MS ( khotomate Qorani 📖):
❄💥❄💥❄
#قرآن_کریم
صفحه 2⃣1⃣
#ترجمه سوره مبارک #بقره
🔹77 - آیا نمیدانند که خدا آنچه را نهان میکنند یا آشکار میسازند میداند!
🔸78 - و گروهی از آنان افراد عامی هستند که کتاب خدا را جز یک مشت اوهام و آرزوها چیزی نمیدانند، و اینان پایبند پندارند و بس
🔹79 - پس وای بر آنها که کتاب را با دستهای خود مینویسند و سپس میگویند: این از جانب خداست، تا آن را به بهای ناچیزی بفروشند وای بر آنها از دست نوشتههاشان و وای بر آنها از آنچه کسب میکنند
🔸80 - و گفتند: هرگز آتش جز چند روزی ما را نخواهد رسید بگو: مگر پیمانی از خدا گرفتهاید که خدا خلاف عهد خویش نکند! یا بر خدا سخنانی میبندید که نمیدانید!
🔹81 - آری، هر کس کار بدی کند و گناه سراسر وجودش را فراگیرد، چنین کسانی دوزخیاند و هم ایشان در آن ماندگارند
🔸82 - و آنان که ایمان آوردند و عمل صالح کردند، اهل بهشتند و ایشان در آن جاودانند
🔹83 - و [یاد کن] آنگاه که از بنی اسرائیل پیمان گرفتیم که جز خدا را نپرستید و به پدر و مادر و یتیمان و بینوایان نیکی کنید و با مردم، نیکو سخن گویید و نماز به پا دارید و زکات بدهید، آنگاه جز تعدادی اندک از شما با حالت اعراض به آن پشت کردید.
📚ترجمه #بهرام_پور
نکات تفسیری صفحه ۱۲ قرآن
💦آیات ۷۵ تا ۷۹:
این آیات، یهودیان را به دو گروه تقسیم میکند: گروه اول، عوام و کم سوادن یهود که سواد خواندن و نوشتن نداشته و از کتاب آسمانی جز تحریفها و وعدههای دروغی که علما به آنها میگفتند چیزی نمیدانستند.
آنان تنها از روی گمان و پندار های باطل از دانشمندان خویش تقلید نموده و با ریسمان آنان به دوزخ خواهند رفت.
گروه دوم، علما و دانشمندان دینی یهود هستند که با وجود شناخت کافی از کتاب آسمانی خود، آن را به میل خود مینوشتند و تغییر مى دادند.
❄مقصود از أمانیّ:
«أمانیّ» بهمعنای آرزوهاست. منظور از جمله «لایعلمون الکتاب إلّا اَمانیّ» این است که عوام یهود تنها آرزوهایی که علمایشان به آنان گفته بودند، باور کرده و به آن دلخوش کرده بودند؛
مانند اینکه میپنداشتند خداوند یهودیان را مؤاخذه نمیکند یا گمان میکردند نیاکانشان آنان را شفاعت کرده و تنها چند روز ممکن است عذاب شود و… . خداوند با رد پندارهای آنان تاکید میکند که با آرزوها کاری از پیش نمیرود و محور سعادت انسان، عمل صالح اوست.
💥آیا هر گونه تقلید مذموم است؟
در ذیل آیه ۷۷، نقل شدهاست که مردی به امام صادق علیهالسلام عرض کرد:
«با اینکه عوام یهود اطلاعی از کتاب آسمانی خود جز از طریق علمایشان نداشتند، چگونه خداوند آنها را به خاطر تقلید از علما و پذیرش آنان مذمت می کند؟!
آیا عوام یهود با عوام ما که از علمای خود تقلید میکنند، تفاوت دارند؟» امام علیهالسلام فرمود: «فرق آنها این است که عوام یهود از وضع علمای خود آگاه بودند و میدانستند که آنها به صراحت دروغ می گویند، حرام و رشوه میخورند و احکام خدا را تغییر میدهند.
آنها با وجدان خود، این حقیقت را دریافته بودند که چنین اشخاصی فاسقان اند و جایز نیست سخنان آنها را درباره خدا و احکام او بپذیرند. به این دلیل، خداوند آنها را نکوهش کرده است. اگر عوام ما هم از علمای خود، فسق آشکار و تعصب شدید و حرص به دنیا و اموال حرام را ببینند و از آنها پیروی کنند، مثل یهود خواهند بود که خداوند آنان را به خاطر پیروی از علمای فاسق نکوهش کرده است» سپس امام فرمود:
«عوام، باید از دانشمندان تقلید کنند که پاکی روح خود را حفظ میکنند، دین خود را نگه میدارند و مخالف هوی و هوس و مطیع فرمان خداوند هستند.»
💥آیه ۸۰: «ایّام معدوده» چند روز است؟
یکی از اعتقادات بیاساس یهود -که سرمنشأ بسیاری از انحرافات آنان نیز می باشد- این است که خود را برتر از همه نژادها دانسته و قائل است که مدت دنیا هفت هزار سال است و گناهکارانشان بهازای هر هزار سال، فقط یک روز عذاب میشوند و سپس راهی بهشت ابدی می شود پس مراد از «ایام معدوده» همان هفت روز است.
جامعه ى یهود خود را فرزندان پیامبران میپنداشتند و بر این عقیده بودند که پیامبران در روز قیامت درحق فرزندان خویش، شفاعت خواهند کرد اما قرآن در پاسخ ایشان میفرماید:
«آیا عهد و پیمان خاصی از خدا در این زمینه گرفتهاید (که نگرفتیم) یا به خدا دروغ و تهمت میبندید؟»
💥آیه ۸۱: چگونه گناه انسان را دربر میگیرد؟ مفهوم احاطه گناه، این است که انسان، به قدری در منجلاب گناهان فرو رود که گناه در وجود او به شکل ملکه درآید و آثار و پیامدهای آن تمام وجود وی را محاصره نمایند. چنین فردی حتی از رسیدن به روزنه های اندک هدایت نیز بیبهره گشته و در عذاب دوزخ جاودان خواهد بود.
💥آیه ۸۳:
حدیث: امام صادق علیهالسلام پیرامون دستور اخلاقی «و قولوا للنّاس حسناً » فرمودند: «با مردم جز به خیر و خوبی سخن نگویید و تا ندانستید که چه سخنی خوب است، آن را به زبان نیاورید.» از امام باقر علیهالسلام نیز روایت شدهاست: «بهتر از آنچه دوست دارید با شما سخن بگویند، با مردم سخن بگویید.»
💥❄💥❄💥☃️☃️☃️