فلسفهی نماز و تحلیل رازها و رمزهای آن با زبان هنر در معرض دید همگان قرار گیرد، تا هر کس به قدر ظرفیت خود از آن متمتع گردد، کتابها و جزوهها در سطوح مختلف و از دیدگاههای گوناگون به وسیلهی محققان و عالمان به سلک تحریر درآید و مایهی کارهای هنری و ادبی گردد. فصلی نیز باید برای آسان کردن انجام نماز گشوده شود.
پیام به اولین اجلاس سالیانهی اقامهی نماز در مشهد مقدس،۱۳۷۰/۰۷/۱۶
#ما_و_نماز
1359-11-17_128k_سخنرانى_در_جمع_كاركنان_مجله_پويندگان_راه_زينب_(استوارى_در_راه_هدف).mp3
8.77M
سخنرانی در جمع کارکنان مجله پویندگان راه زینب (استواری در راه هدف)،صبح ۱۸ بهمن ۱۳۵۹/ ۱ ربیع الثانی ۱۴۰۱،تهران، جماران
بسم الله الرحمن الرحیم
هر کاری را که انسان شروع میکند نمیشود که در همان روزهای اول هر چه را که میخواهد انجام بگیرد. اینکه شما میگویید که کاری نکردهایم، همین که در صدد هستید که کار خوب انجام بدهید، این بزرگترین کاری است که انجام گرفته است. انسان، اول که میخواهد یک مقصدی را، مقصد بزرگی را شروع کند تصمیم گرفتن برای او شاید از مشکلترین کارهایی است که انسان مبتلا به آن است. یک کار بسیار بزرگی که ارشاد یک ملت است، و بیشتر ارشاد نصف یک ملت است که بانوان باشند، این کار مشکلات زیاد دارد. تصمیم به این کار، خودش یک کار مهمی است شما تصمیم بعد گرفتید، بعد از تصمیم، هیچ به خودتان تزلزل و سستی راه ندهید. برای اینکه چنانچه انسان تصمیمی به یک امری گرفت ولی متزلزل باشد در اینکه آیا میتواند این کار را تا آنجا که میخواهد و آرزو دارد عمل کند، تصمیمگیری با این تزلزل نمیتواند کار را درست انجام بدهد.
باید همان طور که شما تصمیم گرفتید، جازم باشید [و] امیدوار باشید که این عمل را میتوانید انجام بدهید؛ اگر بخواهید، میتوانید انجام بدهید. شما دیدید که کارهای بزرگی که در ظرف این دو سال در این کشور انجام گرفته است...
جلد ۱۴ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، از صفحه ۶۰ تا صفحه ۶۲
متن کامل را از اینجا بخوانید:
http://emam.com/posts/sahifehbydate/59/11/18/1
#امروز_در_صحیفه
در همهی مراکز عمومی :مدارس، دانشگاهها، کارخانهها،سربازخانهها، فرودگاهها، ایستگاههای قطار، ادارات دولتی و امثال آن ،جایگاههای مناسبی برای نماز پیشبینی شود. مساجد و نمازخانهها پاکیزه و مرتب و رغبتانگیز باشد. نماز در وقت فضیلت و به جماعت گزارده شود. در هر محیطی برجستگان و بزرگان آن بر دیگران پیشقدم شوند و عملاً اعتناء به نماز را به دیگران بیاموزاند. و خلاصه در همه جا حرکت به سمت نماز و شتافتن به نماز محسوس باشد.
پیام به اولین اجلاس سالیانهی اقامهی نماز در مشهد مقدس،۱۳۷۰/۰۷/۱۶
#ما_و_نماز
1359-11-18_064k_سخنرانى_در_جمع_پرسنل_نيروى_هوايى_(احتراز_نظاميان_از_ورود_در_خطوط_سياسى).mp3
14.96M
سخنرانی در جمع پرسنل نیروی هوایی (احتراز نظامیان از ورود در خطوط سیاسی)،صبح ۱۹ بهمن ۱۳۵۹/ ۲ ربیع الثانی ۱۴۰۱،تهران، جماران
بسم الله الرحمن الرحیم
ارزشهای انسانی در اوقات عادی معلوم نمیشود. در اوقاتی که آرام است یک کشور و به طور عادی زندگی را میگذرانند، ارزش اشخاص و ارزش گروهها معلوم نمیشود.
در آن اوقات شاید همه کس مدّعی باشد، مدّعی ارزش، مدّعی انقلابی بودن. و ارزش اشخاص و ارزش گروهها بعد از انقلاب و پیروزی نمیتواند تحقّق پیدا بکند و عرضه شود؛ برای اینکه بعد از پیروزی هم گروههای مختلف میآیند و همه اظهار بستگی میکنند و همه اظهار انقلابی بودن. گروههایی از اطراف برای استفاده و برای چیدن میوه از باغِ حاضرِ انقلاب جمع میشوند؛ و گاهی هم یا بسیاری از اوقات هم، این گروهها، این اشخاص که برای میوه چیدن آمدهاند، حاضر نیستند که صاحب باغ هم با آنها شرکت کند! دربست همه چیز را برای خودشان میخواهند. شما بعد از انقلاب شاهد بودید که گروههایی عرض وجود کردند و اشخاصی، و همه به صورت انقلابی وارد شدند و خواستند که در این انقلاب بهرهبرداری کنند. و مع الاسف خود صاحب باغها را هم به عنوان شریک نشناختند...
جلد ۱۴ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، از صفحه ۶۳ تا صفحه ۶۹
متن کامل را از اینجا بخوانید:
http://emam.com/posts/sahifehbydate/59/11/19/1
#امروز_در_صحیفه
#دولت_اسلامی
#انقلابی_گری
خداوند انشاءالله شماها را محفوظ بدارد و پیروزیهای بزرگ را انشاءالله خداوند به شماها نشان بدهد. و انشاءالله پروردگار متعال ارواح طیّبهی شهدای عزیز ما را، چه شهدائی که در میدانهای جنگ در سوریه یا در عراق به شهادت رسیدند -مردم همان کشورها یا کشورهای دیگر؛ جوانهایی که مؤمنانه وارد این میدان شدند- و چه کسانی که در داخل کشور تلاش کردند و به شهادت رسیدند، با اولیای خودش محشور کند و روزبهروز بر عزّت و موفّقیّت و اعتلاء و سرافرازی و سربلندی ملّت ایران بیفزاید. و انشاءالله مقام امام بزرگوار ما را -که این راه را ایشان به روی ما باز کرد- در اعلیٰعلّیینِ مقاماتِ اُخروی روزبهروز بالاتر ببرد، ما را هم انشاءالله توفیق بدهد که خودمان را به این کاروان سعادتمند شهدا نزدیک کنیم.
#دعای_پایانی در دیدار بسیجیان،۱۳۹۶/۰۹/۰۱
شما جوانهاى قرآنى و کسانى که در راه قرآن عمر خود را، سالهاى خود را، جوانى خود را، نیروى خود را مصرف میکنید، از خداى متعال شاکر باشید؛ این توفیق بزرگى است که خداى متعال جوانان را، نوجوانان را توفیق بدهد که اینها انس پیدا کنند با قرآن؛ راه قرآن را انتخاب بکنند. چنین چیزى در دورانهاى گذشته نبود؛ قرآن در بین جوانان رواج نداشت، ترویج نمیشد؛ امروز بحمدالله در بین جوانها ترویج میشود؛ و شما جزو عوامل و تأثیرگذاران این ترویج هستید؛ این را قدر بدانید.
بیانات در محفل انس با قرآن،۱۳۹۳/۰۴/۰۸
#ما_و_قرآن
نهضتِ روایت
📋عدالتی که محقق شد/ نگاهی به نقش زنان در جامعه ایرانی از زمان مشروطه تاکنون/بخش اول ✍️#زهرا_نجاتی
📋عدالتی که محقق شد/ نگاهی به نقش زنان در جامعه ایرانی از زمان مشروطه تاکنون/بخش دوم
✍️#زهرا_نجاتی
اما در حوادث، راهپیماییها، تظاهرات و تمام عرصههای اجتماعی قبل از انقلاب، به برکت نگاه صحیح و عدالت مدارانهٔ بزرگان دینی که بر افکار مردم تأثیرگذار بودند، زنان چنان نقش پررنگی ایفا کردند که بارها توسط رهبر کبیر انقلاب از آن تقدیر شد.
امام راحل نقش زنان را در انقلاب بیشتر از مردان و نه کمتر از آنان میدانند و با صراحت بیان میکنند اگر زنان در انقلاب نقش نداشتند، چهبسا انقلاب به پیروزی نمیرسید.
برخلاف جامعهٔ پیش از انقلاب، اینها در حد نمایش و تعارف و چند نقش به چند زن محدود و بلندپایه محدود نشد، بلکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی، برای تساوی حقوق زن و مرد، قوانینی وضع شد که از آن جمله، بند 14 اصل سوم است: «تأمین حقوق همهجانبه افراد از زن و مرد و ایجاد امنیت قضایی عادلانه برای همه و تساوی عموم در برابر قانون» از وظایف کلی دولت اسلامی شمردهشده است. در اصل 21 آمده است: «دولت موظف است حقوق زن را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین نماید.»
در این اصل، دولت موظف است امور زیر را انجام دهد:1 ــ ایجاد زمینههای مساعد برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معنوی او 2 ــ حمایت از مادران بهویژه در زمان بارداری و حضانت فرزند و حمایت از کودکان بیسرپرست 3 ــ ایجاد دادگاه صالح برای حفظ کیان و بقای خانواده 4 ــ ایجاد بیمه خاص زنان سالخورده و بیسرپرست 5 ــ اعطای قیمومیت فرزندان به مادران شایسته در صورت فقدان ولی شرعی.
این یعنی برای نخستین بار در ایران، حقوق زنان در قانون، مطرح شد و بهتبع آن، عدهٔ زیادی از زنان، وارد عرصههای اجتماعی شده و احقاق حق نمودند.
در ایران پس از انقلاب، زنان چنان جایگاهی برگرفته از نگاه والای اسلام به زنان، پیدا کردند که حتی توانستند به جایگاه وزارت، راه پیدا کنند.
امام خمینی ره بارها و بارها به نقش بلند زنان در انقلاب اسلامی، زمینهسازی برای انقلاب، تشویق مردها و همچنین بعدها در جنگ تحمیلی اشاره داشتند.
نقشی که همچنان پررنگ جلوه میکند و از همین روست که شاهد تخریب و فشار چندین سالهٔ هجوم دشمن به مقوله زن و نقش آن در اجتماع از هر منفذی هستیم.
چیزی که شاید تنها راه رویارویی با آن، افزایش اعتمادبهنفس عمومی در زنان نسبت به نقش آنها در اجتماع و مبارزهٔ همهجانبه با هجوم همهجانبه دشمن است.
پی نوشت: در این یادداشت از پرتال جامع علوم انسانی استفاده شده است.
#یادداشت
با امام جماعت مسجد، با عبادتکنندگان مسجد و با مؤمنینی که در مسجدند، برادرانه صمیمی باشید و آن را حفظ و بیشتر کنید. اول وقت، نماز را به جماعت، پشت سر پیشنماز هر مسجدی که در آن هستید، بخوانید. در مراسم دینی مسجد و تبلیغات آن شرکت کنید. در مراسم دعا و قرآن و مراسم مذهبی شرکت کنید. [...] برای مسجد، جاذبه درست کنید.
بیانات رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان بسیج سراسر کشور، ۱۳۷۱/۸/۲۷
#ما_و_نماز
ملت؛ پرچمدار ایران
حضرت آیتالله خامنهای: «در دههی فجر بر سَر در هر خانهاى پرچم بزنید، پرچم جمهورى اسلامى را در سطح شهرها و روستاها به اهتزاز در بیاورید. نشان بدهید که ملّت این خاطره را گرامى مىدارد.» ۵۹/۱۱/۱۷
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR همزمان با دههی فجر و چهل و دومین سالگرد انقلاب اسلامی، لوح «ملت؛ پرچمدار ایران» را منتشر میکند.
#رایحه_انقلاب
1357-11-20_128k_سخنرانى_در_جمع_پزشكان_(پيروزى_در_وحدت_همه_قشرها).mp3
6.63M
سخنرانی در جمع پزشکان (پیروزی در وحدت همه قشرها)،۲۰ بهمن ۱۳۵۷/ ۱۱ ربیع الاول ۱۳۹۹،تهران، مدرسه علوی
[بسم الله الرحمن الرحیم]
آقایانی که در بیمارستان هستند بیشتر از سایر مردم مصیبتها را دیدهاند، حتی از آنهایی که در خیابانها بودهاند. آنهایی که در خیابان بودهاند دیدهاند که جوانی تیر خورد و افتاد لکن آنها که بالای بستر او بودهاند دیدهاند چه گذشته است. پدر و مادر او آمدهاند لا بد- اگر گذاشته باشند بیایند- آمدهاند در بیمارستان و شما حال آنها را دیدهاید. مصدومین را، مجروحین را، آنهایی را که کشته شدهاند و بردهاند که شما هم ندیدهاید- همه در نظر خدا محفوظ است.
گناه این ملت این بود که میخواست که اجانب در مملکتشان تصرف نکند. گناهشان این بود که میخواستند آزاد باشند، اختناق نباشد؛ میخواستند غارتگرها را بیرون کنند. اینها گناه این ملت بود که به روی آنها این طور مسلسلها کشیدند و حالا هم دست برنمیدارند. همین چند روز هم باز در شهرستانها از این کارها بوده است.
عمال اجانب در چهره «ملیت»!
اینها- یعنی عمال اجانب- هر روزی با یک صورت در پردهها و در چهرههایی هستند. اینها عمالشان را ممکن است بیست سال، سی سال، به صورت یک آدم ملی درآورند و بر ملت معلوم نباشد که این چه کاره است! وقتی که چهره واقعی پیدا شد، آن وقت ملت میفهمد چه بوده این...
جلد ۶ صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، از صفحه ۱۱۷ تا صفحه ۱۱۹
متن کامل را از اینجا بخوانید:
https://b2n.ir/u28656
#امروز_در_صحیفه
#غارت_مملکت
#مانور_تجمل
پروردگارا! به محمّد و آل محمّد این جوانان عزیز را در راه خود ثابتقدم بدار. پروردگارا! به محمّد و آل محمّد کمک و لطف و عنایت ویژهی خود را شامل حال این جوانان عزیز قرار بده. پروردگارا! اینها را و مدیران و مربّیان و فرماندهانِ اینها را و بخشهای مختلفِ دیگرِ نیروهای مسلّح را مشمول عنایات خاصّ خود قرار بده؛ قلب مقدّس ولیّعصر را از اینها راضی کن؛ ارواح طیّبهی شهدا را از اینها راضی کن.
#دعای_پایانی در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی،۱۳۹۶/۰۶/۲۶