هدایت شده از حوزه علمیه خوزستان
📌مبانی فقهی و حقوقی حمایت از مردم فلسطین بررسی شد
🔹اولین نشست علمی مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع) اهواز در سال جاری با موضوع بررسی مبانی فقهی و حقوقی حمایت از مردم فلسطین و با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا شفیعی از اساتید حوزه علمیه خوزستان به همت معاونت پژوهش این مدرسه مبارکه برگزار شد.
🔸در ابتدای این نشست علمی حجت الاسلام و المسلمین شفیعی به بیان دلایل دفاع از مردم فلسطین از دیدگاه امام خمینی(ره) پرداخت و اظهار داشت: همانگونه که مکلف باید از خود دفاع کند در قبال دفاع از دیگران نیز تکلیف دارد، امام راحل در تحریرالوسیله دفاع را به دو قسم دفاع از خود و دفاع از ممالک اسلام و نواحی اسلامی تقسیم کرده و ذیل این عنوان ۱۰ مسئله را مطرح میکند و میفرماید: «دفاع از ممالک اسلامی به هر نحو ممکن و با هر وسیلهای (سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی) واجب است».
🔹وی افزود: با توجه به اینکه تعبیر فقها دفاع از "بلاد اسلامی" است، در این مسئله فرقی بین ممالک شیعی یا سنی نیست.
🔸این استاد حوزه علمیه خوزستان ادامه داد: فرع دیگری که امام خمینی(ره) در تحریر الوسیله مطرح میکند این است که اگر دشمن بخواهد با تصرف یک کشور اسلامی، نفوذ خود را در دیگر ممالک اسلامی توسعه دهد، بر مردم دیگر کشورهای مسلمان نیز واجب است با آنها بجنگند.
🔹وی بیان کرد: فرع دیگری که در تحریرالوسیله مطرح شده این است که نه تنها ملتهای مسلمان موظف به دفاعاند، بلکه دولتهای مسلمان نیز مکلف به دفاع هستند.
ادامه خبر به همراه تصاویر
💠کانال حوزه علمیه استان خوزستان
@hozehkhz
📌برگزاری نشست علمی با عنوان ماهیت پول در اهواز
🔹 اولین نشست علمی با موضوع «ماهیت پول» به همت مدرسه علمیه بقیة الله(عج) اهواز با همکاری معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان امروز در سالن رضوی مدرسه علمیه امام خمینی(ره) اهواز برگزار شد.
🔸در ابتدای این نشست حجت الاسلام سید ناصر هاشمی فخر، ضمن بیان تعریفی از پول به نظرات مختلف در خصوص مثلی یا قیمی بودن پول پرداخت.
🔹وی در ادامه با اشاره به نکات قوت و ضعف نظرات مختلف، اظهار داشت: اگر پول را مثلی بدانیم، در پرداخت بدهی کاهش ارزش پول محاسبه نمیشود ولی اگر آن را قیمی دانستیم یا اگر بگوییم مثلی است ولی حقیقت پول همان قدرت خرید و توانایی مبادلهگری است و باید در پرداخت دیون تورم حساب شود.
🔸استاد حوزه علمیه خوزستان یادآور شد: بنده قائل به مثلی بودن پول هستم چرا که مشابه و نظیر آن زیاد است، همچنین حقیقت ماهیت پول جعل مالیت است و مادامی که اصل مالیت آن حفظ شود ولو اگر ارزش مبادلهای آن کم یا زیاد شود، باید مثل آن ادا شود.
🔹در ادامه حاضرین به بیان سوالات خود پرداخته و در پایان حجت الاسلام هاشمی فخر به سئوالات حاضرین پاسخ داد.
گفتنی است نشست علمی ماهیت پول اولین نشست علمی مدرسه علمیه بقیة الله (عج) اهواز در سال جاری است.
تصاویر
@hozehkhz
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🕌کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
📌نظرات مختلف در مورد ماهیت پول / آیا در ادای دِین تورّم باید لحاظ شود؟
🔹حجت الاسلام و المسلمین سید ناصر هاشمی فخر استاد حوزه علمیه خوزستان در نشست علمی بررسی ماهیت پول اظهار داشت: پول، مالی است که مالیت آن کاملا وابسته به اعتبار عقلا است. سؤالی که امروزه در مورد پول مطرح می شود این است که اگر فردی از شخصی پولی(دِینی) بر گردنش بود و در موعد برگرداندن آن دین در اثر تورم های زیاد، ارزش آن پول کم شد آیا باید همان مقدار پول پرداخت گردد یا به اندازه ارزش آن زمان باید پرداخت شود؟ در پاسخ به این سؤال فقها دو دسته شده اند برخی به دلیل حرمت رباء می گویند باید همان مقدار سابق را پس دهد و برخی قائل به پرداخت به اندازه ارزش زمان تحویل شده اند.
🔸این استاد حوزه علمیه خوزستان ادامه داد: برای پاسخ صحیح به سؤال فوق باید ابتدا مشخص شود پول مثلی است یا قیمی؟ همان طور که می دانید «مثلی» مالی است که نظیر و شبیه آن به فراوانی و وفور یافت می شود و «قیمی» مالی است که مثلش یافت نمی شود و اگر تلف شود باید قیمت آن ادا شود.
🔹وی بیان داشت: در اینکه پول قیمی است یا مثلی، چهار نظر وجود دارد برخی از فقها آن را مثلی برخی قیمی برخی هم مثلی و هم قیمی و برخی آن را نه قیمی و نه مثلی می دانند.
🔸استاد حوزه علمیه خوزستان ادامه داد: مشهور فقها قائل به مثلی بودن پول هستند چرا که تعریف مثلی کاملا بر آن صدق می کند و نظایر و اشباه آن زیاد و به وفور یافت می شود از این رو قائلند که شخص بدهکار باید دقیقا همان مقداری را که قرض گرفته پس دهد و تورم حساب نمی شود.
ادامه خبر
@hozehkhz
🕌کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان
📌دومین جلسه شورای پژوهش حوزه علمیه خوزستان برگزار شد
🔹دومین جلسه شورای پژوهش حوزه علمیه خوزستان در سال جاری با حضور مدیر حوزه علمیه استان و دیگر اعضای شورای پژوهش امروز در دفتر مدیریت حوزه علمیه استان برگزار شد.
🔸در ابتدای این جلسه ی دوساعته که با حضور قریب به اتفاق اعضای شورای پژوهش حوزه علمیه خوزستان برگزار شد حجت الاسلام میرعلائی راد گزارشی از فعالیت های پژوهشی معاونت پژوهش و مدارس علمیه استان ارائه داد.
🔹در ادامه اعضای شورا به بیان نکات و پیشنهادات خود در خصوص ارتقای فعالیت های پژوهشی در حوزه علمیه خوزستان پرداختند.
🔸در این جلسه اعضای شورا نسبت به فراگیر شدن درس پژوهش در سطوح عالی (سطح دو و سه) تاکید کردند.
🔹از جمله مصوبات این جلسه می توان به برگزاری نمایشگاه محصولات پژوهشی طلاب و اساتید حوزه علمیه خوزستان و برگزاری مراسم راه اندازی رسمی و شروع به کار پژوهش سرای حوزه استان در هفته ی پژوهش(پایان آذر ماه) اشاره کرد.
تصاویر
@hozehkhz
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🕌کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
نشست ماهیت پول استاد هاشمی فخر - بخش اول.mp3
47.96M
👤👥👤فایل صوتی نشست علمی "ماهیت پول"
🎤استاد حجت الاسلام و المسلمین هاشمی فخر
#بخش_اول
🔺این نشست علمی به همت مدرسه علمیه بقیة الله(عج) اهواز با همکاری معاونت پژوهش حوزۀ علمیۀ خوزستان 5 آذر، در مدرسۀ علمیۀ امام خمینی(ره) اهواز برگزار شد.
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🕌کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
نشست ماهیت پول استاد هاشمی فخر - بخش دوم.mp3
47.94M
👤👥👤فایل صوتی نشست علمی "ماهیت پول"
🎤استاد حجت الاسلام و المسلمین هاشمی فخر
#بخش_دوم
🔺این نشست علمی به همت مدرسه علمیه بقیة الله(عج) اهواز با همکاری معاونت پژوهش حوزۀ علمیۀ خوزستان 5 آذر، در مدرسۀ علمیۀ امام خمینی(ره) اهواز برگزار شد.
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🕌کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
📣📣 تا ۲۲ آذرتمدید شد. 📣📣
🔹فراخوان نمایشگاه "آثار علمی پژوهشی حوزه علمیه استان خوزستان"
▫️معاونت پژوهش حوزه علمیه استان خوزستان جهت برگزاری نمایشگاه "آثار علمی پژوهشی حوزه علمیه استان خوزستان" آثار طلاب و فضلای استان را در قالب های زیر دریافت می نماید:
📖کتاب
📔پایان نامه دفاع شده
📄مقاله منتشر شده در نشریات معتبر
📃تقریر منتشر شده
📚نشریه مدرسه علمیه
🏅نشان برگزیدگی علمی (آثار برگزیده)
▫️طلاب و فضلای محترم جهت انتشار آثار خود در نمایشگاه، نسخه چاپ شده اثر را تا تاریخ۱۴۰۲/۹/۲۲به معاونین پژوهش مدارس و یا معاونت پژوهش حوزه علمیه استان خوزستان تحویل دهند.
📱جهت اطلاعات بیشتر با حساب کاربری @mfegh1400 در پیام رسان ایتا در ارتباط باشید
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🕌کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🔔 اعلام فراخوان علمی «سومین همایش ملی مهدویت و انقلاب اسلامی»
جزئیات بیشتر:👇
https://hawzahnews.com/xcy7n
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🕌کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🔸سلسله نشست های دانش افزایی🔸
🔶🔸 معاونت پژوهش حوزههای علمیه به مناسبت هفته پژوهش برگزار میکند:
🔶🔸 موضوع: الزامات پژوهش های مسئله محور در حوزه های علمیه
🎤 ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی
⏱ زمان: یک شنبه 1402/9/19 ساعت 9 الی 10:15
🌐 مشاهده از طریق تلوزیون اینترنتی حوزه
http://livehowzeh.ir/tv
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🕌کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
معاونت پژوهش حوزه خوزستان
📣📣 تا ۲۲ آذرتمدید شد. 📣📣 🔹فراخوان نمایشگاه "آثار علمی پژوهشی حوزه علمیه استان خوزستان" ▫️معاون
به اطلاع کلیه مخاطبین محترم میرساند، مهلت دریافت آثار جهت نمایشگاه تا ۲۲ آذر تمید شد.
┄┅════✧هفته پژوهش گرامی باد✧════┅┄
📣 پژوهشگاه مطالعات تقریبی برگزار میکند:
💥سلسله نشستهای علمی💥
🎙آیت الله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری
⬅️ «ضرورت باز تعریف وحدت و تقریب»
⏳ سهشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۲
🕰 ۱۰ تا ۱۲
📍مکان: قم، بلوار ۱۵ خرداد، نبش کوچه ۴، پژوهشگاه مطالعات تقریبی
🎦 علاقه مندان می توانند از طریق لینک زیر به صورت آنلاین در جلسه شرکت نمایند
HTTPS://B2N.IR/TAQRIBSTUDIES
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🕌کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
✅به مناسبت هفته پژوهش معاونت پژوهش حوزه علمیه استان خوزستان برگزار می نماید:
📚اولین نمایشگاه آثار مکتوب طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه استان خوزستان
✍️از کلیه علاقه مندان، به ویژه مدارس علمیه، اساتید، فضلا و طلاب محترم جهت بازدید دعوت به عمل می آید
🕙زمان: از پنجشنبه 30 آذر به مدت دو هفته از ساعت 10 تا 12 صبح
🕌مکان: اتوبان آیت الله بهبهانی، جنب مسجد اعظم، ساختمان قدیم مدیریت حوزه علمیه خوزستان
📞جهت بازدید گروهی از نمایشگاه با شماره 09309583335 و یا حساب کاربری @hasani76 هماهنگی به عمل آید.
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🕌کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
هدایت شده از حوزه علمیه خوزستان
📌اولین نمایشگاه آثار مکتوب طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه خوزستان افتتاح شد
🔹آیین افتتاحیه اولین نمایشگاه آثار مکتوب طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه خوزستان به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان امروز در ساختمان قدیم مدیریت حوزه علمیه استان برگزار شد.
🔸در این مراسم که با حضور جمعی از شخصیت های حوزوی و مدیران استانی برگزار شد، آیت الله شفیعی و حجت الاسلام و المسلمین محسن حیدری نمایندگان مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، حجت الاسلام و المسلمین بلادیان مدیرحوزه علمیه خوزستان و آقای شهاوند معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان، به ارائه نکات خویش پرداختند.
🔹در حاشیه برگزاری این مراسم از حجت الاسلام علی شعیبی که دارای ۲۰ اثر منتشر شده و ۲۰ اثر در دست انتشار در عرصه کودک و نوجوان هستند با اهدای لوح یادبود و هدایایی تقدیر شد. همچنین در این مراسم از نشریات علمی ۱۳ مدرسه علمیه استان خوزستان رونمایی شد.
🔸لازم به ذکر است که نمایشگاه آثار مکتوب طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه خوزستان قرار است از فردا پنج شنبه ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۲ به مدت دو هفته صبح ها از ساعت ۱۰ الی ۱۲ در ساختمان قدیم مرکز مدیریت حوزه علمیه استان آماده بازدید کلیه علاقه مندان به ویژه طلاب و اساتید مدارس علمیه استان است.
تصاویر
💠کانال حوزه علمیه استان خوزستان
@hozehkhz
هدایت شده از حوزه علمیه خوزستان
📌سرعت و جهش حوزه علمیه خوزستان در فعالیت های پژوهشی
🔹حجت الاسلام و المسلمین بلادیان در آیین افتتاحیه اولین نمایشگاه آثار مکتوب طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه خوزستان ضمن خوش آمدگویی به حاضرین اظهار داشت: خدا را شاکریم که حوزه علمیه خوزستان محل رشد و تربیت طلاب و فضلای بزرگواری است که در راستای حفظ دین، مکتب و نشر معارف قرآنی و اهل بیت عصمت و طهارت است. ما میراث دار علمای بزرگواری هستیم که با مجاهدت های علمی خود دین را به ما رساندند و هم اکنون وظیفه ی ما انتقال این میراث به نسل آینده است.
🔸وی افزود: حوزه علمیه خوزستان درعرصه های مختلف کارهای وسیع و فعالیت ها و آثار فرهیخته ای را به جهان تشیع ارائه داده و تاکنون موفقیت های بسیاری کسب کرده است اما نسبت به نقطهٔ مطلوب فاصله داریم و باید کارها و تلاش های خود را برای رسیدن به نقطهٔ مطلوب افزایش و ارتقاء دهیم.
🔹مدیر حوزه علمیه خوزستان عنوان داشت: متاسفانه پژوهش در سنوات قبل به شکل خوب، منطقی و عملیاتی دنبال نمی شد که الحمدلله با رویکرد خوبی که هم در ستاد مرکزی حوزه های علمیه و هم مدارس و شخصیت های علمی حوزوی اتفاق افتاده شاهد رشد خوبی در این مقوله هستیم.
🔸وی خاطرنشان کرد: الحمدلله فعالیت های پژوهشی حوزه علمیه خوزستان در سال گذشته و امسال سرعت و جهش خیلی خوبی داشته و کارگاه ها و دوره های مهارتی بسیاری در عرصه پژوهش، مقاله نویسی، پایان نامه نویسی و تحقیق پایانی برای طلاب و اساتید حوزه علمیه خوزستان برگزار شده است.
مشروح خبر
💠کانال حوزه علمیه استان خوزستان
@hozehkhz
هدایت شده از حوزه علمیه خوزستان
📌گردآوری بانک اطلاعاتی طلاب، فضلا و اساتید دارای آثار مکتوب حوزه علمیه خوزستان
🔹حجت الاسلام و المسلمین میرعلائی راد معاون پژوهش حوزه علمیه خوزستان در آیین افتتاحیه اولین نمایشگاه آثار مکتوب طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه خوزستان، اظهار داشت: یکی از ممیزات شیعه این است که تراث حدیثی آن به صورت مکتوب حفظ شده است. از این رو اهمیت نگارش و مکتوب کردن بر کسی پوشیده نیست.
🔸وی افزود: در این نمایشگاه صرفا آثار طلاب، فضلا و اساتیدی که هم اکنون در قید حیات و در حال خدمت در عرصه های تبلیغی، درسی و علمی هستند به نمایش گذاشته شده است و آثار بزرگان گذشته که بسیاری در جرگه مفاخر استانی و ملی هستند به سبب گستردگی و حجم بالا محتاج ظرف مستقلی است.
🔹معاون پژوهش حوزه علمیه خوزستان ادامه داد: هدف از برگزاری این نمایشگاه اولا تکریم مقام قلم و صاحبان قلم در ثانی ایجاد انگیزه در طلاب، فضلا و اساتید برای نگارش و ثالثا نمود پیدا کردن محصولات و مکتوبات حوزه علمیه خوزستان بود چرا که بسیاری از ما سئوال می کردند که محصولات و مکتوبات حوزه علمیه خوزستان چیست؟
🔸وی ابراز کرد: دارالتحقیق حوزه علمیه خوزستان، کتابخانه شهید شفیعی، معاونت منابع انسانی حوزه علمیه خوزستان و کلیه ی مدارس علمیه استان در برگزاری و جمع آوری آثار طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه خوزستان در این نمایشگاه معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان را یاری رسانده که جا دارد از زحمات و تلاش های آنها صمیمانه تقدیر و تشکر نمایم.
ادامه خبر
💠کانال حوزه علمیه استان خوزستان
@hozehkhz
هدایت شده از حوزه علمیه خوزستان
📌پژوهش ویژگی ذاتی و اصل جدانشدنی فقه شیعه است
🔹آقای عبدالله افرازه شهاوند در آیین افتتاحیه اولین نمایشگاه آثار مکتوب طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه خوزستان، اظهار داشت: یکی از مهمترین قابلیت های مذهب تشیع در قیاس با سایر مکاتب فقه مترقی آن است که در کنار سایر قابلیت ها مانند شهادت طلبی، امربه معروف و نهی از منکر و غیره باعث ماندگاری و ترقی مذهب تشیع شده است.
🔸وی افزود: همانطور که می دانید بعد از فروپاشی نظام کمونیستی، فوکویاما نظریه پایان تاریخ را مطرح کرد که البته بعدا از آن نظریه برگشت. برخی از اندیشمندان ما در جواب نظریه ی او گفته بوند که مذهب تشیع به دلیل برخورداری از یکسری قلبلیت ها ازجمله فقه مترقی و پویا ی آن می تواند ناجی انسان ها و ماندگار باشد.
🔹معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان بیان داشت: پژوهش ویژگی ذاتی و اصل جدانشدنی فقه شیعه بوده و اصلا اجتهاد خود یک شیوه ی پژوهشی عمیق است. فقه شیعه مبتنی بر پژوهش محوری بوده و به همین دلیل هیچوقت دچار رکود و جمود نشده و همیشه در همه ی زمینه ها حرف برای گفتن دارد.
🔸وی گفت: باید در کنار پژوهش های سنتی موجود در حوزه های علمیه، پژوهش های حوزوی به سمت تخصصی شدن، موضوع محوری و پاسخگویی به مسائل و نیازمندی های جامعه سوق داده شود.
🔹شهاوند خاطرنشان کرد: الحمدلله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات بسیار خوبی در عرصه پژوهش صورت گرفته و موسسات تخصصی بسیار خوب و کارآمدی راه اندازی شده است البته باید ساختار اداری این موسسات سامان داده شود.
ادامه خبر
💠کانال حوزه علمیه استان خوزستان
@hozehkhz
هدایت شده از حوزه علمیه خوزستان
📌برگزاری مناظره علمی در مدرسه علمیه فاطمیون اهواز
🔹نخستین مناظره علمی در سال تحصیلی جاری با موضوع «اجزاء در امارات با کشف خطا به طور یقینی» پنجشنبه مورخ ۳٠ آذر ماه ۱۴۰۲ در مدرسه علمیه فاطمیون اهواز برگزار شد.
🔸در ابتدای این مناظره، حجت الاسلام مصطفی پاکباز به عنوان داور با بیان مفاهیم مرتبط با موضوع مناظره علمی، تبیین محل نزاع و اقوال موجود در این مسئله اصولی، حاضرین را به استماع این مناظره علمی و طرح سؤال و اشکال در زمان مشخص شده دعوت کرده و سپس هر یک از مناظره کنندگان به ترتیب در مدت ۷ دقیقه نظریه مورد قبول خود را توضیح دادند.
🔹در این مناظره علمی ابتدا طلبه مهدی آقائی به عنوان مدافع نظریه مشهور یعنی «عدم اجزاء بنا بر طریقیت امارات»، طلبه طاها حمید به عنوان مدافع نظریه شیخ انصاری یعنی «عدم اجزاء بنا بر مصلحت سلوکیه» و حجتالاسلام مسعودی به عنوان مدافع نظریه «اجزاء بنا بر طریقیت»، به ارائه مطالب خود پرداختند.
🔸در ادامه، اشکالات نظر مشهور توسط دیگر مناظره کنندگان و بعضی حضار مطرح شد که از آن جمله میتوان به قبح تفویت مصلحت شخصیه توسط شارع و دارای عسر و حرج بودن خروجی نظر مشهور اشاره کرد.
🔹در ادامه طلبه مهدی آقائی مدافع این نظریه با طرح مباحثی مثل قبیح نبودن فوت مصلحت شخصیه با وجود مصلحتی اهم برای جعل حجیت امارات و نبود عسر و حرج عمومی برای مکلفین به اشکالات وارد شده پاسخ داد.
ادامه خبر به همراه تصاویر
💠کانال حوزه علمیه استان خوزستان
@hozehkhz
هدایت شده از حوزه علمیه خوزستان
📌نشست «دیدگاه تطبیقی فریقین درباره مرجع ضمیر هم در آیه ۳۲ سوره فاطر» برگزار شد
🔹 سومین نشست علمی از سلسله نشستهای علمی مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع) اهواز با موضوع «بررسی تطبیقی دیدگاه فریقین درباره مرجع ضمیر «هم» در آیه ۳۲ سوره فاطر»، در این مدرسه علمیه برگزار شد.
🔸در این نشست علمی حجت الاسلام و المسلمین محمود داودی با اشاره به آیه ۳۲ سوره فاطر «أَوْرَثْنَا الْکِتَابَ الَّذِینَ اصْطَفَیْنَا مِنْ عِبَادِنَا ۖ فَمِنْهُمْ ظَالِمٌ لِنَفْسِهِ وَمِنْهُمْ مُقْتَصِدٌ وَمِنْهُمْ سَابِقٌ بِالْخَیْرَاتِ بِإِذْنِ اللَّهِ ۚ ذَٰلِکَ هُوَ الْفَضْلُ الْکَبِیرُ»، اظهار داشت: این آیه یکی از دشوارترین آیات برای مفسران است، به جهت آن که مقصود از الکتاب، اصطفینا، ظالم، مقتصد و سابق، به سادگی قابل فهم نیست.
🔹وی افزود: یکی دیگر از جهات دشواری آیه، مرجع ضمیر "هم" است که مورد اختلاف مفسرین شیعه و سنی قرار گرفته است.
🔸استاد حوزه علمیه خوزستان گفت: مقصود از الکتاب در آیه، به دو دلیل "قرآن کریم" است، دلیل اول سیاق آیه قبل و دلیل دوم این است که هر جا کلمه الکتاب در آیات بدون قرینه ذکر شده، به معنای قرآن کریم آمده است.
🔹وی بیان کرد: درباره "اصطفینا" علامه طباطبایی(ره) قائل اند که منظور «امت پیامبر» است که کتاب را به ارث برد، اما واضح است که بعضی به آن عمل کرده و بعضی عمل نکردند، ولی بر این دیدگاه چند اشکال مطرح است، اول اینکه معنی اصطفا یعنی آن افرادی که از هر گناهی خالص باشند، پس چگونه میشود که آن افراد در عین حال ظالم هم باشند؟
ادامه خبر به همراه تصاویر
💠کانال حوزه علمیه استان خوزستان
@hozehkhz
هدایت شده از حوزه علمیه خوزستان
برگزاری رشته مطالعات اسلامی به زبان عربی در مقطع سطح3 حوزه علمیه استان خوزستان
پذیرش نیم سال دوم ۱۴۰۳-۱۴۰۲
🔶با هدف تربیت مبلغ بین الملل در کشور های عربی
🔹امکان پذیرش از تمام شهرستان های استان خوزستان
🔻شرایط پذیرش:
۱.تسلط به زبان عربی
۲.اتمام سطح۲(پایه هشتم)
۳.فعال بودن پرونده تحصیلی حوزوی
۴.قبولی در مصاحبه علمی
۵.اولویت پذیرش مبلغان فعال در تبلیغ بین الملل
جهت ثبت نام به لینک http://paziresh.ismc.ir مراجعه کنید
✳️مهلت ثبت نام: ۲ الی ۱۴ دی ماه۱۴۰۲
🔷برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس ۰۹۱۶۳۱۲۸۵۰۳ و ۰۹۳۹۹۰۹۸۱۸۰ تماس بگیرید.
🔸مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان خوزستان
🔸مرکز تخصصی امیرالمؤمنین(علیه السلام)
💠کانال حوزه علمیه استان خوزستان
@hozehkhz
♦️ مدرسه علمیه حضرت بقیة الله عج - اهواز(درس خارج آیتالله موسوی جزایری دامت برکاته)با همکاری معاونت پژوهش مدیریت حوزه علمیه استان برگزار میکند:
👥👤نشست علمی با موضوع: بررسی روایات حصون و تحف العقول بر اثبات ولایت فقیه
🎤ارائه دهنده: حجت الاسلام والمسلمین پاکباز
(استاد سطوح عالی حوزه علمیه)
دبیر: حجتالاسلام میرعلایی
⏱زمان: سه شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۵ ساعت ۱۵ الی ۱۷
مكان: اهواز بلوار آیت الله بهبهانی،مدرسه علمیه حضرت بقیة الله عج - اهواز(درس خارج آیتالله موسوی جزایری دامت برکاته)
مدرسه علمیه امام خمینی (ره) - طبقه دوم- مدرس رضوی
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🕌کانال رسمی مدرسه علمیه حضرت بقیه الله (عج)
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
📷گزارش تصویری نشست علمی "بررسی روایات حصون و تحف العقول بر اثبات ولایت فقیه"
🔹این نشست توسط مدرسه علمیۀ حضرت بقیة الله عج - اهواز با همکاری معاونت پژوهش مدیریت حوزه علمیۀ استان و با ارائۀ حجت الاسلام و المسلمین پاکباز برگزار شد.
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🕌کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خوزستان
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅