4_5945010073750211545.mp3
10.83M
🟢رسالت پیامبر(ص)، تبلیغ بدون زور و #اجبار
▫️جلسه (آخر) سوم
ایات نفی اجبار، چگونه با اجرای #احکام و #حدود توسط حکومت، قابل جمع است؟
ایا اگر مردم اجرای حکمی اسلامی را نخواهند، پیامبر می تواند انرا متوقف کند؟
♻️بررسی دو نظریه درباره آیات حصر رسالت به تبلیغ و عدم بکارگیری زور:
🔻الف) نظریه انکار حکومت دینی پیامبر
دیدگاه علی عبد الرازق مصری در کتاب الاسلام و اصول الحکم
🔻ب) نظریه لزوم رضایت و خواست مردم در تحقق حکومت و برای اجرای احکام الهی
استاد سروش محلاتی
@quranpuyan
✅ #دین_مهرباني
✔️پیامبر(ص) در حجاز با کسانی رو به رو بود که روحیۀ بسیار خشنی داشتند.محیط مکه بسیار خشن بود.
در این محیط خشن پیامبر(ص) مبعوث شد تا آنها را از خشونت در آورد.
آنها آنقدر خشن بودند که تصور مهرباني و رحمت برايشان بسيار مشكل بود و رحمان را اصلا نمیشناختند.
آنها به گونهای خشن بودند که حتی زنانشان که باید عاطفه داشته باشند چنان خشن بودند که زنی مثل #هند حاضر میشود جگر یک مرد را از سینهاش در آورد و با دندان گاز بگيرد و..
🔺حال در این محیط پیامبر(ص) با مهربانی خانۀ دشمن ديرينهاش ابوسفیان را خانۀ امن اعلام میکند و همه را پس از فتح مکه میبخشد.
🔹جالب است که هند در جلسهای که پیامبر(ص) برای بیعت گرفتن از زنان مؤمن تشكيل داده بود به طور ناشناس شركت كرد و در صدد بود جلسه را به هم میزد و با حرفهاي نا مربوط كه مفسران آنها را ذيل آيه12 سوره ممتحنه بيان كردهاند قصد به هم زدن جلسه را داشت، وقتی پیامبر(ص) او را شناخت گفت تو هند دختر عتبه هستی و اصلا به روی او نیاورد که تو هند جگر خواری.
🔹وقتی پیامبر(ص) مفاد پیمان را یکی یکی برای زنان میگفت و هند در همه مناقشه ميكرد و پيامبر با بزرگواري از توبيخ يا سرزنش او خودداري ميكرد، بالاخره هند گفت من به دین تو ایمان آوردم. دين خوبي آوردهاي.
پس اخلاق پيامبر و محتواي عالي پيمانهاي او وجدان کسی مثل هند را نيز میتواند بیدار کند.
👈🏾این حكايت را گفتم تا دو نکته را بفهمانم. يكي اينكه اگر امروزه میبینیم جوانها از#دین بیرون میروند به این خاطر است که ما دین را بد معرفی کردهایم.
پیامبر(ص) با مهربانی حتی هند جگرخوار را جذب دین میکند.
🟢ما چه کردهایم که پس از 43 سال جوانان در مقابل دین میایستند، چرا اینقدر اشتباه میکنیم؟ چرا صدر اسلام با اینکه هیچ چیزی نداشتند حاضر شدند به خاطر اسلام از مکه به مدینه هجرت کنند و کسی به پیامبر(ص) اعتراض نکرد؟ آنها عاشق پیامبر(ص) بودند. اتفاقا ملت ما نیز در دوران جنگ برای خدا کار میکردند ولی کمکم به جایی رسیدیم که بيشتر مردم معترضند. یادمان نرود که #مهربانی، مهربانی میآورد و #خشونت، خشونت میآورد. پس باید مهربانی کرد. از این طریق وجدانها بیدار میشود و افراد جذب دین میگردند.
✔️نكته دوم اينكه وقتي مهرباني پيامبر را شناختيم بدانيم كه طبق آيه 159 سوره آل عمران مهرباني او قطرهاي از مهرباني خداست كه به پيامبر (ص) داده شده است. و آيات 95 به بعد سورۀ انعام نعمتهاي خدا را بيان ميكند تا خود ما مهرباني او را حس كنيم و عاشقانه او را عبادت كنيم.
✍🏼 حجت الاسلام احمد عابديني
@quranpuyan
#آیههاینور
وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا
✅ مبادا دشمنی شما با کسی ، شما را از انصاف و عدالت دور کند.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_نور آیات 28 تا 31
📄#صفحـہ_353
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_353
❇️#آیه31نور
🌱و به زنان با ايمان بگو: از برخی نگاهها چشمپوشی كنند و دامنهای خود را حفظ نمايند و جز آنچه (به طور طبيعی) ظاهر است، زينتهای خود را آشكار نكنند و روسری خود را بر گريبان بيفكنند (تا علاوه بر سر، گردن و سينهی آنان نيز پوشيده باشد) و زينت خود را ظاهر نكنند جز برای شوهر، يا پدر يا پدرشوهر، يا پسر، يا پسرشوهر (كه از همسر ديگر است) يا برادر، يا پسربرادر، يا پسرخواهر، يا زنان (همكيش)، يا آنچه مالك شدهاند (از كنيز و برده)، يا مردان خدمتكار كه تمايل جنسی ندارند، يا كودكانی كه (به سنّ تمييز نرسيده و) بر امور جنسی زنان آگاه نيستند. و پای خود را به گونهای به زمين نكوبند كه آنچه از زيور مخفی دارند آشكار شود. ای مؤمنان! همگی به سوی خدا باز گرديد و توبه كنيد تا رستگار شويد.31/نور
🔹در لزوم عفّت و پاكدامنی و ترك نگاه حرام، بين زن و مرد فرقی نيست.
«يَغُضُّوا- يَغْضُضْنَ- يَحْفَظُوا- يَحْفَظْنَ»
🔹جلوهگری زنان، در جامعه ممنوع است. «وَ لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ»
🔹ظاهر بودن قسمتهايی از بدن كه به طور طبيعی پيداست، (صورت، دست يا پا) مانعی ندارد. «إِلَّا ما ظَهَرَ مِنْها»
🔹در ايم آيه، در ميان انواع پوششها، نام مقنعه و روسری آمده و اين دليل بر اهميّت پوشش سر و گردن و سينه است. «وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلی جُيُوبِهِنَّ»
🔹در وضع قانون بايد به ضرورتها، واقعيّتها و نيازها توجّه شود. (اگر پوشاندن صورت و دستها تا مچ، واجب میشد، برای عموم زنان مشكل بود) «إِلَّا ما ظَهَرَ مِنْها»
🔹اسلام به نيازهای غريزی انسان پاسخ مثبت میدهد. «إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ»
🔹پوشيدن هرگونه كفش و لباسی كه هنگام راهرفتن، سبب آشكار شدن زيور و زيبايیهای زن شود، جايز نيست. «وَ لا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ ما يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ»
🔹زن، حقّ مالكيّت دارد. «مَلَكَتْ أَيْمانُهُنَّ»
🔹زن، میتواند زينت خود را به زنان مسلمان نشان دهد ولی نزد زنان كفّار خود را بپوشاند. «نِسائِهِنَّ» (زيرا ممكن است آنها نزد شوهرانشان يا مردان بيگانه، آنچه را از زن مسلمان ديدهاند توصيف كنند.)
🔹حجاب و پوشش زن به خاطر تمايلات جنسی مردان است. لذا در برابر مردانی كه ميل به همسر ندارند پوشش لازم نيست. «غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ»
🔹حجاب وپوشش، واجب است. «وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ»
🔹هركاری كه زينت زن را آشكار كند يا ديگران را از آن آگاه سازد ممنوع است. «لِيُعْلَمَ ما يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ»
🔹با حفظ حجاب، حضور زن در جامعه مانعی ندارد. «وَ لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ» همان گونه كه شركت زن در نمازجماعت بلامانع است. «وَ ارْكَعِي مَعَ الرَّاكِعِينَ»
🔹مقتضای ايمان، توبه به درگاه خداوند است. «تُوبُوا إِلَی اللَّـهِ جَمِيعاً أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ»
🔹راه رستگاری، توبه و بازگشت از مسيرهای انحرافی است. تُوبُوا ... تُفْلِحُونَ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan