پدرم! مادرم! این طور نگاهم نکنید. میدانم سرتا پایم مایه آزار شماست. سرِ افراشته شما در میان مردم، با کارهای من، رو به زمین فرود آمده. این نقش شرمی که روی صورت شماست، از خجالت، آبم کرده.
باشد، همه تقصیرها گردن من؛ اما یک بار هم که شده، از بالا به زندگیمان نگاه کنید و به این پرسش ها جواب دهید:
پدر! چرا وقتی به خانه می آمدی، ابروانت در هم بود و سلام خشک، بیش از آن که بخواهد روحی در کالبد خسته خانه ما بدهد، بوی مرگ را به خانه می آورد؟
مادر! چرا وقتی پدر به خانه می آمد، آهنگ جواب سلامت، خبراز آتشی در زیر خاکستر میداد، به قدری که زمین خانه را داغ میکرد؟ داغی زمین، تابآوردن در خانه را برایم دشوار می کرد. وقتی بهانه ای برای بالا بردن صدایتان پیدا میشد، زمینی داغ زیر پایم میلرزید. میشود بگویید چند روز از هفته، نه، چند روز از ماه را اصلا بگویید تا به حال چند روز، به جای این زلزله ها در خانه مان هلهله شادی بوده؟ هلهله هم پیش کش، خانه مان چند روز آرام بوده و به رنگ شادی روی رخش نشسته؟
من از این خانه، بیرون که میزدم، از داغی زمین خانه و زلزله های پی در پی، خبری نبود. دست نوازشی که دوست نماها بر سرم می کشیدند، آرامشی به من میداد که در خانه به دنبالش بودم. باقی قصه، گفتن ندارد.
باشد، همه تقصیرها گردن من؛ اما از من که گذشت، به فکر خواهرم باشید.
(📚تا ساحل آرامش جلد1)
join @nooredideh
✅ پدیده خجالت در کودکان
بزرگش نکنید
خجالتی بودن کودک را امری غیرطبیعی و مهم جلوه ندهید ولی به او توجه داشته باشید تا سعی در جلب توجه شما از راههای دیگر ازجمله خجالت کشیدن نکند.
او را اجتماعی کنید
با مهربانی و آرامش اعتماد به نفس کودک را تقویت کرده و او را از بدو خردسالی به جمع دیگران بهویژه کودکان ببرید. به بچه بیاموزید که برخی کارها مانند سلام کردن از رفتارهای خوب و مودبانه به حساب میآید.
آمادهاش کنید
پیش از آنکه فرزندتان را به جمع دیگران ببرید برایش توضیح دهید تا خود را آماده کند و دچار اضطراب نشود. بهتر است کودک، شما را راحت و با اعتماد به نفس در میان جمع و در حال رفت و آمد و معاشرت ببیند و این شیوه را در پارک، منزل دوستان و... نیز به کار ببرید.
@nooredideh
انگیزه و هدف، دو عامل مهم در پیشرفت تحصیلی
🖊ابراهیم اخوی
✅جایگاه هدف در زندگی
📍هدف همچون فانوس دریایی برای کشتی است که مانع غرق شدن او در دریای زندگی می شود؛ کشتی های اقیانوس پیما به مدد قطب نما، مقصد خویش را در دل شب های تاریک و طوفان های مهیب می یابند، جوانان نیز در امواج حوادث زندگی و تیرگی ها و تاریکی های مشکلات، به کمک هدف و آرمانی که دارند به ساحل سپید می رسند و پیروز و سربلند می گردند.
📍در نگاه صاحب نظران «هدف»، هر چیز بلند و برافراشته و کوه مانندی است که هر آن مقابل دیدگان انسان نمایان است و لحظه ای از آن غفلت نمی شود و «آرمان»، مجموعه امیدها و آرزوهای انسانی است که گاه نام حسرت، اندوه و دریغ به خود می گیرد و هدفی والاست که دستیابی به آن مهم و ارزشمند، جویایی و پویایی اندیشه جوان، زمینه ساز جوشش درونی و کوشش بیرونی او برای رسیدن به پرسش ها و شبهه های بسیار اوست.
⁉️از چرایی تا چگونگی؟
📍اگر «چرا»یی در ذهن خود دارید، «چگونه» هم به ذهن شما خواهد آمد. از دوران کودکی مرتب شنیدهایم که باید درس بخوانیم، ولی معمولا به ما نگقتهاند که چرا باید این کار را کرد و به همین علت است که غالبا بسیاری از ما به اهداف تحصیلی خود نمیرسیم. یکی از دلایل نامناسب درس خواندن، گرفتن نمره است.
📍این انگیزه شما را در یک مسیر مسابقه قرار میدهد و شما پیشرفت خود را تنها با نمرههایتان مورد قضاوت قرار میدهید، به طوری که اگر در دراز مدت نمرههای خوبی کسب نکنید، دچار افسردگی میشوید.
📍 به یاد داشته باشید که به نمره تکیه نکنید، زیرا نمرات تنها نشانگر این هستند که شما چگونه کار میکنید. برای بالابردن نمرهها، باید وظایف خود را بهتر انجام دهید. کسب شغل مناسب، موقعیت اجتماعی مطلوب و نیز به دست آوردن رضایت خاطر والدین هم میتواند بخشی از اهداف شما را تعیین کند.
📌بهتر است بدانید هدف جذابتر این است که برای کسب علم و دانش بیشتر درس بخوانید. تحصیلات بیشتر، شخصیت شما را شکل میدهد و روح و روان شما را تطهیر میکند. برای یافتن ارزش حقیقی تحصیلات، از یک فرد بیسواد در این باره سؤال کنید و پی به ارزش عمیق دانش ببرید.
📝 ادامه دارد...
╭─┅─🍃🌺🌸🌺🍃─┅─╮
https://eitaa.com/joinchat/173277184C95ec8b6873
╰─┅─🍃🌺🌸🌺🍃─┅─╯
بهترین وضعیت درسن ۱-۳ سالگی، بیگاري کشیدن از بچه ها است. اصلاً نترسیدو دلتان نسوزد.
به بچه هادرخانه کار بسپرید و
ببینید که چقدر نسبت به خودشان احساس خوبی پیدا می کنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
#فرزندانه "نوجوان"
موقع صحبت با فرزندتان کوتاه و شیرین حرف بزنید. اگر فکر می کنید او باید چیزی را بداند، آنها را به صورت یک سری نکات روشن و واضح به او بگویید و متعاقبا به او هم اجازه بدهید پاسخ بدهد
بیش از حد تماس چشمی برقرار نکنید. با اینکه اغلب توصیه می شود موقع برقراری ارتباط با دیگران حتما با آنها تماس چشمی داشته باشید؛ ولی این مساله درباره فرزند نوجوان شما صدق نمی کند چون این کار ممکن است باعث ترس و واهمه او شود. به همین دلیل صحبت کردن با نوجوانتان موقع رانندگی زمان خوبی برای این کار محسوب می شود.
هنگام انجام کار با او صحبت کنید. خیلی از پسرهای نوجوان وقتی همزمان مشغول کار دیگری هستند راحت تر و بهتر می توانند ارتباط برقرار کنند. برای همین توصیه می شود موقع بازی کردن، شام خوردن و یا پیاده روی کردن با او حرف بزنید. موقع حرف زدن با پسر نوجوانتان اجازه ندهید کنترل احساساتتان از دستتان خارج شود. نشان دادن عصبانیت یا ناامیدی می تواند فرزند شما را به اعماق درونش سوق بدهد و او دیگر روی پشتیبانی و حمایت شما حساب نکند.
به او زمان بدهید خیلی از پسران نوجوان فکر کردن درباره مکالمات و گفتگوهای مهم به چند ساعت یا حتی چند روز نیاز دارند. بنابراین اگر پسر نوجوانتان رفتارش را تغییر نداد ناامید نشوید
اجازه بدهید او اطلاعات را در دست بگیرد و آن را در زمان خودش پردازش کند.
✍️روزمرِگی_من_و_مامان
https://eitaa.com/joinchat/444596224C4175a724eb
✨ تشویق کردن همه فرزندان هنگام کارهای مثبت
باید دقت کنید تا همه فرزندان را هنگام انجام کارهای خوبشان تشویق کنید. حتی اگر کودک شما بازیگوش است و بیشتر خرابکاری می کند با کمی دقت می توانید نکته مثبتی برای تشویق کردن پیدا کنید. تحسین حس خوبی در فرزند شما ایجاد می کند و به او نشان می دهد کار مثبتش برای شما ارزشمند است.
@nooredideh
شنونده خوبی برای سخنان فرزندت باش
بادقت به فرزند خود گوش کنید
حرف او را قطع نکنید.
در مقابل او حالت تهاجمی
و پرخاشگرانه نگیرید.
مدام به او طعنه نزنید.
و یکسره نصیحت نکنید .
@nooredideh
كودكي كه در كودكي آزاد نبوده در بزرگسالي با شك و ترديد روبرو ميشه. حس ميكنه وقتي من آنقدر بي ارزش و اشتباه كارم كه حتي در مورد زندگي خودم نميتونم تصميمي بگيرم پس بهتره كاري انجام ندم. بنابراين از هر موضوع تازه اي ميترسه، از شكست و اشتباه ميترسه، و تنها نظر مردم براش مهمه و در حقيقت از كار مي افته و دچار اضطراب و نگراني و وحشت چه در كودكي چه در بزرگسالي ميشه. يا كمال پرست ميشه يا ترجيح ميده كاري انجام نده.
كودكی که آزاد نیست عادت ميكنه خودشو انكار كنه نيازش رو انكار كنه و احساساتش رو نفي و انكار ميكنه و حس ميكنه در اين دنيا تك و تنهاست و كسي نيست كه او رو بخواد و تبديل ميشه به كسي كه ديگران ميخواهند.
كودك تبديل به چشم ميشه كه همه رو ميبينه جز خودش. از ديگران مراقبت ميكنه به خوشحاليه بقيه اهميت ميده اما به خودش نه. خواسته همه براش مهم جز خودش. پدر و مادري كه در چهارچوب امن به كودكشون ازادي نميدن در سه سالگي دچار اضطرابي عميق ميشه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
🔴 بیخودی غُر نزنید!
خیلی وقتها حواس والدین به چیزهایی که میگویند نیست. در حالی که بچهها مثل یک اسفنج که آب را به خودش جذب میکند، حرفهای مادر و پدرشان را جذب میکنند و توی ناخودآگاهشان قرار میدهند.
اگر مادر یا پدری هستید که غر زدن بخشی از شخصیت شما شده است، لطفا جلوی بچهها مراقب باشید.
قرار نیست آنها از شما یاد بگیرند که زل زدن به نیمه خالی لیوان کار خوبی است، بلکه قرار است کاملا خلاف آن را یاد بگیرند.
بنابراین از حالا به بعد به جای اینکه در مورد سختیهای کارتان غر بزنید، روی نکات مثبت تمرکز کنید، مثلا بگویید: «روز خسته کنندهای داشتم ولی بالاخره کارم را تمام کردم!»
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
🔸 نشست هوش و یادگیری: این مبحث را با موضوع بسیار جذاب و دوست داشتنی برای مادران به نام هوش و یادگیر
مغز
جسمی پینه ای شکلی که در کاسه ی سر ما قرار گرفته و مرکز کنترل رفتارها، احساسات، عواطف و غیره است. مغز دستگاهی بسیار پیچیده و عظیم است. بُعد اصلی مغز، بُعد جسمانی آن است که از سلول های عصبی تشکیل شده است و این سلول ها مثل کل جسم ما، به تغذیه و استراحت و اکسیژن نیاز دارد. تمام مطالبی که در مورد جسم و تغذیه و استراحت و خواب در مباحث قبل گفتیم، در این جا و در مورد مغز نیز صدق می کند. پس نیازهای جسمی مغز باید برآورده شود تا بتواند درست کار کند. بنابراین یک بار دیگر مباحث مربوط به جسم و تغذیه و خواب را مطالعه کنید.
این دستگاه عظیم و پیچیده چگونه کار می کند؟
انسان با تمام پیشرفت های علمی و تکنولوژی هنوز در مقدمه ی شناخت مغز است و هنوز نتوانسته مغز را بشناسد. قریب به دو سال است که تحقیقی را در قالب یک گروه سه نفره ی متخصص در مورد مغز نوزاد انجام می دهیم. به عظمتی رسیدیم که خودمان هم وحشت می کنیم. در سال های آینده انسان پی خواهد برد که چه اتفاقی در مغز می افتد و چرا مغز این قدر با عظمت است. اصلی ترین جزء مغز، سلول های عصبی یا نورون ها هستند. سلول های عصبی هوشیار هستند و اولین عضوی که در جنین تشکیل می شود، این سلول ها هستند. در حالی که مادر هنوز از بارداری خود مطلع نشده، سلول های عصبی در حال به وجودآمدن و تکثیر هستند و مغز را تشکیل می دهند.
نوزاد وقتی به دنیا می آید، کامل است. 100 میلیارد سلول عصبی در جنین به وجود می آید که وقتی نوزاد به دنیا می آید، هیج کدام از این سلول ها به هم متصل نیستند و بین سلول های عصبی او فاصله وجود دارد. بعد سلول ها شروع به تولید شاخک هایی می کنند و دکمه هایی به وجود می آورند به نام اکسون و دندریت. این شاخک ها رشد می کنند و هر سلولی حدود 150تا از این شاخک ها می تواند بسازد. 150 را در 100 میلیارد ضرب کنید!!!!!! هرکدام از این دندریت ها و اکسون ها تحت شرایطی که خواهم گفت به هم نزدیک می شوند و یک اتصال درست می کنند که به آن اتصال سیناپسی می گویند. حتی بین اتصال ها هم فاصله وجود دارد و به هم نمی چسبند. صد میلیارد سلول داخل 300 گرم بافت مغز که اصلاً هم به هم نچسبیده اند و شاخک ایجاد می کنند و اتصال ایجاد می کنند که باز هم به هم نمی چسبند.
تازه بشر به کمک نانو تکنولوژی این مسائل را می تواند بیند و علم دیگر در حد فرضیه نیست بلکه کاملاً دیده شده و ثابت شده است. زمانی که نوزاد یک تجربه ی جدید کسب می کند، یک اتصال سیناپسی به وجود می آید. (ادامه دارد...)
#هوش_ویادگیری {قسمت2}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
دوران کودکی تکرار نمی شود. بگذاریم فرزندمان بچگی ایمن و شاد را تجربه کنند.
کودکان را به دنیا نیاورده ایم تا زیر بار حجمی از توقعاتمان، آرزوهای بر باد رفته ما را برآورده سازند.
ناکامی های ما، از آن ماست. فرزندمان را به قیمت فخر فروشی به اقوام و دوستان، تبدیل به بزرگسالانی ناخشنود نکنیم.
@nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
13.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این درس تاریخ و جغرافیا نیست
این درس #تربیت_انقلابی است. درس عزت نفس است، درس
شجاعت و امیدواری و حقطلبی است ...
این درس توحید است که یک مادر فلسطینی به فرزندش منتقل میکند
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
کاش وقتی فرزندمان نمرهی هفده را به خانه آورد، به جای اینکه بگوییم بقیه چند شدند و معدل کلاس چند بود، بپرسیم در آزمون قبلی، نمرهات چند شده بود؟
وقتی که یاد گرفت، معدل پایین کلاس میتواند توجیهی برای نمرهی پایین او باشد، در بزرگسالی نیز، رفتارهای نادرست بزرگ دیگران را بهانهای برای رفتارهای نادرست کوچک خود خواهد کرد.
او یاد میگیرد که وقتی دروغ گفت، در توجیهش بگوید: دیگران هم دروغ میگویند. بیشتر از من. او این نحوه استدلال را از ما آموخته است.
اما وقتی میپرسیم، نمرهی قبلیات چند بود، میآموزد که هر کس با گذشتهی خودش مقایسه می شود. او مسیر رشد و پیشرفت را طی خواهد کرد، بی آنکه جلوتر بودن دیگران، بیانگیزهاش کند و عقب ماندن اطرافیان، در دلش شادی نهانی ایجاد کند.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
مغز جسمی پینه ای شکلی که در کاسه ی سر ما قرار گرفته و مرکز کنترل رفتارها، احساسات، عواطف و غیره است
هر تجربه ی جدید و هرگونه ورود اطلاعات جدید توسط حواس پنجگانه به مغز، یک اتصال جدید به وجود می آورد. این اتصالات در ابتدا جرقه و جریان الکتریکی هستند و بعد از چندین بار که همان تجربه تکرار شود و این جریان تقویت می شود و قوی تر می شود و تبدیل به یک جریان الکتروشیمیایی می شود. باز کودک تجربه های بیشتری می کند و این اتصال ها تبدیل به میدان مغناطیسی می شوند. وقتی میدان مغناطیسی به وجود آمد، جریان ثبت شده ی این تجربه تا آخر عمر در مغز و ذهن می ماند و این می شود پایه ی یادگیری.
مغز در سنین 12 تا 15 سالگی چک می کند و هر تجربه ای را که تکرار نشده باشد و به میدان مغناطیسی تبدیل نشده باشد را از بین می برد. به این دلیل است که دوران کودکی اهمیت دارد چون همه ی اتصال های سیناپسی ومیدان های مغناطیسی زیر سه سالگی اتفاق می افتد.
افت تحصیلی در دوران دبیرستان رابطه ی مستقیم با کمبود تجربه های کودک از تولد تا 2سالگی دارد؛ درست زمانی که این اتصال ها تشکیل می شوند. هر چه قدر این اتصال ها بیشتر تشکیل شوند و تبدیل به میدان مغناطیسی شوند، قدرت یادگیری بالا می رود. (ادامه دارد...)
#هوش_ویادگیری {قسمت3}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
راهكارهایی برای والدین در مقابل عصبانیت فرزندان
ابتدا بر رفتارها و برخوردهای خودتان دقت كنید. با شخصیت و ویژگیهای رفتاری خود آشنا شوید و اگر نیاز به بهبودی دارند، آنهارا بهبود بخشید.
در كنار فرزند خود باشید، نه در مقابل او. این را بدانید كه هر رفتاری دلیلی دارد پس هنگام بروز رفتارهای عصبی با حفظ آرامش خود سعی كنید علت را بیابید. تلاش كنید مساله را از دریچه ذهن فرزند خود ببینید. این یك رفتار همدلانه است. با او همدلی كنید. زمان بروز خشم و عصبانیت اصلا زمان مناسبی برای نصیحت نیست. وقتی رابطه مطلوب است با فرزند خود صحبت كنید و ارتباطی صمیمانه را بین خودتان شكل دهید حالا در خلال این رابطه صمیمی بیشتر میتوانید بر او تاثیر بگذارید.
وقتی عصبانیت و پرخاشگری بروز میكند سعی كنید با لحنی آرام و در عین حال قاطع با او صحبت كنید. این گونه خشم او نیز كنترل میشود.همچنین در برخورد با فرزندان خود چه در تشویق و چه در تنبیه، منصفانه و عادلانه برخورد كنید. اطلاعات و آگاهیهای خود را در مورد مراحل رشد فرزندان و ویژگیهای هر دوره افزایش دهید تا بهتر بتوانید با فرزند خود ارتباط برقرار كنید.
Join @nooredideh
اجازه دهید کودکان با وسایل دور ریختنی کاردستی درست کنند
استفاده از دور ریختنی ها به هوش اقتصادی کودک کمک می کند. و به کودک یاد می دهد که مراقب محیط زیست باشد.
کانال تربیتی نوردیده 👇
@nooredideh
تحقیقات نشان داده که،
بی خوابی و کمبود خواب باعث می شود
تا مغز برای ترمیم و جبران آسیب
شروع به خوردن خود کند.
در این میان مغز کودک آسیب بیشتری می بیند.
مراقب خواب فرزندانتان باشید.
join @nooredideh
اگه کودک نوپایی رو میبینید اضطراب جدایی داره به زور بغلش نکنید!
اگه اضطراب خجالت داره به زور وادار به سلام کردنش نکنید.
اگه گریه کرد و پشت باباش قایم شد یا به مامانش چسبید بهش برچسب لوس و بی ادب نزنید و به والدینش نگید بچه تون اجتماعی نیست !!!
اینها نشانه و رفتار طبیعی کودک نوپاست! با کودکان مهربان باشید.
مهربان بودن با کودک به این معنا نیست که محکم در آغوشتون فشارش بدین ،مهربون بودن یعنی به احساس کودک احترام بزارین...
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
هر تجربه ی جدید و هرگونه ورود اطلاعات جدید توسط حواس پنجگانه به مغز، یک اتصال جدید به وجود می آورد.
مغز کودک سه ساله دو برابر مغز بزرگسال اتصال های سیناپسی دارد؛ منتهی بخش اعظمی از آن ها در 12 تا 15 سالگی بدلیل عدم تکرار برخی تجربه ها از بین می روند. یعنی قدرت مغز و یادگیری یک انسان بزرگسال کمتر از قدرت مغز ویادگیری یک کودک سه ساله است.
انسان معمولی بین 5 تا 7درصد و نوابغ 10 تا 12 درصد از ظرفیت مغزشان استفاده می کنند. بخش اعظم مغز انسان ها دست نخورده باقی می ماند. بنابراین دچار احساس گناه نشوید و به دنبال میزان و کمیت تجربه ها نباشید. در تحقیقی یافته ایم که اصلاً انسان، نابغه به دنیا می آید اما در طول کودکی نبوغش را از دست می دهد. استعدادها در همه برابر است. پس ما اگر بتوانیم دو درصد بیشتر از مغزمان استفاده کنیم می شویم «تیزهوش». کودک نابغه یعنی همه ی کودکان دنیا همه ی بچه ها نابغه هستند.
بخش فطری شبکه عصبی مختص انسان است و مربوط به روح است؛ نتیجه ی تجربه های کودک در محیط است. "بخش غریزی که با حیوانات مشترک هستیم و ناخودآگاه کار خودش را انجام می دهد را با آن کاری نداریم." این شبکه ی عصبی برای ما خیلی اهمیت دارد زیرا که حاصل این شبکه عصبی، روان است.
سلامتی روان به چگونگی تشکیل اتصال ها و چگونگی ترکیب میدان های مغناطیسی بستگی دارد. اگر این اتصال ها و میدان های مغناطیسی درست در کنار هم قرار بگیرند و ترکیب شوند، روان در سلامت و تعادل خواهد بود. و اگر اشتباه در کنار هم قرار بگیرند، مشکل روانی ایجاد می کنند که باید به روانشناس و روانپزشک مراجعه کردو با دارو و تکنیک و روش مداوا می شوند. (ادامه دارد...)
#هوش_ویادگیری {قسمت4}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
پنجشنبه است
یـادی كنيـم
ازمسـافـرانی
که روزي در
کنـارمان بودند
و اكنون فقط یاد و
خاطـرشـان
دردلمـان باقی ست
بافاتحه وصـلوات
السلام علیک یا اباعبدالله
Join @nooredideh
بهترین وضعیت درسن ۱-۳ سالگی، بیگاري کشیدن از بچه ها است. اصلاً نترسیدو دلتان نسوزد.
به بچه هادرخانه کار بسپرید و
ببینید که چقدر نسبت به خودشان احساس خوبی پیدا می کنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
منزل شما نیاز به قوانین و مقررات مشخصی دارد. چنانچه این قوانین وجود نداشته باشد کودک شما نمیداند که وظیفهاش چیست. در ضمن، شما هم نمیتوانید کودک را تنبیه کنید یا پاداش دهید.
اگر در خانه ساعت رفتن به خواب مشخص نباشد، شما نمیتوانید به کودک خود بگویید "چرا دیر میخوابی؟".
اگر برای استفاده از کامپیوتر و تلوزیون قانونی نداشته باشید، نمیتوانید به کودک خود بگویید که چون "از کامپیوتر زیاد استفاده کرده"، پس به این علت او را از کامپیوتر محروم میکنید.
مفهوم "دیر"، "زیاد" و نظایر آن زمانی معنا پیدا میکند که شما از قبل آنها را مشخص کرده باشید. پس اگر در منزل شما قوانین مشخصی وجود ندارد، باید در انتظار بینظمی کودک نیز باشید.
@nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلسه ششم از مدرسه والدین
ادامه بحث #هوش_هیجانی
کلاس حضوری پنجشنبهها ساعت ۱۳.۳۰ شروع میشه و یکشنبهها فایل جلسات در پنل کاربری دوستان قرار میگیره
امروز به صورت راهکارمحور در مورد اینکه با #پرخاشگری خودمون چه بکنیم هم صحبت میکنیم
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
چرا فرزندم شاد نیست؟
بدرفتاری با فرزند، طرد کردن او و غافل شدن از او گرچه خیلی شایع هستند ولی دلیل اصلی عدم شادی خانواده ها نیستند. بخش اعظم شاد نبودن خانواده ها حاصل عملکرد پدر و مادرهای خوش نیتی است که فرزندان خود را مجبور می کنند کاری را که دوست ندارند انجام بدهند. و فرزندان به خصوص نوجوان ترها برای دستیابی و رسیدن به آزادی در برابر تلاش های پدر و مادرشان مقاومت می کنند. سال ها بعد این اختلاف و تعارض بار دیگر نمایان می شود و آن وقتی است که کودکان دیروز، پدر و مادر سالخورده خود را به کارهایی وامی دارند که دوست ندارند انجام بدهند؛ مثل رانندگی نکردن، نقل مکان به خانه آنها و یا رفتن به خانه سالمندان.
چیزی که این تعارضات و اختلاف ها را وخیم تر می کند این است که پدر و مادرها و فرزندان همیشه در دنیای کیفی(تصوری که از همان ابتدا از یکدیگر در ذهن خود شکل داده اند) یکدیگر باقی می مانند. من جواب خوبی برای والدین سالخورده ندارم؛ شاید مسئله آنها بی جواب باشد. ولی هر چه سالمندان و فرزندان در زمانی که سالمندان هنوز روی پای خود ایستاده اند بهتر با هم کنار بیایند، این مشکل دیرتر پیش می آید.
اصل بدیهی نظریه انتخاب در فرزندپروری این است که اگر می خواهی فرزندت شاد، موفق و با تو صمیمی باشد، کاری نکن که فاصله بین تو و او زیاد شود. معنای این اصل بدیهی آن است که اگر می خواهید فرزندانتان با شما صمیمی بمانند از آنها انتقاد نکنید و آنها را تهدید، تحقیر، تنبیه یا تطمیع نکنید. هر چقدر سعی در کنترل کردن دیگران داشته باشید فاصله شما با آنها بیشتر می شود.
"کتاب نظریه انتخاب. اثر ویلیام گلاسر"
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
از مادری پرسیدند:
کدام فرزندت را بیشتر دوست داری؟
گفت:
بیمار ِآنها را تا وقتیکه خوب شود،
غایب را تا وقتیکه بازگردد،
کوچکترین را تا وقتیکه بزرگ شود،
و همه آنها را تا وقتیکه بمیرم.
@nooredideh
هرچه کانون خانواده گرمتر باشد
بچهها با اعتماد به نفس بیشتری
تربیت شده،
وبرای والدین ارزش بیشتری قائل هستند و در ضمن فرصت بیشتری برای رشد و شکوفایی دارند.
Join @nooredideh
هرگز فكر نكنيد هرچه سختگيرتر باشيد بهتر مي توانيد فرزندتان را تربيت كنيد. قوانین ذهنی خودتان را به کودک قالب نکنید.
والدين سختگير دو نوع بچه پرورش مي دهند؛
🔹 يا فرد مضطرب، نگران، وسواسی كه به خود بسيار سخت ميگيرد و با وجود موفقيتهايش هيچ لذتی از زندگی نمي برد.
🔹و يا فردی لجباز و فراری از كار!
با سختگيری نمي توانيد فرزندی موفق، سالم و خوشبخت تربيت كنيد. چون همیشه مایوس و نا امید در انتظار رسیدن به حس خوب آرامش خواهد ماند و با درماندگی آموخته شده اشتیاقی برای انجام کار ندارد و خشم حاصل از این ناکامی به شکل لجبازی و بی انگیزگی گریبان والدین را خواهد گرفت.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🍃لبخند بزن: وقتی با خانواده ات دور هم جمع شده اید
خیلی ها هستند آرزوی داشتن خانواده را دارند
لبخند بزن: وقتی داری سرکارت میروی.
خیلی ها هستند دربدر بدنبال کار وشغل هستند.
لبخندبزن: چون تو صحیح و سالم هستی.
خیلی ها هستند دارند بخاطر بازگشت سلامتی شان میلیونها خرج میکنند
لبخند بزن: چون تو زنده ای وروزی داده میشوی وهنوز فرصت برای جبران زمان داری
لبخند بزن: چون تو"خدا"را داری و اورا می پرستی و از او طلب کمک میکنی.
لبخند بزن: چون "تو"خودت هستی.
وخیلی ها آرزو دارند که چون "تو" باشند.
همیشه فرهنگ لبخند را در محیط زندگی خودت منتشر کن.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh