✍امام حسین عليه السلام:
بخيل، كسى است كه در سلام كردن بخل ورزد.
📚گزیده تحف العقول، ح ۱۰۸
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🌼مرد خوشبخت
✍️پادشاهی پس از اینکه بیمار شد گفت: نصف قلمرو پادشاهیام را به کسی میدهم که بتواند مرا معالجه کند. تمام آدمهای دانا دور هم جمع شدند تا ببیند چطور میشود شاه را معالجه کرد، اما هیچ یک ندانست. تنها یکی از مردان دانا گفت: فکر کنم میتوانم شاه را معالجه کنم. اگر یک آدم خوشبخت را پیدا کنید، پیراهنش را بردارید و تن شاه کنید، شاه معالجه میشود. شاه پیکهایش را برای پیدا کردن یک آدم خوشبخت فرستاد.
آنها در سرتاسر مملکت سفر کردند ولی نتوانستند آدم خوشبختی پیدا کنند. حتی یک نفر پیدا نشد که کاملا راضی باشد. آن که ثروت داشت، بیمار بود. آن که سالم بود در فقر دست و پا میزد، یا اگر سالم و ثروتمند بود زن و زندگی بدی داشت. یا اگر فرزندی داشت، فرزندانش بد بودند. خلاصه هر آدمی چیزی داشت که از آن گله و شکایت کند. آخرهای یک شب، پسر شاه از کنار کلبهای محقر و فقیرانه رد میشد که شنید یک نفر دارد چیزهایی میگوید.
شکر خدا که کارم را تمام کردهام. سیر و پر غذا خوردهام و میتوانم دراز بکشم و بخوابم! چه چیز دیگری میتوانم بخواهم؟ پسر شاه خوشحال شد و دستور داد که پیراهن مرد را بگیرند و پیش شاه بیاورند و به مرد هم هر چقدر بخواهد بدهند. پیکها برای بیرون آوردن پیراهن مرد توی کلبه رفتند، اما مرد خوشبخت آن قدر فقیر بود که پیراهن نداشت!
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سوال
❓آیا درسته که اعمال ما هر هفته خدمت امام زمان (عج) عرضه می شود؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌺 داستان های قرانی
پس از آنکه یوسف، یعقوب نبی و برادرانش را به مصر برد با آنها زندگی کرد تا اینکه یعقوب از دنیا رفت. یوسف بنا بر وصیت پدرش جسد او را به فلسطین برده و در کنار قبر ابراهیم(ع) و اسحاق(ع) دفن نمود و به مصر بازگشت .
طول عمر حضرت یوسف علیه السلام را بین 110 تا 120 سال ذکر کرده اند یوسف خود نیز وصیت کرد که پس از مرگش در کنار پدرانش در فلسطین دفن شود.
لیکن او به قدری محبوبیت اجتماعی پیدا کرده و عزت فوق العادهای نزد مردم مصر داشت که پس از فوتش بر سر محل به خاک سپاریش نزاع شد. هر طایفهای میخواست جنازه یوسف در محل آنها دفن شود، تا قبر او مایه برکت در زندگیشان باشد. بالاخره رأی بر این شد که جنازه یوسف را درتابوتی مرمرین گذاشته و درکف رودنیل دفن کنند، زیرا آب رود که از روی قبر رد میشد مورد استفاده همه قرار میگرفت و با این ترتیب همه مردم به فیض و برکت وجود پاک حضرت یوسف (ع)میرسیدند. این قبرتا زمان حضرت موسى (ع ) هم چنان در رود نیل بود تا اینکه 300 سال بعد حضرت موسی به فرمان خداوند مقبره او را درآورد و با خود به فلسطین برد.
مسعودى مى گوید: سبب این که موسى جنازه یوسف را از مصر حمل کرد، آن بود که باران بر بنى اسرائیل نیامد. پس خداى عزوجل به موسى وحى فرمود جنازه یوسف را بیرون آورد.
موسى از محل دفن یوسف پرسید و پیرزنى نابینا و زمین گیر از بنى اسرائیل گفت : من جاى یوسف را مى دانم ولى سه حاجت دارم که باید از خدا بخواهى آنها را برآورد تا آن جا را به تو نشان دهم!
خداوند به موسى وحى فرمود سخنش را بپذیر که این امتحانی برای اوبود وما حاجت هایش را بر آوردیم. پیرزن محل دفن یوسف را نشان داد و موسى جنازه را بیرون آورد و به فلسطین منتقل ساخت...
آرامگاه حضرت یوسف نبی(ع) اکنون در شرق نابلس سرزمینهای اشغالی قراردارد...
📚منابع :قرآن کریم، انجیل عهد عتیق، تورات عهد قدیم ، مجمع البیان طبرسی ج 5 ص 266،
اثبات الوصیة ص 38، علل الشرایع، ص 107؛
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆👆
📖 #سجدهواجبقرآن 📖
🔴هنگام خواندن یا شنیدن آیات سجده دار قرآن چه باید کرد؟
🟢آیا خواندن معنی و نگاه به آيه سجده دار، و یا بوسیدن آن باعث وجوب سجده می شود؟
🔴ذكر سجده آيه سجده دار چيست؟ زمان اداي سجده واجب حين آيه است یا هر زمانی میشود بجا آورد؟
🟢سجده آيه سجده دار را بر چه چیزهایی میتوان انجام داد؟
#استادمحمدی
🔰 @p_eteghadi 🔰
مداحی_آنلاین_تاثیر_دعای_پدر_و_مادر.mp3
1.82M
🔰 عذرخواهی از پدر و مادر
👌 سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙حجتالاسلام عالی
🔰 @p_eteghadi 🔰
❌ #نکته_نگاشت | عالِم بی عمل!
✍️ عبدالحمید اسماعیل زهی، امامجمعه اهلسنّت زاهدان، خواستار رعایت حقوق زنان و حقوق همه مردم ایران در چارچوب قوانین بینالمللی شد.
⚠️ این، درحالی است که چندی پیش، در مراسم ازدواج جوانان اهلسنت بلوچستان به میزبانی جناب عبدالحمید، فقط دامادها و پدران آنان شرکت داشتند و خبری از عروسها نبود!
🔰 @p_eteghadi 🔰
🚩 حق شهید
🔸 مسئله شهادت باعث #طهارت_یک_مملکت است!
درست است که آب بخشی از آلودگی ها را پاک می کند آفتاب بخشی از آلودگی ها را پاک می کند اما آن آلودگی های مهم را نه آفتاب پاک می کند و نه آب؛ آلودگی استکبار را، آلودگی استبداد را، استحمار را، استذلال را و مانند آن را فقط #خون_شهید پاک می کند کشور را خون شهید طاهر می کند: «طِبْتُمْ وَ طَابَتِ الْأَرْضُ الَّتِی فِیهَا دُفِنْتُمْ».
🔸 وظیفه همه مردم به ویژه مسئولان محترم این است که کشوری که طیب و طاهر شد از آن بهره طیب و طاهر ببرند، چون در قرآن کریم آمده است: ﴿وَ الْبَلَدُ الطَّیبُ یخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّه﴾.
عزیزانی که شربت شهادت نوشیدند بسیار عظیم و بزرگ بودند؛ زیرا وجود مبارک امیر بیان (سلام الله علیه) فرمود پَستی و فرومایگی را فقط ملت پَست می پذیرد. #ملت_سرفراز و بلند، کسانی که معارف الهی را چشیدند و با خدای «علی حکیم» در ارتباط هستند و خدا درباره آنها فرمود مردان مؤمن درجات رفیعه ای نزد خداوند دارند، اینها پَستی پذیر نیستند فرومایگی را تحمل نمی کنند. دفاع از مرز و بوم، #شرف_انسانی می طلبد که شهدا واجد این فضیلت بودند.
🔸 اگر ذات أقدس الهی در قرآن کریم فرمود بلدی که طیب شد باید میوه طیب بدهد، #معارف_الهی را میوه طیب می داند!
#عدل_و_عقل را میوه طیب می داند!
جامعه ای که با عقلانیت وحیانی به سر می برد را طیب و طاهر می داند، جامعه ای که اعضای آن نه راه کسی را می بندند و نه بی راهه می روند را طیب و طاهر می داند. اگر این است، ما #حق_شهدا را باید ادا کنیم و آن این است که
خود طیب باشیم
جامعه طیب بسازیم
همه امور را در سایه #علم_و_عدل حل کنیم
این ما را از هر گونه اختلاس و نجومی نجات می دهد و از هر گونه پلیدی می رهاند. پلید نشدن آسان تر از آن است که انسان پلید، خودش را تطهیر کند و طاهر باشد!
#روز_بزرگداشت_شهدا
#آیت_الله_جوادی_آملی
#باز_نشر
📚 پیام به مراسم بزرگداشت شهدای آمل
تاریخ: 1398/11/01
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 تکاثر
🔸 حضرت فرمود اگر كسی افتخار كند كه بند كفش من از بند كفش دیگری بهتر است این مشكل دارد، این علوّ فی الأرض است! خب این یك نحو تفسیر است؛ یك تفسیر ساده هم هست كه بگوییم #معیار_علو, علوّ فرعون است و #معیار_فساد, فساد قارون!
🔸 بالأخره آدم سعی می كند لباس خوب بپوشد لباس بادوام بپوشد، این چیز خوبی است؛ اما با تفاخر و فخرفروشی لباس بپوشد كه بند كفش من بهتر از اوست این مشكل دارد. چنین کسی، ﴿تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ﴾ نصیب او نیست، برای اینكه این «یرید علوّاً فی الأرض».
🔸 خب بالأخره انسان می خواهد به بهشت برسد، به ﴿تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ﴾ برسد؛ ﴿تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ﴾ را ذات اقدس الهی به انبیا و اولیا و ائمه (علیهم السلام) داده است و شاگردان آنها هم سهمی می برند؛ اما در آن دعای نورانی #ندبه ما چه می خوانیم؟ می گوییم: «بعد أن شَرطْتَ علیهم الزّهد فی درجات هذه الدنیا الدنیة»؛ این اصل است نه اینكه اگر كسی علوّ فرعون را نداشت فساد قارون را نداشت، ﴿تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ﴾ برای اوست! ممكن است او را نسوزانند، اما اگر به ﴿تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ﴾ ببرند #هنر است.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سوره مبارکه قصص جلسه 31
تاریخ: 1391/08/16
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢معنای جفت بودن تمام مخلوقات
🔹خداوند متعال در قرآن کریم فرموده: «وَمِنْ كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»؛ «و از هر چیز دو جفت آفریدیم، شاید متذکّر شوید».
آیا «زوج» در این آیه شریفه به معنای نر و ماده بودن تمام مخلوقات است❓
🔸در پاسخ باید گفت: تعبیر «زوج» در عربی صرفاً به معنای زن و شوهر و نر و ماده نیست، بلکه زوج به معنای هر دو چيزى است كه مقابل هم باشند، يكى فاعل و مؤثر باشد، ديگرى منفعل و متأثر، از آنكه فاعل است عملى سر زند و بر آنكه منفعل است واقع شود. همچنین به معنای هر دو چیزی است که با یکدیگر جمع شده و جفت شوند و یا قرین و همراه هم قرار بگیرند. این معنای عام، اختصاص به نر و ماده ندارد، اگرچه شامل آن نیز میشود.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💎 دوران غیبت، دوران امتحان!
بدان كه خداوند تبارك و تعالى بندگان خود را در زمان غيبتِ ولىّاش با انواع محنتها و بلاها امتحان مىكند تا بد از خوب جدا شود. پس درجات خوبان را بالا برده و پليدان را بعضى با بعض ديگر درآميزد و باهم گرد آورد؛ آنگاه همه را در آتش دوزخ بيفكند و خداوند عزّوجل فرموده است:
"مٰا كٰانَ اللّٰهُ لِيَذَرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلىٰ مٰا أَنْتُمْ عَلَيْهِ حَتّٰى يَمِيزَ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ"
"خداوند، مؤمنان را بر اين حال نخواهد گذاشت، تا اينكه پليد را از پاكيزه جدا سازد ....
و اين سنّت خداوند در گذشتگان و آيندگان است، همچنانكه خداى تعالى فرموده:
"آيا مردم چنين پندارند كه به صرف اين كه گفتند ايمان آورديم، رها شوند و بر این ادعا هيچ امتحان نشوند و همانا كه ما امّتهايى كه پيش از اينان بودند را به آزمايش آورديم تا خداوند، راستگويان را از دروغگويان كاملاً معلوم سازد."
و حضرت اميرالمؤمنين صلواتاللهعلیه فرمودند:
"اى مردم! خداوند، شما را از اين كه بر شما ستم كند، دور داشته، ولى شما را ايمن ننموده از اينكه شما را بيازمايد."
و او كه بزرگوارترين گويندگان است، فرموده:
"إِنَّ فِي ذٰلِكَ لَآيٰاتٍ وَ إِنْ كُنّٰا لَمُبْتَلِينَ"
" به راستى كه در اين وقايع و حوادث، آيات و نشانههايى است و ما البته خوب و بد بندگان را امتحان مىكنيم."
📚 مکیال المکارم، جلد دوم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهیدی که ساعتش رو برای نمازشب کوک کرده بود: به وقت خدا
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث_روز
حضرت امیرالمؤمنین عليه السلام:
لَولا خَمسُ خِصالٍ لَصارَ النّاسُ كُلُّهُم صالِحينَ: أوَّلُهَا القَناعَةُ بِالجَهلِ، وَالحِرصُ عَلَى الدُّنيا، وَالشُّحُّ بِالفَضلِ، وَالرِّياءُ فِي العَمَلِ، وَالإِعجابُ بِالرَّأيِ
اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: 🔻👇🔻
🟢 قانع بودن به نادانى،
🟡 آزمندى به دنيا،
🟤 بخل ورزى به زيادى،
🟠 رياكارى در عمل،
🟣 و خودرأی بودن
📗 المواعظ العدديّة، صفحه 263
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
⁉️ #پرسش_و_پاسخ
فایده ی دعا برای فرج؟
💠 اگر قرار باشد غیبت امام زمان(عج) به دلیل حکمتهای خاص الهی باشد، دعا کردن ما برای فرج چه خاصیتی دارد؟
🔻پاسخ :
غیبت امام زمان(عج) بر اساس حکمتهایی است که بسیاری از آنها برای ما نامعلوم است.
شخصی از #امام_صادق_علیه_السلام در مورد علت غیبت امام مهدی(ع) پرسید. حضرت فرمود:
🔅 إنّ وجهَ الحکمةِ فی ذلک لا ینکشِفُ إلّا بعدَ ظهورِهِ؛[۱]
حکمت آن فقط پس از ظهور او معلوم خواهد شد.
بنابر این، ممکن است یکی از حکمتهای غیبت دچار ساختن انسانها به بلا و مشکلاتی باشد که باعث روی آوردن آنها به خدا و دعا کردن برای فرج است. چنان که در قرآن آمده است:
ما انسان ها را به شداید و سختیهای روزگار مبتلا میسازیم، باشد که به درگاه ما تضرع و زاری نمایند و به دعا روی آورند.[۲]
✧ بر این اساس، دعا برای فرج نه تنها منافاتی با حکمتهای الهی ندارد، بلکه خود میتواند در زمره همین حکمتها به شمار آید.
در برخی روایات، دعا برای فرج وسیلهای برای نجات از هلاکت به شمار آمده است. امام حسن عسکری(ع) میفرماید:
به خدا، فرزندم مهدی را غیبتی است که در آن هیچ کس از هلاکت نجات نمییابد، مگر کسی که خدای (عزوجل) او را بر اعتقاد نسبت به امامتش ثابت قدم بدارد و او را در دعا برای تعجیل فرجش توفیق عنایت فرماید.[۳]
🚩 وقتی که انتظار فرج والاترین نوع عبادت به شمار می آید، دعا برای فرج نیز زیباترین جلوه انتظار به حساب میآید و اصل دعا گرامیترین و محبوب ترین چیزها در نزد خداست و تأثیر آن در تغییر دادن تقدیر است. چنان که در روایات #پیامبر_اکرم_(ﷺ) آمده است:
❀ أکثر منَ الدّعاء فَإنَّ الدعاءَ یردّ الْقَضاءَ؛[۴]
زیاد دعا کن؛ زیرا دعا قضای الهی را باز میگرداند.
ا - - - - -
۱) کمال الدین ص۴۸۲، ح۱۱.
۲) انعام (۶) آیه ۴۲.
۳) كمال الدين ص۳۸۴ ح۱
۴) نهج الفصاحه، ص۸۴، ح۴۴۶.
#حدیث_انتظار
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍
نظر مراجع عظام تقلید در مورد چهارشنبه سوری و مراسم آن مانند آتش روشن کردن و پریدن از آتش چیست؟ آیا هزینه کردن برای این مراسم و خریدن وسایل آتش بازی به صورت مطلق حرام است یا فقط مواد محترقه خطرناک؟
1. آتشبازی و استفاده از مواد محترقه و ساخت و خرید و فروش آن، به خودی خود حرام نیست مگر اینکه؛ «موجب اذیّت و آزار دیگران باشد و یا تبذیر و اسراف مال محسوب شود و یا خلاف قانون و مقرّرات نظام جمهورى اسلامى باشد، که در اینصورت جایز نیست».[1]
2. اما درباره حکم شرعی این بازیها در روز چهارشنبه پایانی سال که به «چهارشنبهسوری» معروف شده است، باید گفت:
در منابع اسلامی (آیات و روایات) دلیلی که صریحاً اثبات یا نفی چنین مراسمی را بکند، وجود ندارد؛ از اینرو، حرام بودن و یا نبودن برگزاری این مراسم، بستگی به شرایط دارد که حکم آن از عمومات به دست میآید:
الف. اگر نشانهای از آتشپرستی و یا دیگر مظاهر شرک باشد و با همین عنوان برگزار شود، همانطور که در دورانهای قدیم چنین بوده است؛ جزو خرافات است و در اسلام محکوم شده و انجام آن حرام است.[2]
ب. اما نوعاً مسلمانها این مراسم را به عنوان آتشپرستى انجام نمیدهند. به همین جهت، اگر تنها به عنوان تفریح و سرگرمی، مراسم چهارشنبه پایانی سال انجام بگیرد، -با توجه به شرایطی که گفته شد (نبود آزار و اذیّت دیگران، اسراف نکردن مال و ...)، و با اینکه برگزاری این مراسم ضرورتی نداشته- حرام نیست.
بهرحال با توجه به اینکه در سالهای اخیر متاسفانه این مراسمات عاملی برای ایجاد خطر برای خود و دیگران شده است، بهتر است اجتناب گردد.
پی نوشتها:
[1]. حسینی خامنهاى، سید على بن جواد، أجوبة الاستفتاءات، ص 243 – 244، سؤال 1105، انتشارات دفتر معظم له، قم، چاپ اول، 1424ق.
[2]. ر.ک: صافی گلپایگانى، لطف الله، جامع الأحکام، ج 2، ص 84 – 85، انتشارات حضرت معصومه(س)، قم، چاپ چهارم، 1417ق؛ مکارم شیرازی، ناصر، استفتاءات جدید، محقق و مصحح: علیاننژادی، ابوالقاسم، ج 1، ص 526، سؤال 1733، انتشارات مدرسه امام علی بن ابی طالب(ع)، قم، چاپ دوم، 1427ق.
#چهارشنبه_سوری
#چهار_شنبه_سوری
#مردم_هوشیار_باشید
🔰 @p_eteghadi 🔰
هدایت شده از نور | Noor
رونمایی از #نرم_افزار همراه «نورالجنان» !
در آستانه فرارسیدن #سال_جدید هجری شمسی و همزمانی آن با حلول ماه پر خیر و برکت #رمضان ، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (#نور ) از نرمافزار #مفاتیح_الجنان همراه خود رونمایی کرد!
حجتالاسلام والمسلمین #تقی_آسمانی ، مدیر گروه علمی #قرآن ، #اخلاق و لغت سخنران نشست رونمایی از نرمافزار همراه #نورالجنان بودند و به تشریح امکانات و قابلیتهای آن پرداختند.
مطالعه خبر تفصیلی در #نورسافت :
www.noorsoft.org/fa/News/View/111351
دریافت نرمافزار:
www.noorsoft.org/fa/software/View/74129
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)
پیشگام در داده پردازی هوشمند علوم اسلامی
www.noorsoft.org
📢 @noorsoft کانال رسمی نور در ایتا
✨﷽✨
🌼پیامبر (ص) از ناحیه کافران نگران نبود، از این طایفه نگران بود
✍️رسول اکرم (ص) فرمود: من از دو طایفه نسبت به امت خودم اطمینان دارم که از ناحیه آنها به امت من گزندی نمیرسد و نسبت به یک طایفه دیگر نگرانم و هر چه بر سر امت من بیاید از ناحیه این طایفه است. آن دو طایفه که من از ناحیه آنها مطمئنم یکی طبقه مؤمن خالص است و یکی طایفه کافر خالص. اما مؤمن خالص بدیهی است که همان ایمان وی کافی است که او را مانع شود از اینکه قدم بدی بر ضرر امت مسلمان بردارد.
و اما کافر محض که هم باطنش کافر است و هم ظاهرش، از ناحیه او هم نگرانی نیست زیرا هر وقت کفر صریح با ایمان صریح -و باطل آشکار با حق آشکار- روبرو شود از ایمان شکست میخورد. و اما آن طایفهای که من از ناحیه آنها نگرانم مردمان منافق و دورو و دو زبان میباشند که در گفتار و در ظاهر مؤمن میباشند و در باطن خود کفر را مستور کردهاند، در ظاهر مانند گوسفند سلیم و در قفا همچو گرگ آدمخوار میباشند.
📚استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج1، ص196
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 سنت ناپسند
🔸 در آستانه #چهارشنبه_سوری هستیم؛ این سنّت سیئه ای است كه بسیار تلخ است و از همان روزی كه این را بنا گذاشتند، بزرگان دینی ما، مراجع ما (رضوان الله علیهم اجمعین) موضع گرفتند و گفتند كسی ترقّه بزند، جایی را بسوزاند، رهگذری را آسیب برساند، #معصیت_كرده است و #ضامن_است.
🔸 مرحوم میرزای بزرگ (رضوان الله علیه) صاحب فتوای حرمت تنباكو گذشته از مقام علمی، وقتی آن فتوا را داد و قداستی هم داشت، مورد اجلال و تكریم مراجع بعدی واقع شد؛ سالیان متمادی سعی می كردند كه رساله مرحوم میرزای بزرگ، اصل باشد و بزرگان و فقهای نجف (رضوان الله علیهم اجمعین) بر آن حاشیه داشته باشند. فرمایش مرحوم میرزای بزرگ این است: تیر هوایی، ترقّه زدن، اتلاف مال و لهو است و حرام، بلكه ساختن و بیع و شراء و اعانت بر آنها تماماً حرام است _ این همان غائله #سنت_سیئه چهارشنبه سوری است _ و اگر جایی را بسوزانند، آنكه آتش زده است آنها را #ضامن_است.
این فتوای آن بزرگ و بزرگوار است كه حالا مرحوم آخوند خراسانی و مرحوم آقا سید محمدكاظم یزدی و همه آنها به دنبال آن حاشیه زدند.
🔸 این #سنت_سیئه را همه علما و بزرگواران باید #عاقلانه به فرزندان خودشان، جامعه، آموزش و پرورش و دیگران بگویند كه این کارِ مذمومی است که بر خلاف عقل، نقل و شریعت است و آسیب رسانی است و یك سنّت بسیار پلید و زشت است كه ـ ان شاء الله ـ سعی كنیم این را برطرف كنیم.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سوره مبارکه صافات جلسه 14
تاریخ: 1392/12/21
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠آنچه را ذخیره کردهای، به دست سارق ایام مسپار
✍مردی مزرعهای آفتابگردان کاشت و محصولش را در چند گونی ریخت و در انبار خانهاش ذخیره کرد تا نزدیک عید گرانتر شود و آنها را بفروشد.
دزدی شب به انباری او زد و تمام آفتابگردانها را برد و در ته یکی از گونیها، کمی از آفتابگردانها را رها کرد.
او دست نوشتهای به این مضمون گذاشت:
«زحمت یکسالهات برای من بود. این مقدار را هم گذاشتم، یک موقع نبری مصرفشان کنی. برو کشت کن سال بعد همین موقع باز در خدمتم!»
در روایت آمده است:
«هر روز فرشتهای بین زمین و آسمان ندا میدهد؛ ای مردم بسازید برای ویران شدن، و بزایید برای مردن، و بگذارید دنیا را و بگذرید از مال دنیا برای بردن.»
هرساله جمع میکنیم و دزدِ نفس با خوردن و خوابیدن؛ تمام زحماتمان را از ما میگیرد و میدزدد و ما آسوده برای سالِ بعد کار میکنیم و دو دستی نتیجۀ زحمات و تلاشمان را تحویل سارق ایام میدهیم و روزِ مرگ، میبینیم چیزی برای خودمان باقی نگذاشتهایم و دریغ از هیچ انفاق و بخشش و عمل صالحی!
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پریدن از روی آتش در آیین ایران قبل از اسلام توهین بود!
🔹مراسم چهارشنبه سوری واقعی از زبان استاد رحیم پورازغدی
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🌼با نیت کار کن
✍حاج آقا دولابی (ره): با نیت کار کن. خانواده ات هر چند نفر که هستند، به آنها نگاه نکن و به نیت همان تعداد از ائمه علیهم السلام از آنها پذیرایی کن. چند وقت که این کار را ادامه دادی، ببین چه میشود.
با نیت کار کن. مثلاً در حمام خودت را به این نیت بشوی که داری نفست را از صفات رذیله و از هوی و هوس و آرزوهای دور و دراز میشویی
سرت را به این نیت اصلاح کن که داری گناهان و خیالات باطل را از وجودت قیچی میکنی، سرت را به نیت شانه کردن سر یک یتیم شانه کن. خانه را که جارو میزنی و لباس ها را که میشویی، به نیت بیرون ریختن دشمنان اهل بیت علیهم السلام از زندگی و وجودت انجام بده
چند وقت که با نیت کار کردی، آن وقت ببین که نور همۀ فضای زندگی ات را پر میکند و راه سیرت باز میشود.
📚مصباح الهدی، صفحه 214
🔰 @p_eteghadi 🔰
📘داستانهایبحارالانوار
هفتصد درودِ خداوند...
🔹روزی پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند:
«یا علی! میخواهی تو را به چیزی مژده بدهم؟»
حضرت علی علیه السلام عرضه داشتند:
بله، پدر و مادرم به قربانت! شما همیشه مژده دهنده هر چیزی بودید.
🔹پیامبر فرمودند: «جبرئیل، نزد من آمد و از امر عجیبی مرا خبر داد. »
امیرالمومنین علیه السلام پرسیدند: امر عجیب چه بود یا رسول الله؟
🔹پیامبر فرمودند: «جبرئیل خبر داد که هر کس از دوستان من، بر من توأم با خاندانم صلوات بفرستد، درهای آسمان به روی وی گشوده میشود و فرشتگان هفتاد صلوات به او میفرستند و اگر گناهکار است گناهانش میریزد همچنان که برگ درختان میریزد و خداوند متعال به او خطاب میکند: (لبیک یا عبدی و سعدیک).
سپس به فرشتگان میفرماید:
ملائکان من! شما به او هفتاد صلوات فرستادید، اما من بر او هفتصد صلوات میفرستم.»
📚 بحارالانوار، ج ۹۴، ص ۵۶.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 سفارشات کوتاه پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به أمیر مؤمنان علی (علیه السّلام)
ای علی:
مؤمن حقیقی سه نشانه دارد: روزه، نماز، أدای زکات.
و شخص ظاهر_ساز را نیز سه نشانه است:
در حضور چابلوسی، در پشت سر بدگوئی، و در مصیبت سرزنش کند.
و ستمکار را سه ویژگی است:
زیر دستش را سرکوب کند، و بالادست خویش را نافرمانی، و همنوعان ستمکارش را یاری نماید.
و ریاکار را سه نشانه است:
نزد مردم سرحال، و به وقت تنهائی بیحوصله، و در همه کار خوش دارد از او تعریف شود.
و منافق را سه علامت است:
اگر سخن گوید دروغ است، و چنانچه مورد اعتماد و امانت داری واقع شود خیانت کند، و به هنگام وعده زیر قول خود زند.
تنبل را سه نشانه است:
در انجام امور سستی کند تا به تقصیر و عقب ماندگی افتد، و کوتاهی کند آنقدر که به تباهی کشاند، و تلف کند تا گناهکار شود.
عاقل را نشاید که برای غیر سه مورد سفر کند:
بهبود وضع زندگی، قدمی برداشتن برای روز جزا، و بردن لذّتی در غیر حرام.
📚تحف العقول
🔰 @p_eteghadi 🔰