پدر و مادرانی که به مغز کودک شان آسیب می رسانند.
🔸تومودا آکمی پژوهشگر ژاپنی متخصص در رشد روانی کودکان به کمک دانشگاه هاروارد مغز ۱۵۰۰ کودک را با MRI اسکن کرده است تا تأثیر رفتار والدین بر مغز کودکان را بررسی کند. این متخصص پرورش کودکان نتیجه ی تحقیقاتش را در کتاب "پدر و مادرانی که به مغز کودکشان آسیب میرسانند" به تازگی منتشر کرده است. او رفتار اولیایی که با روشهای نامناسب پرورشی نه تنها به شخصیت کودک بلکه ناخواسته به مغزش هم آسیب وارد میکنند را تشریح کرده است؛ رفتاری که ممکن است حتی زندگی شخص را برای تمام عمرش تغییر دهد.
🔸یکی از بدترین رفتارها با کودکان، دعوای شدید پدر و مادر با هم در برابر کودک است. کودکی که در معرض دیدن دائم چنین صحنه ایست بخشی از مغزش به اسم Lingual gyrus نسبت به کودکان معمولی تا شش درصد کوچکتر می شود. نتیجه ی چنین موردی کاهش توانایی درک گفتاری کودک است.
🔸دخالت بیش از حد والدین. در مورد کودکانی که به سنی رسیدهاند که میتوانند کارهای شخصیشان را خودشان انجام بدهند، اگر والدین دائم در پوشاک، خوراک، بازی، همراه بردن لوازم مدرسه و غیره دخالت کنند، باعث میشود تا کودک فکر کند مورد اعتماد قرار نگرفته است. در این نوع کودکان بخش Amygdala مغز که مسئول احساس خطر و ترس است تغییر شکل می دهد. احتمال زیادی دارد چنین کودکانی در بزرگسالی تبدیل به افراد ترسو و بدون اعتماد بنفس شوند.
🔸استفاده ی زیاد کودک از تبلت یا اسمارتفون. مغز این کودکان در قسمت corpus callosum که قسمتهای راست و چپ مغز را بهم متصل میکند مسئول کنترل احساسات است، کوچک و کودک از ایجاد ارتباط با والدین یا دیگر کودکان ناتوان می شود. چنین کودکانی توانایی فعالیت جمعی را از دست میدهند.
🔸انجام اعمال مورد تنفر کودک به وسیله ی والدین، مانند لخت گشتن آنها در خانه. کودکی که از دیدن چنین صحنهای منزجر است، ناخودآگاه مغزش تحت استرس قرار میگیرد تا که آن صحنه را نبیند. در بخش بینایی مغز این چنین کودکانی تغییر شکل و کوچک شدن مشاهده شده که بر روی میزان حافظه یا درک مفاهیم تأثیر منفی داشته است. با کودکان گفتگو کنید تا متوجه شوید دیدن چه صحنههایی را دوست ندارند تا از انجام آن در مقابل او پرهیز کنید.
🔸مقایسه کردن کودک با دیگران همراه با سرزنش او. چنین عملی غرور کودک را خدشهدار و استرس بزرگی به او وارد می کند. مغز چنین کودکانی در بخش Striatum که مسئول حس شادی است تغییر می کند. احتمال زیادی وجود دارد چنین کودکانی در بزرگسالی دچار اعتیاد به مواد مخدر یا مشروب شوند. تک تک انسانها با هم متفاوتند. اگر از موردی در فرزندتان ناراضی هستید، بدون مقایسه کردنش با دیگران برای رفع مشکلش تلاش کنید.
🔸سرزنشهای احساساتی و تند. در حقیقت تحقیر کلامی کودک از مجازات بدنی آسیب بیشتری به او وارد میکند. بخش شنوایی مغز این کودکان تورم زیادی به دنبال تحقیر کلامی کودک از خود نشان داده است. حتی مواردی از ناشنوا شدن کودک هم دیده شده در حالیکه گوش و سیستم شنوایی هیچ آسیبی ندیده است. در مواردی که قصد بیان رفتار بد کودک را دارید، حداکثر در ۶۰ ثانیه انجامش دهید. نقدهایی که بیشتر از این مدت باشد، اکثراً از عامل اصلی دور می شود و تبدیل به بیرون ریختن احساسات تند والدین در قالب موعظه با واژه های آزاردهنده و تحقیرآمیز می شود.
🔸فراموش نکنید مغز کودکان قابلیت انعطاف زیادی دارد. از هر زمانی که به اشتباههای تربیتی پی ببرید و روش تان را تصحیح کنید، فرصت ترمیم مغز و اخلاق کودک امکان پذیر است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
سال هاي کودکی ما در چه وضعیتی بوده و چه نگاهی به جهان هستی داریم؟ ناامن، غمگین، افسرده و .....؟ بچه ها عقل ندارند که قدرت تفکر منطقی داشته باشند. اما احساساتشان کامل و خیلی قوي است. بسیار خودمحور هستند یعنی هراتفاقی می افتد خود را مسبب آن می دانند. اگر مادر غمگین است، کودك خود را مسبب غم مادر می داند. نسل امروز مادران، نسل خوشحالی نیستند و با این حال و دید کودك بزرگ می کنند و پرورش می دهند.
همه ي ما براساس این که از چه چیزي امنیت می گیریم و اصل ما چیست و به اصطلاح نقطه ي نگاهمان چیست، یک درکی از جهان هستی پیدا می کنیم و براساس این درك یک تصوري از خود پیدا می کنیم، براساس این تصور احساسی در ما به وجود می آید و براساس این احساس، فکر در ذهن ما شکل می گیرد و براساس این فکر، رفتار ما جلوه گر می شود. نقطه ي امنیت و درك و تصور و احساس و فکر همه در ذهن صورت می گیرند ولی رفتار در بیرون از ذهن ما است و عینیت دارد.
نقطه نگاه --- درك --- تصور از خود --- احساس --- فکر --- رفتار
علت اصلی ناراحتی هاي ما ورود اطلاعات منفی به سیتم بالا است. باور مادر امروزي این است که: من بدم، دوست داشتنی نیستم و برپایه ي این نگاه رفتار می کنند. امروزه دوست داشتن و دوست داشته شدن را بلد نیستیم. پس باید از ابتداي راه یعنی نگاه را درست کنیم تا همه چیز درست شود؛ اصلاً هم دست نیافتنی نیست.
دنیاي امروز دنیاي پر استرسی است به خصوص که طبق نظریه ي محقق امریکایی ما چهار نوع جهان و جامعه داریم: جهان کشاورزي، جهان صنعتی، جهان اطلاعاتی و جهان معنوي. هر جامعه اي زمانی که از یکی به آن یکی گذار می کند دچار استرس زیادي می شود؛ حال کشور ما در حال گذار هر سه مرحله با هم است پس بخوانید خود این قصه ي پر از استرس را.
همه ي تغییرات زندگی استرس زا هستند مثل تغییر مسکن، مرگ همسر، ازدواج، طلاق و شادي ها و هیجانات غیر متعارف و غیره. هر انسان در یک سال تحمل 300 استرسور، استرس دارد که امروزه خیلی بیش تر از این مقدار را ما تحمل می کنیم و دائم در حال استرس هستیم. با این مسائل ما چه کار می توانیم کنیم؟ خوشبختانه حرکت جوامع جهانی به سمت معنویت است. (ادامه دارد...)
#رفتارباکودک {قسمت8}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
کودک را بردید خونه مادر بزرگش،
بچه از روی مبل میپره. مادر شوهر، کودک را دعوا میکنه و مادر خودتون قربون صدقش میره. شما چیزی نگین. اشکال نداره توی سه جلسه بچه یاد میگیره که خونه این مادر بزرگ میتونم از رو مبلاش بپرم خونه اون یکی نمی تونم بپرم.
ما به این میگیم هوش اجتماعی یعنی بچه خیلی زود قوانین را یاد میگیره ...که چون اینجا اینجا دعوا میکنن نباید بپرم.
پس شما والدین مدام در مهمانی ها به بچه هاتون تذکر ندین. نصف دعوا ها را به صاحب خانه واگذار کنید چرا که تذکرات مداوم باعث میشه این فرزند رابطه اش را با شما از دست بده و این آسیب بزرگیه...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
4_546012028335030858.mp3
4.14M
قصه میلاد امیرالمومنین برای کودکان
به زبان استاد عباسی ولدی
@nooredideh
داشتن ریتم در زندگی استرس را کم می کند. ریتم به انسان آرامش می دهد. انسان قدرت انطباق با شرایط موجود را دارد و اگر میزان تغییرات زیاد باشد قدرت انطباق کاهش می یابد و دچار استرس می شود حال به هر میزان که قدرت انطباق بالاتر رود، استرس کاهش می یابد. و دیگر این که اطلاعات صحیح باید وارد ذهن شود یعنی اطلاعاتی که هماهنگ با نظام هستی و آفرینش است.
باید مراقب باشیم که در طول روز چه خوراکی به چشم و گوش و ذهن خود می دهیم و بیشتر و مهم تر باید
مراقب ورودي ها و به تعبیر دیگر مراقب غذاي چشم و گوش بچه هایمان باشیم. چه چیزهایی می بییند و می شنوند؟ ما خیلی مراقب دهان بچه ها و خورد و خوراك آن ها هستیم ولی اصلاً حواسمان به غذاي روح و ذهن آن ها نیست، خیلی دقت نمی کنیم که بچه هاي ما چه چیزهایی می بینند و چه چیزهایی می شنوند.
آرامش درونی با ورود اطلاعات صحیح به دست می آید پس اطلاعات و نگرش خود را مثبت کنیم تا رفتارمان هم در متن زندگی مثبت باشد. آدم هاي با تفکر مثبت چگونه هستند و چگونه زندگی می کنند؟ انسان هاي با تفکر مثبت با داشته هایشان زندگی می کنند و انسان هاي با تفکر منفی با نداشته هایشان زندگی می کنند.
شما نیز به خودتان پاسخ دهید که با کدام تفکر زندگی می کنید؟ چه قدر از وجود فرزندتان لذت می برید و چه قدر به عیب ها و نواقص او توجه می کنید؟ چه قدر از صورت خود راضی هستید؟ داشته ها و نداشته هایتان را لیست کنید.
دنیا پر از خانه هاي بزرگ است و من، یک خانه دارم، حال با کدام زندگی می کنم؟ با خانه ي خودم یا با تمام خانه هاي نداشته ي بزرگ دنیا؟. باید با داشته ها زندگی کنیم و براي نداشته ها برنامه ریزي کنیم و راهبرد داشته باشیم. برنامه ریزي برپایه ي علم است. در کل مهم این است که از داشته هایمان لذت ببریم.
توقع ایده آل ها و توقع نمره ي بیست یعنی لذت نبردن از داشته هایمان. ما همیشه براي نتیجه ي قابل قبول تلاش می کنیم بعد از آن لذت بردن از نتیجه است. ما وظیفه مدار باید باشیم نه نتیجه مدار؛ یعنی تلاشمان را می کنیم نتیجه را واگذار می کنیم. (ادامه دارد...)
#رفتارباکودک {قسمت9}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
حسابی از دست بچه اش عاصی شده است. از وقتی بچه اش به دنیا آمده، احساس می کند از خدا دور شده. یاد نمازهای گذشته اش را که می کند، حسرت به دل می شود.
میپرسم :آن عبادتها را که یادش را بخیر میکنی، برای چه کسی انجام می دادی؟
میگوید:این دیگر چه سوالی است؟ معلوم است دیگر برای خدا. میگویم :چرا حس می کنید که با مسجد رفتن و ذکر گفتن و قرآن خواندن به خدا نزدیک می شوید.
میگوید:شما راه دیگری هم میشناسید؟
میگویم: وقت اذان است. کودک گرسنه است و غذا می خواهد. خدا راضی است به نماز خواندن یا غذا دادن؟
میگوید:فکر کنم غذا دادن.
میگویم:نماز را خوانده آید و کودک بهانه گرفته است. خدا راضی است به تعقیبات یا آرام کردن؟
میگوید:حتماً آرام کردن.
میگویم :غذا دادن و آرام کردن که مورد رضای خدا است، نمیتواند انسان را به خدا نزدیک کند؟
فکر کنم پاسخ باقی سوالات خود را یافته است.
[کتاب منِ دیگرِ ما. استاد عباسی]
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
انسان هاي با تفکر مثبت از وقایع و رویدادها تفسیر مثبت می کنند اما انسان هاي با تفکر منفی از وقایع و رویدادها تفسیر منفی می کنند. نظام هستی طبق قانون، دقیق عمل می کند و مرتب با ما در ارتباط است و به ما پیام می دهد پس باید از وقایع تفسیر مثبت کنیم و به پیام پیشامدها توجه کنیم. انسان هاي با تفکر مثبت، ریشه یاب هستند و می پرسند: چرا. انسان هاي با تفکر منفی مقصریاب هستند و می پرسند: چه کسی.
کلام انسان هاي با تفکر مثبت، چه درونی (باخود) و چه بیرونی (با دیگران)، امیدوارکننده و مثبت و همراه با تأیید و تمجید است و کلام انسان هاي با تفکر منفی، ناامیدي و یأس و نمی ذارن و نمیشه است.
آرام آرام ورودي هاي ذهن را مثبت کنیم و مثبت بیاندیشیم. تمرین این دوهفته: دراین مدت سعی کنید از وسایل ارتباط جمعی استفاده نکنید مثل روزنامه و ماهواره و سریال ها و وایبر و غیره. مگر این که تماشا یا شنیدن هنر، زیبایی و شادي باشد. به دیگر اعضاي خانواده هم کار نداشته باشید شما خودتان نگاه نکنید.
هیچ کس را، حتی خودتان را هم به خاطر اشتباهش سرزنش نکنید. هر کاري خواستید براي سرزنش دیگران کنید نگه دارید بعد از اتمام این دو هفته. در این مدت نه غیبت کنید و نه غیبت بشنوید. به ذهن مرخصی بدهید. تأیید می کنم که این تمرینات را سعی کنید انجام دهید و در صورت فراموشی یا انجام ندادن به هر دلیل خود را سرزنش نکنید. (ادامه دارد...)
#رفتارباکودک {قسمت10}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
4_546012028335030825.mp3
3.47M
داستان جنگ خندق برای کودکان ۳ سال به بالا_استادعباسیولدی
@Hoseindarabi