی إِلَى آخِرِ عُمْرِی مِنْ سَرِیرَتِی وَ عَلانِیَتِی وَ بِیَدِکَ لا بِیَدِ غَیْرِکَ زِیَادَتِی وَ نَقْصِی وَ نَفْعِی وَ ضَرِّی إِلَهِی إِنْ حَرَمْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَرْزُقُنِی وَ إِنْ خَذَلْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَنْصُرُنِی.
http://eitaa.com/alinasirigilani
تحلیل روایات تنقیص شیعه توسط معصومان (ع) ذخیره سازی خودکار).pdf
2.67M
برگزاری جلسه دفاع رساله فاضل محترم حجت الاسلام نادری
همینک در قم، موسسه آموزشی پژوهشی مذاهب اسلامی
با توجه به مفید بودن مباحث رساله متن پی دی اف پایان نامه در کانال بازتاب داده می شود.
انتظار می رود در صورت هر گونه استفاده از رساله امانت در نقل و ذکر منبع رعایت شود.
رساله مورد اقبال داوران قرار گرفته است و نمره عالی (نوزده) را در پی آورد.
@nasirigilani_ir
علی نصیری
📚 #خارج_تفسیر (سال پنجم) 🔹 جلسه: 236 🗓 9 دی ماه 1403 🔻مـبـاحـث ایـن جـلسـه: ادامه تفسیر آیه ش
دوستان همراه فرصت کنند و این مبحث تفسیری را دنبال فرمایند.
در باره رابطه امامت با نبوت حضرت ابراهیم(ع) و مفهوم امامت مطمح نظر در این آیه، نظریه بدیعی ارایه شده است.
سلام علیکم
خواهش می کنم میشه این سوال را از استاد بپرسید:
یک دعایی برای حفظ آبرو و کنار نرفتن پرده ی ستاریت خدا بفرمایند:
علیکم السلام
دعای چهل و یکم صحیفه سجادیه از جمله دعاها در این زمینه و مناسب است:
وَ کَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَیْهِ السَّلامُ فِى طَلَبِ السِّتْرِ وَ الْوِقَایَةِ:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَفْرِشْنِى مِهَادَ کَرَامَتِکَ، وَ أَوْرِدْنِى مَشَارِعَ رَحْمَتِکَ، وَ أَحْلِلْنِى بُحْبُوحَةَ جَنَّتِکَ، وَ لا تَسُمْنِى بِالرَّدِّ عَنْکَ، وَ لا تَحْرِمْنِى بِالْخَیْبَةِ مِنْکَ وَ لا تُقَاصَّنِى بِمَا اجْتَرَحْتُ وَ لا تُنَاقِشْنِى بِمَا اکْتَسَبْتُ، وَ لا تُبْرِزْ مَکْتُومِى، وَ لا تَکْشِفْ مَسْتُورِى، وَ لا تَحْمِلْ عَلَى مِیزَانِ الْإِنْصَافِ عَمَلِى، وَ لا تُعْلِنْ عَلَى عُیُونِ الْمَلَإِ خَبَرِى أَخْفِ عَنْهُمْ مَا یَکونُ نَشْرُهُ عَلَیَّ عَارا، وَاطْوِ عَنْهُمْ مَا یُلْحِقُنِى عِنْدَکَ شَنَارا شَرِّفْ دَرَجَتِى بِرِضْوَانِکَ، وَ أَکْمِلْ کَرَامَتِى بِغُفْرَانِکَ، وَ انْظِمْنِى فِى أَصْحَابِ الْیَمِینِ، وَ وَجِّهْنِى فِى مَسَالِکِ الاْمِنِینَ، وَ اجْعَلْنِى فِى فَوْجِ الْفَائِزِینَ، وَ اعْمُرْ بِى مَجَالِسَ الصَّالِحِینَ، آمِینَ رَبَّ الْعَالَمِینَ.
خدایا درود بر محمد و آل او فرست، و بستر کرامت براى من بگستر، و مرا در آبشخور رحمتت در آور، و در میان بهشت جاى ده، و داغ رد بر من منه و به نومیدیم باز مگردان و به بدکردارى کیفر مفرما و در اعمال من خردى گیرى روا مدار، و راز مرا آشکار مکن، و نهان مرا هویدا مساز، و کردار مرا به ترازوى عدل مسنج، و باطن مرا پیش مردم ظاهر مکن هر چه آشکار شدن آن ننگ من است، پنهان دار، و آنچه موجب رسوایى است، از نظر آن ها در پیچ و پایه مرا به خشنودى خود ارجمند ساز و کرامت مرا به آمرزش خود کامل کن، و مرا در سلک اصحاب یمین جاى ده و در راه امن سالک گردان، و در گروه رستگاران قرار ده، و بزم نیکوکاران را به من آباد گردان.
بر این دعا مداومت داشته باشید.
موفق باشید.
🆔 @nasirigilani_ir
پرسش در باره وقف
محضر مبارک استاد معظم ایت الله نصیری دامت برکاته
با سلام و احترام،
به استحضار میرساند که در یک مجموعه آموزشی، دو مدرسه در کنار یکدیگر وجود داشته که به مرور زمان با یکدیگر ادغام شدهاند. مدرسه بزرگتر یک هنرستان بوده و مدرسه کوچکتر، که در گذشته یک دبستان پنجکلاسه بوده است، به دلیل کاهش تعداد دانشآموزان تعطیل شده و در حال حاضر هر دو مدرسه تحت عنوان یک هنرستان فعالیت دارند.
مدرسه کوچکتر که سابقاً دبستان بوده، توسط یک فرد خیر وقف شده و در وقفنامه آن، بهطور مشخص این محل برای استفاده بهعنوان دبستان در نظر گرفته شده است. علیرغم این امر، با تغییر شرایط، این مدرسه در حال حاضر بهعنوان بخشی از هنرستان مورد استفاده قرار میگیرد و کلاسهای آموزشی در آن برگزار میشود. همچنین، برخی از اتاقهای آن به مشاوره امور فرهنگی و کارگاههای آموزشی اختصاص یافته است.
با توجه به اینکه این ساختمان همچنان در مسیر آموزش و تربیت دانشآموزان مورد استفاده قرار میگیرد و بلااستفاده نمانده است، این سؤال مطرح میشود که آیا اختصاص یکی از اتاقهای این ساختمان بهعنوان نمازخانه، با توجه به وقفنامه، از نظر شرعی اشکال دارد؟
لطفاً نظر فقهی حضرتعالی را در این خصوص بیان فرمایید.
با تشکر و دعای خیر،
علیکم السلام
در صورتی که وقف به صورت صحیح شرعی تحقق یافته باشد، هر گونه تغییر و تصرف در آن بر خلاف آن چه در وقف نامه آمده و منظور نظر واقف بوده است، جایز نیست؛ مگر آن که وقف در معرض ضیاع و نابودی قرار گیرد و تغییر آن به مصلحت آن وقف تلقی گردد.
در فرض پرسش با توجه به آن که واقف آن مدرسه را به عنوان دبستان وقف کرده است، نمی توان آن را برای منظور دیگر؛ حتی اگر آموزشی باشد مصرف کرد، مگر آن که فرض بر آن باشد که اگر در همان حالت دبستان قرار داده می شد، به خاطر نبود دانش آموز و تعطیلی ساختمان در معرض ضیاع قرار گرفته باشد.
موفق باشید.
🆔 @nasirigilani_ir
🌐 www.maref.ir