#پاسخ_به_سؤالات_اعتقادی_اخلاقی
سؤال شما:
چرا باید نماز بخوانیم؟
پاسخ ما:
حضرت زهرا سلام الله علیها در خطبه معروف خود در مسجد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند:
... وَ الصَّلاةَ تَنْزیهاً لَکُمْ عَنِ الْکِبْرِ...
خداوند نماز را واجب فرمود تا شما را از خودبزرگ بینی و تکبر پاک و دور نگهدارد.
شرح مطلب:
نماز سرتسلیم فرود آوردن در برابر عظمت خالق هستی است
این بدان معنی است که اگر انسان در برابر عظمت چیزی قرار بگیرد و به عظمت آن اعتراف نکند، به صفت پلید تکبر و مرض خودبزرگ بینی آلوده و مبتلا شده است.
مثلا اگر کسی در برابر عظمت کوهی بلند، یا اقیانوسی بی پایان قرار بگیرد اما به عظمت آن اعتراف نکند، میگویند چه شخص متکبر و دور از حقیقتی است.
این مرض چنان تنفرآور است که همه از بوی بد آن فاصله میگیرند و از شخص متکبر، هرکه باشد، دوری میکنند.
لذا خداوند متعال، آن طبیب حقیقی انسان، برای دور نگهداشتن او از این مرض و نیز معالجهی آن کس که به این مرض مبتلا شده است، دارویی مؤثر و شفابخش بنام نماز تجویز و مقرر فرموده است که وجود مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها آن را از داروخانه الهی وحی به همهی مؤمنین ارائه میفرمایند.
لذا هرچه انسان به حقیقت نماز نزدیکتر شود و در عمق دریای آن غواصی و گوهرهای ناب صفات انسانی را از آن استخراج و در جای جای زندگیاش خرج و هزینه کند، روحش آبادتر و صفات انبیاء و اولیاء در او زندهتر و فعالتر و به کمالات انسانی نزدیکتر میشود.
مصرف این داروی شفابخش زمانی است که انسان حقیقت جملات نماز را در اخلاق و رفتار و گفتار و افکار خویش پیاده کند و به فرموده قرآن نماز او را از زشتیهای آشکار (فحشاء) و از بدیها و ناپسندی ها بازدارد.
پاسخ از: حجت الاسلام و المسلمین علیرضا نعمتی
پاسخ به سؤالات
#شکور بودن
سؤال شما:
حدود ۱۰ سال هست که با شخصی که یکی از اقوام نزدیک ما است ارتباط زیادی دارم اما نمی دانم چه صفت روحی بدی دارد که اگر به این شخص در برابر مثلاً صد تا خدمت و محبت که به او کنید، فقط یک محبت و خدمت و جبران و تشکر می کند اما اگر به او
یک بدی کنی ، صد تا بدی می کند .
اصلاً خوبیهایی که در حق خودش و خانواده اش می کنی را نمی بیند و اهل
تشکر کردن و جبران کردن نیست .
با ما با سر سنگینی و سردی است اما با پدر و مادر وفامیل خودش خیلی
خوب و خوش و گرم وصمیمی.
باور کنید دیگه از این رفتارش خسته شدم و کم آوردم ودر هر برخوردی
که با او دارم بیشتر وبیشتر از رفتار و برخورد او ناراحت می شوم .
ضمنا این فرد خوشبختانه یا متأسفانه، حافظ قرآن هم هست و من از باب اینکه باید در حالی که بندگی خدا را میکنیم، مربی دیگران در صفات خوب باشیم، یکی دو بار در رابطه با بعضی از رفتارهای او تذکر دادم و با عمل خوبم هم سعی کردم که او را متوجه کار بدش
بکنم ولی اصلاً فایده نداشته است.
لطفاً مرا راهنمایی بفرمایید که من چه رفتار و برخوردی و عکس العملی
با این شخص داشته باشم .
پاسخ ما:
همین که شما در مواردی که این شخص به شما محبتی میکند، صفت شکور بودن(قدردانی و تشکر) خود را عمل میکنید، شما چراغ این صفت انسانی، یعنی شکور بودن را در خود روشن و نورش را در اطراف خود پخش کردهاید و این رفتار عملی شما، تربیت کنندهی اوست؛ چه این تربیت را بپذیرد یا نپذیرد، دیگر شما وظیفهای ندارید و ناراحت شدن شما از اینکه این چراغ در وجود او روشن نیست مانند ناراحت شدن شما از روشن نبودن چراغ در خانهی همسایه است که نخواسته است چراغش را روشن کند و میخواهد خانهاش یا قسمتی قابل توجه از آن خاموش و تاریک باشد؛ خب خودش چنین خواسته و همت نکرده قسمتهای مهم خانهاش را برقدار و روشن کند و اگر بتوانید این مطلب را به او به شکلی مناسب که نتيجه عکس ندهد، بگویید و او را متوجه این صفت انسانی بکنید و به او بفهمانید که طبق دعای اول صحیفه مبارکه سجادیه، شکور بودن مرز بین انسان و حیوان است، قدم بلندتر و والاتری برداشتهاید.
انشاالله موفق و مؤیّد باشید
پاسخ از : حجت الاسلام و المسلمین علیرضا نعمتی
@porseshemontazern
#پاسخ_به_سؤالات_اعتقادی
#ترس_از_غیر_خدا
#حکمت_های_الهی_در_مصائب
#صبر_بر_بلا_و_مصیبت
سؤال شما: من نگران آسیب رسوندن افراد منحرف از راه خدا از اطرافیان به خودم هستم، چه کار باید کنم؟
پاسخ ما :
همانطور که خدا و امام زمان ارواحنافداه، مثل اکسیژن هوا همهجا دور همه هستند و به همه هوای حیاتبخش میدن و هوای شما رو دارن، شما هم با خوب اطاعت کردنتون هوای اونها رو داشته باشین و نگران چیزی نباشین.
البته این که کمک و نیروی خدا مثل هوا دور همه، چه آدم خوب چه بد هست، بعضی ها همین هوای خدا رو میخورن ولی بصورت خدا العیاذ بالله تف(سرکشی و کفر) میاندازند که البته مثل تف انداختن به روی خورشيده که یک متر بیشتر جلو نمیره و به صورت نحس خودشون برمیگرده و کمک خدا به مؤمن و کافر که یکسانه(مثل نفس کشیدن وسایر نعمتها) برای اتمام حجت و عذرنداشتن هست نه موافقت با کفر و بی دینی اونها.
بنابراین همانطور که خدا عین همین اکسیژن هوا، در هرنفس بهتون نیرو و حیات میده، شما هم هوای خدا رو با پایداری و استقامت بر راهش داشته باشین و فهم و شعور بالای خودتون در قدردانی از نعمتهای الهی رو نشون بدین ، فقط همین.
در استقامت بر راه خدا، انسان نباید بگه چی باید بشه و چی نباید بشه، میخواد شما رو روی سرشون بذارن، یا میخواد زیر پاشون لِهْ کنن، شما بر راهتون پایدار و با استقامت باشین و از چیزی نترسین.
نترسید که بهتون توهین کنن
نترسین که مالتون رو بگیرن
نترسین که بهتون تهمت بزنند و آبروتونو ببرن
فقط از این بترسین که اونچه که خدا ازتون خواسته رو کوتاهی کنین؛ فقط از این بترسین.
اینها امتحان شماست.
انسان جلوی چشم خداست تا خدا ببینه آدم چه جور عمل میکنه
سحر و جادو هم بی اذن خدا سرسوزنی تاثیر ندارن
مثل کار چاقوکشها و دزدهاست
تا خدا نخواد کاری نمیتونن بکنن
اگر هم یه جا دزد و آدم بدی - با وجود توسل و توکل به خدا - به آدم آسیب رسوند، اگر آدم کوتاهی در حفاظت و تکلیفش نکرده باشه، خدا اذن اون آسیب و مصیبت رو داده مثل مصیبتهای ائمه اطهار علیهم السلام که رشد و درجه والا و تربیت و حکمتی در کارهست که ما نمیدونیم و خدا میدونه و لذا اذن آسیب رسیدن به مؤمن رو تا مقداری که مصلحت میدونه، میده.
مثلا در مصیبت کربلا همهکاری با اهل بیت علیهم السلام کردند اما به زنان اسیرشده امام حسین علیه السلام خدا اجازه بی حرمتی نداده بود و لذا دشمن هیچ بی ناموسی نتونست داشته باشه و فقط در حد به اسارت رفتن اونها بود.
بنابراین انسان مؤمن و پایدار وبا استقامت در راه خدا، نباید از هیچ چیزی بترسه و لذا هر بلایی سرش بیاد، بإذن خدا برای تربیت و رشد خودشه نه اینکه نعوذا بالله خدا نتونسته جلوی ظلم به او رو بگیره چراکه هیچ ذرهای در این عالم جابجا نمیشه مگر به حول و قوهی خدا
پاسخ از: حجت الاسلام و المسلمین علیرضا نعمتی
@porseshemontazern
1_1827106530.mp3
5.01M
پاسخ صوتی حجت الاسلام علیرضا نعمتی به سؤال زیر :
چرا خداوند متعال در قرآن کریم از شرک در عبادات نهی فرموده و اصولا #شرک_در_عبادت و #بندگی_و_عبودیت_خدا به چه معناست؟
۲۱ ربیع الاول ۱۴۴۴
۲۶ مهر ۱۴۰۱
1_1860148776.mp3
6.91M
پاسخ صوتی حجت الاسلام علیرضا نعمتی به سؤال زیر :
شاکرین چه کسانی هستند و چرا خداوند متعال در قرآن کریم از قول شیطان نقل کرده که خدایا من از جلو عقب و چپ و راست به سراغ بندگانت خواهم رفت و تو اکثر آنها را از شاکرین نخواهی یافت.
۲۵ ربیع الاول ۱۴۴۴
۳۰ مهر ۱۴۰۱
@montazeranmula
1_1874994020.mp3
10.44M
پاسخ صوتی حجت الاسلام علیرضا نعمتی به سؤال زیر:
لطفا درباره جملهٔ : «سمع الله لمن حمده» در نماز توضیحاتی بفرمایید
#حمد_خدا
#شناخت_امام_زمان علیه السلام
(لازم برای سالکین الی الله)
۲۷ ربیع الاول ۱۴۴۴
۲ آبان ۱۴۰۱
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا صاحب الزمان ادرکنی
مدتی است پیرامون تأمین هزینههای مالی کانالهای ما:
کانال: «منتظران»؛
کانال: «درسهائی از مکیال»؛
کانال: «پرسش منتظران»؛
کانال: «صوتی منتظران»؛
و سایر فعالیتهای تبلیغیمان، صحبتها و پیشنهاداتی از طرف برخی از عزیزان مطرح میشود.
آنها میگویند شما باید برای سهیم بودن همهی دوستان امام زمان ارواحنافداه در امر تبلیغ و ترویج نام مقدس آن حضرت، راهی را باز کنید تا هرکس بخواهد، به میل و اختیار خودش در این امر مشارکت کند و آنها به نیت صدقات که صرف امور خیریه میشود، این مشارکت را انجام دهند و چه امر خیری بالاتر از امر تبلیغ و ترویج نام مبارک امام زمان علیه السلام؟.
لذا مقرر شد عزیزانی که مایل به یاری ما در این امر هستند، هدایای نقدی خود را به کارت (6104337888186259 بنام علیرضا نعمتی) واریز فرمایند.
مشارکت کنندگان در این امر، دو دسته هستند:
اول: کسانی که بطور جدی به مسائل تزکیه نفس می پردازند و تلاش برای ترویج نام مقدس امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را مهمترین وظیفه شرعی و عقلی خود میدانند.
این افراد که سؤالات معنوی و سیر و سلوکی خود را از ما میپرسند، انتظار دارند ما هم بطور جدی با آنها کار داشته باشیم و برای پیشرفت روحی آنها تلاش کنیم.
دوم: عموم کسانی که فعالیتهای ما در فضای مجازی را در مسیر تبلیغ دین و نام مقدس امام زمان ارواحنافداه مفید و مؤثر می بینند.
شاید آنچه اینجانب را بیشتر به این امر ترغیب کرد، موضوعی است که در آیه شریفه ١٠٣ سوره مبارکه توبه مطرح شده است که خداوند متعال به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) دستور میدهد که از مؤمنین صدقاتی (برای صرف در امور خیر) اخذ شود تا در پی آن، پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) برای صدقه دهندگان صلوات بفرستند (یعنی رحمت خاصه الهی را برایشان از خدا درخواست نمایند) که آثار مادی و معنوی فراوانی برایشان درپی خواهد داشت؛ آنجا که میفرماید:
خُذْ مِنْ أَمْوالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَ تُزَكِّيهِمْ بِها وَ صَلِّ عَلَيْهِمْ إِنَّ صَلاتَكَ سَكَنٌ لَهُمْ وَ اللَّهُسَمِيعٌ عَلِيمٌ (۱۰۳) أَ لَمْ يَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبادِهِ وَ يَأْخُذُ الصَّدَقاتِ وَ أَنَّ اللَّهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ (۱۰۴)؛: از اموال آنان صدقه بگیر؛ که بهوسیلهی آن پاکشان میکنی و آنان را رشد میدهی و برایشان دعا کن که دعای تو مایهی آرامش آنان است. خداوند، بسیار شنوا و داناست. (۱۰۳) آیا ندانستهاند که این خداست که توبه را از بندگانش میپذیرد و (در حقیقت، اوست که) صدقات را میگیرد، و این خداوند است که بسیار توبهپذیر و مهربان است (۱۰۴)».
لذا عزیزانی که به درستی کار ما در امر تبلیغ فرهنگ انتظار و تزکیه نفس اعتقاد قلبی دارند، شرکت آنها در این امر، به قدر توان مالیشان، امری لازم و یاری امام زمان ارواحنافداه محسوب میشود و به حسب آیات فوق، مورد توجه آن حضرت قرار گرفته و صلوات و دعای آن بزرگوار را برایشان در پی خواهد داشت؛ هرچند همهی کسانی که میخواهند ما را در این راه یاری کنند نیز میتوانند با پرداخت داوطلبانهی صدقات در این امر مشارکت و خود را مورد توجه و دعای امام زمانشان قرار دهند.
و در خاتمه، چه خبر مسرت بخش و خوشحال کنندهای که طبق آیه فوق، خداوند متعال خود را مستقیما دریافت کننده این صدقات میداند تا کسی گمان بد به مروجین دین نبرده و خود را با خداوند متعال مواجه ببیند؛ از این رو میفرماید:
« آیا آنها (پرداخت کنندگان صدقات) نمیدانند که این خداوند است که توبه را از بندگانش قبول کرده و صدقات را از آنان میگیرد و این خداست که بسیار توبهپذیر و مهربان است؟».
ولینصرن الله من ینصره ان الله لقوی عزیز
۵ ربیع الثانی ١۴۴۴
٩ آبان ١۴٠١
علیرضا نعمتی
#پاسخ_به_سؤالات_اعتقادی_عرفانی
سؤال شما:
🔹حضرت شعیب میگفت:
گناه نکنید که خدا بر شما بلا نازل میکند..
یکی آمد و گفت من خیلی هم گناه
کردم ولی خدا اصلا بلایی بر من نازل نکرده!
🔶خداوند به حضرت شعیب وحی میکند که به او بگو اتفاقا تو سر تا پا در زنجیر هستی..
آن فرد از حضرت شعیب درخواست نشانه میکند.
خداوند میگوید به او بگو که عباداتش را فقط به عنوان تکلیف انجام میدهد و هیچ لذتی از آنها نمیبرد!
🔹امام صادق علیه السلام فرمودند:
خداوند كمترين كاری كه درباره
گناهکار انجـام مـیدهد اين است كـه
او را از لـذّت مـناجـات محـروم میسـازد.
🔶معراجالسعادة صفحه۶۷
سلام حاج اقا وقتتون بخیر
ازکجا بفهمیم شامل این روایت شدم، چون من نمازم رو بیشتراوقات ازروی کسلی میخونم
🖋پاسخ ما:
علیکم السلام و رحمت الله
از کجا بفهمین؟
تو روایت بالا فرموده که همین از روی رفع تکلیف نماز خوندن، نشانهی نزول بلاست
بلا که حتما نباید سنگی از آسمان یا قحطی و... باشه
نمیبینید معشوق وقتی به عاشق بی توجهی کنه، بزرگترین بلا رو برسرش آورده؟
پاسخ از حجت الاسلام و المسلمین علیرضا نعمتی
@porseshemontazern