💠 #پرسش_پاسخ
❓انسان ها بیشتر با چه چیزی آزمایش می شوند؟
🔻قرآن پاسخ می دهد
🔹 قطعاً شما در اموال و جانهای خویش آزمایش خواهید شد و از کسانی که پیش از شما کتاب (آسمانی) داده شدهاند و از کسانی که شرک ورزیدهاند، آزار بسیاری میشنوید و اگر صبوری و پرهیزگاری پیشه کنید، پس قطعاً آن (صبر، نشانهی) عزم استوار شما در کارهاست.
🔹پیام های قرآنی:
۱- آزمایش، یک سنّت جدّی الهی است، خود را آماده کنیم. (حرف لام در اوّل و حرف نون مشدّد در آخرِ «لتبلونّ» نشانهی جدّی بودن مسئله است.)
۲- یاد مرگ و زودگذری دنیا، مسائل را برای انسان آسان میکند. «کل نفس ذائقة الموت... لتبلونّ فی اموالکم»
۳- بیشترین ابزار آزمایش، مال و جان است. «اموالکم و انفسکم»
....
👈 شرح کامل مطلب
🔗 https://b2n.ir/t55128
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 نقش موثر اقتصاد سالم و رفاه اجتماعی در کم شدن فساد در جامعه
🔻آیت الله فقیهی در درس خارج فقه
🔹در پیشگیری عمومی در جامعه باید کاری انجام دهیم که جلو اکثر گناهها در جامعه گرفته میشود و مختص به یک گناه نیست. خیلی از فسادها بهخاطر فقر است؛ وقتی فقر در جامعه وجود دارد، فحشا هم زیاد میشود؛ خیلیها عفیف بودند، اما بهخاطر فقر، به فحشا کشیده شدند یا فقر باعث سرقت میشود.
🔹اگر رفاه اجتماعی و اقتصاد سالم در جامعه وجود داشته باشد به گونهای که همه از حداقلهای زندگی برخوردار هستند و زندگی آبرومندی دارند، فساد در جامعه کم میشود.
👈 شرح کامل مطلب
🔗 https://b2n.ir/s71729
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 تقدیر آیت الله اعرافی از تلاش های طلاب جهادی در مقابله با بیماری کرونا
🔻مدیر حوزه های علمیه در نشست مسئولین کمیته مشاوره و روانشناسی ستاد حوزوی بحران
🔹ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت های جهادی این کمیته باید گفت که کار این افراد از اهمیت ویژه ای برخوردار است و از همه آن ها صمیمانه تشکر و قدردانی می کنم؛ حضور جهادی روحانیت و طلاب در امدادرسانی از باب مستحب و واجب کفایی است؛ اما کارویژه روحانیت کارهایی هستند که فقط از طلبه ها بر می آید و روانشناسی با رویکرد اسلامی یکی از این کارها است.
🔹مشاوره با رویکرد اسلامی یکی از کارویژه های اختصاصی روحانیت است و این گونه کار جهادی به این ترتیب متمایز از سایر فعالیت های جهادی به حساب می آید.
👈 مشروح خبر
🔗 https://b2n.ir/s29487
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 به مناسبت سالگرد ارتحال آیت الله سید محمد علی موحد ابطحی
🔹سید محمد علی موحد ابطحی (۱۳۰۹-۱۳۸۱ش) فقیه، رجالی، محدث و از مراجع تقلید شیعه در قرن چهاردهم هجری شمسی. موحد ابطحی تألیفهای بسیاری داشته است. تهذیب المقال فی علم الرجال، رساله فی آل اعین، شرح وسائل الشیعه از آثار اوست.
🔹سید محمدعلی موحد ابطحی در ۲۸ صفر ۱۳۴۹ق در اصفهان متولد شد و در شب ۱۳ رجب سال ۱۴۲۳ق (۲۹ شهریور ۱۳۸۱ش) در بیمارستانی در تهران وفات یافت. پیکر او در تهران تشییع شد و در قم در حسینیهاش دفن گردید.
🔹تحصیلات: وی در هشت سالگی به تحصیل علوم دینی روی آورد و پس از فراگیری علوم مقدماتی، در پانزده سالگی به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد. در درسهای خارج قم شرکت کرد و در علوم عقلی و نقلی به مدارج بالایی دست یافت. وی در سال۱۳۳۳ در حالی که به درجه اجتهاد رسیده بود برای تکمیل تحصیلاتش به نجف اشرف هجرت کرد و در محضر علمای حوزه علمیه نجف به شاگردی پرداخت. وی در سال ۱۳۵۳ش پس از بیست سال تحصیل و تدریس در نجف، به اصفهان بازگشت و درسال ۱۳۶۷ش دوباره به قم هجرت کرده و به تحقیق، تألیف و تدریس در حوزه عملیه این شهر پرداخت.
🔹اساتید در نجف: سید محسن حکیم، سید عبدالهادی شیرازی، سید جمال الدین گلپایگانی، سید محمود شاهرودی، سید ابوالقاسم خویی
🔹شاگردان: سید احمد مددی، سید محمدباقر حکیم (شهید محراب)، حسن نظام الدین، محقق یزدی، مهدی حائری قزوینی برخی از شاگردان وی هستند.
🔹آثار: از او یکصد و چهل و پنج عنوان کتاب در علوم تفسیر و فقه، اصول و رجال، حدیث، تاریخ، کلام و فلسفه و سایر مسائل اسلامی بر جای مانده و بنا به گفته برخی، شماره دست نویسهای وی به بیش از هزار عدد میرسد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 حمایت و توانمندسازی طلاب برای ورود به فناوریهای نوین و اقتصاد دیجیتال
🔻رئیس مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق خواستار شد
🔹آنچه که امروزه از رصد فضای سیاسی، حکومت ها و دولت ها و تسلط و قدرت سیاسی کشورها به دست می آید، این است که به سرمایه علمی در کشورهایی که قدرت سیاسی دارند، نگاه و توجه ای خاصی میشود به طوری که می توان گفت توسعه علمی در همه ابعاد در خدمت افزایش قدرت سیاسی قرار گرفته، ضمن آن که در حوزه فرهنگی نیز به همین نسبت بوده و توجه به علم و دانش و فناوریهای نوین، پیشرفت و توسعه فرهنگی را به همراه داشته است.
🔹شک نکنید که با پیشرفت جهان ناچار هستیم از ظرفیتهای جدید فضای مجازی و دیجیتال برای ترویج فرهنگ دینی استفاده کنیم، بنابراین ظرفیت ورود طلبهها به عرصههای جدید فناوریهای نو، بلاکچینها، اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی را افزایش دهیم و حمایت کنیم.
👈 مشروح خبر
🔗 https://b2n.ir/e14415
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #اخلاق_در_حوزه
🔸کلید تمام نعمتها
🔻آیتالله خوشوقت
🔹امام حسین علیه السلام شب عاشورا در خطبهای فرمودند: «اللهم إنّی احمدک علی أن اکرمتنا بالنبوة و علّمتنا القرآن و فقّهتنا فی الدین لنا اسماعاً و ابصاراً و أفئدةً فاجعلنا من الشاکرین»؛ در شب عاشورا، شبی که حساسترین شب و آخرین شب عمر امام سوم شیعیان است، دو نعمت را از افتخارات حیات طیبه خود برمیشمارد و به سبب همین دو نعمت خداوند را شکر مینماید؛ یکی «أکرمتنا بالنبوة»؛ یعنی ما را از نسل پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم قرار دادی و نبوت ایشان را در بیت ما مقرر فرمودی...
👈 شرح کامل مطلب
🔗 https://b2n.ir/k77978
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 سیستم قانونگذاری مستند به اجتهاد اسلامی شکل بگیرد
🔻حجت الاسلام والمسلمین مهدی رجایی نیا رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
🔹امروز ظرفیت های بالقوه زیادی در حوزه های علمیه در مباحث حقوقی و قانونی وجود دارد که برای بالفعل کردن آنها نیازمند حمایت بیشتر مجلس شورای اسلامی بویژه فراکسیون روحانیون هستیم.
🔹مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در عرصه قانونگذاری، نه تنها باید نظام های حقوقی و تجربه های روز دنیا را بشناسد، بلکه باید بر اساس مبانی اسلامی اجتهاد کند و باید یک سیستم قانونگذاری مستند به اجتهاد اسلامی شکل بگیرد.
👈 شرح کامل مطلب
🔗 https://b2n.ir/s52727
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠حوزه همه توان خود را برای حفظ و حراست از دستاوردها دفاع مقدس به کار خواهد گرفت
🔻آیت الله اعرافی در دیدار اعضای شورای عالی هماهنگی بسیج و حوزههای علمیه
🔹 دستاوردهای عظیم دفاع مقدس دو دسته است، دسته اول دستاوردهای سخت افزاری و ظاهری می باشد که کشور توانست در برابر تجاوز ابرقدرت ها از تجزیه شدن و فروپاشی خود را حفظ کند، چرا که در طی ۲۰۰ سال گذشته این کشور در هر جنگی شکست خورده بود،قسمتی از سرزمین خود را از دست داده بود.
🔹لازم و ضروری است که همچنان دستاوردهای دفاع مقدس در کالبد حوزه جاری و ساری باشد و حوزه های علمیه در حفظ و حراست از این دستاوردها همه توان خود را به کار خواهد گرفت.
👈 مشروح خبر
🔗 https://b2n.ir/b39978
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #درسهایی_از_سیره_علما
🔸پذیرایی جالب آیتالله العظمی مرعشی از میهمان فرانسوی
🔹آیتالله العظمی مرعشی نجفی با میهمان خیلی با ملاطفت و احترام برخورد میکردند بهطوریکه یکبار قرار بود، هانری کربن فیلسوف فرانسوی، خدمتشان برسد، آقا در عین سادگی در اتاق برای او صندلی آماده کردند ولی خودشان روی زمین نشستند.
🔹هانری کربن به خاطر احترام به حضرت آقا از نشستن روی صندلی خودداری کرد، ولی استاد فرمودند: شما به صندلی عادت کردهاید و نشستن روی زمین برایتان مشکل است، دوست دارم حال که میهمان من هستید، پیش من راحت باشید و روی صندلی بنشینید.
🔹حتی با اینکه ماه مبارک رمضان بود، خواستند برایش چایی بیاورند، امّا هانری کربن گفت که ماه مبارک رمضان است و لازم نیست چایی بیاورید. این عالم میهماننواز جواب دادند: پذیرایی از میهمان برای ما لازم است و چون شما مسافر هستید، اشکالی ندارد و هیچ اشارهای به مسیحی بودن او نکردند.1
📘 شهاب شریعت
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #حدیث_روز
🔸امام علی علیه السلام: كَم مِن مُتعِبٍ نفسَهُ مُقَتَّرٌ علَيهِ، و مُقتَصِدٍ في الطَّلَبِ قد ساعَدَتهُ المَقاديرُ .
🔹بسا انسانهايى كه [در طلبِ روزى] خود را به رنج مىافكنند، اما در سختى و تنگدستى به سر مىبرند و بسا كسانى كه در طلبِ روزى ميانه روى مىكنند و دست تقدير، آنان را يارى مىرساند.
📚 بحار الأنوار : ج ١٠٣ ص ٣٥ ح ٦٩
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #سخن_بزرگان
🔻 امام خمینی قدسسره
🔸بکوشید تا هرچه بیشتر نیرومند شوید در علم و عمل؛ و با اتکال به خدای قادر، مجهز شوید به سلاح و صلاح که خدای بزرگ با شماست.
📚 صحیفه امام/12/160-159
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
📰 پیشخوان روزنامههای کشور سه شنبه 30 شهریور 1400
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 تهذیب نفس یک تکلیف شرعی است
🔻آیت الله سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها
🔹پیامبر(ص) به عده ای که از جنگ برگشته بودند فرمودند آفرین بر شما که جهاد اصغر را پشت سر گذاشتید و اکنون باید خود را آماده جهاد اکبر کنید که جهاد با نفس است.
🔹 تهذیب نفس و رعایت تقوا یک بحث اخلاقی نیست بلکه واجب شرعی است و همه ما وظیفه داریم در این راه قدم برداریم و خود را ملزم به تهذیب نفس کنیم. خداوند هیچ تکلیفی را که از توانمان خارج باشد واجب نکرده است بنابراین همه ما قدرت بر تهذیب نفس داریم و تنها باید راه های تهذیب نفس را در خود پیدا کنیم و موانع تهذیب نفس را برطرف کنیم.
👈 شرح کامل مطلب
🔗 https://b2n.ir/r67009
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah