🔰راهکاری برای در امان ماندن از انحراف و ضلالت:
💠و قَالَ [َ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ زَيْنُ الْعَابِدِين] علیه السلام :
ابْنَ آدَمَ إِنَّكَ لَا تَزَال بِخَيْرٍ مَا كَانَ لَكَ وَاعِظٌ مِنْ نَفْسِكَ وَ مَا كَانَتِ الْمُحَاسَبَةُ مِنْ هَمِّكَ وَ مَا كَانَ الْخَوْفُ لَكَ شِعَاراً وَ الْحَذَرُ لَكَ دِثَاراً ابْنَ آدَمَ إِنَّكَ مَيِّتٌ وَ مَبْعُوثٌ وَ مَوْقُوفٌ بَيْنَ يَدَيِ اللَّهِ جَلَّ وَ عَزَّ فَأَعِدَّ لَهُ جَوَابا. «تحف العقول / صفحه 280»
♻️حضرت استاد شب زنده دار «دام ظله»:
🔸چه راهکاری وجود دارد انسان هایی که در راه درست و در طریقه حق هستند، در اثر جهات مختلف از این راه خارج نشوند و در آنها اعواج پیدا نشود و از این انحراف و ضلالت در امان باشد؟
حضرت امام سجاد(علیه السلام) به حسب نقل در این روایت مبارکه، راهکار ایمن ماندن از انحراف را بیان فرمودند که اگر انسان 4 عنصر را در خود پیاده کند و از آن مراقبت کند، او امنیت پیدا می کند و از راه منحرف نمی شود و در جاده حقیقت باقی خواهد ماند.
🔹عنصر اول « مَا كَانَ لَكَ وَاعِظٌ مِنْ نَفْسِكَ » است.
یک پند دهنده و واعظی داشته باشید، کار پند دهنده ها این است که به انسان توجه می دهند و مشکلاتی که در طریق ممکن است دامن گیر انسان شود متذکر می شوند.
این واعظ گاهی افراد خارجی هستند، مثل علما، والدین، دوستان و در رتبه اولی خداوند متعال واعظ انسان است، ائمه اطهار سلام الله علیها واعظ انسان است که این ها واعظ های بیرونی انسان هستند.
اما یک واعظی است که خیلی اثر فراوان بر روی انسان دارد و همیشه هم حاضر است و آن واعظ «من نفس» است که انسان خودش ، خودش را نصیحت بکند.
این خیلی مهم است که انسان فرض کند خودش یک موجودی است که در قبال او قرار گرفته است و آمده از آن درخواست نصیحت، پند آموزی و راهنمایی کرده و خودش را مخاطب قرار دهد و نصیحت کند.
همین حرف هایی را که انسان امکان دارد در مقام موعظه به دیگران بزند، همین حرف ها را به خودش بزند و خودش را در یک خلوتی مخاطب قرار بدهد و خودش را وعظ و نصیحت بکند. یکی از اوقات بسیار بسیار خوب برای این کار صبح گاه و بعد از نماز صبح و تعقیبات است. با خودش حرف بزند نه اینکه به ذهن اش خطور بدهد.
حضرت به حسب این نقل می فرمایند که اگر شما واعظ من نفس داشته باشید و پیوسته خودتان را نصحیت بکنید، این نفس از اینکه در خواب غفلت فرو رود، بی توجه بشود یا دیگران بتوانند در آن نفس تاثیر بگذارند و او را اغفال کنند، آن نفس از این موارد مصونیت پیدا می کند.
✅✅✅پس اولین و مهمترین راه کار برای اینکه تضمین بشود انسان از راه صحیح انحراف پیدا نکند و در جاده درست باشد این است که واعظ من نفس داشته باشد.
📆 1397/07/17
#پندهای_سعادت
#درس_اخلاق
#واعظ_من_نفس
🌐 @pand_saadat
💠تبليغ اگر براي خدا باشد ماندگار ميشود، بالا ميرود.
🔰توصیه حضرت استاد شب زنده دار"دام ظله" به مبلغین:
تبليغ اگر براي خدا باشد ماندگار ميشود، بالا ميرود. اما اگر خداي نكرده قصدش اين باشد كه مطلبش بگيرد، مردم بپسندند، زندگي خودش رونق پيدا بكند، اينها تمام ميشود، چيزي براي خودش نميماند.
#تبلیغ
@pand_saadat
🔰اخلاق و تقوای روحانیت عامل مهم جذب مردم به مسایل دینی است.
🔸حضرت استاد شب زنده دار"دام ظله":
به نظر من عامل مهمی که باعث جذب هر چه بیشتر مردم و نسل جوان به معارف دینی می شود، التزام و پایبندی خود روحانیت به ورع و تقوا و نیز تخلق به اخلاق نبوی و علوی است.
#بیانات
🌐 @pand_saadat
1_8359701395.MP3
5.87M
🔸بیانات مهم حضرت آیت الله شب زنده دار«دام ظله» در ابتدای درس خارج فقه مسجد اعظم:
پیرامون ایام فاطمیه، انتخابات، مساله فلسطین، ضرورت تبلیغ و جهاد تبیین، وظایف ما نسبت به حضرت زهرا سلام الله علیها، آثار توسل به حضرت زهرا سلام الله علیها، برخی از ویژگی های رهبر معظم انقلاب اسلامی
🗓سه شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
@pand_saadat
🔰"انسان برای رسیدن به مقصد عالی باید #برنامه_ریزی و #تلاش کند".
✅حضرت استاد شب زنده دار "دام ظله":
انسان برای رسیدن به مقصد عالی باید برنامه ریزی و تلاش کند و اینگونه نیست که انسان در لحظه ای به احسن نیات برسد بلکه تلاش و تحرک می خواهد، وصول به مقامات معنوی کوشش زیاد می خواهد چرا که موانع بسیاری برای آن وجود دارد اما به اندازه ای عظمت دارد که می ارزد انسان آنچه که دارد خرج راه رسیدن به مقامات عالی کند.
#درس_اخلاق
#بیانات
@pand_saadat
🔰"روح عبادت نیت است"
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
روح عبادات نیت است. ممکن است عملی آنچنان ارزشمند نباشد اما اگر انگیزه عمل الهی باشد آن عمل تا خداوند متعال برده میشود و به عالی ترین وجه پذیرفته میشود، اگر انسان انگیزه و نیت کار خود را الهی کند کار او دارای ارزش بیشتری خواهد شد.
#درس_اخلاق
@pand_saadat
فرازهایی از درس اخلاق حضرت استاد شبزندهدار(حفظه الله):
🔰 مراعات مرزهای اخلاق و ادب در مصائب
«السَّلَامُ عَلَيْكِ يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ اللهُ الَّذِي خَلَقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً».
هرچه معرفت شخص بالاتر باشد سنگینی مصائب هم برای او بالاتر است. یک وقت بر یک انسان، مصائبی وارد میشود که او جزع و فزع و داد و فریاد میکند. اما یک وقت بر یک شخصی تمام آن مصائب وارد میشود و او هرگز از مرزهای اخلاق و ادب خارج نمیگردد و پا فراتر نمیگذارد.
حضرت صدیقه طاهره(علیهاالسلام) آن مصائب سخت بر ایشان وارد شد و آنچنان از نظر جسمی اذیت و آسیب و جراحات سخت دید ولی حتی به همسرش امیرالمومنین(علیهالسلام) هم اطلاع ندادند!. این طور تحمّل کردنها خیلی مهم است.
خدای متعال پس از اینکه ایشان را امتحان کرد «فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً» و ایشان از امتحان سرافراز بیرون آمدند سلطنت دنیا و آخرت را به ایشان میدهد. آنقدر مقام رفیعی مییابد که در کتاب شریف کافی آمده است: امام باقر(علیهالسلام) به هنگام بیماری و تب، به حضرت صدیقه طاهره(علیهاالسلام) متوسل میشدند. خودش امام معصوم است اما حضرت صدیقه طاهره(علیهاالسلام) را در درگاه خدا وسیله قرار میدهند.
#فاطمیه #صبر #مصائب #امتحان_الهی
#پندهای_سعادت
📚برگرفته از کتاب پندهای سعادت صفحات ۲۲۳،۲۲۴
@pand_saadat
🔰 آثار معرفت خداوند در کلام حضرت امام صادق علیه السلام
حضرت امام صادق علیه السلام فرمودند:
«لَوْ یعْلَمُ النَّاسُ مَا فِی فَضْلِ مَعْرِفَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَا مَدُّوا أَعْینَهُمْ إِلَی مَا مَتَّعَ اللَّهُ بِهِ الْأَعْدَاءَ مِنْ زَهْرَةِ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ نَعِیمِهَا»[1]
اگر مردم لذت و بهجتی را که در معرفت خدا هست، را می دانستند؛ اصلاً به این رفاه و آسایش و زرق و برقی که خدا به دشمنان دین داده است، نگاه نمیکردند.
اگر ما از جایی رد بشویم و مثلاً یکجا فضولات حیوانی باشد، نظرمان را برمیگردانیم. چرا؟ چون پستی این چیزها نزد ما به گونهای است که با دیدن آنها مشمئز میشویم.
«وَ كَانَتْ دُنْیاهُمْ أَقَلَّ عِنْدَهُمْ مِمَّا یطَئُونَهُ بِأَرْجُلِهِمْ»
دنیای دشمنان دین نزد اولیای دین، از آن خاک و خاشاکی که بر روی آن پا میگذارند و عبور میکنند، کمتر است.
«وَ لَنُعِّمُوا بِمَعْرِفَةِ اللَّهِ جَلَّ وَ عَزَّ وَ تَلَذَّذُوا بِهَا تَلَذُّذَ مَنْ لَمْ یزَلْ فِی رَوْضَاتِ الْجِنَانِ مَعَ أَوْلِیاءِ اللَّهِ»
نعمت الهی که نصیب مومنان میشود، این است که نسبت به خداوند شناخت پیدا میکنند و از آن نهایت لذت وکامجویی را میبرند و در بهشت پیوسته در محضر اولیای دین هستند.
مهمترین عامل یاری ائمهی هدی علیهم السلام، نیز معرفت است. چون اگر اینها درست تحکیم شد، به دنبال آن ورع، عفاف و اجتهاد میآید. وقتی که اینگونه شد، آدم خود به خود نمیتواند آرام بگیرد.
[1]. الكافی (ط -الإسلامیة)، ج8، ص 248.
🔻برگرفته شده از کتاب پندهای سعادت «سلسله درس های اخلاق استاد شب زنده دار دام ظله»
@pand_saadat
#نکات_اخلاقی
#اهمیت_استاد_دیدن
💠 «آن آقا شذوذ داشت؛ چون استاد کم دیده بود و به فکر خودش متکی بود»
🔹 کج فهمی یک عیب بسیار بزرگ ونقمت بزرگی است. انسان روی مسائل فکر میکند، ولی آنها را کج می فهمد. یک وقتی خدمت مقام معظم #رهبری بودیم، صحبت از یکی از علمای قریب عصر شد، ایشان از فرد دیگری در مورد فقه آن عالم پرسیدند، گفت: بد نبود.
🔸 اما خودشان فرمودند: «نه، آن آقا شذوذ داشت؛ چون #استاد کم دیده بود، و به فکر خودش متکی بود». معمولاً کسانی که استاد نمی بینند و خودشان زود حالت استقلال پیدا میکنند، دارای حرفهای شاذ و نادر میشوند؛ زیرا از اصحاب نظر و پختههای در فن، حرف را نشنیدهاند و خودشان یک چیزهایی به ذهنشان می آید که به اشکالاتش نیز نمی توانند توجه بکنند و قهراً دچار شواذ و نوادر میشوند.
📚 درس خارج فقه آیت الله #شبزندهدار (سال 1394)
#پندهای_سعادت
#اهمیت_استاد_دیدن
🔗 @pand_saadat
🔰«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسيلَةَ وَ جاهِدُوا في سَبيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» (مائده/35)
✅حضرت آیت الله شب زندهدار«دام ظله» در ابتدای درس فقه معاصر«الشخص الاعتباری» فرمودند:
🔸فلاح سه رکن دارد، این دستورالعمل سلوکی خدای متعال هست که تقوا پیشه کنید، ابتغاء وسیله داشته باشید و اهل مجاهدت باشید.
🔹تقوا به تنهایی کار را حل نمیکند، تقوا یعنی آدم به فقه عمل کند و ابتغاء وسیله هم یعنی به دامان آنچه که انسان را به خدای متعال نزدیک میکند چنگ بزنید که یکی از آنها حب اهلبیت و ائمه هدی علیهمالسلام است.
🔻ممکن است کسی به فقه عمل کند یعنی حسادت نورزد، بخل نورزد اما حسود وبخیل باشد. چون آن چه که حرام است، حسادت و بخیل ورزیدن است، نه صفت حسد و بخل داشتن.
🔺اگر کسی بخواهد از صفحه نفساش بخل و حسد را بزداید،باید مجاهده کند. و لذا است که در کنار «اتقوالله» به «ابتغاء وسیله» و «مجاهدت» هم، امر فرموده است که قهراً به قرینه مقابله باید بگوییم که به امر جدایی از آن «و اتقوا الله» اشاره دارد.
ان شاء الله همه ما توفیق بهرهبرداری از این فرصتهایی که خدای متعال در اختیارمان قرار داده است را داشته باشیم.
📅 1401/12/16
#پندهای_سعادت
🆔 @pand_saadat
🔰«وَ لاتَبْغِ الْفَسادَ فِي الْأَرْضِ إِنَّ اللَّهَ لايُحِبُّ الْمُفْسِدينَ»«قصص/۷۷»
💠حضرت آیت الله شب زندهدار«دام ظله» فرمودند:
🔸این موعظه، به ویژه برای آقایان روحانی و عالم دین بسیار مهم است. ترجمهی آزاد این موعظه قرآنی این است که دنبال فساد بر روی زمین نباشید، زیرا خدای متعال، مفسدین را دوست ندارد. آنچه که ابتدا در این آیه شریفه مورد نهی واقع شده «وَ لاتَبْغِ الْفَسادَ فِي الْأَرْضِ» است، اما مطلق مفسدین را خدای متعال دوست ندارد؛ چه مفسد فی الارض باشند و چه نباشند. مثلا ممکن است کسی سرمایه و عمر خودش را تباه میکند، با این که مفسد فی الارض بر او صادق نیست، ولی جز مفسدین شمرده می شود.
🔹فساد فی الارض مظاهر بسیار زیادی دارد. فرض کنید در امور اقتصادی کسانی که پول دارند و میبینند زمینه آماده است، اقدام به خرید اجناسی به قصد احتکار می کنند، که از مصادیق مفسدین فی الارض شمرده می شوند؛ یا مثلا کسانی که زمین و طلا و سکه میخرند و با قیمتهای چند برابر میفروشند و نمیگذارند که فقرا و کسانی که زندگی و درآمد متوسطی دارند، به طور راحت زندگی کنند و توان خرید داشته باشند همچنین اگر یک روحانی سخنی بگوید که در دلهای مردم شک و تردید ایجاد شود و روحانیت و علما زیر سؤال بروند، از مصادیق این آیه شریفه است.
#فساد_فی_الارض
#پندهای_سعادت
🆔 @pand_saadat