🔰🔰تفاوت #تدبر و #تفسير چيست؟
✅" در (تدبّر در قرآن) همۀ اقشار مردمي در هر رتبه از فهم و درك، و مراتب علمي و روحي كه باشند، شركت دارند وصرفِ بهرهمندي ازترجمه، براي اصلِ تدبّر كفايت ميكند حال آنكه (تفسير) به مجتهدينِ درفهمِ قرآن، اختصاص دارد "
ولي¬الله نقي¬پورفر ، كتاب پژوهشی پیرامون تدبّر در قرآن
✅"مفهوم تدبّر، #فهم_روشمند و #هماهنگ ظاهر قرآن است. ظاهر قرآن عبارت است از آیه، سوره، کل قرآن و موضوعات؛ پس تدبّر در تمام این سطوح معنی دارد. آنچه تاکنون در ترجمه¬ها و تفاسیر بیشتر مورد توجه بوده، تدبّر در آیات قرآن است. تدبّر در سوره¬ها نیز کم¬و¬بیش در برخی از تفاسیر به چشم می¬خورد اما روشمند بودن و در نتیجه قابل تعلیم و ترویج بودن آن محل سؤال است.
🤔ممکن است خوانندۀ گرامی چنین بیندیشد که چرا تدبّر را تفسیر نمی¬خوانیم؟ پاسخ آن است که در فرهنگ قرآن کریم، وظیفه¬ای با اصطلاح تفسیر، بر عهدۀ مخاطبان قرآن گذاشته نشده است. "
حجت الاسلام علي صبوحي،كتاب روش تدبر در سوره هاي قرآن
بخشي از فصل 2-6 #كتاب "مباني و روش مطالعه و فهم ساده قران"
https://t.me/fahmequran
❓ايا روح همان نفس است؟ تفاوت نفس و روح از منظر قرآن چيست؟
🛑قسمت دوم:
🔶 کلمات مربوط به نفس و روح بسیار به جای هم به کار رفته اند و هر کدام هم در چند معنای مختلف - حتی روح و جان هم به جای هم به کار میروند
ولی اگر منظور از روح را آن در نظر بگیریم که و نفخت فیه من روحی و منظور از نفس بقیه ابعاد وجودی انسان ، مرز مشخصی بینشان هست و قابل تفکیک هستند. از جمله اینکه نفس ذائقة الموت است ولی روح که خداوند به خودش منتسب کرده چنین مرگی ندارد
حدیث زیر (و موارد دیگر) به من خیلی کمک کرد که حداقل برای خودم بتوانم تعریفی در نظر بگیرم
🔶"کمیل بن زیاد خطاب به امام علی علیه السلام عرض کرد: ای امیر مومنان! خواهم که از نفسم برایم بگویی، تا معرفتی بدان یابم !
🌹حضرت علیه السلام فرمود: ای کمیل! از کدام نفس برایت بگویم؟
کمیل گفت: مولای من! مگر بیش از یک نفس در من موجود است؟ !
فرمود: ای کمیل! در انسان چهار نفس موجود است:
🔸نامیه نباتیه و حسیه حیوانیه و ناطقه قدسیه و کلیه الهیه
هر یک از آن ها را پنج قوه و دو خصیصه است:
🔸نامیه نباتیه را پنج قوه است: ماسکه و جاذبه و هاضمه و دافعه و مربیه.
اما دو خصلت آن عبارت است از زیادت و نقصان، و انبعاث آن از کبد است.
🔸حسیه حیوانیه را نیز پنج قوه است که عبارتند از:
شنوایی و بینایی و بویایی و چشایی و لامسه.
دو خصلتش نیز رضایت و غضب است، و محل انبعاثش، قلب می باشد .
🔸نفس ناطقه قدسیه را نیز پنج قوه است: فکر و ذکر و علم و حلم و نباهت، و آن را انبعاثی نیست.
این نفس شبیه ترین اشباح، به نفوس ملکیه است، و دو خصیصه دارد که عبارتند از: نزاهت و حکمت
👈کلیه الهیه نیز پنج قوه دارد که عبارتند از: بقای در فنا و نعیم در شقا و عزت در ذلت و فقر در غنا و صبر در بلا. دو خاصیت آن نیز رضا و تسلیم است.
این همان نفسی است که مبداش خداست و عاقبت به سوی او بازگشت دارد؛
چنانکه خدای تعالی فرموده است:
و نفخت فیه من روحی و یا ایتها النفس المطمئنه ارجعی الی ربک راضیه مرضیه.
و عقل وسط کل است"
نفس نباتی که مشکلی ندارد تک تک سلولهای زنده بدن ما آن را دارند
🔸نفس حیوانی که حواس ما به شکل ساده هستند (بینائی و...) و اثری که در مغز (ذهن) میگذارند و جمع بندی آن باعث خشم یا خواستن و ... میشود
🔹#نفس انسانی پیچیدگی و کارکردهای فوق العاده ذهن را شامل میشود (higher function به قول فیزیولوژیستها) هسته های مغزی متعدد و قشر پیچیده و ... که باعث میشود هویت انسانی خیلی پیچیده تر از یک حیوان باشد و ضمنا هم امکان یادگیری، تدبیر و دانش و .. به او میدهد (به اصطلاح مولوی شناسان "هویت کاذب" یا روانشاناسان ego)
🔸 و همین هویت مادی است که باعث میشود خداوند بگوید انسان ستیزه جو و کفور و عجول و هلوع و ... است
و روح الهی در اتصال با این سطح است و مرکزیتش مادی نیست (نفخه الهی) و هویت اصلی ماست نه هویت کاذب (دوگانگی ساختار انسان)
👌و اگر انسان بتواند تمرکزش را از ذهن مادی به این سطح غیرمادی منتقل کند بر #نفس مسلط شده است.
💫سركارخانم دكتر يارايي
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst1576_tfwt-nfs-w-rwH-z-mnZr-qrn.aspx
@quranpuyan
خــــداوندا
بنام تو که زیباترین نامهاست
روزمان را آغازمیکنیم
روزی که با نام و یاد توباشد
سراسر شادی است
سراسر عشق ومهربانی
و سراسر خیر وبرکت است
دوشنبه تون پر از خوبی
سلام
صبحتان زیبا
@quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
سوره نساء آيه ۱۴۹
💠 إِنْ تُبْدُوا خَيْرًا أَوْ تُخْفُوهُ أَوْ تَعْفُوا عَنْ سُوءٍ فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ عَفُوًّا قَدِيرًا
⚜ اگر(درباره ى خلق) به پنهان يا آشکار نيکی کنيد، يا از بدی ديگران در گذريد (بسيار محبوب خداست) كه خدا هميشه از بدی ها در مى گذرد.
🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷
چو نيکی نماييد بر اين و آن
اگر آشکار ست يا که نهان
که يزدان هميشه از اعمال بد
بدان رحمت خاص خود بگذرد
🌷🌿🌷🌿🌷🌿🌷
If you do good openly or conceal it or if you pardon an evil act [you should know that] verily, Allah is the powerful Forgiving.
▫️مأخذ نثر : قرآن مجید با ترجمه دکتر مهدی الهی قمشه ای
▫️مأخذ نظم : قرآن مجید با ترجمه شعری اميد مجد
▫️مأخذ انگليسی : قرآن مجید با ترجمه طاهره صفارزاده
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
❇️❇️آيا ما مجاز و قادر به #تدبر و #فهم قرآن هستيم؟ يا براي فهم قرآن، فقط بايد به #روايات پيامبر و معصومين مراجعه كرد؟
"برخي گفتهاند در تفهيم مرادات قرآن به بيان تنها پيغمبر اكرم (ص) يا به بيان آن¬حضرت و بيان اهل بيت گرامیش بايد رجوع كرد.ولي اين سخن قابل قبول نيست.
زيرا حجيت بيان پيغمبر اكرم (ص) و امامان اهل بيت (ع) را تازه از قرآن بايد استخراج كرد و بنابراين چگونه متصور است كه حجيت دلالت قرآن به بيان ايشان متوقف باشد بلكه در اثبات اصل رسالت و امامت بايد به دامن قرآن كه سند نبوت است چنگ زد.
و البته آنچه گفته شد منافات ندارد با اينكه پيغمبر اكرم (ص) و ائمه اهل بيت (ع) عهده¬دار بيان جزئيات قوانين و تفاصيل احكام شريعت-كه از ظواهر قرآن مجيد بدست نمي¬آيد- بودهاند.
🔰همچنين از طرق عامه در حديث پيغمبر اكرم (ص) و از طرق خاصه در اخبار متواتره از پيغمبر اكرم (ص) و ائمه اهل بيت (ع) عرض اخبار به كتاب¬اللّه وظيفه قرار داده شده، به موجب اين اخبار، حديث بايد به كتاب خدا عرض شود اگر موافق كتاب باشد به آن اخذ و عمل شود و اگر مخالف باشد طرح گردد.
بديهي است مضمون اين اخبار وقتي درست خواهد بود كه آيۀقرآني به مدلول خود دلالت داشته باشد و محصل مدلول آن- كه تفسير آيه است- داراي اعتبار باشد و اگر بنا شود كه محصل مدلول آيه- تفسير- را خبر تشخيص دهد عرض خبر به كتاب معني محصلي نخواهد داشت.
🔰🔰نقد روش تفسيرى #محدثين
اما آن عده كه به اصطلاح محدث، يعنى حديث¬شناس بودند، در فهم معانى آيات اكتفاء كردند به آنچه كه از صحابه و تابعين روايت شده، حالا صحابه در تفسير آيه چه گفته¬اند؟ و تابعين چه معنائى براى فلان آيه كرده¬اند؟ هر چه مي¬خواهد باشد، همين كه دليل نامش روايت است، كافى است، اما مضمون روايت چيست؟ و فلان صحابه در آن روايت چه گفته؟ مطرح نيست، هر جا هم كه در تفسير آيه روايتى نرسيده بود توقف ميكردند،.
اين عده در اين روشى كه پيش گرفته اند خطا رفته اند، براى اينكه با اين روش كه پيش گرفته اند، عقل و انديشه را از كار انداخته اند، و در حقيقت گفته اند: ما حق نداريم در فهم آيات قرآنى عقل و شعور خود را بكار بريم، تنها بايد ببينيم روايت از ابن عباس و يا فلان صحابه ديگر چه معنائى نقل كرده وحال آنكه اولاً قرآن كريم نه تنها عقل را از اعتبار نينداخته، بلكه معقول هم نيست كه آنرا از اعتبار بيندازد."
علامه طباطبايي
بخشهايي از فصل دوم #كتاب "مباني و روش مطالعه و فهم ساده قران "
⭕️جهت اطلاعات بيشتر در خصوص كتاب به كانال زير مراجعه نماييد.
https://t.me/fahmequran
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣4⃣ تدبر در سوره #صافات
✅ تامل در ماجراي تمهيد #ذبح_اسماعيل ع توسط ابراهيم
در اين داستان ، نكات و پرسشهاي زير توسط مفسران و علماي اسلامي مطرح شذه است:
۱- آيا خداوند ابراهيم را به انجام همان مقدمات ذبح امر كرده بود؟ يعني به اسماعيل بگويد و او را مذبح بياورد و اماده ذبح شود؟
در اين صورت كار ابراهيم ع ارزش چنداني ندارد زيرا افراد ديگري هم وقتي بدانند قتل و ذبحي در كار نيست و فقط انجام مقدمات مطرح است، مبادرت به انجام كار و امتثال امر ميكنند.
۲- آيا خداوند به قتل اسماعيل فرمان داده بود؟ ايا اين كار قبيح و غير اخلاقي نيست؟
برخي علما از جمله آيت الله جوادي آملي اينگونه پاسخ داده اند كه چون خداوند مالك مطلق و حتي مالك جان و بدن انسانها ست،صدور چنين دستوري از سوي مالك ايرادي ندارد.
اما در پاسخ به اين نكته بايد گفت اصلا بناي فكري شيعه عدليه،اين است كه خداوند به همان مفهومي كه عقلا ميفهمند به عدل امر ميكند. با پذيرش امر خداوند به كار قبيح و عير اخلاقي،بناي تفكر شيعه در پذيرش حسن و قبح عقلي دچار مشكل ميشود.
۳- آيا واقعا خداوند،امري در اين زمينه داشته است يا حضرت ابراهيم بدرستي مفاد و مراد از وحي و رويا را در نيافته است؟ در صورت پذيرش اين فرض، عصمت و مصونيت ابراهيم و انبيا در دريافت وحي چه ميشود؟
۴- مرحوم امام خميني با تاسي به استادشان ايت الله شاه ابادي،موارد فوق را اينگونه پاسخ داده اند كه اصلا به ابراهيم وحيي در اين زمينه نشده است بلكه او در رويا مي بيند كه مقام وي در حب به خدا و ترك ماسوي الله بجايي رسيده است كه مي تواند از فرزند خود دل بكند و او را ذبح نمايد. لذا در تحقق اين موضوع بر مي ايد كه نهايتا خداوند بعد از مشاهده اين صحنه دل كندن، او را از ادامه كار بازميدارد.
نقل از سخنراني استاد سروش محلاتی در روز عيد قربان ۱۳۹۹
https://bit.ly/2CeDdxI
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✴️ #پرسشوپاسخقرآني
❓آیا #روح همان #نفس است ؟ تفاوت نفس و روح از منظر قرآن چیست؟
🛑قسمت سوم :
🔶 #نفس در قرآن
👈النفس با الف و لام جنس همه نفوس را در بر ميگيرد.
در قرآن از سه نفس صريحاً نام برده شده است
1⃣ نفس اماره (يوسف53)
2⃣نفس لوامه (سوره قيامت)
3⃣نفس مطمئنه (در سوره فجر)،
👌، نفس تقريباً روح است (روح متحد با بدن) كه مى توان گفت شامل عقل + عواطف+فطرت+اراده+تمايلات غريزى +هواها +..... مى باشد
🔷انسان با اعمال ارادي و افكار و اخلاقيات و تمايلات به تدريج به يكي از جهات خوبي يا بدي كشيده ميشود. تفكر و عواطف انسان مربوط به روح انسان است نه جسم او، اگر گرايش انسان به جنبههاي منفي باشد و تفكر او در مسير غلط نفس منفي در انسان شكل ميگيرد كه به آن نفس اماره بالسوء گفته ميشود يعني نفسي كه بسيار امر كننده به بدي است
👈و اگر نفس در مسير كمال به پيش رود به تدريج #نفس_مطمئنه (اطمينان و آرامشدهنده) شكل مى گيرد يعنى اگر افكار نيك ، انگيزه هاى الهى ، اعمال شايسته و عواطف انسانى عالى را تقويت نمايد نفس مطمينه حاصل مى شود
🔶اگر حالتي ابتدائی و متوسط در انسان عادى باشد مثل آغاز نوجوانى #نفس_لوامه يعني نفس ملامتكننده مينامند كه اصطلاحاً وجدان هم ميگويند نفس لوامه انسان را در برابر گناه و عمل زشت ملامت و سرزنش ميكند و در برابر نیکی ها تشویق می کند كه اين نفس يا وجدان ، خود عامل تربيتي مهمي بهشمار ميرود
🔶انسان داراى ٣نفس نيست نفس يك حقيقت است كه در اثر افكار و گرايشات و اعمال به تدريج در جهت مثبت نفس مطمينه يا منفى نفس اماره يا حالت بينابين نفس لوامه شكل مى گيرد،
🔶 #نفس_لوامه همان وجدان است و همان كه قرآن مى فرمايد فالهمها فجورها و تقوايها.
كه غالبا از كار و نيت و رفتار زشت ما را ملامت مى كند و لوامه از لوم به معناى ملامت كردن مى آيد ولى در برابر رفتارها و افكار و احساسات پاك انسان را تشويف مى نمايد
#روح چیزی است که باعث حرکت میشه.وروح خودش مراتبی داره
اون روح ویژه ایکه انسان داره و شرافتی داره.،وبه همین خاطر هم به خدا نسبت داده میشه
🔶اگر به بدن تعلق بگیره بهش میگن نفس
پس نفس در واقع روحی است که متعلق به بدن شده
جدای از بدن باشه روح،ومجرده
البته نفس هم مجرده،وقتی به بدن تعلق گرفت مادی میشه
وقتی این دو تا با هم شدند به اون میگن #نفس
👈پس خلاصه اش این شد که،نفس روحی است که به بدن تعلق گرفته است.
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst1576_tfwt-nfs-w-rwH-z-mnZr-qrn.aspx
@quranpuyan
💐💐 همزمان با #سالگرد رونمايي كتاب"مباني و روش ساده فهم قرآن"در كتابخانه ملي، و میلاد امام موسی کاظم ع ،👈فروش ويژه،از 20 تا 27مرداد
علاقمندان به #تدبر در قرآن میتوانند محصولات مورد علاقه خود را از لینکهای زیر سفارش داده توسط پست دریافت نمایند.
1-خريد چاپ سوم كتاب مباني و روش مطالعه و #فهم ساده قران به مبلغ 15000 تومان
https://idpay.ir/quranpuyan/shop/37101
2-خريد كتاب مباني و روش فهم ساده قران برای موسسات قرانی و جلسات (تعداد بیش از 10 جلد) با 20درصد #تخفیف به مبلغ 12000 تومان
https://idpay.ir/quranpuyan/shop/82062
3- #بسته_ويژه آموزشي "كتاب روش فهم ساده قران به همراه لوح فشرده كلاس حضوري" با #تخفیف 15 درصدی به مبلغ 30000 تومان
https://idpay.ir/quranpuyan/shop/74803
4-فایل دیجیتال چاپ سوم مبانی و روش فهم ساده قرآن
https://idpay.ir/quranpuyan3/file/14964
💐💐 جهت دريافت اطلاعات بيشتر در مورد کتاب به کانال زیر مراجعه نمایید
@fahmequran
#دعاهای_روزانه
اللَّهُمَّ افْتَحْ مَسَامِعَ قَلْبِي لِذِكْرِكَ
خداوندا!
گوش های قلبم را برای یادت باز کن
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
@quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
✅ نکته ای در جزء هفتم : فقط کسانی #درخواست شما را #اجابت می کنند که...
در جزء ۷ قرآن در آیه ۳۶ سوره انعام ,یک عبارت جالبی ذکر شده است.
در آیات قبل از این خدا به پیامبرش که از تکذیب و آزار کافران ناراحت شده است، دلداری می دهد و می گوید که
پیامبران قبل هم تکذیب شدند و آزار دیدند. سپس بیان می کند که از چه کسانی انتظار اجابت دعوت و لبیک گفتن داشته باش
إِنَّمَا يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ يَسْمَعُونَ
تنها كسانى [دعوت تو را] اجابت مى كنند كه گوش شنوا دارند
به نظرم این عبارت برای ما هم درس اموز در روابط اجتماعی و بیان درخواست هایمان می باشد.
از کسانی که گوشی برای شنیدن ندارند یا به صحبتهای شما دل نمی دهند و یا تمایلی برای شنیدن ندارند انتظار اجابت و پاسخ مثبت نداشته باشید.
https://goo.gl/vFu2p9
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
4⃣4⃣ تدبر در سوره #صافات
🔹پیام های آیات ۱۲۲-۱۱۴ سوره صافات از تفسیر نور
۱- یاد الطاف الهی به پیامبران پیشین،سبب آرامش و دلگرمی و دلداری پیامبر اسلام و مسلمانان در شرایط سخت مکّه است. «وَ لَقَدْ مَنَنّا»
۲- برطرف شدن فشارهای روحی از بزرگ ترین نعمت های الهی است. مَنَنّا ...
نَجَّیْناهُما ... مِنَ الْکَرْبِ الْعَظِیمِ
۳- پیام ها و مضامین تورات و دیگر کتب آسمانی،بسیار روشن و قابل فهم همگان است. «الْکِتابَ الْمُسْتَبِینَ»
۴- سخنان و نوشته های مربوط به تبلیغ دین،باید روشن و روشنگر باشد.
«الْکِتابَ الْمُسْتَبِینَ»
۵- حتّی انبیا به راهنمایی خداوند نیازمندند. «هَدَیْناهُمَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِیمَ»
۶- نام نیک،یکی از پاداش های الهی در دنیاست. «تَرَکْنا عَلَیْهِما فِی الْآخِرِینَ» در این سوره از حضرت نوح در آیه ۷۸ و از ابراهیم علیه السلام در آیه ۱۰۷ و از موسی و هارون علیهما السلام در آیه ۱۱۹ با بقای نام نیک،تجلیل شده است.
۷- الطاف الهی به نیکوکاران،یک سنّت و جریان است. «کَذلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✴️ #پرسشوپاسخقرآني
❓آیا #روح همان نفس است ؟ تفاوت #نفس و روح از منظر قرآن چیست؟
🛑قسمت چهارم :
🔸1-روح از ریشه روح: اصل الواحد در اين ماده، ظهور و جريان امري لطيف است و از مصاديق آن: تجلّي فيض، جريان و ظهور رحمت، ظهور مقام نبوت و ارسال انبياء، جريان وحي، نازل كردن كتاب و احكام، ظهور مظاهر قداست، پاكي و ظهور مظاهر حق و حكمت و تجلّي و جريان نور حق، ميباشد و از آثار اين ظهور و جريان: ايجاد گشايش، سرور، فرح، خوشي، راحتي، فرج، سهولت و نجات است.
🔹اما فرق ميان #روح_ و_نفس اين است كه روح - همانگونه كه گفتيم - مظهر ظهور و تجلّي و آن چيزي است كه از افاضه و نفخ (دميدن الهي) حاصل ميشود، ولي نفس؛ فرد تشخّص يافته است. اما اطلاق نفس بر روح، اصطلاحي فلسفي است. بنابراين در قرآن كريم، هر جا نفس به كار رفته، به معناي فرد تشخّص يافته است و هيچ كدام از نفس و روح، به جاي ديگري به كار نميروند.
👈پس روشن شد كه رُوح؛ آن چيزي است كه از مصدر رَوح حاصل ميشود؛ يعني آنچه كه نفخ (دميده)، القاء و وحي ميشود. و بهترين تعبير در مقام تعريف آن؛ آيه قل الروح من امر ربّي است.
برگرفته از التحقيق في كلمات القران
🔸2-انسان تشکیل شده است از جسم، روح و نفس.
جسم مثل سخت افزار کامپیوتر عمل می کند. بدون آن ما نیستیم، اما اختیاری هم از خود ندارد.
نفس نرم افزار کامپیوتر یا همان شخصیت ما و کلیت وجودی ماست. همه کاره است و سرانجام ما را تعیین می کند.
روح برق کامپیوتر و یا عامل زنده بودن ماست. نقش مستقیم در سرنوشت ما ندارد، اما بدون آن جسم می پوسد و #نفس می میرد.
🔸#روح دارای مشتقات زیادی است اما همه آنها در واقع از "الروح" مشتق می شوند که در سطوح مختلفی مانند "روح القدس" ، "روح حرکت"، "روح شهوت (خواستن و نه مساله جنسی)" ، روحی که در ما دمیده شده، و ارواحی که بعدا برای کمک و افزایش ولتاژ! روح ما به ما اضافه می شوند.
✅جهت مطالعه سایر نظرات و ثبت نظر خود به لینک زیر مراجعه نمایید
https://v.ht/ruhnafs
@quranpuyan
روز
زیبایی خواهیم داشت
وقتی بهترینها
را برای
دیگران بخواهیم...
سلام
صبحتون دل انگیز 🌺🍃
@quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
✴️ #خردمندان از دیدگاه #قران چه کسانی هستند؟
وَالَّذِينَ اجْتَنَبُوا الطَّاغُوتَ أَن يَعْبُدُوهَا وَأَنَابُوا إِلَى اللَّهِ لَهُمُ الْبُشْرَى فَبَشِّرْ عِبَادِ۱۷
الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ ﴿۱۸زمر﴾
👈و[لى] آنان كه خود را از #طاغوت به دور میدارند تا مبادا او را بپرستند و به سوى خدا بازگشته اند آنان را مژده باد پس بشارت ده به آن بندگان من كه (۱۷)
به سخن گوش فرا مى دهند و بهترين آن را پيروى میکنند اينانند كه خدايشان راه نموده و اينانند همان خردمندانند 👏(زمر۱۸)
https://goo.gl/C5x8pz
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣4⃣ تدبر در سوره #صافات
فراز آیات ۱۳۲-۱۲۳
وَإِنَّ إِلْيَاسَ لَمِنْ الْمُرْسَلِينَ {123}
و به راستى الياس از فرستادگان [ما] بود {123}
إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ أَلَا تَتَّقُونَ {124}
چون به قوم خود گفت آيا پروا نمىداريد {124}
أَتَدْعُونَ بَعْلًا وَتَذَرُونَ أَحْسَنَ الْخَالِقِينَ {125}
آيا بعل را مى پرستيد و بهترين آفرينندگان را وامى گذاريد {125}
وَاللَّهَ رَبَّكُمْ وَرَبَّ آبَائِكُمُ الْأَوَّلِينَ {126}
[يعنى] خدا را كه پروردگار شما و پروردگار پدران پيشين شماست {126}
فَكَذَّبُوهُ فَإِنَّهُمْ لَمُحْضَرُونَ {127}
پس او را دروغگو شمردند و قطعا آنها [در آتش] احضار خواهند شد {127}
إِلَّا عِبَادَ اللَّهِ الْمُخْلَصِينَ {128}
مگر بندگان پاكدل خدا {128}
وَتَرَكْنَا عَلَيْهِ فِي الْآخِرِينَ {129}
و براى او در [ميان] آيندگان [آوازه نيك] به جاى گذاشتيم {129}
سَلَامٌ عَلَى إِلْ يَاسِينَ {130}
درود بر پيروان الياس {130}
إِنَّا كَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ {131}
ما نيكوكاران را اين گونه پاداش مىدهيم {131}
إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُؤْمِنِينَ {132}
زيرا او از بندگان با ايمان ما بود {132}
♻️ عصاره فراز آیات 123-132 : پاداش خدا به بندگان محسن قطعی است. الیاس كه بنده ای مومن و محسن بود را مخالفان بت پرستش تکذیب کردند.و نامي نيك از او برجا گذاشتيم.او و پیروانش در سلامتی و امنیت خواهند بود حال انکه مخالفانش در جهنم خواهند بود.
👈نکته :
در پیامبران ذکر شده در ایات قبلی،یک پیروزی و نصرت دنیوی اعم از نجات از کرب عظیم،غلبه بر مخالفان،استجابت دعا و..هم ذکر شده بود. اما در مورد الیاس چنین چیزی مطرح نشده است.لذا به نظر میرسد خداوند میخواهد این نکته را یاداوری کند که پاداش به محسنین لزوما در دنیا نخواهد بود. ممکن است در دنیا هم باشد اما پاداش اخروی قطعی است.
🖌آقای سید کاظم فرهنگ
https://v.ht/saffat
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛