هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
#سیزدهمین_همایش_بین_المللی_پژوهشهای_قرآنی
✳️ اختتامیه سیزدهمین همایش پژوهش های قرآنی
⏰ سه شنبه دوم اسفند ماه 1401
همزمان با سی و نهمین دوره مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه
♦️ سخنرانان:
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و رئیس همایش
حجت الاسلام و المسلمین سعید بهمنی،عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا غلامی، رئیس موسسه فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
حجت الاسلام و المسلمين دکتر محمد علی رضايی اصفهانی، استاد جامعه المصطفی العالميه
آدرس مجازی:
🆔 https://meet.quran.ac.ir/res
🔹 معاونت فرهنگي و دانشجويي دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم برگزار ميكند:
📣 جشنواره فرهنگي هنري عفاف و حجاب
🎁 همراه با جوايز ارزنده
🔻دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم:
👈🏻 دانشجويان، اساتيد هيأت علمي، كاركنان
🔺دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالي استان قم:
👈🏻 دانشجويان و اساتيد هيأت علمي
📝 آغاز ثبت نام و ارسال آثار از 01/12/1401 لغايت 29/12/ 1401 در سامانه مسابقات معاونت به نشاني
https://farhangi.quran.ac.ir/Hejab
📚 مسابقه كتابخواني ويژه دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم: 08/12/1401 ساعت 10 صبح همزمان در دانشكدههاي علوم قرآني
🎉 اختتاميه: 11/02/1402 قم المقدسه
👈🏻 سالن اجتماعات دانشكده علوم قرآني قم
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار می کند:
🔹پنجمین دوره مسابقات اندیشه مطهر با گرایش خلاصه نویسی.
اين دوره ويژه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و با شرکت اساتيدهيأت علمي، دانشجويان در تمامی مقاطع، كاركنان و خانواده كاركنان و اساتيد برگزار خواهد شد.
🔸منبع مسابقه: کتاب «اندیشه مطهر» تدوين آقاي دكتر مهدي حمزه السلمان، جلد ششم، بخش هفتم، امام مهدي عليه السلام و مهدويت (از صفحه 253 تا 294) است.
▪️علاقه مندان تا جمعه 12 اسفند 1401 فرصت دارند ارسال خلاصه كتاب را در پيام رسان ايتا به نشاني: https://eitaa.com/admin_farhangi1 ارسال نمایند.
♦️شرط سن برای شرکت در مسابقه حداقل 15 سال
🟢جوایز: نفرات اول تا سوم به ترتیب:
10/000/000ريال
000/000/8 ريال
و 000/000/5 ريال
و به 9 نفر دیگر هر کدام 000/000/2 ريال اهدا خواهد شد.
#معاونت_فرهنگی_دانشجویی_دانشگاه
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
امروز سه شنبه
02 اسفند 1401
30 رجب 1444
21 فوریه 2023
🔸#قرآن سوره توبه آیه 20:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
الَّذِينَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ ۚ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَائِزُونَ ﴿٢٠﴾
آنان که ایمان آوردند و هجرت کردند و با اموال و جان هایشان در راه خدا به جهاد برخاستند، منزلتشان در پیشگاه خدا بزرگ تر و برتر است، و فقط اینانند که کامیابند. (۲۰)
💠حدیث روز💠
🔸امام علی علیه السلام:
«انْظُرْ إِلى أَهْلِ الْمَعْكِ وَالْمَطْلِ وَدَفْعِ حُقُوقِ النَّاسِ مِنْ أَهْلِ الْمَقْدُرَةِ وَالْيَسَارِ مِمَّنْ يُدْلِي بِأَمْوَالِ الْمُسْلِمِينَ إِلَى الْحُكَّامِ ، فَخُذْ لِلنَّاسِ بِحُقُوقِهِمْ مِنْهُمْ، وَبِعْ فِيهَا الْعَقَارَ وَالدِّيَارَ،...
🔹«در بدهكارانى كه [در پرداخت بدهى] تأخير و امروز و فردا مىكنند و نيز در ستاندن حقوق مردم از اهل قدرت و ثروت كه مىتوانند بدهى خود را بدهند ولى حقوق مسلمانان را به سوى قاضيان و حاكمان سرازير مىكنند ـ دقت كن و حقوق مردم را از آنان بگير، و بدين منظور مزرعه و خانههاى [بيش از نياز ايشان] را بفروش...».
📚التهذيب ج ۶ ص ۲۲۵
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
اختتامیه سیزدهمین همایش بینالمللی «پژوهشهای قرآنی» در قم آغاز شد
مراسم اختتامیه سیزدهمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی با حضور مسئولان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، محققان و پژوهشگران علمی از مراکز مختلف آغاز شد.
در این مراسم پس از قرائت آیات کلام الله مجید از سوی دکتر علی اصغر شعاعی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و قاری بین المللی قرآن ، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به عنوان رئیس همایش ، حجت الاسلام دکتر سید کریم خوشنظر معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه به عنوان دبیر همایش و ... به ارائه گزارشی از روند برگزاری این همایش پرداختند.
سخنرانی اساتید مطرح علمی کشور و ارائه مقالان نفرات برتر در دو بخش مقالات داخلی و مقالات خارجی و همچنین تقدیر از نفرات برتر، از برنامه های این مراسم می باشد.
#معاونت_پژوهشی_فناوری_دانشگاه
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
حجت الاسلام نقیب:
نیازمند اجتهاد در پژوهشهای قرآنی هستیم
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد نقیب، رئیس سیزدهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی در ابتدای این مراسم با بیان اینکه تا قبل از شیوع بیماری کرونا این همایش بهصورت سالانه در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار میشد که سال ۹۸ قبل از شیوع کرونا تصمیم بر این شد همایش مذکور از حالت عمومی و ترویجی خارج شده و به یک همایش علمی و نظریهپردازی تبدیل شود، اظهار کرد: در کنار بخش قرائت و تلاوت مسابقات قرآن کریم، بخش معارفی هم برگزار شد که متولی آن نیز اداره اوقاف و امور خیریه قم بود که این همان بخش ترویجی و عمومی همایش بود تا بهدنبال کثرت مقالات و جمعیت نباشیم و با جمع علمی و حضور صاحبان مقالات و اندیشه برگزار کنیم.
#معاونت_پژوهشی_فناوری_دانشگاه
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
حجت الاسلام نقیب با اشاره به اینکه موضوع «روششناسی استخراج علوم انسانی قرآنبنیان» از سوی صاحبان قلم و فکر مورد استقبال قرار گرفت، ادامه داد: تصمیم داریم این موضوع را در دانشگاه ادامه دهیم و در آبانماه سال آینده کنگره بینالمللی علوم اسلامی انسانی برگزار کنیم. با توجه به اینکه کمیته قرآن و علوم انسانی به دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم واگذار شده است، این موضوع در کنگره نیز ادامه خواهد یافت.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم افزود: مقام معظم رهبری از سال ۱۳۷۹ مسئله توجه به علوم انسانی قرآنبنیان را مطرح کردند و در سال ۹۴ فرمودند: «ما در زمینه علوم انسانی عقب هستیم، علوم انسانی بسیار مهم است تحول در علوم انسانی که به دلایلی بسیار لازم و ضروری است نیاز به جوشش درونی دارد» و یا در سال ۸۹ نیز فرمودند: «علوم انسانی ما برخواسته از تفکرات پوزیتیویسم قرن ۱۵ و ۱۶ است» مبانی ما با آنها متفاوت است و باید تلاش کنیم خودمان مبانی را استخراج کنیم. همچنین در سال ۹۰ فرمودند: «آنچه در باب علوم انسانی گفتیم و تکرار میکنم این است که باید در علوم انسانی اجتهاد کنیم در باب علوم انسانی کار عمیق انجام بگیرد و صاحبان فکر و اندیشه در این زمینه کاری کنند و در علوم انسانی مقلد نباشیم و حرف ما در زمینه علوم انسانی این است.»
نقیب بیان کرد: در علوم انسانی باید بهدنبال قوائد و همان روش اجتهاد باشیم و شاید روش اجتهاد همان چیزی باشد که خود اهل بیت(ع) فرمودند که ما باید قرآن را به حرف بیاوریم «ذلك القرآن فاستنطقوه ولن ينطق لكم» و این همان انس با قرآن است که سر سفره خدا باید از آن بهره ببریم. اهل بیت(ع) فرمودند: «عَلَيْنَا إِلْقَاءُ اَلْأُصُولِ وَ عَلَيْكُمُ اَلتَّفْرِيع»؛ نظام اقتصاد قرآن به این معنا نیست که قرآن روشهای کنترل تورم را گفته باشد بلکه محکمات امالکتاب را گفته است و سپس بیان کرده که از این محدوده خارج نشو و عقل خودت را بهکار بگیر و این همان اجتهاد است.