پارتیزان
1/4🔷ای کی 103 ایرانی و گمراهی! 🔹اخیرا در فضای مجازی مطالبی در مورد تفنگ تهاجمی کلاش 133 و 103 ساخت
2/4🔹نقطه بعدی تفاوت میان نمونه روسی و چینی در برگه ناظم آتش آن 2 است که با دقت می توان تفاوت در ساختار را متوجه شد و نقطه سوم تفاوت در اتصال عقبی (قنداق به بدنه) است. ساختار و اشکال پرچ های نمونه روسی و چینی متفاوت است. و نقطه چهارم که اغلب به آن اشاره می شود تفاوت در برگه ناظم آتش است.
🔹حال به تصاویر نمونه های ایرانی می پردازیم. در ابتدا باید عرض کنم که این سلاح در ایران با توجه به خبرگزاری های رسمی کشور و کاتالوگ های مختلف با عنوان های کلاش 133 (جهت استفاده در داخل کشور) و کلاش 103 (جهت صادرات) شناخته می شود. از مسائل دیگر این است که برخی نمونه های رونمایی شده یا استفاده شده در کاتالوگ ها (تصویر 3) با نمونه های تحویلی به نیروها تفاوت دارد که در اینجا به آن نمی پردازیم.
◾️محل حدودی اتصال عقبی و برگه ناظم آتش سلاح ها با مستطیل سفید مشخص شده است.
FND
@Partisan2015
پارتیزان
3/4🔹حال به بررسی نمونه ایرانی بپردازیم. تصاویر 4 الی 8 متعلق به کلاش 133 های تحویلی به نیروها یا نمونه ارائه شده در نمایشگاه ها می باشد و تصاویر 9 و 10 نیز متعلق به سلاح کلاش 133 ادعایی ایرانی در اتیوپی است. با دقت می توانیم متوجه شویم که نمونه ایرانی در هرکجا متفاوت از دیگری است!
🔹برای نمونه کافی است به برگه ناظم آتش تصاویر 4 و 5 دقت کنید تا متوجه شوید تمام نقاط سلاح دقیقا مشابه یکدیگر است اما برگه های ناظم یکی به نمونه روس و دیگری به نمونه چینی شباهت دارد. جهت آوردن مثالی دیگر به تصویر 6 که در نمایشگاه نداجا با عنوان کلاش 133 ارائه شده بود می توان نگاه کرد و تفاوت نشانه های برگه ناظم آتش را با دو نمونه قبلی (تصاویر 4 و 5) و البته تفاوت ساختاری خود برگه ناظم را با تصویر 4 مشاهده کرد.
◾️برگه های ناظم و نشانه های آن توسط مستطیل های سفید مشخص شده اند.
FND
@Partisan2015
پارتیزان
4/4🔹جهت تکمیل مشکلات می توان به تصویر 7 نگاه کرد که با تصاویر 4 و 5 شباهت دارد اما پرچ های اتصال عقبی آن ساختاری متفاوت دارند و البته برگه ناظم آن نیز به نمونه چینی شباهت دارد. و در نهایت به سراغ نمونه دیده شده در اتیوپی (تصویر 9) برویم. تصویر شماره 9 از لحاظ برگه ناظم آتش به نمونه روسی شباهت داشته و اتصال عقبی آن نیز با تصاویر 4 و 5 یکسان است. نشانه های برگه ناظم نیز بدلیل کیفیت پایین خوانا نیستند اما ظاهرا همان D و L است.
🔹از دیگر نکاتی که اشاره به آن مطلب را بشدت طولانی می کرد تفاوت ساختاری پوشش فوقانی سلاح در نمونه ایرانی در مقایسه با نمونه های چینی و روسی است. پوشش فوقانی نمونه ایرانی بیشتر به سری ای کی ام شباهت دارد.
🔹با توجه به تمام شواهد بالا می توان چنین نتیجه گیری کرد که ایران در برهه های متفاوت از قطعات و روش های متفاوتی جهت تولید این سلاح استفاده کرده است. و یک طرح مشخص با عنوان کلاش 133 یا 103 ایرانی وجود ندارد. شایسته است اشاره شود در اینجا به برخی تفاوت های قبضه تپانچه ای و دیگر اجزا اشاره نشده است.
◾️برخی تصاویر از کانال نظامی گری ایرانی برداشته شده است.
FND
@Partisan2015
🔸عید کمال دین، سالروز اتمام نعمت و هنگامه اعلان وصایت و ولایت امیر المومنین "علی" علیه السلام بر مسلمانان عالم خجسته باد.
@Partisan2015
🔹 تصویری از اولین ناو کلاس استانبول نیروی دریایی ترکیه در حال گذراندن آخرین مراحل تست دریایی به همراه زیر دریایی دیزل-الکتریک Type-209 🇹🇷
🔹 ناو کلاس استانبول ۳۰۰۰ تن وزن دارد و مجهز به موشک ضد کشتی Atmaca، مجموعه پرتابگر های عمودی برای موشک پدافندی HISAR و سامانه دفاع نقطه ای Gokdeniz است.
Jīngyú
@Partisan2015
7.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹ویدئویی منسوب به اولین مورد انهدامی از خودرو جنگی پیاده نظام سوئدی CV9040 در خدمت نیرو های مسلح اوکراین.
Xterm
@Partisan2015