🔻آیت الله اعرافی:
🔹حوزه همواره به عنوان علم و دانش و معرفت شناخته شده است
🔹ما تاریخی پرافتخار داریم اما ضمن اینکه باید بر آن تاریخ تکیه کنیم نباید در آن بمانیم بلکه باید به افق های جدیدی در تقویت این مولفه و عنصر علم بنیانی حوزه قدم بزنیم و گام برداریم.حوزه همواره به عنوان علم و دانش و معرفت شناخته شده این باید تقویت شود. امروز اندیشه های گوناگون در قلمروهای فلسفی کلامی حدیثی تفسیری و بخش های مختلف در جهان وجود دارد و گاهی هم به رقابت با اندیشه و معرفت دینی برمی خیزد. ما باید این پایه ها را محکم کنیم و این مولفه را تقویت کنیم
💠 اکتساب حال خوش و رضایت پایدار
🔹 «یک بیان نورانی از پیغمبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) رسیده است که فرمود: «بَادِرُوا إِلَی رِیاضِ الْجَنَّةِ»؛ بروید به طرف باغهای بهشت؛ عرض کردند که «وَ مَا رِیاضُ الْجَنَّةِ»؟ فرمود: «حَلَقُ الذِّكْر»؛)(حلقه های ذکر)
آنجا که بحث تفسیر و فقه و احکام و اخلاق و دین الهی است. بعضیها میروند علم حصولی نصیبشان میشود، بعضیها میروند این مطالب را مشاهده میکنند، آن وقت در بهشتند؛ خیلی خوشحالند؛ هرگز نمینالند؛ اعتراضشان را میکنند؛ امر به معروفشان را میکنند؛ نهی از منکر را دارند، ولی خوشحالند.
🔹 عرض کردند کجا باغ بهشت است؟ فرمود: آنجا که نام خدا و پیغمبر و اهل بیت (ع) است، بهشت است. «إِنَّ الْمَلَائِكَةَ لَتَضَعُ أَجْنِحَتَهَا لِطَالِبِ الْعِلْمِ»؛ اگر جایی سخن از خدا و پیغمبر و علوم الهی است قبل از اینکه گوینده بیاید یا شنونده بشنود ملائکه میآیند؛ فرّاشی می کنند؛ پرها را پهن می کنند تا آنها بیایند روی پر ملائکه بنشینند. این حرف ها ـ معاذالله ـ مجاز که نیست! اگر کسی اهل معنا باشد و این لطایف را حصولاً ادراک بکند و حضوراً بیابد، فرشته را درک می کند.
🎙آیت الله جوادی آملی؛ تفسیر سوره انسان؛ جلسه ۶
🔰 تبدیل جامعه به جامعه دینی؛ وظیفه علما
💡اگر همهی تخصصهای مورد نیاز یک جامعه به بهترین شکل وجود داشته باشد اما جامعه، دینی نباشد، آن ملت در دنیا و آخرت دچار خسران و مشکلات واقعی خواهد بود و این مسئولیت عظیم یعنی "تبدیل جامعه به جامعهای دینی"، بر عهدهی علما، روحانیت و طلاب است.
🗓 دیدار مدیران، مدرسان و طلاب حوزههای علمیه استان تهران ؛ ۱۳۹۵/۰۲/۲۵
🔰توصیه های آیت الله اعرافی به مناسبت هفته پژوهش، خطاب به پژوهشگران، محققان، اساتید، اصحاب پژوهش و طلاب:
... یُؤْتِی الْحِکْمَةَ مَنْ یَشَاءُ وَ مَنْ یُؤْتَ الْحِکْمَةَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْرًا کَثِیرًا وَ مَا یَذَّکَّرُ إِلا أُولُو الأَلْبَابِ (بقره، ۲۶۹)
متعالیترین تکاپوی همیشگی بشر، کشف حقایق و شناخت راز و رمزهای هستی است و پژوهش وسیلۀ شکافتن پوسته های جهل و درنوردیدن مرزهای دانش و وصول به وادی حقیقت با هدف نورافشانی به جوامع انسانی است.
پایه و اساس حوزههای علمیه از دیرباز، بر استنباط، اجتهاد و فهم فقیهانه دین و معارف ناب الهی استوار بوده است. علمای سلف صالح همواره با احساس تعهد، مسئولیت و امانتداری، بر آن بودهاند تا آموزههای وحیانی را با تبیین و تفسیر اهل بیت (علیهم السلام) بالنده ساخته و اسلام ناب را در حد توان و به دور از پیرایهها، از نسلی به نسل دیگر منتقل نمایند و تاریخ تحقیق و ابداع و نوآوری و نظریه پردازی و مکتب سازی در دامنه علوم و دانش های اسلامی و انسانی و گاهی فراتر از آن، بسیار درخشان و آموزنده است.از سوی دیگر مناهج، روشها و سنتهای علمی و پژوهشی حوزه بسیار گسترده و الهام بخش است و ضمن تاکید بر بهره گیری از شیوه ها و ابزارها و فناوری های نوین، بر صیانت از اصالت ، هویت، قسمت های پژوهشی، علوم روشی و پایه حوزه اصرار می ورزم.....
◽️ادامه کلیک نمایید
https://hawzahnews.com/xbZRw
رابطه فقه و فضای_مجازی
رهنامه:
مقصود از فقه فضای مجازی چیست؟ لطفا تبیین کنید
رهنامه:
چه نظریاتی درباره ارتباطات وجود دارد؟
رهنامه:
در #فقه_فضای_مجازی بین فقه مسائل فضای مجازی و فقه فضای مجازی تفاوت است؟
رهنامه:
فضای مجازی از نظر افرادی که با آن سر و کار دارند چه سطوحی دارد؟
برایمطالعه یکامل این گفتوگو کلیک کنید
http://rahnamehmag.ir/%da%af%d9%81%d8%aa%d9%88%da%af%d9%88-%d8%a8%d8%a7-%d8%ad%d8%ac%d8%aa-%d8%a7%d9%84%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85-%d9%86%d9%87%d8%a7%d9%88%d9%86%d8%af%db%8c-%d8%b1%d8%a7%d8%a8%d8%b7%d9%87/
دریافت و مطالعه مقالات رهنامه پژوهش ش 35-36 - ویژه فقه تخصصی در لینک زیر
http://rahnamehmag.ir/
تمدید فراخوان مقاله.pdf
488.5K
💠 تمدید #فراخوان_مقاله رهنامه پژوهش
@rahnameh
🔰ماهیت آموزش پژوهش محور این است که آموزنده، آموخته ها را به گونه ای کاملاً حضوری دریافت کند و ارتباط فکری عمیقی بین این آموخته ها برقرار نماید.
🔰به طور طبیعی، خودِ چینش وضع طلبه ها، استاد، منابع و … باید به گونه ای باشد که این پژوهش محوری را تسهیل و در واقع، گریزناپذیر کند؛ به شکلی که حتی اگر استادی نخواست پژوهش محورانه کار آموزش را دنبال کند، نتواند از پژوهش فاصله بگیرد.
🔰اولین مؤلفه مؤثر در آموزش پژوهش محور، هدف است؛ هدفی که از آن، درس دنبال می شود. دوم، موضوع و محتوای آن درس است که باید محورهای آموزشی آن انتخاب و سازماندهی شود. سوم، استاد است که باید مهارت ها و توانمندیهای تدریس را یاد بگیرد. چهارم، ارزشیابی و سنجش است. بدین معنا که نباید فقط به آموختهها و اندوختهها نمره داد، بلکه به پرسشها، ایرادها و اشکالاتی که گرفته میشود هم نمره داد.
🔰اگر اساتید حوزههای علمیه، یک الگوی درست و قابل اجرا از پژوهش محوری را فرا بگیرند، با همین متون و فضای فعلی و حتی با همین طلبههای فعلی، حوزه علمیه به طور قطع، به نتیجه مطلوب خود می رسد.
📎بررسی ماهیت و چیستی آموزش پژوهش محور