اخطار قبلی ندهید
گاهی حساسیت والدین به رفتار بد بچه ها در مهماني ها دامن میزند. آنها به خاطر نگرانیهای خودشان، قبل از آنکه اتفاقی بیفتد بچه را از بعضی از کارها منع میکنند و میگویند مبادا فلان کار را انجام دهی.
اما کودکی که از این طریق به حساسیت والدینش پی برده، مخصوصا آن کار را میکند. اگر والدین از قبل به او اخطار دهند و بگویند حق انجام چنین رفتاری را نداری، ذهن کودک به محض ورود به جمع، به سمت آن رفتار میرود.
Join @nooredideh
چندنکتهکاربردیدرتربیتفرزندانمان!
💢دقّت کنیم که امروز ظرفِ فرزند خود را با چه چیزهایی پُر کردهایم!!!
✔️با لبخند
✔️مهربانی
✔️اندکی مکث قبل از واکنش نشان دادن
✔️آموزش
✔️آغوش
✔️گوش کردن به او
✔️عشق ...
یادمان باشد که این ما والدین هستیم که انتخاب میکنیم این ظرف را "چگونه و با چه چیزهایی" پر کنیم!!!
@nooredideh
آیت الله حائری شیرازی: من یادم هست وقتی که بچه بودم، در خانواده وقتی همه به خواب میرفتند، آخر شب میآمدم خدمت پدر. پدرم این قصههای پیغمبران را در همان طفولیت برای من نقل میکرد و گاهی مثلاً یک قصه چندین شب طول میکشید و همینطور مقید بودم و گوش میکردم. وقتی این برنامهاش مصادف شد به ایام محرم، پدرم جریان عاشورا و جریان مسافرت حضرت، جریان بیعت گرفتن از امام حسین در مدینه، جریانی که از این ماه رجب شروع شده است، به تفصیل، شب به شب نقل میکرد.
اینها کارهای موثری است. یعنی پدر و مادر یکی از خدمات بزرگی که به فرزند میکنند همین است که سرگذشت اینها را برای طفل بیان کنند. این در وجود طفل از همان طفولیت اثر میگذارد. در اخلاقش، کردارش، رفتارش، در عبادتش، نمازش، روزه اش اثر میگذارد و همهٔ اینها را اصلاح میکند.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
تشویق تشویق یعنی به شوق آوردن، ایجاد رغبت، راغب کردن. تشویق در رویکرد رفتارگرائی جای بسیار ویژه ای
یادتان باشد که بچه ها مهارت و انگیزه را با هم باید به دست بیاورند. اگر به کودک انگیزه بدهیم و بی پروا تشویق کنیم و مهارت را یاد ندهیم درست مثل این می مونه که بچه ای را که شنا بلد نیست را ببریم لب استخر و هی بهش انگیزه بدهیم که بپر توی آب تو می تونی! بدون این که مهارت شنا کردن را به او یاد داده باشیم. امروزه این بلا داره سر جوان های ما میاد همشون دارن می پرن توی استخرهای میلیاردی. جوان 23 ساله ای مراجعه کرده بود برای مشاوره؛ بهش گفتم اگر بخواهیم جوانی را بدبخت کنیم، چند صد میلیون پول نقد به او بدهیم، این جوون پوزخند زد و گفت: میلیون دیگه قدیمی شده من فقط به میلیارد فکر می کنم!!! این جوون نه دیپلم داشت و نه سربازی رفته بود. تشویق های بدون داشتن مهارت این بلاها را سر بچه ها درمی آورد.
تشویق با عینیت و با توصیف باید باشد. کودک در حال انجام چه کاری است که می خواهید تشویقش کنید؟ این تشویق هماهنگ با کارش باید باشد. وگرنه خود ایده آل را که به یاد دارید، گفتیم اگر فاصله ی خودپنداره با خودایده آل مناسب باشد، انگیزه ایجاد می شود. چه خود پنداره ای در کودک ایجاد کرده ایم؟ باید یک خود ایده آل متناسب با فعالیت و سن کودک ایجاد کنیم که کودک بتواند رشد کند. اگر این فاصله صفر باشد انگیزه از بین می رود و اگر این فاصله خیلی هم زیاد باشد کودک می بُرد و ایست می کند. مواظب باشید تشویق ها از خط تعادل خارج نشوند.
در تشویق خسیس باشید. تشویق بی حساب و کتاب، فقط مضر نیست بلکه خطرناک است. ما فکر می کنیم حرف زدن و گفتن هیچ اشکالی ندارد، خشونت هم که نیست پس داریم درست رفتار می کنیم و دائم تشویق کلامی می کنیم. در این حالت کودک نمی تواند این تعریف و تمجیدها و تشویق ها را با واقعیت زندگی و جایگاه اجتماعیش و سن و توانایی ها و استعدادهایش وفق دهد.
یک خطرجدی که بچه ها را تهدید می کند، این کلاس بردن ها است. چون فکر می کنیم که فرزند ما استعداد همه چیز را دارد و حتی دائم هم به کودک القا می کنیم که تو باید همه چیز یاد بگیری تو خیلی باهوشی تو از همه بهتری و... درس است که کودک و در کل انسان استعداد همه چیز را دارد ولی آیا بالفعل هم شده است یا نه؟ موسیقی، زبان، نقاشی ... «هرچی که من نشدم، تو باید بشی!». (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت20}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
کودکان به مرزبندیها نیاز دارند
بدون وجود مرزبندیهای مشخص، هیچ گونه راهنما و اصولی هم برای زندگی وجود نخواهد داشت. زندگی کردن بدون اصول و راهنما نیز احساس ناامنی را در زندگی کودکان بهوجود میآورد.
والدین، مهمترین و اصلیترین مرجع امنیت در زندگی کودک هستند و اگر رفتار والدین طوری باشد که نشان بدهد هیچ کنترلی بر زندگی کودک ندارند، روند بیاعتمادیها و بیاطمینانیها نیز در زندگی کودک آغاز میشود. توجه داشته باشید که کودکان ذاتا به سمت محدودیتها حمله میبرند، چون نیاز دارند بدانند که محدودیتهایی هم وجود دارند و افرادی هم هستند که میخواهند امنیت آنان را تامین کنند.
@nooredideh
به جای فریاد زدن بر کودک، اطلاعات را در اختیارش قرار دهید.
وقتی اطلاعات را در اختیار کودکان قرار میدهید معمولا آنها خودشان متوجه می شوند چه باید بکنند...
❌ اگه یه بار دیگه روی دیوار چیزی بنویسی کتک مفصل میخوری.
✅ دیوار برای نوشتن نیست بلکه کاغذو درست کردن که روش چیزی بنویسی.
❌هیچ وقت شده یه بار توی کار خونه به من کمک کنی؟
✅ خیلی خوب میشد اگه میز برای شام آماده می شد.
@nooredideh
استقلال و مسئولیت داشتن به رشد تابآوری در فرزندان کمک میکند.
به فرزندانتان مطابق با سنش مسئولیت بدهید و او را برای انجام درست مسئولیتهایش تشویق کنید. به فرزندانتان سرویس بیش از حد ندهید و اجازه دهید تا آنجا که میتواند در انجام کارهایش استقلال داشته باشد.
حمایت افراطی از کودکان، آنان را ضعیف و شکننده خواهد کرد.
یک مهارت اساسی که به رشد تابآوری در فرزندان کمک میکند، حل مسئله است و از همان دورهٔ کودکی، وقتی فرزندانتان با مشکلات حتی جزئی مواجه میشوند، به جای اینکه سریع مشکل را برای او حل کنید، سعی کنید با او گفتگو کنید و از او بخواهید در مورد روشهای حل مسئلهای که به ذهنش میرسد، صحبت کند.
@nooredideh
باسلام، تبلیغاتی که درکانال قرار میگیره، ما نه تاییدش میکنیم، نه رد.
تبلیغاتی که مورد تایید باشه یا خودمون بخواهیم معرفی کنیم در تبلیغ اشاره میکنیم. مثلا فروش کتابهایی که سفارش میکنیم بخرید، مورد تایید ما هست ولی تبلیغات روزانه رو نه تایید میکنیم نه رد
باتشکر
تربیت فرزند نوردیده
یادتان باشد که بچه ها مهارت و انگیزه را با هم باید به دست بیاورند. اگر به کودک انگیزه بدهیم و بی پرو
خودایده آل اگر صحیح شکل نگیرد، خطرناک است. با تشویق بی مورد خود ایده آل کاذب به وجود نیاورید. بزرگترین تشویق برای بچه ها این است که پدر و مادر شادی خود را بروز دهند. بالاترین تشویق شادی پدر و مادر است. بچه ها هیچ چیز نمی خواهند.
یکی از حاضرین: تا 6 سال؟
استاد: تا بالای 90 سال. ما بلد نیستیم تبادل عاطفی داشته باشیم، تبادل کالا را جایش می گذاریم و به این حالت عادت کرده ایم. همسران با یکدیگر چه تبادل عاطفی دارند؟ شب تولد خانم حتماً باید یک هدیه ی گران قیمت و بزرگ خریده شود تا خانم متوجه شود که شوهرش دوستش دارد. که حالا امروزه این مسئله به یک هنجار اجتماعی تبدیل شده و قانون شده، اگر چیزی به عنوان هدیه خریده نشود، این معنی را می دهد که تو منو دوست نداری!! این مسائل به این دلیل است که بلد نیستیم به هم خوب نگاه کنیم، احساس درونی مان را بروز بدهیم. بچه ها شادی والدینشان را می خواند و بزرگترین تشویق برای آن ها همین است.
آیا به تازگی فرزندتان را تشویق کرده اید؟ چه جوری؟ مادران: با هم رفتیم پارک، نوازشش کردم، بوسش کردم، جایزه خریدم.
استاد: همه ی این مواردی را که گفتید حق حساب بوده که به فرزندتان داده اید. آیا تا به حال شده به عنوان تشویق یک ناهار خوشمزه بدهید؟ چرا مثلاً نمیگید یک پرس اضافه ماکارونی برات می کشم به خاطر کار خوبت؟ مادری میگه من به عنوان تشویق فرزندم را نوازش کردم!!! نوازش نیاز بچه ها است مثل غذا. ما باید بچه را نوازش کنیم، این حالت همان شرطی کردن رفتارگرایی است. بچه همیشه باید نوازش بگیرد چه کار خوب بکند و چه کار بد بکند. ما از عامل نوازش نباید به عنوان تشویق و تنبیه استفاده کنیم. مثل این می مونه که بگیم اِه عزیزم 20 گرفتی پس بیا بهت ناهار جایزه بدم، خوب اگر 16 گرفته بود بهش ناهار نمی دادید؟ حتماً می دادید.
یکی از حاضرین: من یک جیغ شادی کشیدم و خوش حالی کردم. استاد: پس همیشه خونه ی شما جیغ و داد به راه است؟ مادر: نه با دفعه های عصبانیت و ناراحتی فرق می کرد، خیلی همراه با ذوق و شادی بود. استاد سلطانی: آهان من این نکته را می خواستم. ما معمولاً میگیم: آفرین، بارک ا...، این هم جایزت، یا یادم باشه یک جایزه برات بخرم. خوب بچه ها خسته شدند این قدر این واژه های تکراری را شنیدند حالا اکثر وقت ها هم یا خسته هستیم و بی حوصله و بی حال و خشک و خالی فقط یک آفرین می گیم و میریم.
بچه ها فقط شادی واقعی والدین را می خواهند. کودک وقتی شادی واقعی پدر و مادرش را ببیند اصلاً دیگه بهانه ی جایزه را نخواهد گرفت. حالا برا ی ابراز این شادی باید از خودتان خلاقیت به خرج بدهید. بزرگترین تشویق شادی واقعی است که از درون بجوشد نه شادی ساختگی و انجام وظیفه. (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت21}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
کودک وقتی مانعی دربرابر خواسته هایش می بیند خشمگین می شود.
کمک کنید خشم کودکتان خالی شود
بالشت بدید بهش مشت بزنه
کاغذ بدید پاره پوره کنه
پاهاشو بکوبه زمین
حتی خودشم زد بزنه
ولی اجازه ندهید شمارو بزنه
خشمش که خالی شد خوب میشه ولی اگر تسلیم خشمش شدید یاد میگیرد تمام خواسته هایش را با خشم بگیرد حتی درآینده باهمسرش به مشکل می خورد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این مامان مهربون نقاشیهای دخترش رو با چیزای خوراکی درست میکنه و تو ظرف غذاش میذاره، تا بچش با اشتها غذا بخوره
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
4_473160900434461946.mp3
11.31M
یکی از زیباترین نواها برای شب پنجم محرم
👈 ما همه "فهمیده ایم" (ویژه نوجوانان)
ابتدای مداحی درباره عبداللهبنحسن
انتهای مداحی درباره دفاع مقدس
🔹بانوای: حاج میثم مطیعی
🔗متن: http://meysammotiee.ir/post/1203
اگر قرار است جیغ نزنم، داد نزنم، کتک نزنم، و… پس چکار کنم؟!
💠 انتظارات خود را تعدیل دهید. شادی کودکانه آن ها را فدای نظم و انضباط نکنید. بگذارید کودک درونتان با دیدن آن ها دوباره کودکی کند. در آخر سوال کنید «خب حالا چطور خونه رو به شکل اول برگردونیم؟
💠به فرزندتان یاد دهید از اشتباهاتش بیاموزد نه آن که به اشتباهاتش بیاویزد، اگر به خاطر هر اشتباه او داد بزنید تهدید کنید یا تنبیه کنید فرزندتان بخشندگی و مهربانی با خود و افراد زندگیش را نمی آموزد. گاهی اجازه دهید اشتباهات بی خطر کند و بعد بدون منت به او بیاموزید چگونه جبران کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
والدین همچون بستری هستند که
کودک در آن رشد میکند.
بستر لرزان و نا امن، زمینه آسیب
خواهد بود تا رشد.
نگرانی ها را کنار بگذارید
و به کودکانتان عشق بورزید
تا فرزندانی برومند داشته باشید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
وقتي فرزندتان از انجام كاري لذت ميبرد، دستور دادن شما براي توقف كار بي نتيجه خواهد بود. مثلا وقتی کودک در حال بازی رایانه ای یا تماشای تلویزیون است؛ اگر مادر بیست بار هم بگوید:
_ بسه دیگه
_ پاشو دیگه
_ درس هات مونده
_ چشم هات آسیب می بینه
_ بیام خاموشش کنم و...
ولی کودک حاضر نیست، ادامه ندهد و لذتش را متوقف کند.
پس بهتر است به جای این حرف ها یا تهدیدها به او پیشنهاد یک جایگزین جذاب بدهید، یا به او زمان اتمام بدهید.
مثلا بگویید:
بیا با هم کیک بپزیم.
بریم فوتبال بازی کنیم.
وقتی عقربه بزرگ ساعت به عدد سه رسید، تلویزیون را خاموش کن.
بریم با رنگ انگشتی روی دیوار حمام نقاشی کنیم.
بسته به علایق فرزندتان جایگزین در نظر بگیرید و مدام تذکر ندهید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
فرزندان تا آخر عمر دست مشترک والدینشان هستند.
فکر می کنید یک دست مشترک در کشاکش تعارضات ، قهر و جدایی چه بلایی به سرش خواهد آمد....
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
حق انتخاب دادن، جایگزین "نه گفتن"
کودکان زیر هفت سال دوست دارند احساس استقلال داشته باشند. به جای رد کردن کامل خواسته او هنگامی که پیش از غذا یک تکه شکلات درخواست می کند، به او یک تکه سیب یا انگور پیشنهاد کنید. یا اجازه دهید شکلات مورد نظر خود را انتخاب کند اما بعد از ناهار بخورد.
اگر کودک اصرار دارد لباس نامناسب فصل بپوشد، به او حق انتخاب بین دو نوع لباس مناسب را بدهید. البته مسلما این حق انتخاب ها باعث خوشحالی فرزند شما نمی شود اما یاد می گیرد باید بین آنها یکی را انتخاب کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
همواره آرام و ملایم با فرزندتان صحبت کنید، درغیر اینصورت مجبورید هربار صدایتان را بلندتر کنید.
هرچه صدایتان بلندتر باشد، کودکان کمتر می شنوند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
نود و نه درصد افراد وقت ازدواج چیزی نداشتند. بعد از ازدواج زندگیشان خوب شده است... كسی از شما هست بگوید من قبل از ازدواج وضعام بهتر بود؟ بسیاری از رزقها مال بچه است. تا بچه نباشد رزق توی خانه پدر و مادر نمیآید.
قرآن میفرماید چرا بچهات را میكشی بخاطر خرجی؟ چرا از بچه دار شدن جلوگیری میكنی؟ «نَحْنُ نَرْزُقُهُم» بعد میفرماید «وَإِیَّاكُمْ»... «هم» قبل از «ایاكم» است یعنی صدقه سر بچه یك چیزی هم به تو میدهم.
#استاد_قرائتی
@dotakafinist1
کودکانتان را به مطالعه عادت دهید.
تأثیر #بازیهای_رایانه ای بر تربیت کودکان 👇
در بازی های رایانه ای به دلیل این که کودک و نوجوان با ساختنی ها و برنامه های دیگران به بازی می پردازد و کمتر قدرت دخل و تصرف در آنها پیدا می کند اعتماد به نفس او در برابر ساختنی ها و پیشرفت دیگران متزلزل می شود.
تصور بیشتر خانواده ها این است که در بازی های رایانه ای فرد در بازی مداخله فکری مداوم دارد اما این مداخله فکری نیست بلکه این بازی ها سلول های مغزی را گول می زنند و از نظر حرکتی نیز فقط چند انگشت کودک را حرکت می دهند.
ما هرچه در این مسیر حرکت کنیم و بازی ها را گسترش دهیم، انسان هایی را تحویل جامعه خواهیم داد که سرخورده، افسرده، غیر متحرک و غیر سازنده هستند و خوداتکایی آنها بسیار کم خواهد بود و ابتکار عمل نخواهند داشت. در حالی که برای جامعه، نیاز به انسان هایی خلاق، مبتکر و متفکر داریم.
@nooredideh
به هرنسبتی که کودك توانایی
انجام دادن کاري را پیدا کرد،
فرصت انجام آن را به او بدهید.
اگر اشتباه کرد فرصت جبران
اشتباه را به او بدهید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
#صبوری_سعه_صدر
در سیر الی الله و حرکت به سمت خدا، صبوری و سعه صدر بسیار اهمیت والایی دارد
فرزندت اذیت و شیطنت می کند، نصف شب بدخوابی و گریه می کند باید سعه صدر داشت، همینطور در ارتباط با همسران
در زمان پیامبر اکرم (صلّی اللّه علیه وآله وسلم) فرزند یتیمی بود که خیلی پیامبر را اذیت می کرد، این بچه از دنیا رفت، به پیامبر گفتند راحت شدید از دست اذیت های این بچه، پیامبر فرمودند نه اصلا، بسیار ناراحتم
چون تمام اذیت هایی که از این بچه من تحمل می کردم برایم ترفیع درجه بود و مرا به خدا نزدیکتر ومحبوب تر می کرد
بسیاری از اذیتهایی که ازهمسران و فرزندانمان تحمل می کنیم باعث نزدیک شدن ما به پروردگار است
#استاد_فیاض_بخش
@nooredideh
هدایت شده از تربیت فرزند نوردیده
اگر به فرزندتان میگویید که
توانایی انجام کاری را ندارد!
حق با شماست؛
چون با این روش، او دیگر
واقعا توانایی انجام آن کار
را نخواهد داشت.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🔸والدین انتظار دارند فرزند نوجوانشان فراموش نکند کارها و وظایف شخصی خود را در منزل انجام دهد، گویی این کار نشان دهنده #مسؤولیت_پذیری اوست!
🔹 نوجوانان حتی وقتی خودشان در طراحی برنامه ای همکاری کرده اند بازهم #فراموش می کنند آن را به طور منظم و مستمر دنبال کنند، چون این کارها در فهرست اولویتهای آنان مقام اول را ندارند. این به معنی بی مسؤولیتی آنان نیست. بلکه به این معناست که آنان نوجوان هستند. یک یادآوری دوستانه مشکل بزرگی ایجاد نمی کند.
🔸 از حس شوخ طبعی خود برای این کار استفاده کنید و سعی کنید زیاد بحث نکنید. مثلاً یادداشتی بنویسید. اگر مجبور شدید حرف بزنید می توانید فقط از او بپرسید : «چه قراری باهم داشتیم؟»
@nooredideh_nojavan