🔰حق مداری نه خود محوری
قال امام صادق علیه السلام:
إنّ مِنْ حقیقَةِ الایمان أنْ تُؤْثِرَ الْحَقَّ وَاِنْ ضرّک عَلَی الباطل وَإنْ نَفْعَک، وَأنْ لا یجوز مَنطِقُکَ عِلْمَکَ»؛ (بحار/ ج 67/ ص 106) از نشانهها و آثار ایمان حقیقی آن است که حق را گر چه به زیان شما باشد بپذیرید و باطل را گرچه به سود شما باشد نپذیرید.
🔹همانگونه که به حسب ظاهر، کعبه قبله مسلمانان و مطاف زایران است، از نظر باطن هم هر انسانی، قبله و مطافی دارد و قبله هر کسی، هدف خاصّ اوست که برای نیل به آن هدف، به سمت آن حرکت میکند و مطاف هرکسی، چیزی است که در مدار آن میگردد. برخی خود محور و خودمدار و برخی دیگر، حق محور وحق مدارند.
🔹قبله کسانی که خود مدار و خودمحورند، منافع شخصی آنهاست. قرآن کریم از انسان خود محور، به ﴿فمنهم ظالم لنفسه﴾[سوره فاطر، آیه 32.] یاد کرده و در تعبیرات روایی آمده است که او «یَحْوُمُ حَوْم نَفسه»[بحار، ج 23، ص 214.]؛ چنین کسی بر خود ستم کرده است؛ زیرا قبله اصلی خود را نشناخته و مطاف و مدار اصیل خویش را نیافته است.
🔹گروه دیگر، حق محورند و قبله و مطاف و مدار آنها، حقّ است؛ خواه به سود آنها باشد و خواه به زیان آنها. البته حق به زیان کسی نیست، چنان که باطل به سود کسی نخواهد بود؛ چون باطل، نه موافق با نظام آفرینش است و نه موافق با هدف آفرینش انسان. از این رو، امام صادق (علیهالسلام) میفرماید: «إنّ مِنْ حقیقَةِ الایمان أنْ تُؤْثِرَ الْحَقَّ وَاِنْ ضرّک عَلَی الباطل وَإنْ نَفْعَک، وَأنْ لا یجوز مَنطِقُکَ عِلْمَکَ»[ بحار، ج 67، ص 106.]؛ از نشانهها و آثار ایمان حقیقی آن است که حق را گر چه به زیان شما باشد بپذیرید و باطل را گرچه به سود شما باشد نپذیرید. سود و زیان در این حدیث، راجع به تشخیص خود شخص و ناظر به خصوص نفع و ضرر مادی است، و گرنه هیچ حقی زیانآور نبوده و هیچ باطلی سودمند نیست.
🔹این حدیث شریف حاوی دو دستور در زمینه تهذیب اخلاق است که یکی مربوط به امور عملی و دیگری در ارتباط با امور نظری و علمی است. حضرت فرمود: در کارهای عملی، حق را انتخاب کنید و به آن رأی دهید گرچه در ظاهر به زیان شما باشد، و باطل پسند نباشید گرچه در ظاهر به سود شما باشد. از نظر علمی، بیش از مقدار دانشتان ننویسید و سخن نگویید. مبادا استادی در کلاس درس بخواهد از جهل شاگرد سوء استفاده کند، و بیش از نصاب علمیخود سخن بگوید یا کسی هنگام تنظیم مقالهای از جهل خوانندگان سوء استفاده کرده بیش از مقدار دانشش بنویسد. برای مؤمن، زبان یا قلم امام نیست، بلکه عقل و علم امام است؛ یعنی زبان و قلم انسان باید به عقل و علم او اقتدا کند.
📚منبع: برگرفته از #تفسیرموضوعی قرآن کریم – مبادی اخلاق در قرآن –تالیف : آیت الله #جوادی_آملی ج 11/صص 85-86
👈ورود به محفل قرآنی رحیق
حق مداری و شخصیت گرایی۱.mp3
18.6M
موضوع: حق مداری و شخصیت محوری(جلسه اول)
دهه سوم محرم،مشهد مقدس؛هیئت محبان اهل بیت علیهم السلام شهرک غرب محله 9
#روایت_حسین
#عبداللهی
🌱🌱🌱
🎇 صفحه قرآنی رحیق را لطفاً همراهی فرمایید.
#جام_معرفت
⚡️هیچگاه از ترنم این سرود غافل نشو
▪️محدث نوری در کتاب ارزشمند مُستدرک الوسائل روایت کرده است:« پس از نزول آیه بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ پیامبر(ص) در صدر تمام نامهها، دستور میداد بنویسند: "بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ».
▪️"بسم الله" در آغاز کارها عامل برکت، اقرار به عبودیت، عامل دوام، و طاردِ و دور کننده شیطان است.
👈ورود به محفل قرآنی رحیق
#حدیث_زندگی
#زیست_مومنانه
🔅امام صادق علیه السلام
إِنَّ الْإِيمَانَ عَشْرُ دَرَجَاتٍ بِمَنْزِلَةِ السُّلَّمِ يُصْعَدُ مِنْهُ مِرْقَاةً بَعْدَ مِرْقَاةٍ فَلَا يَقُولَنَّ صَاحِبُ الِاثْنَيْنِ لِصَاحِبِ الْوَاحِدِ لَسْتَ عَلَى شَيْءٍ حَتَّى يَنْتَهِيَ إِلَى الْعَاشِرَةِ فَلَا تُسْقِطْ مَنْ هُوَ دُونَكَ فَيُسْقِطَكَ مَنْ هُوَ فَوْقَكَ وَ إِذَا رَأَيْتَ مَنْ هُوَ أَسْفَلُ مِنْكَ بِدَرَجَةٍ فَارْفَعْهُ إِلَيْكَ بِرِفْقٍ وَ لَا تَحْمِلَنَّ عَلَيْهِ مَا لَا يُطِيقُ فَتَكْسِرَهُ فَإِنَّ مَنْ كَسَرَ مُؤْمِناً فَعَلَيْهِ جَبْرُهُ
▪️ایمان ده پله دارد همانند نردبان، که باید پلهپله از آن بالا رفت، کسی که دو پله بالا رفته نباید به کسی که یک پله بالا رفته بگوید تو هیچ بهحساب نمیآیی مگر اینکه به پله دهمی رسیده باشد.
▪️اکنون کسی که از تو پائین تر میباشد نباید از نظرت دور باشد که اگر چنین کنی کسی که از تو بالاتر میباشد تو را از نظر دور میافکند
▪️ و هرگاه مشاهده کردی کسی یک درجه از تو پائین تر است او را هدایت کن تا خود را به تو برساند، و او را بیش از استعدادش بار نکن که کمرش خواهد شکست، و بدان هر که کمر مؤمنی را بشکند باید آن را بار دیگر اصلاح کند و بهبودی بخشد.
📚بحار الانوار، ج ۶۶، ص: ۱۶۵
https://eitaa.com/rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۲۲ – ۲۱ #سوره_غافر
#مومن
🎇پند گرفتن در سیر و سفر(مسافرت تنها یک تور سیاحتی و گردشگری نیست!.
سالک و رهپوی حقیقت باید در روی زمین سیر و سفر کند تا ببیند فرجام کسانی که پیش از او بوده اند چگونه بوده است و چگونه خدای تعالی به خاطر گناهانشان آنها را مؤاخذه کرد و در مقابل پروردگار حامی و مدافعی نداشتند زیرا آنها وقتی با پیامبرانشان که با نشانه و معجزات آمده بودند روبرو می شدند آنها را ندیده می گرفتند و کفر می ورزیدند(حقیقت را کتمان می کردند و یا از روی لج بازی و دشمنی حق را نمی پذیرفتند) سپس خدای تعالی آنها را با قدرت شدیدش مؤاخذه فرمود.
🌱🌱🌱
🎇 صفحه قرآنی رحیق را لطفاً همراهی فرمایید.
اقلیت و اکثریت از نظر قرآن.docx
19.4K
#مقاله
#مقاله_پژوهشی
📃موضوع: اقلیت و اکثریت از نظر قرآن
🖋نویسنده:خلیل منصوری
در چهار صفحه
📋فرازی از محتوای نوشتار:
پس از نظر آموزه های وحیانی قرآن، هرگز اقلیت و اکثریت معیاری برای حق یا باطل نیست، بلکه حقانیت خود معیاری دارد که اگر در هر گروهی ایجاد شود می تواند حق باشد خواه اکثریت خواه اقلیت."
🌱🌱🌱
🎇 صفحه قرآنی رحیق را لطفاً همراهی فرمایید.
روایت حسین ۱۶.mp3
9.5M
▪️السلام علیک یا ابا عبدالله▪️
#گفتارهای_عاشورایی
#روایت_حسین
📋موضوع: روایت حسین از مدینه تا ...(روایت شانزدهم)
🎤ارائه دهنده:حاج آقا عبداللهی
📃فرازهایی از محتوا:
بازخوانی و تحلیل سخنرانی امام حسین علیه السلام در ایام حج در سرزمین منا یک سال قبل از خلافت یزید
🔹لطفا در انتشار اندیشه های حسینی ما را همراهی و حمایت فرمایید
«ورود به محفل قرآنی رحیق»
حق مداری و شخصیت گرایی ۲.mp3
16.43M
موضوع: حق مداری و شخصیت محوری(جلسه دوم)
دهه سوم محرم،مشهد مقدس؛هیئت محبان اهل بیت علیهم السلام شهرک غرب محله 9
#روایت_حسین
#عبداللهی
🌱🌱🌱
🎇 صفحه قرآنی رحیق را لطفاً همراهی فرمایید.
بقره 196 تا 203.mp3
10.36M
#تفسیر_کوتاه
📜نکته ها و پیام های #سوره_بقره آیات ۱۹۶تا ۲۰۳برگرفته از تفسیر تخصصی #المیزان و تفسیر ساده #نور
🖥کاری از پایگاه جنبش فرهنگی منادیان فتح
🎙استاد سید حامد #غضنفری
🌷زندگی تون با برکت و شادی ماندگار🌷
«ورود به محفل قرآنی رحیق»
📌 #درسگفتار طرح مطالعاتی تفسیر المیزان و تسنیم
📁 بررسی #تفسیر سوره مبارکه بقره (جلسه ۱۶۴)
🎤تبیین:استاد دکتر علی غلامی
#دکتر_غلامی #غلامی
🎇محفل قرآنی رحیق گنجینه آموزههای الهی را لطفاً همراهی فرمایید.
@rahighemakhtoom