#از_کوفه_تا_مسجد_سهله_با_یک_قدم
جناب آقای شیرازی نظرشان این بود که آیت الله کشمیری دارای طی الارض بودند و می فرمودند: او از کوفه به طرف مسجد سهله می رفت، گفتم با او بروم پا گذاشتم برای حرکت دیدم نصف راه را رفته کمی رفتم دیدم به مسجد سهله رسیده است. شبی تاریک و بارانی که زمین گل آلود بود با من همراه شد کمی که راه رفتیم به خانه رسیدیم، و این از قدرت ایشان بود.
https://eitaa.com/olamaerabane
#محدث_قمی
در یکی از سالها مرد نیکوکاری از محدث قمی خواست که قبول کند وی بانی مجلس محدث شود و متعهد شود که مبلغ پنجاه دینار عراقی به ایشان تقدیم کند. در آن موقع هزینه زندگی محدث در هر ماه سه دینار بود. محدث قمی پاسخ داد: «من برای امام حسین منبر می روم نه برای دیگری و بدین گونه آن وجه را نپذیرفت.
https://eitaa.com/olamaerabane
#شیخ_عباسعلی_سرخه_ای
شیخ عباسعلی سرخه ای یکی از شاگردان میرزای شیرازی است. آقا بزرگ تهرانی به درباره اش می نویسد: وی در درس شیخ انصاری حاضر می شده، ولی قسمت عمده استفاده اش در فقه و اصول در محضر میرزا بوده است. پس از این که در علوم شرعی مرتبه ای بلند را حائز گشت، میرزا او را به شهر سمنان گسیل داشت. در آن جا به لحاظ جامعیتش در علوم عقلی و نقلی و نیز فنون دیگر، به «ارسطو» اشتهار یافت. بسیار متقی و پرهیز کار بود و از وجوه شرعی برای گذران زندگی هیچ استفاده ای نمیبرد و به اجرت عبادت استیجاری با قناعت بسیار اکتفا می کرد.
شیخ آقا بزرگ هم چنین درباره حاج شیخ محمد حسین قمی می نویسد: وی از شاگردان بزرگ میرزا در سامرا بود. زهد بسیار داشت. از وجوه شرعی استفاده نمیکرد و زندگی اش را از عبادت استیجاری میگذراند. در وصف او به طور خلاصه باید گفت هر گونه وصف شود او فوق آن بود شش ماه پس از درگذشت میراز به قم بازگشت. وی با استاد ما آية الله میرزا محمد تقی شیرازی هم مباحثه بود. او ماه های محرم و صفر در خانه خویش و در ماه رمضان در مسجدش منبر می رفت
https://eitaa.com/olamaerabane
#علامه_طباطبائی
یکی از شاگردان علامه درباره وضع معیشت ایشان می نویسد: ممر معاش ایشان و برادرش از کودکی منحصر بود به یک قطعه زمین زراعی در قریه شاد آباد تبریز که از نیاکان ارث برده بود. علامه می فرمود: «این ملک دویست و هفتاد سال است که ملک طلق آبا و اجداد ما بوده است و یگانه وسیله ارتزاق ما از راه کشاورزی است. بنابراین اگر غصب میشد رشته معاش ایشان گسسته می شد و در مضیقه واقع می شدند.
ایشان سهم امام قبول نمیکردند و معلوم است که در صورت فقدان منافع فلاحت و زراعت، وضع معیشت وی از یک طلبه ساده هم پایین تر می آمد، چون طلبه، گرچه از وطنش برایش مقرری نرسد، لااقل از سهم امام استفاده می کند. البته آن منافع کشاورزی هم در صورت وصول، فقط به اندازه تأمین احتیاجات ضروری زندگی با نهایت صرفه جویی و قناعت بود.
https://eitaa.com/olamaerabane
#میرزای_قمی_و_سید_محمد_مجاهد
آقا سید محمد مجاهد فرزند صاحب رياض وارد قم شد. میرزای قمی صاحب قوانین که در آن وقت به پیری رسیده بود، شبی آقا سید محمد را با گروهی از علما مهمان کرد و با آنها مذاکره علمی داشت. محقق قمی در آن جمع فرمود: «غرض از احضار شما در این شب و مکالمات علمی آن است که پیری، قوای مرا فرسوده کرده خواستم با شما قدری صحبت داشته باشم که شما ملاحظه کنید آیا ملکه استنباط در من باقی است یا نه؟ سید محمد مجاهد فرمود: «اگر ملکه استنباط این است که فعلاً شما دارید، پس من و امثال ما ل مرا ملكه مستنبطه نیست.
نیز نقل کرده اند که از آقا سید محمد مجاهد پرسیدند آیة الله سید محمد باقر حجة الاسلام مجتهد است یا نه؟ آن جناب فرمود: «شان او اجل از این است که من او را تصدیق کنم بلکه از او سؤال کنید که سید محمد مجتهد است یا نه؟
https://eitaa.com/olamaerabane
16.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵 خوشا به حال کسانی که با خدا ارتباط دارند ...
🔸️مرحوم آیت الله شیخ عبدالقائم #شوشتری (ره)
https://eitaa.com/olamaerabane
9.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌خیر دنیا و آخرت در چیه؟
🔰آیت الله #مجتهدی_تهرانی
https://eitaa.com/olamaerabane
#روح_بزرگ_کودک
مرحوم سید هاشم حداد میفرمودند دختر دو ساله ام فوت کرد مرگ در شب بود و ما او را در کنار اتاق نهادیم تا فردا دفن نمائیم من قدری به او به نظر بچه نگاه می کردم، یعنی کودکی از دنیا رفته است و آنقدر حائز اهمیت نیست. همان شب دیدم نفس او را که از گوشه ی اتاق بزرگ شد و تمام خانه را فرا گرفت. کم کم بزرگتر شد و تمام کربلا را گرفت و بدون فاصله تمام دنیا را گرفت. و آن طفل حقیقت خود را نشان می داد که من با اینکه کودکم چقدر بزرگم! ایشان می فرمودند: این عظمت حقیقی اوست. فلهذا ما باید به اطفال خود احترام بگذاریم و به نظر بزرگ به آنها بنگریم زیرا که بزرگند؛ و ما ایشان را خرد می پنداریم. ایشان همچنین می فرمودند: لهذا برای احترام کودکان نوزاد خوب است انسان تا چهل روز مجامعت نکند؛ و قنداقه ی نوزادان را تا چند ماهگی در مجالس علم و محافل ذکر و حسینیه که نام حضرت سید الشهداء علیه السلام برده می شود برند؛ چرا که نفس طفل همچون مغناطیس است و علوم و اوراد و اذکار و قدوسیت روح امام حسین را جذب میکند طفل گرچه زبان ندارد؛ ولی ادراک می کند؛ و در دوران کودکی اگر در محلی که در آن معصیت می کنند برده شود آن جرم و گناه روح کودک را آلوده میکند و اگر در محلی که ذکر و عبادت و علم باشد برده شود، آن پاکی و صفا را به خود می گیرد.
https://eitaa.com/olamaerabane
#شهود_در_سجده_یونسیه
جناب حجة الاسلام صدیقی میفرمودند مرحوم آیت الله حاج آقا حسین فاطمی قمی (قدس سره) در سجده در حال ذکر یونسیه بوده که کشفی برایش پیش آمد و دیدند که سرگردان بیابان است و دستش به جایی نمی رسد. آنجا هاتفی ندا داده بگو دیا ایا صالح المهدی ، فرموده بودند من در آن مکاشفه قبل از آنکه در کتاب ببینم در آن عالم به من گفته شد اگر درمانده شدی بگو یا اباصالح المهدی :
https://eitaa.com/olamaerabane
#مطبوعات
موضوعی که سزاست از آن یاد شود وضع مطبوعات و روزنامه های ایران است.
جرائد امروز مشحون از آیات قرآن و کلمات معصومین است و مردم خصوصاً کاسبان توجهی به رعایت حرمت آنها ندارند و گاهی دیده می شود که قصاب ها گوشت را در صفحه ای از روزنامه که در آن آیات قرآن و روایات و مانند آنها چاپ شده می پیچند و چه بسا آیات و روایات آلوده میشود و مشتری ها نیز پس از رفع نیاز آن صفحه را روانه سطل زباله میکنند و با این عمل به این مقدسات بی احترامی روا
می دارند. شایسته ایست مسئولان تبلیغات و نیز روحانیان و معلمان این امور را به مردم گوشزد کنند و آنان را از بی حرمتی برحذر دارند.
https://eitaa.com/olamaerabane
#آقا_محمد_رضا_قمشه_ای
در احوال این فیلسوف والاقدر نوشته اند هیچ دعوی فضل نمی کرد. هر که او را در محفلی می دید گمان دانش و مقامی که او را بود نمیکرد. هیچ گونه جنبه علمایی
نداشت و به کرباس فروشان سده می مانست. ۲
یکی قطره باران از ابری چکید
که جایی که دریاست من کیستم؟
خجل شد چو پهنای دریا بدید
گر او هست حقا که من نیستم
چو خود را به چشم حقارت بدید
صدف در کنارش به جان پرورید
سپهرش به جایی رسانید کار
که شد نامور لؤلؤ شاهوار
بلندی از آن یافت کو پست شد در
نیستی کوفت تا هست شد
تواضع کند هوشمند گزین
نهد شاخ پر میوه سربر زمین
https://eitaa.com/olamaerabane
#وحید_بهبهانی
استاد کل و عالم بزرگ آقا محمد باقر وحید بهبهانی در اواخر عمر برای این که از وظیفه درس و بحث دست نکشیده باشد و از فضیلت آن محروم نماند و هــم بــرای ترغیب علما و فضلا تشویق پویندگان علم و دانش به تدریس شرح لمعه اکتفا کرد و (ناصر خسرو)
به همین قدر تبرک می جست. ۲
https://eitaa.com/olamaerabane