هدایت شده از روزی یک حدیث🇵🇸
🖌 زراره گوید: از حضرت باقر علیه السلام از مستضعف فکری پرسیدم فرمود:
او کسى است که توان پیدا کردن راهی که به وسیله آن کفر را از خود دور کند و بدان روش به راه ایمان رود را ندارد، نمی تواند که مؤمن شود، و یا کافر گردد، فرمود: و (آنها) کودکانند و هر که از مردان و زنان که عقلشان چون عقل کودکان است.
سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ علیه السلام عَنِ الْمُسْتَضْعَفِ، فَقَالَ هُوَ الَّذِى لَا يَسْتَطِیعُ حِیلَةً يَدْفَعُ بِهَا عَنْهُ الْكُفْرَ وَ لَا يَهْتَدِى بِهَا إِلَى سَبِیلِ الْإِیمَانِ لَا يَسْتَطِیعُ أَنْ يُؤْمِنَ وَ لَا يَكْفُرَ قَالَ وَ الصِّبْيَانُ وَ مَنْ كَانَ مِنَ الرِّجَالِ وَ النِّسَاءِ عَلَى مِثْلِ عُقُولِ الصِّبْيَانِ.
📚 اصول کافى جلد 4 صفحه:127 روایة:3
#حدیث_مستضعف_فکری
هدایت شده از روزی یک حدیث🇵🇸
از امام صادق علیه السلام درباره مستضعفین پرسیدم؟ فرمود: آنها اهل دوستی هستند. عرض کردم: کدام دوستی؟ فرمود: هر آینه آن دوستی در دین نیست بلکه دوستی در ازدواج و ارث و معاشرت است، و ایشان نه مؤمنند و نه کافر، و از آنهایند کسانى که به امید خداى عزوجل هستند [هر چه پیش آید خوش آید].
سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام عَنِ الْمُسْتَضْعَفِینَ. فَقَالَ هُمْ أَهْلُ الْوَلَايَةِ. فَقُلْتُ أَيُّ وَلَايَةٍ؟ فَقَالَ: أَمَا إِنَّهَا لَيْسَتْ بِالْوَلَايَةِ فِی الدِّینِ وَ لَكِنَّهَا الْوَلَايَةُ فِى الْمُنَاكَحَةِ وَ الْمُوَارَثَةِ وَ الْمُخَالَطَةِ وَ هُمْ لَيْسُوا بِالْمُؤْمِنِینَ وَ لَا بِالْكُفَّارِ وَ مِنْهُمُ الْمُرْجَوْنَ لِأَمْرِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ .
📚 اصول کافى جلد 4 صفحه:128 روایة:5
#حدیث_مستضعف_فکری
هدایت شده از حکمت
🍀🍀🍀🍀🍀
بلایی که لقمه حرام بر سر انسان می آورد
💠 متاسفانه در #جامعه ما لقمه های حرام، لقمه های شبهه ناک و #کسب و کارهایی که چهار ستون بدن می لرزد وجود دارد، نزول و #ربا وجود دارد.
💠 برای مثال فردی 10 میلیون به دیگری می دهد به #شرطی که چهارده میلیون برگرداند. لقمه های #حرام انسان را #بیچاره می کند، رشوه دادن، پول ظلم، گران فروشی، کم فروشی دیده می شود.
💠 حضرت امیر(ع) وقتی #حاکم جامعه اسلامی بود در بازار فریاد می زد که احکام فقه را یاد بگیرید و بعد #تجارت کنید.
💠 به #خاطر می آورم آن اوایل که #قم بودم، در حرم حضرت معصومه(ع) یک مقدار بعد از نماز صبح که می گذشت کسبه بازار قم با هم می نشستند و مثل #طلاب در مورد کتاب های فقهی در مورد تجارت درس می گرفتند و بحث می کردند و بعد کرکره مغازه را بالا می کشیدند، یعنی هم کار می کردند و هم به مسایل #شرعی مقید بودند.
💠بازاری های #تهران هم بسیار معتقد بودند و حواسشان بود که چه لقمه ای را #منزل می برند.
💠 گاهی #طرف می ترسد که با خدا #معامله کند، خدا وعده داده که از لقمه حرام دست بردار من رزق تو را همان طور که رزق گرگ و پلنگ بیابان را دادم، می دهم.
💠 روایت زیبایی وجود دارد که روزی #خداوند کِرمی که داخل یک سنگ زندگی می کرد به موسی(ع) نشان داد و ذکر او را نیز به موسی(ع) فهماند که می گفت: خدایا #شکرت که مرا #فراموش نکردی و در دل این سنگ، روزی مرا دادی. خدا روزی کرم را می دهد بعد آیا تو که #عبد خدایی را فراموش می کند؟
💠 روزی #جوانی آمد و گفت: در یک بوتیک کار می کنم و دائما در #گناه هستم چه کار کنم؟ به او پاسخ دادم که اگر در مغازه تان بخش دیگری هست جایت را #عوض کن، که جواب داد: نیست، به او گفتم پس #شغلت را تغییر بده که او پاسخ داد: اگر شغلم را عوض کنم کجا بروم؟ گفتم: پس همین جا باش. تو که می ترسی با خدا #معامله کنی همانجا باش منتهی جواب #قیامت ات را هم آماده کن.
💠پیامبر(ص) فرمود: «اگر کسی به #خاطر خدا، دست از لقمه های #حرام بردارد، علاوه بر آخرت خداوند در همین #دنیا پاداش کاری که انجام داده را به او نشان می دهد».
💠 بنابراین #بندگی کردن در سختی ها #هنر می خواهد، هنر معامله با #خداست که اهمیت دارد.
💠حضرت امیر(ع) وارد #نخلستان شد و به کارگرش گفت: چیزی برای خوردن داری؟ آن مرد پاسخ داد: چیزی که در شأن شما باشد، ندارم، اما #کدویی هست که می توانم با روغن شتر سرخ کنم، حضرت فرمود: همان را بیاور و حضرت(ع) #تناول کردند و بعد از آن دست مبارک را روی #شکم خود قرار داده و فرمودند: حیف است انسان به خاطر #شکمی که با چند لقمه سیر می شود خود را #جهنمی کند.
┄از استاد عالے💜🌸💜🌸💜