May 11
◀️ دین پیامبر(ص) قبل از بعثت
❓ دين پيامبر قبل از رسالت چه بوده است؟
❗️ پاسخ اجمالي: بى شك پيغمبر گرامى اسلام (ص) قبل از بعثت، يكتاپرست و از هر نوع شرك پاك بود و هرگز بر بت سجده نكرد. تاريخ زندگى او نيز اين معنى را منعكس مى كند، بدان گونه كه در نوجوانى وقتى بحيرا او را به لات و عزّى قسم داد، محمد(ص) آن دو را مبغوض ترين چيز براى خود برشمرد( دلائل النبوه، بيهقى، ج2، ص35).
از اميرمؤمنان (ع) درباره رسول خدا (ص) سوال شد كه: آيا بتى را عبادت كرده است؟ حضرت فرمود: نه . سوال شد: آيا خمر نوشيده است؟ فرمود: نه (سبل الهدى و الرشاد، ج2، ص 200).
ابن اسحاق مى گويد: «رسول خدا(ص) در حالى به جوانى رسيد كه خداوند او را مراقبت كرده و از پليدهاى جاهلى حفاظت مى كرد زيرا اراده آن داشت تا كرامت رسالت به او دهد».( سيره ابن اسحاق، ص 78 و ر.ك: السيره النبويه، ابن هشام، ج 1، ص 183)
برای مطالعه پاسخ تفصیلی این پرسش به آدرس زیر مراجعه فرمایید.
🔸 http://www.ahlebayt.porsemani.ir/content/%D8%AF%DB%8C%D9%86-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D9%82%D8%A8%D9%84-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%B9%D8%AB%D8%AA
#تاریخ #دینـپیامبرـقبلـبعثت
جهت درج سوال خود می توانید از راه های ارتباطی زیر استفاده نمایید:
🌐 http://porseman.org/q/
📩 30001619
🔹 @porsemanbot
@porseman | http://porseman.org | http://porsemani.ir
کانال اداره مشاوره در پیام رسان سروش @porseman
May 11
◀️ حجاب اجباری و دیدگاه امام خمینی(ره)
بحث حجاب از نخستين روزهاي پيروزي انقلاب اسلامي مورد توجه بسياري از فعالان سياسي و اجتماعي قرار گرفت و روزهاي سرد 15 تا 27اسفند سال 57 با تنور اين مسئله به شدت داغ شد.
⬅️ 16 اسفند 57، امام خمینی در مدرسۀ فیضیه قم: «الآن وزارتخانهها- این را مىگویم که به دولت برسد، آنطورى که براى من نقل مىکنند- باز همان صورت زمان طاغوت را دارد. وزارتخانه اسلامى نباید در آن معصیت بشود. در وزارتخانههاى اسلامى نباید زنهاى لخت بیایند؛ زنها بروند اما با حجاب باشند. مانعى ندارد بروند؛ اما کار بکنند، لکن با حجاب شرعى باشند، با حفظ جهات شرعى باشند.» (صحیفه امام، ج6، ص: 329(
⬅️ حضرت امام(ره) در اين روزها در اقدامي با صلابت از وضعيت حجاب در ادارات دولتي گلايه كردند و خواستار سامان دهي فوري به اين اوضاع شدند.
ايشان در اين باره فرمودند: «زنان اسلامي بايد با حجاب اسلامي بيرون بيايند. نه اينكه خودشان را بزك كنند. زنها هنوز در ادارات با وضع پيشين كار ميكنند. زنها بايد وضع خودشان را عوض كنند... به من گزارش دادهاند كه در وزارتخانههاي ما زنها لخت هستند و اين خلاف شرع است. زنها ميتوانند در كارهاي اجتماعي شركت كنند ولي با حجاب اسلامي».
⬅️ اين سخنان به سرعت با تظاهرات اعتراض آميز جمعي از زنان تهراني در مناطق شمال، مركز و غرب شهر مواجه شد، به طوري كه عكس اين تظاهرات در كنار تيتر يك روزنامههاي 17 اسفند قرار گرفت. «خواست امام اين است كه حجاب اسلامي در مملكت بايد رعايت شود.» شعار زنان معترض اين بود كه حجاب، پاكي نميآورد و حجاب هر كس در نهاد اوست. سخنران مراسم نيز معتقد بود از آنجا كه زنان و مردان هر دو براي پيروزي اين انقلاب تلاش كرده اند، پس هر دو بايد آزاد باشند. اين مخالفتها در روزهاي بعد نيز ادامه پيدا كرد. دختران در بعضي مدارس تهران تظاهرات كردند. كاركنان زن هواپيمايي ملي ايران به اين فرمان معترض بودند. جمعي از زنان كارمند در تهران و برخي شهرهاي بزرگ نيز به اين اعتراضات پيوستند. البته اين حركتهاي معترضانه از سوي جمعي از موافقان فرمان امام نيز بي پاسخ نماند و درگيريهاي لفظي در برخي مواقع بين دو گروه شدت ميگرفت و گاه تندرويي هايي نيز از سوي نيروهاي انقلابي گزارش ميشد. شعار «يا روسري، يا توسري» در همين مقطع زماني مطرح شده بود و در روزنامهها نيز بازتاب داشت.
⬅️ اعتراضات ادامه يافت. روز شنبه 19 اسفند تجمعي از زنان معترض در مقابل دادگستري تهران تشكيل شد، اما اين بار، موافقان فرمان امام كه طي روزهاي گذشته به طور پراكنده عليه معترضان شعار ميدادند، حضور پررنگ تري داشتند؛ به طوري كه نيروهاي كميتههاي انقلاب دستور داشتند از زنان معترض در مقابل مردم خشمگيني كه خواستار رعايت حجاب در جامعه بودند، مراقبت كنند. دفتر امام خميني(ره) اطلاعيهاي صادر كرد كه با مزاحمين بانوان به شدت برخورد خواهد شد.
⬅️ امام خميني(ره) نيز روز 21 اسفند، موضع گيري آيت الله طالقاني در مورد حجاب را تأييد كردند و تظاهرات زنان معترض بعد از آن متوقف شد و اعلام كردند كه به خواسته خود يعني غير اجباري بودن حجاب رسيده اند.
⬅️ در مقاطع بعدی امام (ره) در برابر بی عفتی عده ای در ملا عام واکنش نشان دادند و از مردم متدین خواستند در برابر این اقدامات بایستند.
7تیر 58، امام خمینی(س):« اسلام جلوی شهوات را میگیرد؛ اسلام نمیگذارد که لخت بروند توی این دریاها شنا کنند. پوستشان را میکند! با زنها لخت بروند آنجا، و بعد زنها لخت بیایند توی شهرها! مثل کارهایی که در زمان طاغوت میشد. همچو کاری اگر بشود، پوستشان را مردم میکنند. مسلمانند مردم. نمیگذارند زنها و مردها با هم داخل هم بشوند و توی دریا بریزند و به جان هم بیفتند. «تمدن» اینها این است! اینها از تمدن این را میخواهند. ......» (صحیفه امام، ج ۸، ص: 338 و ۳۳۹)
⬅️ از سخنان حضرت امام و آيت الله طالقاني و ساير موضع گيريهاي موافقان حجاب در آن مقطع زماني چنين برميآيد كه علماء و اكثريت مردم حاضر نيستند نحوه پوششي كه پيش از پيروزي انقلاب رايج بود را بيش از اين تحمل كنند، اما كاملا اميدوارند كه توصيه به حجاب در آن شرايط ويژه انقلابي مؤثر باشد. در آن سالها حجاب نه تنها با نگاه ديني كه با نگاه انقلابي حتي براي ماركسيستها نيز يك ارزش و نماد مبارزه با امپرياليسم محسوب ميشد و همين موقعيت بود كه زنان بي حجاب را در اقليت عددي و فكري قرار ميداد. بنابراين اميد آن بود كه بي بندوباريهاي گذشته تكرار نشود و اين زنان نيز با رغبت، حجاب اسلامي را بپذيرند. و در نهايت بعد از گذشت چند سالي و فراهم شدن موقعيت در سال 1362 قانون الزامي بودن حجاب به تصويب رسيد.
سرانجام، مصوبه آبان ماه سال 62 مجلس شورای اسلامی، به تمام این فراز و نشیب ها پایان داد و فصلی جدید را در کشور اسلامیامان آغاز کرد:
آبان ۱۳۶۲ ماده ۱۰۲ قانون تعزیرات:«هرکس علناَ در انظار واماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تادوماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم میگردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی باشد ولی عفت عمومی را جریحه دار نماید فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد .
تبصره - زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر وانظار عمومی ظاهر شوند، به حکم بالا محکوم خواهند شد».
⬅️ امام بزرگوار، همواره بر دلیل اهمیت حجاب تاکید و با سخنان خود جامعه را هدایت می کردند و در سخنان خود خطاب به بانوان می فرمایند:
22اسفند 63، امام خمینی:« و البته باید توجه داشته باشید که حجابى که اسلام قرار داده است، براى حفظ آن ارزشهاى شماست. هرچه را که خدا دستور فرموده است- چه براى زن و چه براى مرد- براى این است که، آن ارزشهاى واقعى که اینها دارند و ممکن است به واسطه وسوسههاى شیطانى یا دستهاى فاسد استعمار و عمال استعمار پایمال مىشدند اینها، این ارزشها زنده بشود.»(صحیفه امام، ج19، ص: 185)
🔷 برای مطالعه متن تفصیلی این مقاله به آدرس زیر مراجعه فرمایید.
http://porseman.org/showarticle.aspx?id=2508
#اندیشهـسیاسی #حجاب
جهت درج سوال خود می توانید از راه های ارتباطی زیر استفاده نمایید:
🌐 http://porseman.org/q/
📩 30001619
🔹 @porsemanbot
@porseman | http://porseman.org | http://porsemani.ir
کانال اداره مشاوره در پیام رسان سروش @porseman
◀️توصیههای عملی ماه شعبان براساس بیانات رهبر انقلاب
🔺 رابطه خودتان را با خدا بهوسیله دعا و ذکر تقویت کنیدبه خدا توکل کنید. از خدای متعال توفیق بخواهید. مبادا اشتغالات کاری، شما را از ذکر و توجه و پرداختن به معنویات باز بدارد!یعنی یکی از خطرها این است که در عملزدگی غرق بشویم و از آن ارتباط قلبی خودمان غافل بمانیم.آن چیزی که پشتوانهی نشاط و شور و شوق و تحرک و توفیق ماست، کمک الهی است.
🔹 حقیقتاً از دل، با زبان مناجات با خدا حرف بزنید،شاید در ماه شعبان، بتوانیم با ذخیرهای که از این ماه گرفتهایم، آن مناجات پرسوز و گداز و پر مضمون را با نفس حقیقی بخوانیم - نهفقط الفاظ آن را مرور کنیم- و حقیقتاً از دل، با زبان آن مناجات با خدا حرف بزنیم، و اگر انشاءاللَّه این همه فراهم شد، در ماه رمضان، آمادهی ورود بر سر سفرهی ضیافت الهی شویم و در اوج قلهی آن ماه، شایستهی ورود به لیلةالقدر گردیم.
🔹من یک وقتی ازامام (رضواناللهعلیه) پرسیدم در این دعاهای مأثوری که وجود دارد، شما کدام دعا را بیشتر از همه خوشتان میآید و دوست دارید. فرمودند: دعای کمیل و مناجات شعبانیه. اتفاقاً هر دو دعا هم برای ماه شعبان است؛ دعای کمیل که میدانید اصلاً ورود اصلیاش برای شب نیمهی شعبان است، مناجات شعبانیه هم که از ائمه نقل شده، متعلق به ماه شعبان است. لحن این دو دعا به هم نزدیک است؛ هر دو عاشقانه است. در مناجات شعبانیه: «جهنم هم که من را ببری، فریاد میکشم تو را دوست دارم». و در دعای کمیل: «اگر به من در جهنم اجازه بدهی و نطق را از من نگیری، فریاد میکشم؛ فریادِ امیدواران، فریادِ دلدادگان و فریادِ دلباختگان را»
#اخلاق #شعبان
جهت مطالعه متن کامل این پرسش و پاسخ به آدرس زیر مراجعه نمایید
🔸 http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=2327
جهت درج سوال و ارسال نظرات خود می توانید از ربات پرسمان استفاده نمایید:
سايت پرسمان : http://www.porseman.org/q/newq.aspx🔸
پيامك : 30001619🔸
بانک پرسش و پاسخ: http://www.porseman.org/q 🔸
پرسمان در پیام رسان ها
کانال پرسمان در سروش
https://Sapp.ir/porseman🔸
کانال پرسمان در ایتا
https://eitaa.com/porseman🔸
کانال پرسمان در گپ
https://gap.im/porseman🔸
◀️ فلسفه غیبت امام زمان (عج)
❓با اين همه علاقه اى كه از جانب ارادتمندان امام زمان(عج) اظهار مى شود ؛ چرا باز آن حضرت از ديده ها پنهان است؟
❗️بسيارى از مطالبى كه در مورد اسرار و حكمت هاى «غيبت» آن حضرت بيان شده، در مورد تداوم آن نيز صادق است. از طرفى بايد توجه كرد كه :
🔹ثابت و روشن نيست كه بسيارى از اين ابراز علاقه ها و دوستى ها از جانب ارادتمندان، خالصانه و هميشگى است و در موقع نياز و ضرورت نيز پايدار مى ماند!!
🔹اظهاردوستى ازسوى عده كمى از ارادتمندان كافى نيست ؛ بلكه بايد اين خواست و توجه جهانى شده و بسيارى از مردم خواستار ظهور منجى موعود شوند.
🔹پيامبران گذشته نيز وقتى كه مى ديدند با همه سعى و كوششى كه در راه هدايت بشر مبذول مى دارند، وجدان خفته آنان بيدار نمى گردد؛ آخرين چاره را در اين مى ديدند كه مدتى از ميان آنها بيرون بروند.
🔹 امام صادق (علیه السلام) در بخشى از فرموده هاى خود به اين بُعد غيبت امام زمان اشاره كرده، مى فرمايد :«...وجه حكمت غيبت، همان حكمت غيبت پيامبران پيشين است».
#مهدویت #امام_زمان #غیبت_امام_زمان
جهت مطالعه متن کامل این پرسش و پاسخ به آدرس زیر مراجعه نمایید:
🔸 http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=2441
به نقل از کتاب «مهدویت پیش از ظهور» جهت مطالعه متن کامل کتاب به آدرس زیر مراجعه نمایید:
📚 http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=1353
جهت درج سوال و ارسال نظرات خود می توانید از ربات پرسمان استفاده نمایید:
سايت پرسمان : http://www.porseman.org/q/newq.aspx🔸
پيامك : 30001619🔸
بانک پرسش و پاسخ: http://www.porseman.org/q 🔸
پرسمان در پیام رسان ها
کانال پرسمان در سروش
https://Sapp.ir/porseman🔸
کانال پرسمان در ایتا
https://eitaa.com/porseman🔸
کانال پرسمان در گپ
https://gap.im/porseman🔸
📚 معرفی کتاب پرسش ها و پاسخ هاى دانشجويى ؛ دفتر 27
📝 عنوان: مهدويت (پیش از ظهور)
🖌 نویسنده: رحیم کارگر
🖨چاپ: 89 - دفتر نشر معارف
🔍مشخصات ظاهری : 240 صفحه ؛ 34 پرسش و پاسخ
📖موضوعات :
خاستگاه مهدویت | مصلح جهانى | مهدویت در جهان | مهدويت نزد شيعه و اهل سنت | تفاوت شيعه و اهل سنت | نام امام زمان(عج) در قرآن | چرايى شناخت امام | ولادت حضرت مهدى(عج) | امامت در كودكى | خصايص و ويژگى هاى حضرت مهدى(عج) | فلسفه غيبت امام زمان(عج)| چرايى دوازده امام | طول عمر امام مهدى(عج) | نائبان امام زمان(عج) | ولايت فقيه در عصر غيبت | مراجع تقليد در عصر غيبت | فريادرسى امام زمان(عج) | نظارت امام زمان(عج) و ستاريت خدا | زندگى امام زمان(عج) | ازدواج امام زمان(عج) | جزيره خضراء | سرداب امام زمان(عج) | انتظار فرج | انتظار پويا | وظيفه منتظران | منتظران گناهكار | دعاى سلامتى امام زمان(عج) | دعاها و زيارت نامه ها
📁 نمونه پرسش و پاسخ ها:
❓ ديدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدى(عج) چيست؟
http://www.porseman.org/q/vservice.aspx?logo=images/right.jpg&id=110956
❓ سبب غيبت امام زمان(عج) چيست؟
http://www.porseman.org/q/vservice.aspx?logo=images/right.jpg&id=110966
❓ اگرامام مهدى(عج) انسانى زنده است که در طول یازده قرن با نسل هاى پیاپى هم عصر بوده و در قید حیات به سر برده، چگونه توانسته چنین عمر طولانى را به دست آورد؟
http://www.porseman.org/q/vservice.aspx?logo=images/right.jpg&id=110970
❓ چگونه مى توانید ثابت کنید که «ولى فقیه»، نایب و جانشین امام زمان(عج)، رهبر و ولىّ جامعه اسلامى است؟ وقتى که آن حضرت در غیبت طولانى مدت به سر مى برد، چه نیازى به نایب و نماینده دارد؟
http://www.porseman.org/q/vservice.aspx?logo=images/right.jpg&id=110972
❓ وظيفه فردى، اخلاقى و اعتقادى شيعيان و منتظران واقعى حضرت مهدى(عج) چيست؟
http://www.porseman.org/q/vservice.aspx?logo=images/right.jpg&id=110982
#معرفی_کتاب #اداره_مشاوره #دفتر_27
جهت مطالعه متن کتاب به آدرس زیر مراجعه فرمایید:
http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=1353
جهت درج سوال خود می توانید از راه های ارتباطی زیر استفاده نمایید:
🌐 سايت پرسمان : http://www.porseman.org/q/newq.aspx
📩 پيامك : 30001619
🔹 بانک پرسش و پاسخ: http://www.porseman.org/q
پرسمان در پیام رسان ها
کانال پرسمان در سروش
🔸 https://Sapp.ir/porseman
کانال پرسمان در ایتا
🔸 https://eitaa.com/porseman
کانال پرسمان در گپ
🔸 https://gap.im/porseman
◀️ روزه در ساير اديان
❓آيا ماه رمضان و روزه گرفتن، در اديان گذشته نيز وجود داشته است؟ فرق روزه مسيحيان و يهوديان با مسلمانان چگونه است؟
️ ⁉ببر اساس صريح آيه قرآن، روزه براى امتهاى گذشته نيز واجب بوده است: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ». از اين آيه به دست مىآيد كه در ملتها و امتهاى پيشين نيز روزه واجب بوده است. اما اين ملتها چه كسانى بودهاند؟ نقلهاى تاريخى از مصر، يونان، روم و هند باستان، نمونههاى روزه دارى را نقل كرده است. در كتاب مقدس نيز بر روزه دارى تأكيد و تشويق شده است.
در قاموس كتاب مقدس آمده است: «روزه در تمام اوقات در ميان هر طايفه و هر ملت و مذهب، در موقع اندوه و زحمت غيرمترقبه، معمول بوده است».
از تورات نيز برمىآيد كه موسى عليهالسلام چهل روز روزه داشته است: «هنگام بر آمدنم به كوه، لوحهاى سنگى را (لوحهاى عهدى كه خداوند با شما بست) بگيرم. آن گاه در كوه چهل روز و چهل شب ماندم؛ نه نان خوردم و نه آب نوشيدم».
همچنين از انجيل لوقا نيز برمىآيد كه حواريون مسيح روزه مىگرفتند.
روزه به عنوان يك عمل عبادى، در ميان يهود رواج دارد؛ ولى تنها در روز «كيپور» (روز كفار) اين عمل صورت مىگيرد. در اين روز يهوديان از غروب روز قبل تا شبانگاه اين روز، براى كفّاره گناهان روزه مىگيرند و از خوردن و آشاميدن، استحمام و كار پرهيز مىكنند و در كنيسهها به عبادت و استغفار مشغول مىشوند.
#ادیان #روزه
جهت مطالعه متن کامل این پرسش و پاسخ به آدرس زیر مراجعه نمایید:
🔸 http://www.adyan.porsemani.ir/content/%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%8A%D8%B1-%D8%A7%D8%AF%D9%8A%D8%A7%D9%86
به نقل از کتاب «پرسش و پاسخ های برگزیده ویژه ماه مبارک رمضان» جهت مطالعه متن کامل کتاب به آدرس زیر مراجعه نمایید:
📚 http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=1297
جهت درج سوال و ارسال نظرات خود می توانید از راههای زیر استفاده نمایید:
سايت پرسمان : http://www.porseman.org/q/newq.aspx🔸
پيامك : 30001619🔸
پرسمان در پیام رسان ها
کانال پرسمان در سروش
https://Sapp.ir/porseman
کانال پرسمان در ایتا
https://eitaa.com/porseman
کانال پرسمان در گپ
https://gap.im/porseman
پرسمان:
◀️ آثار روزه
❓ اثرات تربيتى، اجتماعى و بهداشتى روزه چيست؟
❓❗روزه ابعاد گوناگونى دارد و آثار فراوانى از نظر مادى و معنوى در وجود انسان مى گذارد كه از همه مهمتر «بعد اخلاقى و فلسفه تربيتى» آن است.
1 آثار تربيتى
1ـ1. تلطيف روح
1ـ2. تقويت اراده
1ـ3. كنترل غرايز
1ـ4. روحيه ايثار و نوع دوستى
2 آثار بهداشتى
بدون ترديد در علم پزشكى، اثر معجزه آساى امساك، در درمان انواع بيمارى هاى جسمانى و روانى به اثبات رسيده است. عامل بسيارى از بيمارى ها، زياده روى در خوردن غذاهاى مختلف است. پيامبر خدا صلى الله عليه وآله فرمود: «واعلم ان المعدة بيت الداء و ان الحمية هى الدواء»؛ «معده مركز و خانه هر دردى است و پرهيز [ از غذاهاى نامناسب و زياده خورى]، اساس هر داروى شفابخش است». منشأ بسيارى از بيمارى هاى روانى، افكار غلط، سوء ظن، گناه و شناخت غيرمعقول و غيرمنطقى است و روزه با ايجاد محدوديت هايى، هم معده و دستگاه گوارشى را تقويت مى كند و هم با كنترل افكار و اجتناب از گناه، روان انسان را از آلودگى ها باز مى دارد.
به عبارت ديگر روزه، زباله ها و مواد اضافى و جذب نشده بدن را مى سوزاند و در واقع، بدن را «خانه تكانى» مى كند و روح را با تلاوت قرآن و خواندن دعاهاى ويژه تقويت مى نمايد.
خلاصه اينكه با روزه، سلامتى جسمانى و روانى انسان تضمين مى شود و بر همين اساس پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله فرمود: «صوموا تصحّوا»؛ «روزه بگيريد تا سالم شويد». روزه اگر با شرايطى كه دارد گرفته شود، اثرات مهم تربيتى، اجتماعى و بهداشتى براى انسان دارد.
#تربیتی #روزه
به نقل از کتاب «پرسش و پاسخ های برگزیده ویژه ماه مبارک رمضان» جهت مطالعه متن کامل این پرسش و پاسخ و سایر موضوعات کتاب به آدرس زیر مراجعه نمایید:
http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=1297
جهت درج سوال و ارسال نظرات می توانید از راه های زیر استفاده کنید:
سايت پرسمان : http://www.porseman.org/q/newq.aspx🔸
پيامك : 30001619🔸
بانک پرسش و پاسخ: http://www.porseman.org/q 🔸
کانال پرسمان در سروش، ایتا و گپ
https://Sapp.ir/porseman🔸
https://eitaa.com/porseman🔸
https://gap.im/porseman🔸
◀️ رؤيت هلال
راه هاى ثبوت اول ماه را به طور مختصر بيان كنيد؟
❓❗اول ماه از چند راه ثابت مىشود :
1. خود انسان ماه را ببيند ؛
2. دو مرد عادل شهادت بدهند كه ماه را ديده اند ؛
3. عده اى كه از گفته آنان يقين پيدا مىشود، بگويند ماه را ديده اند ؛
4. سى روز از اول ماه شعبان بگذرد ؛
5. حاكم شرع (مجتهد جامع شرايط) حكم كند كه اول ماه است. (توضيح المسائل مراجع، م 1730).
تبصره . آيات عظام سيستانى و وحيد معتقدند با حكم حاكم اول ماه ثابت نمى شود [مگر آنكه از حكم حاكم براى او اطمينان حاصل شود].
#احکام #روزه
به نقل از کتاب «پرسش و پاسخ های برگزیده ویژه ماه مبارک رمضان» جهت مطالعه متن کامل این پرسش و پاسخ و سایر موضوعات کتاب به آدرس زیر مراجعه نمایید:
http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=1297
جهت درج سوال و ارسال نظرات خود می توانید از راه های زیر استفاده نمایید:
سامانه پرسش و پاسخ: http://www.porseman.org/q 🔸
پيامك : 30001619🔸
کانال پرسمان در سروش، ایتا و گپ
https://Sapp.ir/porseman🔸
https://eitaa.com/porseman🔸
https://gap.im/porseman🔸
احکام نماز و روزه اساتید و دانشجویان
جهت دریافت فایل اصلی به آدرس زیر مراجعه فرمایید.
http://porseman.org/pics/ahkam.jpg
◀️ بهره مندي از ماه رمضان
❓ براي استفاده از بركات ماه رمضان چه کارهايي انجام دهيم؟
⁉️رعايت نكات زير به كيفيت استفاده از ماه رمضان مى افزايد:
1⃣ بر ترك محرماتى كه بر اعضاى ديگر لازم گرديده ـ به ويژه محرمات چشم، گوش و زبان ـ و نيز استفاده از غذاى حلال، اهتمام ويژه اى داشته باشيم.
2⃣ در شبانه روز چند نوبت قرآن تلاوت كنيم؛ براى مثال حدود پانزده دقيقه در روز و پانزده دقيقه در شب.
3⃣ دعاها را تقسيم كنيم و آنها را در چند نوبت در شبانه روز بخوانيم. روزها به همان مقدار دعايى كه بين نماز يا بعد از نمازهاى يوميه خوانده مى شود، اكتفا كنيم. اما شب ها وقت بيشترى را صرف خواندن دعا كنيم. اگر بعضى از دعاها طولانى است، لازم نيست هر شب همه آن دعا را بخوانيم.
4⃣ براى استفاده بهينه از زمان در هنگام رفت و آمد، ذكر بگوييم (البته ذكرهاى بدون صدا و آرام تا شائبه ريا به وجود نيايد). بكوشيم از مرحله ذكر زبانى، به مرتبه توجّه به معناى ذكر و ذكر قلبى و ياد واقعى خداوند برسيم؛ به طورى كه او را حاضر و ناظر بر خود بدانيم.
بهترين ذكر ـ به ويژه براى رفع بعضى مشكلات ظاهرى و نيز روحى و روانى ـ ذكر «استغفار» و «لا اله الا الله» است.
5⃣ دائم الوضو باشيم و حتى قبل از خواب نيز وضو بگيريم و به بستر خواب برويم؛ زيرا در ماه رمضان، خواب نيز عبادت است و نفس كشيدن تسبيح به حساب مى آيد.
6⃣ از شب زنده دارى و احيا ـ به ويژه در شب هايى كه فرداى آن تعطيل است ـ غفلت نكنيم. شايد يكى از مهم ترين اعمال در اين ماه، شب زنده دارى، تهجّد، استغفار و نماز شب در نيمه شب ها است.
7⃣ در مجالس بيان احكام و معارف دينى و موعظه، در مساجد يا حسينيه ها شركت كنيم. بسيارى از علما و مجتهدان نيز مقيدند، به موعظه و ذكر مصيبت واعظان و سخنرانان گوش فرا دهند.
به طور كلى شركت در مجالس مذهبى، قرار دادن خود در معرض نفحات و نسيم هاى رحمت الهى است كه نقش مهمى، در حفظ دين و معنويت انسان دارد.
8⃣ از انجام دادن ورزش هاى سنگين، در طول ماه رمضان پرهيز کنيم و بكوشيم ورزش هاى سبك و آرام (مانند پياده روى يا نرمش) انجام دهيم.
9⃣ از غذاهاى قندى و پروتئين دار در رژيم غذايى خود بيشتر استفاده كنيم (مانند خرما و لبنيات).
🔟 از پرخورى هنگام افطار و سحرى خودداری کنيم؛ زيرا علاوه براينكه چرخه خواب ما را به هم خواهد زد، از ساير برنامه هاى عبادى و درسى نيز بهره كافى نخواهيم برد.
⏹ از هدر دادن انرژى بى جا و بى مورد اجتناب كنيم؛ براى مثال از حرف زدن هاى بى مورد و تماشاى برنامه هاى تلويزيونى غيرضرورى پرهيز کنيم.
#اخلاق #روزه
به نقل از کتاب «پرسش و پاسخ هاي برگزيده ويژه ماه مبارک رمضان» جهت مطالعه متن کامل اين پرسش و پاسخ و ساير موضوعات کتاب به آدرس زير مراجعه نماييد:
📚 http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=1297
جهت درج سوال و ارسال نظرات خود مي توانيد از راه هاي زير استفاده کنيد:
سامانه پرسش و پاسخ پرسمان: http://www.porseman.org/q 🔸
پيامك : 30001619🔸
پرسمان در پيام رسان هاي سروش، ايتا و گپ
https://Sapp.ir/porseman🔸
https://eitaa.com/porseman🔸
https://gap.im/porseman🔸
📚 معرفی کتاب پرسش ها و پاسخ هاى دانشجویی | دفتر نهم
📝 عنوان: پرسش ها و پاسخ هاى برگزيده ويژه ماه مبارك رمضان
🖌 نویسنده: گروه مؤلفان
🖨چاپ: 85 | دفتر نشر معارف
🔍مشخصات ظاهری : 328 صفحه ؛ 131 پرسش و پاسخ
📖موضوعات :
بخش اول: ماه مبارك رمضان
ماه مبارك رمضان: پيشينه ماه رمضان | برترى ماه رمضان | برنامه ريزى ماه رمضان | آثار روزه | روزه و رياضت | رمضان و شيطان | دوستى با خدا | حفظ آثار ماه رمضان
قرآن: قرآن و ماه رمضان | نزول قرآن | الفاظ عربى قرآن | آداب تلاوت قرآن | فهم قرآن | خطابهاى قرآن
شب قدر: اهميت شب قدر | پيشينه شب قدر | اختلاف افق و شب قدر | شب قدر و ولايت | اختيار انسان و شب قدر | اعمال شب قدر
دعاهاى ماه رمضان: ارتباط با خدا | دعاى سحر | دعاى افتتاح | دعاى ابوحمزه | هنگام مرگ | منزل برزخ | ايستگاههاى قيامت | دعا براى بهشت | حورالعين | دعا و توبه | توبه و جزاى اعمال | وداع ماه مبارك رمضان
بخش دوم: تاريخ و سيره
امام على عليهالسلام: حكومتدارى امام على عليهالسلام | امام على عليهالسلام و بيتالمال
امام حسن عليهالسلام: كريم اهل بيت عليهمالسلام | سيره سياسى امام حسن عليهالسلام | زندگانى امام حسن عليهالسلام | ازدواج امام حسن عليهالسلام | شهادت امام حسن عليهالسلام | سخنان امام مجتبى عليهالسلام
حضرت خديجه عليهاالسلام: زندگانى حضرت خديجه عليهاالسلام | ازدواج حضرت خديجه عليهاالسلام | ايمان حضرت خديجه عليهاالسلام | احترام حضرت خديجه عليهاالسلام | وفات حضرت خديجه عليهاالسلام
جنگ بدر: اهميت جنگ بدر | امدادهاى الهى | فرماندهى در جنگ بدر | نقش مردم در جنگ بدر | علل پيروزى و شكست | عوامل شكست دشمن
بخش سوم: فلسطين و قدس
تاريخچه فلسطين: فروش زمين فلسطينيان | دفاع از فلسطين | عمليات استشهادى | كمك به فلسطين | بيت المقدس | اهميت بيتالمقدس | روز قدس
بخش چهارم: احكام ماه رمضان: احكام نماز و روزه | روزه در سفر | مبطلات روزه | ثبوت اول ماه | احكام زكات فطره
📁 نمونه پرسش و پاسخ ها:
❓ گفته مىشود كه در ماه رمضان، شيطان به زنجير كشيده مىشود، پس دليل گناهان ما در اين ماه چيست؟
❓ با توجه به آيه شريفه «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِى أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ» آيا تمام قرآن در ماه رمضان نازل شده است؟
❓ اگر در شب قدر، مقدرات معيّن مىگردد؛ پس تلاش و اختيار انسان چه معنا دارد؟
❓ چگونه مىتوانيم مطمئن شويم كه با دعا و عبادت و توبه در ماه مبارك رمضان، گناهان ما آمرزيده شده است؟
❓ دلايل قداست و اهميت بيتالمقدس براى مسلمانان چيست؟
#معرفی_کتاب #اداره_مشاوره #دفتر_9
جهت مطالعه متن کتاب به آدرس زیر مراجعه فرمایید:
http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=1297
جهت درج سوال خود می توانید از راه های ارتباطی زیر استفاده نمایید:
🌐 سامانه پرسش و پاسخ پرسمان http://www.porseman.org/q/
📩 سامانه پيامك 30001619
کانال پرسمان در پیام رسان های سروش، ایتا و گپ
🔸 https://Sapp.ir/porseman
🔸 https://eitaa.com/porseman
🔸https://gap.im/porseman
📚 معرفی کتاب پرسش ها و پاسخ هاى دانشجویی | دفتر 17
📝 عنوان: احکام روزه
🖌 نویسنده: سید مجتبی حسینی
🖨چاپ: 85 | دفتر نشر معارف | ویراست سوم
🔍مشخصات ظاهری : 160 صفحه ؛ 280 پرسش و پاسخ
📖موضوعات :
جايگاه روزه : فلسفه روزه | معناى رمضان | معناى روزه | پيشينه روزه | مراتب روزه | روزههاى واجب | روزههاى حرام | روزههاى مكروه | عفو شدگان روزه | شرايط سنى روزه | نيت روزه | نيت آخر شعبان | نيت اول رمضان | نيت ماه رمضان | فراموشى نيت روزه | وقت سحرى | شبهاى مهتابى | وقت افطار | اذان راديو و تلويزيون | نماز هنگام افطار | افطار با مال خمس نداده
روزه در سفر: مسافرت در رمضان | مسافرت قبل از ظهر | مسافرت بعد از ظهر | صبحانه در ماه رمضان | قضاى روزه مسافر | روزه در سفر | نذر روزه | روزه در سفر | نذر روزه در وطن | روزه اساتيد و دانشجويان | مسافت شرعى | روزه در اماكن مقدس | روزه در وطن همسر
مبطلات روزه: خوردن و آشاميدن | ياد ترشى | تر كردن لب | پوست خشكيده لب | فراموشى روزه | خون لثه | غذاى لاى دندان | شستن دهان | غرغره كردن | فرو بردن اخلاط | روزهدار و دندانپزشكى | مسواك كردن | نخ دندان | داروى چشمى | اشك چشم | قطره بينى | شياف درمانى | تزريق آمپول در حال روزه | تزريق سرم | آندوسكپى | اهداى خون | تزريق خون | دود وسيله نقليه | دود و بخار | دستگاه بخور | گرد و غبار در محيط كار | كشيدن سيگار | تهوع روزهدار | عطر و شامپو | فرو بردن سر در آب | جنابت قبل اذان | احتلام روزهدار | جنابت و روزه قضا | ندانستن جنابت | فراموشى غسل جنابت | تأخير غسل جنابت | بطلان غسل روزهدار | استمناى روزهدار | خود ارضايى | استمنا هنگام بلوغ | نگاه به نامحرم | گفت و گوى تلفنى | فيلم مبتذل | ملاعبه با همسر | روابط زناشويى | ماه عسل | معاينه زن | دروغ روزهدار | نسبت دروغ به پيامبر صلىالله عليه وآله | غلط خواندن قرآن | امر به معروف روزهخوارى
روزه خوارى مجاز: روزه بيمار | زخم معده | روزه بيمار كليوى | روزه بيمار آسمى | بيماران اعصاب | تنفس مصنوعى | ضعف چشم | ضعف بدن | خوردن دارو | معيار ضرر در روزه | نظر پزشك | اختلاف نظر پزشكان | احتمال مريضى | مصرف دارو | زن باردار | روزه زن شيرده | جلوگيرى از عادت ماهيانه | قرص خوردن خانمها | زن حائض | كمخونى روزهدار | نذر روزه حائض | روزه دختر بچهها | روزه و بلوغ | نهى والدين از روزه گرفتن بچهها | روزههاى اوايل تكليف | بلوغ زودرس
قضا و كفاره: قضاى روزه | تأخير قضاى روزه | نيت قضاى روزه | فراموشى قضاى روزه | قضاى روزه بيمار | خوردن روزه قضا | زمان روزه قضا | قضاى نماز روزهدار | روزه مافىالذمه | قضاى روزه پدر | روزه قضاى پسر بزرگ | پسر دوم | وظيفه پسر بزرگتر | قضاى روزه مادر | روزه قضاى پدر و مادر | كفّاره روزه | تأخير كفّاره | پرداخت كفاره | كفاره و جهيزيه | مصرف كفّاره | پول كفّاره | تعداد فقير | بهزيستى و كميته امداد | كفّاره و سادات | كفّاره و امور فرهنگى | ناتوانى پرداخت كفّاره | كفّاره روزه همسر | كفّاره روزه فرزند | روزهخوارى عمدى | روزهخوارى هنگام بلوغ | جاهل به كفاره | روزه خوارى سهوى
روزه مستحبى: خوردن روزه مستحبى | اجازه شوهر در روزه | روزه نذرى | روزه مستحبى و جنابت
ثبوت اول ماه: رؤيت هلال | اختلاف نظر مراجع | محاسبات تقويمى | ثبوت ماه رمضان | رؤيت هلال در سفر | اختلاف افق | حكم حاكم | اخبار عادل | چشم مسلح | حدس و گمان
زكات فطره: فلسفه فطره | معناى فطره | فطره دانشجو | فطره نامزد شرعى | فطره زن | فطره ناشزه | فطره زن و فرزند | فطره جنين | فطره ميهمان | ميهمان چند ساعته | فطره فقير | مستحق فطره | فطره و خويشاوند | فطره و بدهكار | فطره و امور فرهنگى | فطره و سادات | پرداخت فطره | كنار گذاشتن فطره | كم شدن فطره | زمان پرداخت فطره | دستگردان فطره | جنس فطره | مقدار فطره | انتقال فطره | قضاى روزه بيمار
دانستنىها: مد و طعام | كفّاره | كفّاره جمع | انواع كفّاره روزه | روزه يوم الشك | روزه سكوت | فقير شرعى | اتحاد افق | حكم و حاكم
📁 نمونه پرسش و پاسخ ها:
❓ بر چه كسانى روزه واجب نيست؟
❓ كسى كه در سحر تا پايان اذان غذا بخورد، روزهاش چه حكمى دارد؟
❓ اگر روزهدار بعد از ظهر مسافرت نمايد، روزهاش چگونه است؟
❓ آيا چشيدن غذا، روزه را باطل مىكند؟
❓ پركردن دندان در ماه رمضان، چگونه است؟
#معرفی_کتاب #اداره_مشاوره #دفتر_17
جهت مطالعه متن کتاب به آدرس زیر مراجعه فرمایید:
http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=1329
جهت درج سوال خود می توانید از راه های ارتباطی زیر استفاده نمایید:
🌐 سامانه پرسش و پاسخ پرسمان http://www.porseman.org/q/
📩 سامانه پيامك 30001619
کانال پرسمان در پیام رسان های سروش، ایتا و گپ
🔸 https://Sapp.ir/porseman
🔸 https://eitaa.com/porseman
🔸https://gap.im/porseman
◀️ احترام حضرت خديجه عليهاالسلام
❓ ديدگاه پيامبر صلى الله عليه و آله نسبت به خديجه عليهاالسلام و شخصيت ايشان چه بود؟
⁉️پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله ـ چه در دوران حيات خديجه و چه پس از وفات او ـ هميشه احترام وى را نگه مى داشت و با آنكه تعدد زوجات در آن زمان مرسوم بود؛ اما تا هنگامى كه خديجه عليهاالسلام زنده بود، هيچ زن ديگرى اختيار نكرد. آن حضرت، خديجه را به همراه حضرت مريم، آسيه (همسر فرعون) و حضرت فاطمه زهرا عليهاالسلام، يكى از چهار زن برتر عالم مى دانست و به او در دوران حياتش، خانه اى را در بهشت بشارت مى داد.
آن حضرت پس از وفات خديجه و در دوران سكونت در مدينه، چنان از ياد خديجه خشنود مى شد كه هنگام ذبح گوسفند، حتماً خود را مقيد مى دانست سهمى از گوشت را براى دوستان خديجه بفرستد و در توجيه آن چنين مى گفت: «انى لاحبّ حبيبها»؛ «من دوستان [ خديجه] را نيز دوست دارم».
بالاخره محبت پيامبر صلى الله عليه و آله به خديجه چنان بود كه برخى از زنان آن حضرت همچون عايشه اعتراض كرد و گفت: «چرا اين قدر خديجه را ياد مى كنى؟ مگر او پيرزنى نبود كه خدا بهتر از او را نصيب تو كرده است؟»
پيامبر صلى الله عليه و آله از شنيدن اين سخن ناراحت شد و فرمود: «نه چنين نيست! به خداوند سوگند! بهتر از او را به من نداده است؛ زيرا او هنگامى به من ايمان آورد كه مردم كافر بودند و زمانى مرا تصديق كرد كه مردم مرا دروغگو مى دانستند و مال خود را در اختيار من گذاشت؛ در حالى كه مردم مرا محروم كرده بودند و خداوند از او ـ و نه از زنان ديگر ـ به من فرزند داد».
#تاریخ #خدیجه
به نقل از کتاب «پرسش و پاسخ هاي برگزيده ويژه ماه مبارک رمضان» جهت مطالعه متن کامل اين پرسش و پاسخ و ساير موضوعات کتاب به آدرس زير مراجعه نماييد:
📚 http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=1297
جهت درج سوال و ارسال نظرات خود مي توانيد از راه هاي زير استفاده کنيد:
سامانه پرسش و پاسخ پرسمان: http://www.porseman.org/q 🔸
پيامك : 30001619🔸
پرسمان در پيام رسان هاي سروش، ايتا و گپ
https://Sapp.ir/porseman🔸
https://eitaa.com/porseman🔸
https://gap.im/porseman🔸
◀️ مسافرت در رمضان
❓ آيا مى شود در ماه رمضان، براى فرار از روزه مسافرت كرد؟
⁉️ همه مراجع (به جز سيستانى و مكارم): مسافرت كردن در ماه رمضان - هر چند به عنوان فرار از روزه باشد - اشكال ندارد ؛ ولى اين امر تا قبل از روز بيست و سوم مكروه است.
آيات عظام سيستانى و مكارم: مسافرت كردن در ماه رمضان ـ هر چند به عنوان فرار از روزه باشد ـ اشكال ندارد؛ ولى مكروه است.
❓ كسى كه پيش از ظهر تصميم به مسافرت دارد، تكليف روزه او چه مى شود؟
⁉️ همه مراجع (به جز تبريزى و سيستانى): اگر پيش از ظهر مسافرت كند، روزه اش باطل است ؛ ولى قبل از آنكه به حد ترخّص برسد، نمى تواند روزه را بخورد.
آيه اللّه تبريزى: اگر از سر شب تصميم بر سفر داشته و پيش از ظهر مسافرت كند، روزه اش باطل است ؛ ولى قبل از آنكه به حد ترخص برسد، نمى تواند روزه را بخورد و اگر پيش از ظهر تصميم بر مسافرت گرفته، بنابر احتياط واجب بايد روزه بگيرد.
آيه اللّه سيستانى: اگر پيش از ظهر مسافرت كند، بنابر احتياط واجب، بايد روزه اش را افطار كند ؛ ولى قبل از آنكه به حد ترخص برسد، نمى تواند روزه را بخورد.
#احکام #روزه #سفر
به نقل از کتاب «احکام روزه» جهت مطالعه متن کامل اين پرسش و پاسخ و ساير موضوعات کتاب به آدرس زير مراجعه نماييد:
📚 http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=1329
جهت درج سوال و ارسال نظرات خود مي توانيد از راه هاي زير استفاده کنيد:
سامانه پرسش و پاسخ پرسمان: http://www.porseman.org/q 🔸
پيامك : 30001619🔸
پرسمان در پيام رسان هاي سروش، ايتا و گپ
https://Sapp.ir/porseman🔸
https://eitaa.com/porseman🔸
https://gap.im/porseman🔸
◀️ نزول قرآن دفعي يا تدريجي
❓ با توجه به آيه شريفه «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِى أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ» آيا تمام قرآن در ماه رمضان نازل شده است؟
⁉️ درباره كيفيت نزول قرآن، دو گونه آيات را مى توان دسته بندى كرد:
يك. آياتى كه بر نزول قرآن در شب قدر و ماه رمضان دلالت دارد؛ مانند آيه 185 سوره «بقره»، آيه 3 سوره «دخان» و آيه 1 سوره «قدر».
دو. آياتى كه بر نزول تدريجى قرآن در طول 20 تا 23 سال دلالت دارد؛ مانند آيه 106 سوره «اسراء» و آيه 32 سوره «فرقان».
در اينجا ممكن است سؤال شود: چگونه بين اين دو طايفه از آيات را جمع كنيم و زمان بعثت با قول نزول قرآن در شب قدر چگونه قابل است؟
علامه طباطبايى رحمه الله با فرق گذاشتن ميان نزول دفعى و تدريجى معتقد است: «انزال» همان نزول دفعى است كه مرحله مفاهيم و حقايق و مقام احكام است و «تنزيل» همان نزول تدريجى است كه مرحله قطعه قطعه و مقام تفصيل قرآن را شامل مى گردد. اين ديدگاه برگرفته از برخى شواهد قرآنى است؛ از جمله: «كِتابٌ أُحْكِمَتْ آياتُهُ ثُمَّ فُصِّلَتْ مِنْ لَدُنْ حَكِيمٍ خَبِيرٍ».
علامه طباطبايى رحمه الله علت نياز به نزول دفعى را اين گونه بيان كرده است: «قرآن كريم، داراى يك حقيقت والا، روح باطنى و وجود بسيط است؛ همان گونه كه واجد يك حقيقت تفصيل يافته و تجزيه شده در قالب الفاظ و كلمات است. يك بار همان حقيقت بسيط و روح كلى، سر بسته و متعالى قرآن، از لوح محفوظ ـ كه مرتبه اى از علم الهى است ـ به صورت دفعى، بر جان و روان پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله تجلّى كرد؛ زيرا كسى كه معلم، مربى، بشير، نذير و رحمت براى عالميان است، بايد سرفصل ها، اغراض و اهداف اساسى دعوت و پيام آسمانى و كتاب خويش را به صورت كلى و اجمالى بداند و بر معارف عظيم الهى و آيين هدايت و حقايق عالى خلقت و اسرار وجود آگاهى يابد».
بنابراين علت نزول دفعى قرآن، آگاهى يافتن از اهداف، برنامه ها، هدايت ها و حقايق، به صورت اجمالى و كلى است. بايسته است كه پيامبر صلى الله عليه و آله از اين علم و فيض غيبى بهره مند شد؛ اگر چه نزول تدريجى و متناسب با حوادث و نيازها، براى تثبيت قلب پيامبر صلى الله عليه و آله تأثير فراوانى دارد و ترتيب نزول آيات الهى، براى راهنمايى بشر و ارائه الگو جهت شكل گيرى يك تمدن اسلامى، بسيار راه گشا و كارساز است.
از ميان گفته هاى پيش، ديدگاه علامه طباطبايى مؤيدات كلامى دارد؛ اما برخى از محققان علوم قرآنى، دلايل مرحوم علامه را كامل ندانسته و معتقدند: آنچه به طور مسلم مى توان پذيرفت، تنها همان نزول تدريجى است و فضيلت ماه مبارك رمضان به جهت آغاز نزول آياتى از قرآن در آن ـ به عنوان كتاب هدايت بشرى ـ است.
برای مطالعه سایر نظرات در این خصوص به آدرس زير مراجعه نماييد:
📚 http://www.porseman.org/showarticle.aspx?id=1297
#قرآن #نزولـقرآن
جهت درج سوال و ارسال نظرات خود مي توانيد از راه هاي زير استفاده کنيد:
سامانه پرسش و پاسخ پرسمان: http://www.porseman.org/q 🔸
پيامك : 30001619🔸
پرسمان در پيام رسان هاي سروش، ايتا و گپ
https://Sapp.ir/porseman🔸
https://eitaa.com/porseman🔸
https://gap.im/porseman🔸