فعالیتهایم در فضای مجازی
در این سالهای دور از وطن، به ناچار فعالیتهایم در فضای مجازی گسترش یافت. همهٔ دغدغهام رشد و بالندگی مردم سرزمینم ایران و تمام فارسیزبانان در سراسر دنیاست. و البته آرزو دارم پس از آن برای همهٔ مردم جهان نیز محقق بشود.
📗کانال «تا انتهای افق»: شرح مشاهدات، تجارب و یادداشتهایم در فرانسه، هلند و ایران
eitaa.com/ninfrance
📒کانال «منِ بابرنامه»: آموزش چشمانداز نویسی، تعیین هدف و برنامهریزی استراتژیک در زندگی فردی و اجتماعی به همراه تکنیکهای مدیریت زمان و انرژی
eitaa.com/manebabarname
📘کانال «منِ نوجوانِ بابرنامه»: محتوای فوق با بخشهای جدید، مخصوص نوجوانان
eitaa.com/nojavanebabarname
📙کانال «چهل حدیث به زبان ساده»: روخوانی و توضیح کتاب شرح اربعین حدیث امام خمینی، که یک کتاب اخلاقی است و در اصلاح و بهبود اخلاق الهی ما تحول بنیادین ایجاد میکند.
eitaa.com/chelhadisemam
📗کانال «آموزش زبان فرانسوی»: آموزش زبان فرانسوی به زبان ساده از صفر و برای افراد کاملا مبتدی. با دریافت مدرک بینالمللی دلف، از کشور فرانسه
eitaa.com/ninfrance2
📒 کانال «سیر مطالعاتی آثار کمتر خوانده شدهٔ علامه شهید مرتضی مطهری»
eitaa.com/shahidmotahari_asar
📕روخوانی کتاب «دفتر دل»؛ هرآنچه باید درباره قلب خود بدانید...
eitaa.com/resaledel
📌تمامی این کانالها در بله، تلگرام، اینستاگرام و آپارات هم برقرار است. و صوتها در پادکست شنوتو نیز بارگزاری شده است.
✨🌸✨🌸✨
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
11.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معمولا هر سال روز ۱۳ آبان جمعیتی مقابل سفارت سابق آمریکا یا همان لانه جاسوسی در تهران حاضر می شدند. این روز بنام روز مبارزه با استکبار جهانی در ایران نام گذاری شده. اما امسال ۱۳ آبان ۱۴۰۱ این حضور به شکل خیلی متفاوتی در غالب شهرهای مختلف ایران شکل گرفت.
نکتهٔ قابل توجه برایم این بود که رسانههای خارجی به این بخش از مردم ایران اشارهای نکردند. و فکر میکنم علت اینکه همیشه دچار اشتباه محاسباتی میشوند، این نکته باشد.
💡 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
#مهاجرت_معکوس
به لطف یکی از دوستان، عضو گروهی شدم که جمعی از بچههایی هستند که مشغول مهاجرت معکوس به ایران هستند...
چقدر لذت بردم از مطالبی که خواندم.
دربارهاش خواهم نوشت...
اما حس شیرینی بود که یکی مینوشت من هم برگشتم و دیگری که میگفت من هم در حال مقدمه چینی برگشت هستم و یکی که نوشته بود: من ایرانم و زود بیا که خیلی کار داریم در ایران و تازه شروع فعالیت ماست...
💡✍ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
پیامهایی در گروه #مهاجرت_معکوس
و ما هم ان شاء الله به زودی...
و فکر کن... دیدارهای حضوری و جلسات فشرده ...
😊🤲
💡✍ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
#دست_نوشته یکی از دوستان #مهاجرت_معکوس
«بعد از حدود ده سال زندگي و تحصيل در اروپا و كار كردن در محيطي هفتاد و دو مليتي، كه در حال آماده كردن مقدمات برگشتم به ايران هم هستم، به شخصه سعي كردم توي اينستاگرام سفرنامه نويسي كه ميكنم، گريزي هم بزنم به مشكلات زندگي ايرانيان خارج از كشوري كه ميشناسم و دوستان و همكاران خارجي. دلايل معرفتي هم بيارم براي حرفهام.
الحمدلله هنوز تعداد زيادي از مردم ايران معتقد به اين هستن كه اين دنيا و زندگي، غايت و هدفي براش تعريف شده. اينكه بودن ما روي زمين و سختيهايي كه هركس به فراخور سعه وجوديش ميكشه، بيحكمت نيست. منتها بعضاً فراموش ميكنيم و غفلت ما رو ميگيره و در مقام مقايسه درون زندگيهامون با بيرون زندگي مردم، منصفانه قضاوت نميكنيم.
من اگر بدونم در چشم انداز خداوندي يه هدف و جهت مشخصي از رشد برام تعريف شده و در اين مسير «ناگزير» هستم از زدن وزنههاي روحي معيني در طول عمرم، تا ماهيچههاي روحم به حدي كه بايد رشد كنن براي شرايط زيست-محيطي عالم بعدي، طبعاً و منطقاً اين رو هم خواهم دونست كه تغيير جغرافياي من دستان اين خالق قادر رو نميبنده. با تغيير جغرافيا فقط "نوع" آزمايشهاي زندگي من ممكنه عوض شه، نه "شدت" اونها.
داشتن چنين نگرشي و دانستن اين حقيقت، نگاه خيليها به مقوله مهاجرت و زندگي رؤیایی و بيدغدغهاي كه بعد از مهاجرت براي خودشون تصور ميكنن رو زير و رو خواهد كرد و تصوراتشون از اونچه با مهاجرت در انتظارشون خواهد بود رو به واقعيت نزديكتر خواهد كرد. باعث ميشه فرد بدونه اگر با رفتن از ايران ميتونه به رفاه برسه، ساز و كار دنيا طوري طراحي شده كه خوشيهاي زندگي دنيوي به صورت «نعيم» نيستن، بلکه «نعمت» طراحي شدن. فرق نعمت و نعيم در اينه كه در دنيا نعمتها با هم "تداخل" دارن. خاصيت زندگي دنيا اينه نعمتي رو بهت ميدن، اما در عوض نعمت ديگري رو ازت ميگيرن. مادر و پدر شدن مساويه با از دست دادن نعمت خواب شبانه راحت و زندگي بيدغدغه براي همه عمر از بس غصه زندگي و آينده و عاقبت بچههات رو هم بايد بخوري. ثبات اقتصادي بهت داده ميشه با نعمت مهاجرت، اما در عوض نعمت خانواده و سايه پدر و مادر و خيلي چيزها كه با پول خريدني نيست ازت گرفته ميشه. خارج زندگي كردن باعث نميشه كه هيچوقت داغ فرزند نبيني. باعث نميشه هيچوقت سرطان نگيري، باعث نميشه زندگي خانوادگيت حتماً بيمه شه و مستحكم بمونه. باعث نميشه فرزندانت لزوماً عاقبت بخير شن.
اروپايي و آمريكايي و مرفه بودن باعث نميشه كسي خودكشي نكنه، بلاي مادي و مالي و جاني نبينه… برعكس، شاهد خودكشي كساني باشي كه در رفاه در مناطق پولدار نشين پاريس زندگي ميكنن، و به عنوان مسلمان به عينه ببيني گويا راسته كه "جز با ياد خدا دلها آرام نميگيرد".
چقدر براي هر كدوم از اين موارد شاهد مثال ميشناسيم در خارج از كشور.
زوج ايراني ميشناسم با پاسپورت سوئيسي. داراي ميلياردها ميليارد املاك در داخل و خارج از كشور، كه فقط ماليات ساليانه آقا، ششصد هزار يوروست. اما زندگي زناشويي زهرمار… خانم دچار افسردگي، و فقط بخاطر دخترهاشون همديگه رو تحمل ميكنن.
من سختترين دوران زندگيم رو در حالي گذروندم كه ايفل از پنجره خونهام معلوم بود و متنعم از ثبات اقتصادي اروپا.
واقعيتيه كه هيچكس نميتونه با مهاجرت فرار كنه از وزنههاي انتخاب شده توسط ربّ و مربي بالاي سرمون که شاهد و ناظر اعمال و تصميمات ماست و نقشه راه زندگي ما رو به نسبت انتخابهاي ما تغيير و تطبيق ميده.
بشينيم حساب كنيم مايي كه سالهايي رو خارج بوديم، روزهاي سختتري داشتيم نسبت به وقتي ايران بوديم يا راحتتر؟ آيا مشكلاتي داشتيم كه از قضا برآمده از حضور ما در خارج بوده، يا خارج بودن ما بستر سازش بوده؟ يا اصلاً خارج و داخل بودنمون در بروز برخي مشكلات تأثيري نداشته…
اينه كه، حداقل ماهايي كه در خارج تونستيم از نزديك ببينيم خارجيها هم به اندازه خودشون توي زندگيهاشون چالش دارن، راحتتر میتونيم حداقل براي خودمون حلاجي كنيم شرايط رو. تصميم به مهاجرت معكوس از يه پختگي و خودشناسي و هدف شناسي مضاعفي میاد كه موقع مهاجرت و خروج از ايران نداشتيم.
اينه كه حق ميدم اگر مردم داخل ايران نتونن تصميم فردي كه مهاجرت معكوس كرده رو درك كنن. چون اگر معرفت شناسي و دنيا شناسي درستي نداشته باشن كه بي نيازشون كنه از تجربه زيسته خارج از كشور براي درك تصميم امثال من، تنها چيزي كه مي بينن اينه كه كسي دنياي پر زرق و برق و مرفه و بي دغدغه غرب رو گذاشته برگشته اومده توي كشوري كه هر روز درگير يه مشكله...»
💡✍ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
ساخت و سازهای تاریخی☺️
چند روز پیش دیداری داشتیم با یک جوان خوش فکر ایرانی در هلند. در این دیدار دو سه ساعته به جرأت میتوانم بگویم دقیقهای به حرف بیهوده نگذشت...
من واقعا متحیر مانده بودم از این سطح از تلاش و فعالیت و جدیت و انگیزه و روحیه.
مومن، مسلط به چند زبان، رئیس چند شرکت جوان، فعالیتهای منطقهای و فرامنطقهای، دائم السفر، تحصیلات بالا، خوش فکر و طراح، ساکن در ایران و فعال اقتصادی فرهنگی در کشورهای مختلف.
فرصت نداشت اصلا. از کشور دیگری آمده بود و راهی کشور دیگری بود. واقعا توفیقی بود دیدارشان. به معنی واقعی از ایشان درس گرفتم که اصلا حواسشان پرت حواشی نمیشود و با جدیت و بیوقفه، در حال ساختن، رشد، توسعه و حل مسائل هستند. در مسیر ابرقدرت شدن ایران.
#نظم_جدید
#تمدن_نوین
💡✍ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
حلال
تجربه جالبی است در #هلند که رستورانهای زیادی، نشان #حلال را در ویترین خود و یا در منوی عناوین غذا و نوشیدنی دارند.
این نشان، صرفا در رستورانهایی که توسط مسلمانان اداره میشود دیده نمیشود و رستورانهای دیگر هم شامل میشود.
چند وقت پیش صاحب یک رستوران ایتالیایی به ما میگفت: گوشت و مرغ ما حلال است خیالتان راحت باشد. بعد گفت: البته من کاری به حلال ندارم اما تجربه کردهام که گوشت حلال خوش طعمتر است.
یا غالب رستورانهای چینی یا هلندی که گواهی حلال بودن گوشت یا مرغ خود را دارند. و این بدلیل وفور مشتریهای مسلمان در این کشور است. و البته در کشورهای مجاور هم، تجربه مشابه داشتیم.
✍ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
هزینه پارک ماشین در هلند
قبل از سفر به اروپا، دوستانی داشتم که میگفتند گاهی ماشین داری و نمیتوانی استفاده کنی. وقتی میپرسیدم چرا؟! میگفتند یا هزینه بنزین خیلی بالاست یا هزینه جای پارک و نمیصرفد. میگفت: میخواهیم بیرون برویم محاسبه میکنیم.
این گذشت تا خودمان تجربه کردیم. فهمیدیم مشکل ترافیک چگونه حل شده 😊. یکی هزینه سنگین بنزین یا برق برای ماشین. یکی هزینه سنگین پارک.
خیلی سخت و در برخی مناطق غیر ممکن پارک رایگان پیدا میشود. حتی در کوچه پسکوچهها. حتی کسانی که ساکن در یک کوچه هستند باید پول پارک ماشین بدهند که برای ساکنین داشتن کارت مخصوص است.
طبق تابلویی که در تصویر میبینید این پارکینگ ساعتی ۴.۵۰ یورو محاسبه میکند به تومان میشود ساعتی تقریبا ۱۶۰هزار تومان.
خیلی مواقع حتی مهمان که دعوت کردهایم با دوچرخه آمدهاند. حتی خانوادگی! چون هزینه پارک برای چند ساعت جایی ماندن، خیلی گران برایشان تمام میشود.
یعنی بسیاری افراد ماشین دارند اما امکان استفاده از آن را ندارند. یعنی خرید یا اجاره ماشین را به نسبت ارزان کردهاند اما هزینههای جانبیاش این خرید را پر خرج و پر دردسر کرده.
@ninfrance
قیمت نان مصرفی در هلند
برای دوستانی که می پرسند...
غالبا نان در این دست کشورها باگت یا تست هست. قیمت این نان باگت ۱.۲۵ یورو هست. یعنی تقریبا ۴۵۰۰۰ تومان.
✍️ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
«خوشا به حال کسانی که از عبادت طاغوتها دوری میکنند و رو به درگاه خدا میآورند. بله، مژده بده به این بندگانم که حرفها و تبلیغات گوناگون را با دقت میشنوند و با تجزیه و تحلیل، دنبال بهترینش میروند. آنان کسانیاند که خدا دستشان را در زندگی گرفته است و آنان همان خردمنداناند.» آیه ۱۷/زمر
چقدر شنیدن مستقیم نظر خداوند، شیرین است...
امروز؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۱؛ ایران در برابر انگلیس؛ تلویزیون هلند
✍️ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
#خلاصه_نویسی_هایم
« اغلب انسانها به تکنولوژی به عنوان یک رفیق قابل اعتماد مینگرند؛ به دو دلیل، نخست اینکه: تکنیک و صنعت زندگی را آسانتر، تمیزتر و طولانیتر میسازد. مگر از یک دوست و رفیق چه توقعی غیر از اینها میتوان داشت؟
دوم اینکه: تکنیک از مدتها قبل و از همان آغاز رابطهای بسیار نزدیک و در عین حال انعطاف ناپذیر با فرهنگ داشته است.
به دلیل همین نزدیکی و اثرگذاری، بررسی تأثیر تکنولوژی در فرهنگ چندان ضروری به نظر نمیرسیده است. تکنیک در زمره آن گروه از دوستان است که اعتماد و متابعت ما را طلب میکند؛ و از آنجا که این دوست نعمتهای بیشماری را به ما ارزانی میدارد، اغلب انسانها به خواسته او تن داده و اعتماد به او و متابعت از او را پذیرفتهاند.
اما چهره این دوست، بخش تاریکی نیز دارد؛ هدایای او مستلزم هزینههای سرسام آوری است. اگر بخواهیم خطرات آن را گوشزد کنیم باید بگوییم که رشد افسارگسیخته و غیرقابل کنترل تکنولوژی، تمام چشمهها و کانونهای لازم زندگی و حیات را نابود میسازد. تکنولوژی، مبانی اخلاقی را از فرهنگ زدوده و روابط روحی و روانی انسانها را، که در حقیقت ارزشهای حیات انسانی است، به گور میسپارد. به طور خلاصه: تکنولوژی برای ما هم دوست است، هم دشمن.
رسالت کتاب حاضر در این است که طی کوششی همه جانبه روشن کند که از چه موقع، چگونه و چرا تکنولوژی دشمن خطرناکی شده است...»
📚برگرفته از پیشگفتار کتاب « تکنوپولی؛ تسلیم فرهنگ به تکنولوژی» نوشته نیل پستمن؛ جامعه شناس آمریکایی
✍️ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
و اما #گواهینامه_رانندگی گرفتن در #هلند
قسمت اول
وقتی آمدم هلند، با یکی از دوستان ایرانی در هلند دیدار کردم. ساعتها صحبت کردیم و بحثهای خیلی جالبی شد که درخواست کردم کمکم کند که در کانالم قرار دهم. اولین بحث و جالبترینش این بود که با هیجان گفت، موفق به گرفتن گواهینامه رانندگی در هلند شده. نگذاشت حساب کنم! گفت: شیرینی گواهینامهام. گفتم: راستش من هم دقیقا به تازگی گواهینامهام را گرفتهام. اما در ایران. یعنی الان من هم باید شیرینی بدهم؟؟ گفت: نه! بگذار من فرایندش در هلند را برای شما بگوووووویم، نظرت عوض میشود و شروع کرد به تعریف کردن...
آنچه در ادامه میآید تجربه ایشان از گرفتن گواهینامه رانندگی در هلند است که چون دقیقا همزمان این فرایند برای خودم در ایران اتفاق افتاده، ناخواسته یک مقایسه جالبی از آب درآمده است...
«گرفتن گواهينامه در هلند يكى از سخت ترین و پر هزينه ترين کارهايى بود که در همه عمرم تجربه كردم. رانندگى رو تو سن نوجوانى از پدرم و برادرهام ياد گرفته بودم. در اولين جلسه امتحان تئورى و عملى رو تو تهران قبول شده بودم. ايران كه بودم شوماخرى بودم براى خودم. ولى تو هلند قوانين و از همه مهم تر جريمه هاى سنگين جورى اعتماد بِه نفس ام رو گرفته بود كه حتى جرات نداشتم تا سر كوچه پشت فرمون بشينم.
قوانین رانندگی در کشور هلند بِه نسبت کشور های ديگه اروپایی خيلى سخت گيرانه اس. و جريمه ها خيلى بالا. به عنوان مثال اگه زرنگ بازى در بيارين و در محل پارك معلولين پارك كنين ٣٩٠ يورو ( ۱۴ میلیون تومان) جريمه ميشين. اگه يه عابر نزديك خط عابر پياده باشه و شما صبر نكنى كه خودشو برسونه و رد بشه ١٦٠ يورو ( ۵ میلیون) جريمه ميشين. اين كه همه براى عابر وايميسن از نايس بودن و فرهنگ غنى و احترام بِه شهروندان نيست. جريمه ها بالاست😅
اگه يه جايى بدون دليل بوق بزنين ٣٩٠ يورو - ۱۴ میلیون تومان - جريمه ميشين (واسه همين صداى بوق ماشين چيزيه كه به راحتى شنيده نميشه)
اگه لاين عوض كنين و راهنما نزنين ٩٥يورو (۳میلیون) جريمه ميشين.
علت اصلی نظم بسیار زیاد رانندگی در هلند و كشورهاى ديگه اروپايى فقط هزینه بسیار زیاد جریمه رانندگی هست.
جالبه براى پرداخت جريمه تا زمان فروش خودرو و گرفتن خلافى فرصت نيست. وقتى نامه جريمه بياد و شما تا مهلت داده شده پرداخت اش نكنين. ٢ برابر ميشه. و اگه باز پرداخت نكنين ٤ برابر و همين طور تصاعدی ميره بالا.
اما خب، گواهينامه بين المللیم فقط ٦ ماه اول اعتبار داشت. این شد که چاره ای نبود جز اینکه برای گواهی نامه هلندی اقدام کنم...».
ادامه دارد...
✍️ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance