#موضوع_فقهی_فلسفه_احکام_
#فلسفه_دفن_جریدتین_در_قبر_میت_
🤔#پرسش
❔فلسفه #جریدتین و این که با میت دو #چوب #تر و #تازه دفن می شود چیست❕چه حکمتی دارد❕❕
💠#پاسخ💠
👌از مستحبات و آداب #دفن آن است که در هنگام دفن میت ، به همراه او دو #چوب #تر و تازه دفن کنند که اندازه آنها تقریبا نیم متر و از #چوب #نخل باشد و اگر نبود چوب سدر و اگر نبود چوب #انار یا چوب درخت #بید و بهتر است که یکی از آنها را طرف راست بدن میت نزدیک #ترقوه قرار دهند و دومی را طرف چپ میت
📚#وسائل الشیعه ج3 ص24 به بعد باب8 و باب 9 و باب 10
🔶#زراره می گوید :
« از امام باقر علیه السلام سوال کردم که فلسفه گذاشتن دو #چوب #تر و تازه در #قبر میت چیست❕
🔷امام علیه السلام فرمود:
« تا زمانی که آن دو #چوب تر و #رطوبت داشته باشند #عذاب و حساب از میت بر داشته می شود زیرا عذاب قبر و حساب در یک روز و یک ساعت است و بعد از خشک شدن آن دو چوب دیگر #میت را عذاب نمی کنند»
📚الفقیه ج1 ص145
📚الکافی ج3 ص152
🔶امام صادق علیه السلام فرمود:
« آن دو #چوب مومن و کافر را نفع می رساند»
📚الفقیه ج1 ص145
👌وفرمود:
« مادام که #رطوبت داشته باشند #عذاب از #میت بر داشته می شود»
📚الفقیه ج1 ص144
👌وفرمود:
« #جریدتین مفید به حال نیکوکار و گناهکار است»
📚وسائل الشیعه ج3 ص24
❕روایت شده است ؛
« حضرت آدم زمانی که از بهشت هبوط کرد دچار ترس و وحشت شد . از خداوند خواست که به او با درختان بهشتی آرامش دهد و انس برقرار کند خداوند نیز درخت #نخلی برای او نازل کرد که او در حیاتش با او انس داشت.زمانی که در حالت احتضار بود وصیت کرد که فرزندانش مقداری از آن #نخل را با او دفن کنند تا پس از حیات هم با آن ها انس داشته باشد و این سنتی شد که تمام انبیاء به آن عمل می کردند و پیامبر اسلام نیز آن #سنت را زنده و ادامه داد»
📚التهذیب ج1 ص326
📝#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#موضوع_فقهی_رویت_هلال
#رویت_هلال_ماه_رمضان_با_چشم_عادی
🤔#پرسش
❔علت اختلاف مراجع در #رویت_هلال در چیست❗️چرا برخی رویت با #تلسکوپ را معتبر نمی دانند و رویت ماه با #چشم_عادی را معتبر می دانند❗️
💠#پاسخ💠
👌مشهور در میان #مراجع این است که رویت #هلال ، باید با چشم غیر #مسلح باشد ولی بعضی از فقهای معاصر قائل به کفایت #مشاهده با #تلسکوپ شده اند .
🔶با تمام #احترامی که برای این فقها قائل هستیم باید بگوییم که این رای موافق با روایات و فهم عرفی روایات نیست زیرا؛
❕در روایات #متواتری آمده است که معیار #ثبوت_ماه #رویت می باشد .
🔷#امام_صادق علیه السلام فرمود:
« زمانی که #هلال ماه را دیدی #روزه بگیر و زمانی که هلال ماه را دیدی #افطار کن»
📚#الکافی ج4 ص76
📚#التهذیب ج4 ص156
📚#الفقیه ج2 ص123
🔶#امام_رضا علیه السلام فرمود:
« با رویت #هلال ، روزه بگیرید و با رویت #هلال ، افطار کنید»
📚#التهذیب ج4 ص166
📚#وسائل الشیعه ج10 ص253
👌#حضرت_علی علیه السلام فرمود:
« با رویت هلال ، #روزه بگیر و با رویت ، #افطار کن و از شک و ظن تبعیت نکن ، اگر #رویت هلال بر شما #مخفی بود ، ماه اول را سی روز محسوب کنید»
📚#التهذیب ج4 ص158
📚#الاستبصار ج2 ص64
❗️این #مضمون در #روایات متعدد دیگری نیز آمده است.
📚#وسائل_الشیعه ج10 ص252 باب 3
❕متعارف از #رویت ، دیدن با چشم عادی است که موضوع روایات است و #فقها در تمام ابواب فقه #اطلاقات را منصرف به افراد #متعارف می دانند ، مثلا؛
1⃣در باب مقدار #کر که آن را به #وجب تعیین می کنند ، مدار وجب های #متعارف است و آنچه خارج از متعارف است از نظر فقها معیار نیست .
2⃣در باب مقدار #مسافت هایی که در فقه با #قدم تعیین می شود ، مدار بر قدم متعارف است .
3⃣در نماز و روزه در مناطق #قطبی ، مدار را بر مناطق متعارف می گذارند .
4⃣در مساله حد #ترخص ، تصریح می کنند که معیار ، چشم های متوسط و گوش های #متعارف است ، برای دیدن دیوارهای شهر و اذان شهر
5⃣در مورد حدودی که با #شلاق اجرا می شود ، می گویند شلاق باید به نحو #متعارف باشد نه شلاق های سنگین و پر فشار و غیر متعارف
6⃣در ابواب #نجاسات می گویند اگر جرم نجاست مانند خون ظاهرا زائل شود ، ولی رنگ یا بوی آن بماند پاک است حال معمولا با #میکروسکوپ ذرات کوچک خون مشاهده می شود .چون این مشاهده خارج از متعارف است مدار #احکام نیست .
7⃣هر گاه ماده نجاست مانند خون در آب کر #مستهلک شود ، همه می گویند پاک است با این که با #میکرسکوپ می توان ذرات خون را در آب مشاهده کرد .
❕علاوه بر این موارد ، موارد فراوان دیگری نیز در سراسر ابواب فقهی وجود دارد که کلام شارع و لسان آیه و روایت #مطلق است و فقها آن را منصرف به « #فرد_متعارف » می دانند .
👌به یقین در مورد #رویت هلال که در روایات متواتر وارد شده نیز معیار رویت متعارف است یعنی چشم غیر مسلح و #چشم های #مسلح از متعارف خارج است و مقبول نیست .
👌ما نمی توانیم همه جا در فقه ، در #مطلقات ادله به سراغ افراد متعارف برویم ، ولی در رویت هلال ، فرد کاملا غیر متعارفی را #ملاک حکم قرار دهیم .
❗️توجه به این نکته نیز لازم است که تولد ماه در واقع که با تلسکوپ مشاهده میشود معیار #ترتب آثار نیست بلکه معیار رویت ماه با #چشم غیر مسلح است .
👌 یعنی ممکن است شما با تلسکوپ #هلال ماه رمضان را مشاهده کنید ، این دیدن معیار نیست و آثار ماه رمضان بر این دیدن مترتب نمی شود ، بلکه زمانی آن آثار مترتب می شود که با چشم #غیر مسلح ماه رویت شود .
❕اگر بودن ماه در آسمان معیار ترتب آثار باشد ، باید بگوییم هیچگاه پیامبر و ائمه و سایر مسلمین از آغاز اسلام ، برکات ماه رمضان و شب قدر را درک نکردند و به دلیل نداشتن تلسکوپ ، هیچگاه اول ماه و شب های قدر را درک نکردند و روز عید را روزه می گرفتند .
🔷بنابراین ، قابلیت رویت ماه با چشم عادی #موضوعیت دارد و ملاک ترتب آثار است و از ظاهر روایات نیز همین موضوع استفاده می شود و به عکس آنچه گفته شد ، ما می گوییم ، استفاده از #تلسکوپ برای رویت ماه سبب می شود که مردم از آغاز و پایان ماه و شب های قدر محروم باشند زیرا معیار واقعی چشم غیر مسلح است.
📚#چند نکته مهم درباره رویت هلال، مکارم شیرازی، ص10
📝#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#موضوع_فقهی_فلسفه_احکام
#فلسفه_روزه
🤔پرسش
❓فلسفه واجب شدن روزه ماه رمضان چیست❕❕
💠پاسخ💠
👌در تفسیر نمونه چنین آمده است ؛
1⃣ اثرات تربیتی، اجتماعی، و بهداشتی روزه؛
❗️روزه ابعاد گوناگونی دارد، و آثار فراوانی از نظر مادی و معنوی در وجود انسان می گذارد، که از همه مهمتر بعد اخلاقی و فلسفه تربیتی آن است
👌از فوائد مهم روزه این است که روح انسان را تلطیف و اراده انسان را قوی ، و غرائز او را تعدیل می کند .
🔷روزه دار باید در حال روزه با وجود گرسنگی و تشنگی از غذا و آب و همچنین لذت جنسی چشم بپوشد، و عملا ثابت کند که او همچون حیوان در بند اصطبل و علف نیست، او می تواند زمام نفس سرکش را به دست گیرد، و بر هوسها و شهوات خود مسلط گردد.
❕در حقیقت بزرگترین فلسفه روزه همین اثر روحانی و معنوی آن است، انسانی که انواع غذاها و نوشابه ها در اختیار دارد و هر لحظه تشنه و گرسنه شد به سراغ آن می رود، همانند درختانی است که در پناه دیوارهای باغ بر لب نهرها می رویند، این درختان نازپرورده، بسیار کم مقاومت و کم دوامند اگر چند روزی آب از پای آنها قطع شود پژمرده می شوند، و می خشکنداما درختانی که از لابلای صخره ها در دل کوه ها و بیابانها می رویند و نوازشگر شاخه هایشان از همان طفولیت طوفانهای سخت، و آفتاب سوزان، و سرمای زمستان است، و با انواع محرومیتها دست به گریبانند، محکم و با دوام و پر استقامت و سختکوش و سخت جانند!.
👌روزه نیز با روح و جان انسان همین عمل را انجام می دهد و با محدودیتهای موقت به او مقاومت و قدرت اراده و توان مبارزه با حوادث سخت می بخشد، و چون غرائز سرکش را کنترل می کند بر قلب انسان نور و صفا می پاشد خلاصه روزه انسان را از عالم حیوانیت ترقی داده و به جهان فرشتگان صعود می دهد، جمله لعلکم تتقون (باشد که پرهیزگار شوید) اشاره به همه این حقایق است .
🔶بقره183
👌و نیز حدیث معروف «روزه سپری است در برابر آتش دوزخ » اشاره به همین موضوع است .
📚بحار الانوار جلد 96 صفحه 256.
🔷در حدیث دیگری از علی علیه السلام می خوانیم که از پیامبر پرسیدند:
«چه کنیم که شیطان از ما دور شود؟ فرمود: روزه روی شیطان را سیاه می کند، و انفاق در راه خدا پشت او را می شکند، و دوست داشتن به خاطر خدا، و مواظبت بر عمل صالح دنباله او را قطع می کند، و استغفار رگ قلب او را می برد»
📚بحار الانوار جلد 96 صفحه 255.
🔷در نهج البلاغه به هنگامی که امیر مؤمنان علی فلسفه عبادات را بیان می کند به روزه که می رسد چنین می فرماید: «خداوند روزه را از این جهت تشریع فرموده که روح اخلاص در مردم پرورش یابد»
📚نهج البلاغه کلمات قصار شماره 252.
👌و نیز در حدیث دیگری از پیامبر می خوانیم :«بهشت دری دارد به نام ریان (سیراب شده ) که تنها روزه داران از آن وارد می شوند.»
🔷مرحوم صدوق در معانی الاخبار در شرح این حدیث می نویسد انتخاب این نام برای این در بهشت به خاطر آن است که بیشترین زحمت روزه دار از ناحیه عطش است، هنگامی که روزه داران از این در وارد می شوند چنان سیراب می گردند که بعد از آن هرگز تشنه نخواهند شد.
📚بحار الانوار جلد 96 صفحه 252.***
👌ادامه پاسخ ❗️❗️❗️👇👇👇👇
👌ادامه پاسخ 👇👇👇❗️❗️❗️
2⃣اثر اجتماعی روزه
👌بر کسی پوشیده نیست . روزه یک درس مساوات و برابری در میان افراد اجتماع است، با انجام این دستور مذهبی، افراد متمکن هم وضع گرسنگان و محرومان اجتماع را به طور محسوس در می یابند، و هم با صرفه جوئی در غذای شبانه روزی خود می توانند به کمک آنها بشتابند.
❗️❗️البته ممکن است با توصیف حال گرسنگان و محرومان، سیران را متوجه حال گرسنگان ساخت، ولی اگر این مساله جنبه حسی و عینی به خود بگیرد اثر دیگری دارد، روزه به این موضوع مهم اجتماعی رنگ حسی میدهد، لذا در حدیث معروفی از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمود:
«روزه به این دلیل واجب شده است که میان فقیر و غنی مساوات بر قرار گردد، و این به خاطر آن است که غنی طعم گرسنگی را بچشد و نسبت به فقیر ادای حق کند، چرا که اغنیاء معمولا هر چه را بخواهند برای آنها فراهم است، خدا می خواهد میان بندگان خود مساوات باشد، و طعم گرسنگی و درد و رنج را به اغنیاء بچشاند تا به ضعیفان و گرسنگان رحم کنند»
📚وسائل الشیعه جلد 7 باب اول کتاب صوم صفحه 3
❓راستی اگر کشورهای ثروتمند جهان چند روز را در سال روزه بدارند و طعم گرسنگی را بچشند باز هم این همه گرسنه در جهان وجود خواهد داشت ؟!
3⃣اثر بهداشتی و درمانی روزه
👌در طب امروز و همچنین طب قدیم، اثر معجزآسای امساک در درمان انواع بیماریها به ثبوت رسیده و قابل انکار نیست، کمتر طبیبی است که در نوشته های خود اشاره ای به این حقیقت نکرده باشد، زیرا می دانیم عامل بسیاری از بیماریها زیاده روی در خوردن غذاهای مختلف است، چون مواد اضافی جذب نشده به صورت چربی های مزاحم در نقاط مختلف بدن، یا چربی و قند اضافی در خون باقی می ماند، این مواد اضافی در لابلای عضلات بدن در واقع لجنزارهای متعفنی برای پرورش انواع میکربهای بیماریهای عفونی است، و در این حال بهترین راه برای مبارزه با این بیماریها نابود کردن این لجنزارها از طریق امساک و روزه است .
🔶روزه زباله ها و مواد اضافی و جذب نشده بدن را می سوزاند، و در واقع بدن را خانه تکانی می کند.
❗️بعلاوه یک نوع استراحت قابل ملاحظه برای دستگاه های گوارشی و عامل مؤثری برای سرویس کردن آنها است، و با توجه به اینکه این دستگاه از حساسترین دستگاه های بدن است و در تمام سال به طور دائم مشغول کار است، این استراحت برای آنها نهایت لزوم را دارد.
👌بدیهی است شخص روزه دار طبق دستور اسلام به هنگام افطار و سحور نباید در غذا افراط و زیاده روی کند، تا از این اثر بهداشتی نتیجه کامل بگیرد، در غیر این صورت ممکن است نتیجه بر عکس شود.
🔶الکسی سوفورین دانشمند روسی در کتاب خود می نویسد:
«درمان از طریق روزه فائده ویژه ای برای درمان کم خونی، ضعف روده ها التهاب بسیط و مزمن، دملهای خارجی و داخلی، سل، اسکلیروز، روماتیسم نقرس، استسقاء، نوراستنی، عرق النساء، خراز (ریختگی پوست )، بیماریهای چشم، مرض قند، بیماریهای جلدی، بیماریهای کلیه، کبد و بیماریهای دیگر دارد .معالجه از طریق امساک اختصاص به بیماریهای فوق ندارد، بلکه بیماریهائی که مربوط به اصول جسم انسان است و با سلولهای جسم آمیخته شده همانند: سرطان سفلیس، سل و طاعون را نیز شفا می بخشد»
📚روزه روش نوین برای درمان بیماریها صفحه 65 چاپ اول.
👌در حدیث معروفی پیغمبر اسلام می فرماید:
«روزه بگیرید تا سالم شوید»
📚بحار الانوار جلد 96 صفحه 255.
👌و در حدیث معروف دیگر نیز از پیغمبر رسیده است «معده خانه تمام دردها است و امساک بالاترین داروها»
📚 (بحار الانوار جلد 59 ص290
💠#برگرفته _از_تفسیر_نمونه ج1 ص628
📝#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#موضوع_فقهی
#دلیل_وجوب_روزه
🤔#پرسش
❔دليل وجوب #روزه گرفتن در چیست❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌دلیل #وجوب ، روزه ماه مبارک #رمضان ، آیات و روایات متواتری است که این موضوع را اثبات می کند.
🔷#خداوند می فرماید:
« ای افرادی که ایمان آوردید ، #روزه بر شما نوشته شده است ٬ همان گونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شده تا #پرهیزکار شوید ...ماه #رمضان است که قرآن برای راهنمایی مردم و نشانه های هدایت و فرق میان حق و باطل در آن نازل شده ، پس آن کس که در ماه رمضان در حضر باشد ، #روزه بگیرد و آن کس که بیمار یا در سفر باشد روزه های دیگری را به جای آن روزه بگیرد...»
🔷#بقره 183-185
👌امام #صادق علیه السلام فرمود:
« اسلام بر پنج چیز بنا شده است ؛ بر نماز و زکات و حج و #روزه و ولایت»
📚#الکافی ج2 ص18
🔷#پیامبر گرامی فرمود:
« ماه #رمضان است که خداوند #روزه را در آن ماه واجب کرده است»
📚#الفقیه ج2 ص94
🔷امام #سجاد علیه السلام فرمود:
« هیچ روزه ای ، جز روزه ماه #رمضان واجب نیست»
📚#وسائل الشیعه ج10 ص241
🔷امام #رضا علیه السلام فرمود:
« روزه تنها در ماه #رمضان واجب است و در سایر ماه ها #واجب نیست»
📚#عیون الاخبار ج2 ص116
👌وفرمود:
« روزه ماه رمضان واجب است . با رویت #هلال روزه بگیرید و با رویت هلال افطار کنید»
📚#عیون الاخبار ج2 ص124
🔷امام صادق علیه السلام فرمود:
« روزه ماه رمضان در #تمام ماه ها #واجب است»
📚#مستدرک الوسائل ج7 ص315
📝#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
نظام تقديم 106.mp3
8.33M
🔈 #شرح_و_بررسی_کتاب_آن_سوی_مرگ
🔇 جلسه سی و سوم
🔔 @Aminikhaah_Media
#موضوع_فقهی
#دعاهای_ماه_رمضان_سند_کیفیت
🤔#پرسش
❓آیا این دعاهایی که بعد از نمازها در ماه رمضان خوانده می شود ( یا علی یا عظیم ...) ( اللهم ادخل علی اهل القبور السرور...) سند دارد چون برخی می گفتند این دعاها بی سند هستند❕و آیا لزومی دارد که این دعاها در جمع خوانده شود❗️آیا بهتر نیست در خلوت و به صورت تنهایی خوانده شود❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌دعاهای مذکور که خواندن آن ها در ماه رمضان مرسوم است در منابع معتبر ما آمده است .
🔷سید بن طاووس از امام صادق علیه السلام نقل می کند که فرمود :
« در ماه رمضان پس از تمام نمازها چنین بگو : یا علی یا عظیم ، یا غفور یا شکور یا رحیم انت الرب العظیم الذی لیس کمثله شیء و هو السمیع البصیر و هذا شهر عظمته و کرمته و شرفته و فضلته علی الشهور و هو الشهر الذی فرضت صیامه علی و هو شهر رمضان ....»
📚اقبال الاعمال ج1 ص25
❕علامه مجلسی پس از نقل دعای مذکور می گوید:
« این دعا ، دعایی عالی است که قرائتش حد اقل یک بار در هر شب ماه رمضان خوب است»
📚زاد المعاد ص84
👌همین طور ، شیخ کفعمی در البلد الامین و المصباح و علامه مجلسی در بحار الانوار نقل می کنند که پیامبر گرامی فرمود:
« هر کس این دعا را در ماه رمضان پس از نمازهای واجب بخواند گناهانش تا روز قیامت مورد آمرزش الهی واقع می شود : اللهم ادخل علی اهل القبور السرور ، اللهم اغن کل فقیر ...»
📚البلد الامین ص222
📚المصباح ،ص617
📚بحار الانوار ج95 ص120
❕مستحب است که دعاها در جمع مومنین خوانده شود.
👌شیخ حر عاملی در وسائل الشیعه ، بابی را گشوده است به ذکر روایات تحت عنوان :
« استحباب اجتماع مومنین در دعا کردن ، از چهار نفر تا چهل نفر و ...»
📚وسائل الشیعه ج7 ص103
👌این مضمون در بحار الانوار نیز نقل شده است.
📚بحار الانوار ج90 ص316
🔷امام صادق علیه السلام فرمود:
« زمانی که چهل نفر از مومنین اجتماع کنند و خداوند را بخوانند ، خداوند دعای آنان را مستجاب می کند، و زمانی که ( حد اقل ) چهار نفر از مومنین اجتماع کنند و دعا کنند و خداوند را ده مرتبه بخوانند ، خداوند دعای آنان را مستجاب می کند»
📚الکافی ج2 ص487
👌وفرمود:
« زمانی که حد اقل چهار نفر از مومنین در جمعی اجتماع کنند و خدا را بخوانند ، خداوند دعای آنان را مستجاب می کند»
📚الکافی ج2 ص487
👌از سوی دیگر اجتماع در دعا کردن این فائده را نیز دارد که افراد می توانند بر دعاهای یکدیگر « آمین» بگویند و اجابت را از خداوند بخواهند ، خداوند نیز به سبب همین آمین گفتن ، دعای آنان را مستجاب می کند چنان که امام صادق علیه السلام فرمود:
« کسی که دعا می کند و کسی که آمین می گوید در اجر و پاداش شریک هستند»
📚الکافی ج2 ص487
👌وفرمود:
« پدرم امام باقر علیه السلام زمانی که از مساله ای ناراحت بودند ، زنان و کودکان را فرا می خواندند و دعا می کردند و آنان « آمین » می گفتند»
📚همان مدرک
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#موضوع_فقهی
#خوردن_سحری_در_ماه_رمضان
🤔#پرسش
❔آیا در مورد #سحری خوردن نکته و توصیه ای در منابع روایی ما آمده است❗️❗️
💠#پاسخ💠
🔶سحری خوردن برای گرفتن روزه خصوصا روزه ماه رمضان مورد تاکید روایات واقع شده است .
🔷امام صادق علیه السلام فرمود:
« مستحب است که بنده خوردن سحری را ترک نکند»
📚الکافی ج4 ص92
👌پیامبر گرامی فرمود:
« در سحری خوردن برکت است»
📚التهذیب ج4 ص198
👌پیامبر گرامی فرمود:
« امت من سحری را ترک نمی کنند ، اگر چه با خرمای خشکیده ای باشد»
📚الفقیه ج2 ص135
👌و فرمود:
« از خوردن سحری برای روزه روز ، کمک بگیرید»
📚التهذیب ج4 ص 199
👌و فرمود:
« خداوند و فرشتگانش بر کسانی که سحری می خورند و در سحر ها ، استغفار می کنند ، درود و صلوات می فرستند . هر یک از شما باید سحری بخورد اگر چه با شربتی از آب باشد»
📚الفقیه ج2 ص136
📝#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#موضوع_فقهی
#فلسفه_وجوب_روزه_در_ماه_رمضان
🤔#پرسش
❓چرا خداوند روزه واجب را در #ماه رمضان قرار داده است ❕چرا مثلا در ماه رجب یا #شعبان یا ذی القعده و ...قرار نداده است❕❕
💠#پاسخ💠
👌اینکه ماه #رمضان برای #روزه گرفتن انتخاب شده بخاطر این است که این ماه بر سایر ماه ها برتری دارد، در قرآن چنین بیان شده که قرآن کتاب #هدایت و راهنمای بشر که «#فرقان» است یعنی با #دستورات و قوانین خود روشهای صحیح را از ناصحیح جدا کرده و سعادت انسانها را #تضمین نموده است در این ماه #نازل گردیده .
🔶#بقره 185
👌و در #روایات اسلامی نیز چنین آمده است که همه کتابهای بزرگ آسمانی «#تورات »، «#انجیل »، «#زبور» «#صحف » و «#قرآن »همه در این ماه نازل شده اند.
🔶امام صادق علیه السلام می فرماید:
« #تورات در ششم ماه مبارک رمضان و انجیل در دوازدهم و زبور در هیجدهم و #قرآن مجید در شب قدر نازل گردیده است .
📚#وسائل الشیعه جلد 7 ابواب احکام شهر رمضان باب 18 حدیث 16.
❗️به این ترتیب ماه رمضان همواره ماه نزول کتابهای بزرگ آسمانی و ماه #تعلیم و #تربیت بوده است چرا که تربیت و پرورش بدون تعلیم و آموزش صحیح ممکن نیست، برنامه تربیتی روزه نیز باید با آگاهی هر چه بیشتر و #عمیق تر از تعلیمات آسمانی هماهنگ گردد، تا جسم و جان آدمی را از آلودگی #گناه شستشو دهد.
📚#تفسیر نمونه ج1 ص634
🔷 از امام #رضا علیه السلام نقل است که فرمود :
« روزه در ماه رمضان واجب شده است و در سایر ماه ها واجب نشده است به آن دلیل که ماه #رمضان ، ماهی است که قرآن در آن ماه نازل شده است و در این ماه پیامبر مخاطب قرآن قرار داده شده است و در این ماه شب قدر است ،شب قدری که برتر از #هزار ماه است و تقدیرات در آن شب مقدر می شود »
📚#عیون الاخبار ج2 ص116
📚#وسائل الشیعه ج10 ص242
📝#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#موضوع_اعتقادی
#نزول_قرآن_در_ماه_رمضان
🤔#پرسش
❓اگر #قرآن در ماه #رمضان و در شب قدر نازل شده است چگونه می گوییم اولین آیاتی که بر پیامبر نازل شد آیات #ابتدایی سوره علق بوده که در مبعث در 27 ماه #رجب بر پیامبر نازل شده است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌از مجموع آیات قرآن استفاده می شود که #قرآن دو گونه نزول داشته است ؛
1⃣#نزول_دفعی 2⃣#نزول_تدریجی
👌نزول #دفعی و یک جا و #جمعی آن است که محتوای تمام #قرآن یک جا از سوی خداوند بر قلب پاک پیامبر در ماه مبارک رمضان و شب #قدر نازل گردیده است .
👌و نزول #تدریجی نیز همان است که بر حسب شرائط و حوادث و نیازها در طی 23 سال نازل شده است .
❗️نزول تدریجی ، در آغاز بعثت پیامبر گرامی ، با نزول آیات ابتدایی سوره « علق» محقق شده است و نزول دفعی در ماه رمضان و شب قدر محقق شده است .
💠با توجه به این نکته و فرق گذاری بین نزول دفعی و جمعی محتوای قرآن بر قلب پیامبر در شب قدر و بین نزول تدریجی آیات قرآن در طول 23 سال که آغازش در روز مبعث بوده است ، اشکال مطرح شده ، موجه نمی باشد.
📚#تفسیر_نمونه ج21 ص148
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#موضوع_فقهی_
#نماز_قبل_از_افطار
🤔#پرسش
❓اهل #سنت در مساجدشان ابتدا افطار می کنند سپس نماز می خوانند اما در #مساجد ما این مساله بالعکس است ❕
❔آیا بهتر نبود که ما هم چنین می کردیم و با #آرامش بیشتری #نماز می خواندیم ❕
💠پاسخ💠
👌در #روایات ما آمده است که شایسته آن است ، ابتدا نماز خوانده شود ،سپس #افطار صورت گیرد مگر در دو صورت ؛
1⃣افرادی منتظر افطار کردن با #انسان باشند .
2⃣#تشنگی و #گرسنگی بیش از حد ، مانع از آن است که انسان نماز را با حضور #قلب کامل بجا آورد.
🔷امام #صادق علیه السلام فرمود:
« برای روزه دار #مستحب است ، در صورتی که قدرت بدنی دارد ، قبل از آن که افطار کند ، نماز بخواند»
📚#التهذیب ج4 ص199
👌امام #باقر علیه السلام فرمود:
« در ماه رمضان ابتدا نماز بخوان سپس #افطار کن مگر آنکه گروهی منتظر افطار با تو باشند ...زیرا هم افطار بر تو #واجب است و هم نماز ، پس به امری اقدام کن که افضل و بهتر باشد و آن #نماز است .
🔷این که با حالت روزه نماز بخوانی نزد من #محبوبتر است»
📚وسائل الشیعه ج10 ص150
👌و در #روایت دیگر آمده است ؛
« اگر می توانی بدون #افطار کردن نماز را با رعایت تمام حدودش بجا آوری پس افضل تقدیم #نماز بر افطار است و اگر گرسنگی و میل به غذا خوردن مانع از بجا آوردن کامل نماز می شود ، ابتدا افطار کن سپس #نماز بخوان »
📚#وسائل الشیعه ج10 ص151
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁