🖼 #طرح | تصاویر دستخط رهبر انقلاب در تقریظ بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز»
@rahbari_plus
🔰 #خبر | جمع منتخبی از اعضای جامعة الزهراء -حوزه علمیه بانوان- پیش از ظهر امروز با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند ۱۴۰۳/۸/۳۰
@rahbari_plus
🔰 #خبر | رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا تاکید کردند:
❇️ لزوم تحول در حوزه علمیه و به روز شدن آن برای پاسخگویی به مسائل جدید جامعه
🔹 جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا ظهر امروز چهارشنبه با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
🔹 رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار بر لزوم تحول در حوزه علمیه و به روز شدن آن برای پاسخگویی به مسائل جدید جامعه تاکید کردند.
🔹 مشروح خبر متعاقباً منتشر میشود. ۱۴۰۳/۸/۳۰
@rahbari_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #فیلم | رهبر انقلاب ظهر امروز در دیدار اعضای جامعهالزهرا (حوزه علمیه خواهران قم):
🔸 حوزههای علمیه احتیاج به تحول دارند/ اینکه حوزه خود را از لوازم حاکمیت دینی بر کنار بدارد این نامعقول است چرا که خداوند پیامبر(ص) را برای حاکمیت دین فرستاده است / چون حوزه موظف است جامعه را هدایت کند و جامعه هم دائما در حال پیشرفت است، پس حوزه بایستی خود را به روز کند. ۱۴۰۳/۸/۳۰
@rahbari_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #فیلم | رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیدههای جدید و مختلفی همچون مسائل پولی و اقتصادی و رمزارزها نظر بدهند. دین درباره همه این مسائل، فکر، راهنمایی و منطق و سرمشق دارد؛ باید این سرمشق را پیدا کرد و روی آن کار کرد ۱۴۰۳/۸/۳۰
@rahbari_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایتی از پیام شفاهی رهبر انقلاب به مردم جنگزده لبنان در محفل قرآنی زینبیه دمشق
@Farsna
خط رهبری
🔰 #یادداشت | انس با کتاب به سبک آیتالله خامنهای _ ۱ ✏️ نویسنده: « زینب نجیب» 📝 به مناسبت هفته کت
🔰 #یادداشت | انس با کتاب به سبک آیتالله خامنهای - ۲
#ادامه_یادداشت
🔸«هیچ بیانی نمیتواند تاریخ را مثل داستان و قصه بیان کند. وقتی دربارهی تاریخ به زبان غیر هنری حرف میزنیم، مثل این است که از فاصلهی ده-هزار پایی زمین، از شهری عکس برمیداریم. طبیعتاً ابعاد شهر و خیابانهای اصلی شهر هم پیداست، اما در آنجا آدمها چه کار میکنند؟ خوبند؟ بدند؟ فقیرند؟ غنیاند؟ راحتاند؟ خوابند؟ دعوا میکنند؟ میرقصند؟ اصلاً هیچ چیزی معلوم نیست. تاریخ از آن بالا، از ده هزار پایی، شهری را عکسبرداری میکند و به ما نشان میدهد. یک وقت هست شما وارد شهری می شوید، البته همهی کوچههای شهر را نمیتوانید ببینید، اما دو سه کوچهی شهر یا خیابان شهر را میروید. با افرادش حرف میزنید و از خانهها عکس برمیدارید؛ از اتاقها، از اسباببازی بچهها، از بوسیدن یک فرزند توسط مادرش ... همهی اینها را ترسم میکنید و در یک عکس جلوی ما میگذارید. البته یک کوچه است، یک خیابان است، همهی شهر نیست، اما میشود آن را تعمیم داد... این زبان هنر از تاریخ است؛ قصه این است.» (جزوهی مطالعه و کتابخوانی از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، حوزهی هنری)
🔹 در میان رمانها، «جنگ و صلح» تولستوی را خوانده بود. «بینوایان» ویکتور هوگو را بسیار دوست داشت. بعدها این کتب را، آثار بزرگ هنری دنیا معرفی کرد و بینوایان ویکتور هوگو را یک معجزه دانست. (از خاطرات منتشرنشدهی حضرت آیتالله خامنهای در مرکز اسناد انقلاب)
🔸 اغلب رمانهاى«میشل زواکو» نویسنده معروف فرانسوى را در دوران نوجوانی خوانده بود. خواندن رمانها به اینجا ختم نمیشد. خیلی کتب قدیمیتر نیز در لیست مطالعاتش بود، مانند کمدی الهی، امیر ارسلان، الف لیله و هزار و یک شب و...
* دنیای شعر و شاعری
🔹 جدیتر شدن درسهای سطح حوزه، از سرعت رمانخوانی کاست، اما هرگز این ارتباط قطع نشد. هر چه که شوق نخستین رمانخوانی در سیدعلی جوان رو به کاستی گذاشت، شور شعر در دل و جانش فزونی یافت: «مطالعهی رمان مربوط به اوائل طلبگیام بود، اما تدریجاً اینگونه مطالعاتم وقتی که به فقه و اصول و اینها رسیده بودم، کم شد. البته باز هم قطع نشده بود و دیگر به شعر و دواوین شعرا و کتابهایی که در زمینهی تاریخ ادبیات بود، کتابهایی که در زمینهی سبک شعر بحث میکرد، بهتدریج نزدیک و آشنا میشدم. تا وقتی که قم رفتم.» (از خاطرات منتشرنشدهی حضرت آیتالله خامنهای در مرکز اسناد انقلاب)
🔸 طلبهی جوانی مانند سیدعلی که دارای ذوق سلیم و برخوردار از لطف طبع بود و نکتههای لطیف را به تیزهوشی درمییافت در دریای شعر و خاصه شعر کهن فارسی که مشحون از معارف اسلامی است، چنان غوطهور شد که شبی نبود او با شعری از حافظ سر بر بالین نگذارد. در دفترچهای که داشت، غزلیات ممتاز و حتی تک بیتهای درخشان را برای خود نگهمیداشت: «تا مدتی، من هر شب قبل از خواب، مقداری از دیوان حافظ را مطالعه میکردم. کمتر غزلی از حافظ خوانده میشد که من یک مقدارش را حفظ نباشم. غزلهای بسیاری از سعدی حفظ بودم. غزلهای بسیاری از شعرای مختلف سبکِ هندی، از صائب و کلیم و عرفی و قدسی گرفته تا حزین لاهیجی و بیدل و اواخر سبک هندی فراوان حفظ بودم. الان هم خیلی حفظ هستم. البته گاهی به مناسبتی تکبیتی یادم میآید. تکبیت خیلی حفظ هستم. تکبیتهای خوبی هم حفظ هستم.» (گزارشی کوتاه از زندگی ادبی حضرت آیتالله خامنهای - محسن مومنی شریف) علاقه و احترام به شعر و شعرا را میتوان امروز در دیدارهای حضوری با شاعران در نیمه ماه رمضان هر سال مشاهده کرد.
* تالیف و ترجمه
🔹 زمانی که زندگی مبارزاتی او آغاز شد، طبیعتا دیگر نمیتوانست همچون گذشته باشد. اما فعالیتهای مطالعاتی ادامه داشت و در برخی موارد رنگ و بویی دیگر یافت. فعالیت ایشان به خواندن کتب مختلف در موضوعات گوناگون و شعر و ادب پارسی محدود نماند و در همان سنین اوایل جوانی، کار ترجمه و نویسندگی را آغاز کرد.
@rahbari_plus
🖼 #خط_امام | آرزوی بزرگ
🔸 علاقه متقابل امام خمینی(ره) و مجاهدان حزب اللّه لبنان از زبان رهبر معظم انقلاب، آیتاللّه خامنهای
@rahbari_plus
🔰 #خبر | رهبر معظم انقلاب: حوزههای علمیه باید روزآمد شود و برای مسائل مهم جامعه نظر داشته باشد
🔸 رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعةالزهرا(س)، این مجموعه اثرگذار را از پدیدههای بینظیر برآمده از انقلاب اسلامی و موجب افزایش سطح معلومات دینی و اثرگذاری زنان دانستند و با اشاره به ضرورت تحول و روزآمدی حوزههای علمیه همپای تحولات جامعه، گفتند: حوزه های علمیه باید برای مسائل مهم جامعه از جمله مسائل اقتصادی، حکمرانی و خانواده نظر داشته باشد.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، تشکیل جامعةالزهرا(س) را مرهون ابتکار امام بزرگوار خواندند و گفتند: نفس تشکیل مجموعهای با مأموریت ارتقاء معرفت و آگاهی دینی جمع زیادی از زنان و دختران کشور، بسیار ارزشمند است چرا که تا قبل از آن، زنان در تاریخ کشور از چنین امکانی برخوردار نبودهاند.
🔸 ایشان با اشاره به صدمات فراوان ناشی از گسترش فرهنگ غربی به جامعه زنان در دوره رضاخانی از جمله عوارض ناشی از سطح پایین معلومات دینی زنان و نبود مجموعه مختص ارتقاء معرفت دینی آنان، افزودند: امروز جامعةالزهرا(س) متکفل این مأموریت مهم است بنابراین هر چه بتوانید دانشجویان بیشتری جذب کنید و معلومات دینی آنها را بالاتر ببرید، کاری ارزشمند است.
🔹 رهبر انقلاب، لازمه حرکت به سمت تمدن اسلامی را گسترش معارف اصیل دینی در میان عموم مردم خواندند و با توجه به این ضرورت، گفتند: تبلیغ و تبیین معارف اسلامی و احیاء دین، مأموریت مهم دیگر جامعةالزهرا(س) است که باید برای اثرگذاری تربیتی و پیشبُرد معنوی زنان که نیمی از جامعه هستند، هدفگذاری و برنامهریزی انجام شود.
🔸 حضرت آیتالله خامنهای تحول را امری طبیعی و قهری در عالَم خواندند و گفتند: چنانچه زمام تحول به دست افراد عاقل و متدیّن باشد جامعه و بشریت اعتلاء پیدا میکند اما بدون آن، تحول رو به گمراهی و انحطاط میرود همچنانکه امروز در جوامع غربی، منکرات عقلی به معروف تبدیل شده است.
🔹 ایشان حوزههای علمیه را نیز همچون سایر مجموعهها نیازمند تحول دانستند و افزودند: حوزه علمیه برای مردم و تبلیغ و پیشبُرد دین و ایجاد حاکمیت دینی است که با توجه به در حال تحول بودن جامعه، حوزه علمیه هم باید برای انجام صحیح وظایف خود روزآمد شود.
🔸 رهبر انقلاب، بهروزرسانی کتابها و شیوههای درسی در حوزههای علمیه و ورود به مسائل مورد نیاز جامعه از جمله مسائل پولی و مالی، حکمرانی، خانواده و مسائل جدید همچون رمز ارزها را از جمله الزامات تحول در حوزه علمیه خواندند و افزودند: مخالفت با تحول حوزه علمیه، مخالفت با پیشرفت دین در کشور است البته کسانی باید تحول را ایجاد کنند که صلاحیت آن را داشته باشند.
🔹 حضرت آیت الله خامنه ای، با اشاره به لزوم حضور زنان دارای سطح بالای معارف دینی در رسانهها و اجتماعات بینالمللی و نقش جامعةالزهرا(س) در این خصوص، افزودند: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان فاضل پرشماری در جامعه حضور دارند که باید برای بیان مسائل مرتبط با زن و خانواده در رسانهها آماده شوند و همچنین باید بتوانند در مجامع بزرگ جهانی و اسلامی با استناد به آیات و روایات و نهجالبلاغه، مطالب عالی دینی را بیان کنند که این کار هم در پیشرفت و شناساندن کشور در دنیا و هم در ایجاد امت اسلامی تأثیرگذار خواهد بود.
🔸 حضرت آیتالله خامنهای، برنامهریزی برای تهذیب و پیشرفت روحی و معنوی زنان در جامعةالزهرا(س) را در کنار آموزشهای علمی ضروری دانستند و گفتند: بانوی برخوردار از اخلاق اسلامی و تهذیب نفس میتواند نسل آینده را متحول و تربیت کند.
🔹 در ابتدای این دیدار، خانم برقعی مدیر جامعةالزهرا(س) گزارشی از فعالیتها و برنامههای این مجموعه بیان کرد. ۱۴۰۳/۸/۳۰
@rahbari_plus
🔰 #یادداشت | رهبری، دیدهبان انقلاب و مانع ارتجاع
🔸 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر خود با نمایندگان #مجلس_خبرگان رهبری اهمیت جایگاه رهبری در نظام اسلامی را تشریح کرده و به شکلگیری ارتجاع و انحراف در برخی انقلابهای بزرگ دنیا اشاره کردند. رهبر انقلاب در این زمیه تأکید کردند: «یک عاملی لازم است برای اینکه جلوی این [عقبگرد] را بگیرد؛ در نظام اسلامی این عامل «#جایگاه_رهبری» است؛ بایستی جلوی این انحراف به وسیلهی رهبری گرفته بشود؛ این خیلی اهمّیّت دارد؛ خیلی اهمّیّت دارد!» ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
🔹 به همین مناسبت «خط رهبری» در این یادداشت روایی - تبیینی با بازخوانی #ارتجاع و انحراف رخ داده در دو انقلاب فرانسه و روسیه به تبیینِ عوامل و مولفههای حفظ و استمرار جهتگیریهای اصولی #انقلاب_اسلامی براساس بیانات حضرت آیتالله خامنهای پرداخته است.
➕ اینجا بخوانید
@rahbari_plus
🖼 #سخن_نگاشت | مجموعه سخن نگاشت #خط_رهبری درباره بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه کتاب و کتابخوانی
@rahbari_plus
📷 #عکس | تصاویری از برپایی شهر بازی و تهیه اسباب بازی برای کودکان جنگ زده لبنانی با حمایت #ایران_همدل
🔸 برای مشارکت در پویش کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان از اینجا وارد شوید.
@rahbari_plus
خط رهبری
🔰 #یادداشت | انس با کتاب به سبک آیتالله خامنهای - ۲ #ادامه_یادداشت 🔸«هیچ بیانی نمیتواند تاریخ ر
🔰 #یادداشت | انس با کتاب به سبک آیتالله خامنهای - ۳
#ادامه_یادداشت
🔸 طلاب با وجود یادگیری ادبیات عرب، الفاظ و لغاتی که در طول سالهای طلبگی فرامیگیرند، بسیار اندک و عمدتاً در محدودهی اصطلاحات فقه و اصول است. "اما آقای خامنهای که افقهایی به وسعت جهان اسلام داشت، به این اکتفا نکرد و تصمیم گرفت عربی روز و نگارش آن را نیز بیاموزد. اتفاقاً در میان طلاب خوزستانی ادیب فاضلی بود به نام «کرمی» که در ادبیات عرب معاصر دستی داشت. به درخواست آقای خامنهای و دوستانش او صبحهای روزهای پنجشنبه و جمعه جلسهای را برای این منظور برقرار کرد و به شکل کارگاهی بعضی کتابهای پرمخاطب روز جهان عرب را موضوع بحث قرار داد. حاصل این جلسات برای آقای خامنهای ترجمهی کتابی شد از نویسنده و شاعر نامدار لبنانی، جبران خلیل جبران به نام «اشک و لبخند» از کتاب «دمعة و الإبتسامة». این نخستین گام او در حوزهی ترجمه و نویسندگی بود. ترجمههای بعدی ایشان در حوزهی دین و تفکر بود و انتشار نخستین آن برایش حکم زندان را به ارمغان آورد!" (گزارشی کوتاه از زندگی ادبی حضرت آیتالله خامنهای – محسن مومنی شریف)
🔹 دورهی اول تألیفات ایشان مربوط به دوران مبارزات است؛ یعنی از آغاز فعالیتهای مبارزاتی ایشان تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷. ایشان در این دوران کتابهای «آینده در قلمرو اسلام»، «مسلمانان در نهضت آزادی هندوستان»، «گزارشی از سابقهی تاریخی و اوضاع کنونی حوزهی علمیهی مشهد»، «صلح امام حسن علیهالسلام»، «طرح کلی اندیشههای اسلامی در قرآن»، «گفتاری در باب صبر» و برخی مکتوبات دیگر را به نشر سپردند. هرکدام از این آثار در چهارچوب کلی اندیشهی ایشان، پاسخگوی برخی نیازهای آن روزگار بوده است. (جزئیاتی از ۶ کتاب آیتالله خامنهای در دوران مبارزه) جزوات و کتابهای دیگری نیز بودهاند؛ مانند «ادعانامهای علیه تمدن غرب»، «پیشوای صادق»، «از ژرفای نماز» و نیز مکتوباتی دیگر.
* توصیه به کتابخوانی در سختترین شرایط
🔸علاقهی ایشان به کتاب و مطالعه چنان بود که حتی در زمان تبعید در ایرانشهر، کتابخانهای یافته و رمانها را از آنجا گرفته و مطالعه میکردند. نمونهی دیگرِ پیگیری و توصیه به کتاب باز میگردد به زمانی که ترور شدند. وقتی بعد از ترورشان، تعدادی از نویسندگان و هنرمندان به عیادت ایشان میروند، با دیدن نویسندگان آنها را به مطالعه انواع رمانها تشویق میکنند و از حضار میپرسند: "کدامیک از شما کتاب «دل سگ» را خواندهاید؟ و جالب است که در آن جمع ده پانزده نفری که همه نویسنده بودند، کسی یادش نبود و ابراز نکرد که من خواندهام و بعد خود ایشان ادامه دادند که این کتاب «دل سگ» برای میخائیل بولگاکوف است که درواقع او زمانی که حکومت کمونیستی شوروی مسلط میشود، او این کتاب را مینویسد. و بعد توصیه کردند که بروید و این کتاب را بخوانید." (با محسن چینیفروشان در کتابخانه شخصی رهبرانقلاب)
🔹 توصیه جدی ایشان درباره مطالعه رمان این است که: «خواندن رمان بهصورت کنترل شده چیز بسیار خوبی است. البته رمان مثل آبی که در خاک نرم نفوذ میکند و همه جا را میگیرد، وقت را پر خواهد کرد. بهشدت باید با این حالت مبارزه بشود. خواندن رمان به-صورت کنترل شده. کنترل که میگویم، به دو معنی است؛ یکی اینکه چه رمانی را بخوانیم، دیگر اینکه چقدر بخوانیم. چون همهی رمانها را نباید خواند. بعضی از رمانها صرفاً خیالپردازی است و هیچ چیزی در آن نیست. هیچ پیامی ندارد. اینها را اصلاً نباید خواند... رمانهایی هست که پیامهای تاریخی دارد. یعنی آموزشهای تاریخی فراوان در آن است و تصویرهای دقیق و ریزی در آن از یک بخشی از وقایع تاریخی وجود دارد.» (از خاطرات منتشرنشدهی حضرت آیتالله خامنهای در مرکز اسناد انقلاب)
🔸 امروز هم آیتالله سیدعلی خامنهای در جایگاه رهبری انقلاب، در کنار همهی کارهای بزرگ و حساسشان مطالعه و کتابخوانی را به صورت جدی و اساسی دنبال میکنند. یکی از حوزههای مطالعاتی جدی ایشان رمانها، داستانها و تاریخ شفاهی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است.
@rahbari_plus