🔹حدود 90 درصد سروتونین موجود در بدن در دستگاه گوارش یافت می شود.
سروتونین می تواند روی خلق و خو، رفتار اجتماعی، حافظه تاثیر بگذارد.
کمبود سروتونین در خون باعث افزایش حالاتی مانند افسردگی، دلهره، دردهای میگرنی، فشارخون بالا و بیخوابی
میشود.
کاکائو و شکلات سیاه، آجیلها، کیوی، آناناس، گیلاس، گوجهفرنگی،موز و آلو بهترین منابع غذایی سروتونین هستند.
برای اینکه خوشحال و سرحال زندگی کنید این مواد غذایی را بیشتر مصرف کنید.
@pezeshkbartar
هدایت شده از ادمین تبلیغات گسترده انصار
درخواست کانال #خطرناک کرده
بودید 📛 ‼️
🔞 حقایقی از
آنچه که #نمیخواهند بدانید👇
بی پرده و #عریان 😰
❌افراد کم سن و سال به هیچ عنوان کلیک نکنند
ناگفتنی های #بی_سانسور
فقط اینجا👇👇
eitaa.com/joinchat/2524053505Cb4fec1eb53
🚫 #عوارض_وحشتناک این نوع #رابطه_در_دوران_نامزدی 😨⁉️
🚫عقیم شدن 35% از مردان ایرانی بعد از این نوع #رابطه
❌ #ملت_ایران بخونید ببینید چه بلایی داره سرتون میاد❌
👇🔞 فقط متاهلین بخوانند🔞👇
http://eitaa.com/joinchat/1523056654Cc74174343f
آیا میدانید افسردگی چیست، چه علائمی دارد و چگونه درمان میشود؟ افسردگی یکی از شایعترین اختلالات روانی است که به احساس غم یا تجربهی بحرانهای زندگی محدود نمیشود و به تشخیص زودهنگام و اقدامات درمانی مناسب نیاز دارد. چنانچه این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، فرد بسته به تجویز پزشک از طریق دریافت دارو، شرکت در جلسات رواندرمانی یا حتی تغییرات سبک زندگی به میزان قابل توجهی بهبود خواهد یافت. اما اگر هیچ اقدامی جهت مداوای این بیماری انجام نپذیرد، میتواند پیامدهای فاجعهباری را نه تنها برای خود فرد بلکه برای همهی اعضای خانواده رقم بزند.
آمارها در ایران حاکی از شیوع روزافزون افسردگی در کشور است. به گفتهی وزیر بهداشت به نقل از همشهری آنلاین، بیش از ۱۲درصد مردم ایران افسرده هستند. برخی افراد در طول زندگی شاید فقط یکبار به این وضعیت دچار شوند، در حالیکه افسردگی برای بسیاری دیگر یک وضعیت تکرارشونده است. هر دورهی این بیماری در صورت عدم درمان ممکن است چند ماه تا چند سال ادامه پیدا کند. افراد مبتلا به افسردگی حاد حتی احتمال دارد به درجهای از ناامیدی برسند که دست به خودکشی بزنند. این در حالی است که شناخت علائم افسردگی نقش بهسزایی در پیشگیری از افزایش وخامت این بیماری دارد.
علائم افسردگی
افسردگی مانند سایر اختلالات روانی با علائمی همراه است که روند عادی زندگی روزمره را تغییر میدهند.
تغییرات خواب
بسیاری از مبتلایان به افسردگی با تغییرات الگوی خواب مواجه میشوند. تغییر الگوی خواب گاهی به شکل بیخوابی و گاهی به شکل خوابِ زیادتر از حد معمول بروز میکند. صبح خیلی زود بیدار شدن از جمله علائم شایع در افسردگیهای حاد است.
تغییرات اشتها
گاهی مبتلایان به افسردگی در قالب مکانیسم مقابله، به کمخوری یا پرخوری روی میآورند. این تغییر اشتها میتواند منجر به کاهش یا افزایش وزن شدید شود.
عدم تمرکز
برخی مبتلایان به افسردگی حاد قادر به تمرکز نیستند. گاهی این افراد در روزنامه خواندن یا دنبال کردن ماجراهای سریالهای تلویزیونی نیز دچار مشکل میشوند و تصمیمگیریها، حتی تصمیمات پیشپاافتاده، برایشان دشوار میشود.
کمبود انرژی
مبتلایان به افسردگی معمولا احساس خستگی شدید میکنند، در فکر کردن کُند میشوند و قادر به انجام فعالیتهای عادی روزمره نیستند.
بیعلاقگی
مبتلایان به افسردگی ممکن است علاقهی خود را به انجام فعالیتهای عادی روزمره از دست بدهند یا ظرفیت تجربهی خوشی و لذت را نداشته باشند. این افراد حتی احتمال دارد به بیاشتهایی یا عدم تمایلات جنسی دچار شوند.
کمبود اعتمادبهنفس
مبتلایان به افسردگی مدام در فکر کاستیها و ناکامیهایشان هستند و احساس گناه و درماندگی شدید میکنند. افکاری مانند «من یه بازندهام.» یا «دنیا جای خیلی ترسناکیه.» بر ذهن این افراد چیره میشود.
ناامیدی
افسردگی موجب میشود فرد احساس کند دیگر هیچ اتفاق خوشایندی در راه نیست. معمولا به دنبال این نگرش منفی، افکار خودکشیگرایانه بروز میکنند که باید بسیار جدی گرفته شوند.
تغییرات حرکتی
برخی مبتلایان به افسردگی به لحاظ قوای جسمی تحلیل میروند یا دچار بیقراری حرکتی میشوند، مثلا ممکن است صبح خیلی زود بیدار شوند و ساعتها در اتاق قدم بزنند.
دردهای جسمی
عدهای از مبتلایان به افسردگی به جای اینکه از احساسات اندوهبار خود حرف بزنند، مدام از سردرد یا ناراحتیهای معده شکایت میکنند.
تشخیص افسردگی موضوع پیچیدهای است، چرا که گاهی دورههای افسردگی بخشی از اختلال دوقطبی یا سایر بیماریهای روانی محسوب میشوند. اما اینکه فرد افسرده علائم خود را چگونه توصیف میکند، اغلب اوقات ریشهی فرهنگی دارد. در جوامع غربی، مبتلایان به افسردگی معمولا دربارهی حالات یا احساساتشان حرف میزنند. اما در جوامع شرقی، معمولا به دردهای جسمی اشاره میشود. به همین دلیل توصیه میشود افراد به درمانگرانی مراجعه کنند که از فرهنگ خودشان هستند یا درک بالایی از پیشینهی فرهنگی بیمار دارند.
@pezeshkbartar
🔸عوامل و علائم افسردگی
معمولا دلیل ابتلا به افسردگی، ترکیبی از عوامل ژنتیکی، جسمی، محیطی و روانی میباشد. بعضی از عوامل افسردگی شامل:
- انتقال دهنده های عصبی: این مواد شیمیایی طبیعی مغزی با حال و حوصله شما ارتباط مستقیم داشته و نقش کلیدی در افسردگی ایفا میکند.
- هورمونها: تغییر در سطح هورمونهای بدن، میتواند عامل ابتلا به #افسردگی باشد.
- عادات ارثی: بیماری افسردگی در افرادیکه در خانوادهشان سابقه افسردگی دارند، شایعتر است.
- حوادث زندگی: حوادثی خاص همچون مرگ یا از دستدادن کسانیکه دوستشان دارید، مشکلات مالی و استرس شدید، میتواند باعث ابتلای شما به افسردگی شود.
- آسیبها و مشکلات کودکی: میتواند تاثیرات دائمی بر مغز گذاشته و خطر ابتلا به بیماری افسردگی را افزایش دهد.
🔸چه کسانی در خطر ابتلا به افسردگی هستند؟
1. زنان بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار میگیرند.
2. کسانی که در خانوادهشان سابقه افسردگی وجود دارد.
3. تجربیات آسیب زننده در کودکی باعث به وجود آمدن افسردگی میشود.
4. افرادی که دوستانشان افسرده هستند.
5. کسانی که اعضای خانواده و یا کسانی که دوست داشتهاند را از دست دادهاند.
6. کسانی که به تازگی زایمان کردهاند (افسردگی پس از زایمان)
7. کسانی که سابقه افسردگی دارند.
8. کسانی که به بیماریهای خطرناک از قبیل سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی، آلزایمر و یا ایدز مبتلا هستند
9. کسانی که عادات شخصیتی و رفتاری خاصی دارند.
10. معتادان به الکل و موادمخدر بیشتر دچار بیماری افسردگی میشوند.
11. افرادی که داروهای خاصی از جمله داروی فشارخون، قرص خواب و یا سایر داروهای خاص مصرف میکنند. 🔸علائم افسردگی
- خلق افسرده مانند: احساس غمگینی، درماندگی، احساس پوچی و همچنین گریه کردن بیمورد
- کاهش قابل ملاحظه علاقه نسبت به تمام فعالیت ها یا فقدان احساس لذت
- کاهش یا افزایش اشتها
- بیخوابی یا پرخوابی که بیخوابی شایع تر است
- کندی روانی حرکتی
- کاهش یا افزایش میل جنسی که کاهش آن شایع تر است
- خستگی یا فقدان انرژی
- احساس بیارزشی یا گناه بیجا
- کاهش تمرکز و به دنبال آن کاهش قدرت تفکر و تصمیم گیری
- افکار خودکشی تکرار شونده
اگر فردی پنج مورد یا بیشتر از علائم ذکر شده در بالا را به مدت دو هفته داشته باشد، بیمار افسرده است و باید به #روانپزشک مراجعه کند. البته باید حداقل یکی از دو علامت، خلق افسرده و از دست دادن لذت را نیز داشته باشد.
شخص نباید علایم ناشی از تاثیر داروی تجویزی یا مورد سوءمصرف و یا نوعی #بیماری جسمی مثل کمکاری تیروئید داشته باشد
@pezeshkbartar
🔸جدیدترین روش درمان بیماری افسردگی با استفاده از امواج مغناطیسی توسط دستگاه TMS
بیماری افسردگی یکی از شایعترین بیماری هاست و در حال حاضر 13% آقایان و 21% خانم ها به این بیماری مبتلا می باشند و تعداد مبتلایان به بیماری افسردگی بویژه درخانم ها آمار خیلی بالایی دارد بطوریکه از هر 5 نفر خانم می توان گفت یک نفرشان به بیماری افسردگی گرفتار شده است. و از طرف دیگر میزان شیوع این بیماری متاسفانه در زندگی ماشینی امروزی و زندگی شهری رو به افزایش است، که اهمیت این بیماری را در مورد درمان چندین برابر می کند و به نفع شرکتهای بیمه ای است که به روش درمانی با دستگاه TMS اهمیت زیادی بدهند.
اگر شما و یکی از عزیزانتان از زندگی لذت نمی برید و غم و اندوه تمام وجودتان را گرفته و اگر تمام زندگیتان را آه و ناله پر کرده ، اگر حوصله صحبت حتی با عزیزانتان را ندارید و اگر تنهایی را ترجیح می دهید و می خواهید در کنج اطاق تنها باشید ، اگر لذایذ و خوشی های این دنیا خوشحالتان نمی کند و اگر از زندگی لذت نمی برید ، و از مسافرت خوشتان نمی آید و اگر خودتان را مقصر می دانید و خودتان را سرزنش
می کنید و اگر برای انجام کارهای روزانه سست و بی حال و بی حوصله هستید و توان انجام کارهای روزمره را ندارید و یا عزیزی را از دست داده اید و ماهها است که فقدان آن عزیز تمام وجودتان را تحت الشعاع قرار داده و پس از ماهها و شاید سالها نمی توانید او را فراموش کنید و اگر خدای ناکرده از زندگی آنقدر سیر شده اید که افکار شیطانی خودکشی شما را عذاب می دهد ، اگر علیرغم اینکه در زندگی کمبودی ندارید و حتی در ناز و نعمت هستید ولی انگار در جهنم گرفتار شده اید و ماهها و سالهاست که از ته دل نخنده اید ، و زندگی برایتان یکنواخت و بی تفاوت شده است ، باید بدانید که بیماری افسردگی دارید. و خوشبختانه در حال حاضر این بیماری قابل درمان است و لازم است بدانید که شما به یک بیماری صعب العلاج مبتلا نیستید و همه این علائم با روش درمانی TMS قابل علاج است .
اگر شما برای درمان بیماری افسردگی از دارو استفاده می کنید و ماهها و سالهاست که دارو مصرف می کنید و در نتیجه دارو ، عوارض خاص خود را از قبیل افزایش وزن و چاقی و اختلالات خواب و پر خوابی و بی خوابی ، اختلالات دستگاه گوارش و یبوست و یا اختلالات قلبی و عروقی و طپش قلب و اختلالات کبدی و کلیوی و صدها عوارض دارویی مشابه دیگر ایجاد کرده ، باید بدانید که به غیر از دارودرمانی روش جدید دیگری نیز هست که می توان بر تمام این غم و اندوه خاتمه داد و آن استفاده از دستگاه TMS است. ادامه دارد
@pezeshkbartar
🔸دستگاه تی ام اس دستگاهی است که امواج مغناطیسی تولید می کند ولی سوال مهمی که مطرح می شود این است که امواج مغناطیسی که دستگاه TMS تولید می کند چگونه و با چه مکانیسمی بیماری افسردگی را درمان می کند؟
دانشمندان طی بررسی هایی که هم در افراد مبتلا به افسردگی و هم در افراد سالم بدست آورده اند و از هر دو دسته نقشه برداری های رنگی و FMRI بعمل آورده اند و با هم مقایسه کرده اند ، به این نتیجه رسیده اند که در بیماران مبتلا به افسردگی در نواحی از مغز اختلال در عملکرد سلولهای عصبی وجود دارد، یعنی در بیماران افسرده نواحی از مغز وجود دارد که در آن نواحی سلولهای مغزی فعالیت طبیعی ندارند و معمولا در ناحیه پیشانی طرفی در نیمکره چپ ناحیه ای وجود دارد که سلولهای آن ناحیه فعالیت کمتری از خودشان نشان می دهند و فعالیت کمتر این ناحیه بیشترین عامل جهت بروز بیماریافسردگی می شود و اگر ما به وسیله ای بتوانیم فعالیت این ناحیه از مغز را بحالت طبیعی برگردانیم، علایم بیماری افسردگی از بین خواهد رفت .
و اما امواج مغناطیسی که دستگاه TMS تولید می کند، طوری است که می تواند از پوست و مو و استخوانهای جمجمه عبور کرده ، وارد مغز شود و پس از برخورد با سطح قشری مغز به امواج الکتریکی تبدیل شود . از آنجا که سلولهای مغزی دو نوع فعالیت (هم فعالیت شیمیایی و هم فعالیت الکتریکی) دارند، ورود امواج مغناطیسی و تبدیل آنها به امواج الکتریکی در فعالیت الکتریکی تغییر ایجاد می کند و از آنجا که شدت ، فرکانس و مدت زمان امواج تولید شده توسط دستگاه TMS قابل کنترل است، ما می توانیم موجی که بتواند فعالیت سلولهای مغزی آسیب دیده در اثر بیماری افسردگی را تنظیم ، تعدیل و اصلاح کند ، را انتخاب کنیم و پس از اصلاح فعالیت سلولهای مغزی ، بیماری افسردگی درمان می شود. 🔸عوارض درمان با TMS چیست؟
درمان با TMS یک روش درمانی تایید شده توسط FDA (سازمان غذا و دارو آمریکا) می باشد و در حال حاضر در اکثر کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکا از این روش درمانی برای درمان بیماری افسردگی استفاده می شود و تابه حال هیچ عارضه قابل توجهی از دستگاه TMS مشاهده نشده است . به علاوه ، شخصی که با دستگاه TMS کار می کند ، باید مهارت کافی داشته باشد ، تنظیم دستگاه خیلی مهم است چون باید موجی که برای درمان مناسب است به درستی انتخاب شود . در بعضی بیماران که سلولهای مغزی فعالیت بیشتری دارند ، باید آنها را مهار کرد تا به حالت طبیعی برگردند و در بعضی مواقع که سلولهای مغزی فعالیت کمتری دارند باید آنها را تحریک کرد، تا به حالت طبیعی برگردند تا در نتیجه بیماری درمان شود.
@pezeshkbartar
اگر روش های درمانی با دارو و درمان باTMS در بیماری #افسردگی را با هم مقایسه کنیم ، این نتایج را بدست می آوریم :
1 – در درمانهای دارویی بیمار مجبور است که ماهها و یا سالها از دارو استفاده کند و همانطوری که می دانید دارو خالی از عوارض دارویی و شیمیایی نمی باشد و درست است که داروی تجویز شده توسط پزشک متخصص برای درمان افسردگی مفید می باشد و باید مصرف شود ولی واقعیت این است که دارو در معده حل شده و توسط دستگاه گوارش جذب و وارد خون می شود و توسط گردش خون در کل نقاط بدن پخش می گردد.
درست است که این دارو برای درمان افسردگی مناسب است ولی ممکن است برای سایر اعضای بدن از جمله #کبد و #طحال ، #کلیه ها و دستگاه گوارش ، قلب و عروق و ریه ها ، #مغز و غیره زیان آور باشد ولی لازم است که بدانید که در درمان توسط دستگاه #TMS به صورت موضعی عمل می کند یعنی فقط در آن ناحیه از مغز که در اثر بیماری آسیب دیده و سلولهای آن ناحیه به خوبی وظیفه خود را انجام نمی دهند دخالت می کند و سلولهای آسیب دیده مغزی را اصلاح ، تقویت ، تعدیل و تنظیم می کند و کاری با سایر اعضای بدن ندارد و در سرتاسر بدن پخش نمی شود .
2 – مزیت دیگری که بکارگیری دستگاه TMSدر مقایسه با دارو درمانی دارد ، طول درمان است همانطوری که می دانید برای درمان بیماری افسردگی ماهها و سالها باید از دارو استفاده شود و اگر دارو قطع شود احتمال عود بیماری زیاد است و در بعضی مواقع لازم می شود که بیمار تا آخر عمر از دارو استفاده کند ولی در مورد روش درمان با دستگاه TMSپس از یک دوره درمان 20 – 15 جلسه ای که معمولا جلسات هر روز و هفته ای 5 الی 6 جلسه انجام می شود ، بیمار ظرف حداکثر 20 روز بهبودی پیدا می کند و حتی پس از بهبودی با صلاحدید پزشک معالج می توان بتدریج دارو های تجویزی را کم و حتی قطع کرد . پس ملاحظه می کنید که طول درمان توسط دستگاه TMS برای درمان بیماریافسردگی کمتر از دارو درمانی است .
3 – یکی دیگر از مزایای مهم درمان با دستگاهTMS مقرون بصرفه بودن آن است . بسیاری از بیماران می پرسند که بظاهر این درمان گرانتر و لوکستر است ولی در واقع اینطور نیست. اگر ما این واقعیت را در نظر بگیریم که در درمان دارویی بیمار باید سالها دارو بخورد و هزینه آن را محاسبه کنیم و در ضمن هزینه ای که ناشی از عوارض دارویی پیش می آید محاسبه کنیم و این را هم در نظر بگیریم که طول درمان با دستگاه TMS خیلی کمتر است و در ضمن عاری از کوچکترین عارضه می باشد ، به آسانی به این نتیجه خواهیم رسید ، که درمان با TMS خیلی با صرفه تر است.
@pezeshkbartar
🔸فرق بین روشهای درمان با الکتروشوک وTmsدر درمان افسردگی چیست ؟
هر دو وسیله درمان ، مورد تایید سازمان غذا و دارو در کشورهای آمریکایی و اروپایی و از جمله در کشور خودمان می باشد ولی همانطوری که می دانید برای انجام درمان با دستگاه TMSبیمار بطور سرپایی درمان می شود و با پای خودش می آید و موقع رفتن حتی خودش می تواند رانندگی کند . استفاده از دستگاهTMS کوچکترین دردی ندارد و کاملا روش درمانی غیرتهاجمی است و بیمار آن را به راحتی می پذیرد ، در صورتی که در درمان با الکتروشوک حتما باید بیمار در بیمارستان بستری شود و در ضمن جریان الکتریکی با ولتاژ زیاد به مغز بیمار وارد می شود و منجر به تشنج شده و حتما لازم است برای بیمار بیهوشی عمومی داده شود . پس از انجام الکتروشوک از مهمترین عوارض آن فراموشی و ایجاد اختلال حافظه در بیمار می باشد ؛ در صورتی که هیچکدام از این عوارض در درمان با TMS وجود ندارد همچنین نتیجه درمان باTMS و الکتروشوک تقریبا مانند هم است و فرق چندانی با هم ندارد .
مزایای استفاده از دستگاه TMS چیست؟ بیماران اغلب درباره اهمیت و مزایای استفاده از دستگاه TMS سوألات را مطرح می کنند . این روش درمانی به دلایل زیر یک روش درمانی ایده آل محسوب می شود :
1- روش غیر تهاجمی است که نیاز به بستری شدن در بیمارستان و انجام بیهوشی و اعمال جراحی و غیره ندارد.
2- کاملا بدون درد است .
3- به صورت موضعی اثر می کند و در قسمتهای سالم بدن و سایر اعضای بدن اثرات سوء و عوارض ندارد .
4- طول درمان کوتاهتر است و سریعتر از درمان های دارویی بهبودی حاصل می شود .
5- مقرون به صرفه است چون طول درمان کوتاهتر است .
6- کاملا بدون عارضه می باشد و عوارض شیمیایی داروها را ندارد.
7-ماندگاری اثر درمانی TMS خیلی بیشتر از دارو است چون در اغلب موارد پس از قطع دارو علائم بیماریی بر می گردد ولی در درمانTMS این حالت به ندرت اتفاق می افتد و برای اینکه درمان با TMS ماندگاری بیشتری داشته باشد لازم است که چند جلسه با فواصل زیاد به عنوان جلسات یادآوری انجام شود.
@pezeshkbartar