تربیت فرزند نوردیده
خشونت شخصیتی 4 یکی دیگراز مصادیق خشونت شخصیتی عبارتست از؛ 🔸عدم افتخار به بچه ها. چه نگاهي به فرزندم
خشونت شخصیتی 5
چه كنيم كه خشونت شخصيتي نداشته باشيم:
✔️ اقتدار (دربحث امنیت توضیح داده شد)
✔️ ارتباط مؤثر
✔️ واقعيت گرائي در مقابل ايده آل طلبي
✔️ تأييد وجود كودك و نقد عمل.
متأسفانه ما درست عكس عمل مي كنيم و وجود را نقد مي كنيم و عمل را تأييد و تشويق مي كنيم به همين دليل نمي توانيم با هم خوب ارتباط برقرار كنيم. ما خيلي راحت لقب مي دهيم.
در ارتباط مؤثر نقد كردن، اول با تأئيد طرف مقابل شروع مي شود. وقتي اول طرف مقابل را تأييد مي كنيم، مقاومت ها مي شكند و پذيرش براي اشكال كار بالا مي رود. اما وقتي با تكذيب و عيب جويي شروع كنيم، مقاومت به وجود خواهد آمد حتي شنوايي طرف مقابل بسته خواهد شد. (ادامه دارد..)
#خشونت {قسمت21}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
نه گفتن بچه ها بىادبى نيست
بلكه شروع خود مراقبتى است
اجازه بديم كه بچهها نه بگن.
اگر بچه ها در کودکی اجازه نه گفتن نداشته باشند، در نوجوانی بسیار آسیب پذیر خواهند شد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
✨ بچه را، در هفت تا چهاردهسالگی، از راحتطلبی جدا کن! ✨
🔹 اولین علاقه و اولین گرایشی که ما در خودمان تجربه میکنیم «راحتطلبی» است. حتی لذّتجویی که یکی از فراگیرترین گرایشهای ما در طول زندگیمان هست و برای همۀ آدمها به انحاء مختلف، موضوع مطرحی است، بعد از راحتطلبی سراغ آدم میآید. گرچه خود راحتی لذّت دارد، اما بههرحال انسان به راحتی علاقهمند است. یک نوزاد وقتی به دنیا میآید، تا گرسنهاش میشود، احساس میکند ناراحت شده، شروع میکند گریه کردن. تا دلدرد میگیرد، ناراحتی را احساس میکند و عکسالعمل نشان میدهد.
🔸 ما با راحتطلبی زاده میشویم. بعداً گرایشهای دیگر دنیاییِ ما، بیشتر تجلی میکنند و بعضی از اوقات به خاطر همین راحتطلبیِ تورم یافته، گرایشهای دیگر بد و خوبی هم در ما شکل میگیرد. شاید اوایلش انسان زیاد حبّ بقاء نداشته باشد؛ نمیفهمد من بمیرم یعنی چی، «دوست دارم زنده بمانم» را ممکن است حس و تجربه نکند، ولی عجالتاً مایل است «ناراحت» نباشد. راحتطلبی یکی از گرایشهای کلیدی ماست و یکی از شعبات اصلی حبّالدنیاست.
🔹 خیلی وقتها جوانها خودشان را اهل حبّ الدنیا نمیدانند، میگویند آیا ما حبّ مال داریم؟ حبّ جاه داریم؟ ما چه قسمتی از حبّ الدنیا را داریم؟ و خیلیها هم جوانها را باصفا میدانند. بله، واقعاً جوانها، فینفسه، باصفاتر از مسنها هستند، ولی یکی از مهمترین صفات بد دنیاطلبانه، که میتواند در جوانها رواج داشته باشد، حتی در جوانهای به ظاهر خوب که اهل بیبند و باری نیستند، همین راحتطلبی است. میبینی جوان وقتی خودش را لذّتپرست نمیداند، بچۀ خوبی میداند. وقتی خودش را شهوتران نمیداند، و میبیند که دنبال هرزگی نمیرود، خودش را بچۀ خیلی خوبی میداند. اما وقتی دقت میکنی، میبینی راحتطلبی در او موج میزند ...
🔸 وقتی ما جلوی این راحتطلبی را نگرفتیم، جلوی شهوتپرستی را هم نمیگیریم.
🔹 بسیاری از خانوادههای مذهبی، گلهمند هستند از اینکه: «بچۀ ما تا چهاردهسالگی کم و زیاد بچۀ خوبی بود، و حتی نماز میخواند. نه تنها خیلی از رفتارهای ناخوب را نداشت، بلکه رفتارهای خوب هم داشت. اما کم کم سر و گوشش دارد میجنبد، کم کم دنبال رفقای ناباب است، از لذّت حرام چشم نمیپوشد و دارد بداخلاقی میکند.» بررسی که میکنید، میبینید در این خانواده، از هفت تا چهارده سال، پدر و مادر فرصت داشتهاند که این بچه را از راحتطلبی جدا کنند؛ اما چون بچهاش را دوست دارد، میگوید بگذار بچهام «راحت» باشد.
🔸 قبل از چهاردهسالگی، باید پدر و مادر، مسئولیتهایی را به بچه بدهند. او باید اهل مبارزه با راحتی بشود.
(استاد حجت الاسلام پناهیان)
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
سعی نکنید هر روز و هر دقیقه فرزندتان را سرگرم کنید، درست است که او را دوست دارید و می خواهید با او بازی کنید و به او چیز یاد بدهید اما این به نفع کودک نیست.
اجازه دهید هر روز مدت زمانی برای خودش تنها باشد و سر خودش را با اسباب بازی هایش گرم کند، خودتان هم همان اطراف باشید و کودک را در جای امن قرار دهید، وقتی کودک خودش چیزهای مورد علاقه اش را پیدا می کند شناختش از خودش هم بالاتر می رود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
در هفت سال اول چه کارهایی انجام دهیم که بچهها مسیر تربیت جنسی را به درستی طی کنند؟! با کنجکاویهای جسمی، با سوالات جنسی، با لمس عضو خصوصی توسط کودک، با بازیهای جنسی توسط کودکام چه برخوردی داشته باشیم؟!
۲۵۶ دقیقه فیلم و صوت آموزشی و راهنمای کامل «تربیت جنسی در هفت سال اول» 👇👇
https://zarinp.al/269487
این پکیج توسط مجموعه نوردیده تهیه شده است.
معمولاً کودکان سالم از انرژی زیادی برخوردار هستند که به وسیله بازی آنرا تخليه می کنند.
اگر انرژی های اضافی کودک از طریق صحیح به مصرف نرسد و به حالت سرکوب شده در جسم کودک ذخیره شود، موجب ناآرامی، عصبانیت، بدخلقی و پرخاشگری او می شود.
بجای به کار بردن کلماتی مثل بشین، بی سرصدا بازی کن، انقد نپر .... وقت و زمانی برای بازی کودکان بگذاریم اگر آپارتمان نشین هستیم هر روز زمانی را برای بازی کودک در خارج از خانه بگذاریم.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
خشونت شخصیتی 5 چه كنيم كه خشونت شخصيتي نداشته باشيم: ✔️ اقتدار (دربحث امنیت توضیح داده شد) ✔️ ار
خشونت آموزشی 1
تمام آموزش هاي زود هنگام بچه ها شامل خشونت آموزشي است كه كودك را ناامن مي كند. اكثر بچه هايي كه به ما مراجعه مي كنند و مشكل دارند يكي از مسائلي كه در آن ها پيدا مي كنيم، اضطراب آموزش است. يكي از علامت هاي آن، سؤال كردن زياد و وابستگي زياد به كامپيوتر و تلويزيون است.
مغز دو نيمكره دارد، راست و چپ. نيمكره ي راست بخش شهودي و احساسي و خلاقيت انسان است كه در 6 سال اول اين نيمكره فعال است و نيمكره ي چپ از پايان 6 سالگي آرام آرام شروع به فعاليت مي كند و در 7 سالگي غالب مي شود. نه اين كه نيمكره ي راست كامل خاموش مي شود بلكه دو بخش عقل و احساس در تعادل قرار مي گيرند.
به همين دليل است كه من هميشه ميگم كودك زير 6 سال عقل ندارد. نه اين كه واقعاً عقل ندارد بلكه منظور اينه كه در 6 سال اول تقدم با نيمكره ي راست است كه بخش احساسات مغز است و تعقل در اين نيمكره نيست. حال ما با آموزش هاي زود هنگام در زير6 سال به نيمكره ي چپ مغز كودك فشار وارد مي كنيم. آموزش هاي انتزاعي از 7 سال به بعد شروع مي شود.
#خشونت {قسمت22}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده