⭕️جمهوریت را در کار فرهنگی احیا کنیم/ صداوسیما و رسانهها مردم را مصرفی بار میآورند
💠 روحالله رشیدی، نویسنده کتاب «به اضافه مردم»؛ در گفتگو با ایسکانیوز(باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران)؛
♦️چرا به بحث ایجاد انگیزه برای مردم جهت ورود به کار فرهنگی در کتاب شما پرداخته نشده است؟
باید بگویم طرح مسئله روندی دارد. ما میگوییم که چرا #کار_فرهنگی در دهه 60 رونق و پویایی داشت و مولفه اصلی آن یعنی مردم، پای کار بودند. باید دید چه عواملی منجر به این حضور شده بود. در این کتاب روندهایی را توضیح دادیم. در واقع مردم به معنای واقعی در فعالیتهای فرهنگی نقش داشتند، از ایدهپردازی تا اجرا و مصرف به دست مردم انجام میشد. این حضور نیز به صورت فعال انجام میپذیرفته است. در نهایت مردم در بخش اقتصاد فرهنگی هم کمک میکردند و این ماجرا نیز تامین میشد.
جنس کار فرهنگی انقلاب بر بستر مردم بوده است. در واقع جدا از مردم نبوده بلکه پایه و اساس آن مردم بودهاند. اما امروز در کار فرهنگی از مردم جدا افتادیم و به این فکر هستیم تا با ایجاد جاذبه آنها را به سمت کار فرهنگی بکشانیم و بعد حفظ کنیم. به نظرم باید کوچ کنیم به موقعیتی که مردم در آن حضور دارند نه اینکه مردم را وارد کار فرهنگی کنیم که در نهایت با این کار مردم مخاطب میشوند. ما باید به سمت مردم برویم و جمهوریت در کار فرهنگی را احیا کنیم.
♦️در کتاب مفهوم #عدالتخواهی و عدالت طلبی مطرح میشود آیا بهتر نبود کمی بیشتر به آنها میپرداختید؟
قبول دارم که باید بیشتر روی آنها کار میشد؛ اما اینها بحث نظری است. از ابتدا قرار نبوده کتابی بنویسم که در آن بحثهای تئوریک غلبه داشته باشد. به همین دلیل از این مباحث دوری کردم. به دنبال کاربردیسازی مفاهیم بودیم آن هم در سطحی که بدنه انقلابیها و فعالان فرهنگی مفهوم را دریافت کنند و ترجمه ملموسی در قالب عملیات دریافت کنند. از این جهت بحث عدالتخواهی را نشکافتم. البته کار فرهنگی باید عدالت محور باشد. میدانستم تلفیق مباحث تئوری و عملی کتاب را از این فربهتر میکرد.
♦️چه ضرورتی دارد که کتابی برای کار فرهنگی نوشته شود؟
نوشتن چنین کتابهایی انعکاس همان ایده کار عملیاتی است. درواقع ما گسستی را در دو دهه گذشته تجربه کردیم. آن هم این بوده که جامعهپذیری انقلابی به درستی ایجاد نشده است. یعنی تجربههای انقلاب در روندی طبیعی به نسلها انتقال مییافت و نسلها با فعالیت و تجربه افراد آشنا میشدند، ولی در دو دهه اخیر با فروکش کردن کار انقلابی، بستر برای رشد نیروها و جامعهپذیری و #انتقال_تجارب آماده نشد.
این فاصله باعث شد نیروهای مصرفکننده تربیت شوند و منتظر شوند تا از بالا به آنها خوراک داده شود و مصرف کنند و خود دست به طراحی و خلاقیت نزنند. این نیز مهم نبود ایده از کجا آمده و به مردم چه ربطی دارد و حتی چه نسبتی با جغرافیای محل دارد. به دلیل ایجاد گسست چارهای نداریم جز اینکه خودمان را بازخوانی کنیم. ایده کتاب نوعی تلاش برای کاستن از این فاصله و کمک به انتقال تجربههای مفید به نسلهای جدید است...
💠مشروح این گفتگو:
b2n.ir/iscn
🔷 سفارش کتاب:
b2n.ir/raheyar
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
⭕️گوشت تو شلهزرد در «جهاد سازندگی»!
🔶آدمهای #قالتاقی هم بودند که چون میدیدند پول دست جهاد (سازندگی) است، میگفتند من اگر برای اینجا خرید کنم، از دهتا مغازه که بخرم دهتا کادو هم به من میدهند.
🔶اگر یک مأمور خرید اینچنینی در جهاد میآمد و میخواست سوءاستفاده کند، وضعیتش سریع در بین نیروهای جهاد مشخص میشد. ما به این آدم میگفتیم «گوشت تو شلهزرد». مثل گوشت داخل شلهزرد بود که زود مشخص میشود. یا اینکه اگر یک نفر وسیلهای از جهاد به خانهاش میبرد و از آن استفادۀ شخصی میکرد، همۀ نیروهای جهاد میفهمیدند و آبرویش میرفت.
🔶میگفتند معتمد نیست و از جهاد اخراجش میکردند. بنابراین محیط پاک میماند. سیستم بازرسی به این شکل بود. همه مراقب یکدیگر بودند...
📚 از کتاب «رسم جهاد»؛ تجربههای کار جمعی در جهاد سازندگی به روایت مرحوم حسینعلی عظیمی
🔷 سفارش کتاب:
b2n.ir/raheyar
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
⭕️ترجمه عربی «شهید علم» منتشر شد|مرور خاطرات دانشمند ایرانی در عراق و لبنان
♦️دفتر اول کتاب «شهید علم»؛ دکتر مجید شهریاری با ترجمه حسن.ع. مطر در 88صفحه، توسط انتشارات «تمکین» عراق با همکاری انتشارات «راه یار» جهت عرضه در کشورهای #عراق و #لبنان منتشر شده است
♦️این کتاب، روایت ۱۰۰خاطره متفاوت از دورههای مختلف زندگی دانشمند شهید؛ دکتر #مجید_شهریاری است که توسط بستگان، همکاران و شاگردان شهید بیان شده است
♦️دکتر شهریاری از سال ۱۳۸۳ تا زمان شهادت نماینده دانشگاه شهید بهشتی در امور اجرایی همکاری با سازمان #انرژی_هستهای بود.او همچنین عضویت در انجمن هستهای ایران، مدیریت گروه کاربرد پرتوها، عضویت در شورای آزمایشگاه و شورای فناوری دانشگاه، عضویت در کمیته تخصصی فنی و مهندسی هیأت ممیزه، مشاور جمهوری اسلامی ایران در پروژه #سزامی و برگزاری چهار کمیته علمی و کارگاه آموزش را در پرونده اجرایی خود داشت.
♦️این دانشمند هستهای ۸ آذر ۱۳۸۹ به دست عمّال #رژیم_صهیونیستی و با همکاری #منافقین در یک عملیات تروریستی به شهادت رسید.
💠سفارش نسخه فارسی کتاب «شهید علم»؛ شهید مجید شهریاری:
b2n.ir/raheyar
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
هدایت شده از انتشارات راه یار
⭕️با تخفیف، کتابهای انتشارات «راه یار» را تهیه کنید
♦️با مراجعه به غرفه انتشارات «راه یار» در سایت باسلام، کتابهای ما را با تخفیف میتوانید سفارش دهید:
basalam.com/raheyar
basalam.com/raheyar
basalam.com/raheyar
basalam.com/raheyar
basalam.com/raheyar
♦️ انتشارات «راه یار»؛ ناشر فرهنگ، اندیشه و تجربه انقلاب اسلامی
✅ @Raheyarpub
⭕️منتقد ماکسیم گورکی، وسط میدان کربلای پنج چه میکند| ارتباطی با جشنواره عمار ندارد!
♦️دکتر مجتبی نامخواه؛ نویسنده کتاب «تولد یک جنبشواره» در گفتگویی مفصل با «مشرق نیوز»:
🔻عجیب خواهد بود اگر ادعا بکنم این کتاب هیچ ارتباطی با #جشنواره_عمار ندارد و پیش و بیش از آنکه درباره عمار باشد؛ درباره #امر_اجتماعی و جنبشواره است. امر اجتماعی چیست؟ ببینید تلاش برای تحقق یک وضعیت دیگر اجتماعی، مستلزم دگرگونی است. سطحی از این دگرگونی در انقلاب رخ میدهد. پس از انقلاب چه میشود؟ جامعه که نمیتواند تا ابد در شرایط انقلابی و هیجانات سیاسی و اجتماعی باقی بماند. باید به زندگی بازگردد.
🔻جشنواره عمار در بدو تولد خود، از یک آرمان #عدالتخواهانه بر میخیزد و از بحران و #فتنه 88، فراتر از یک تحلیل سیاسی و یک مسئله امنیتی، یک درک اجتماعی و عدالتخواهانه به دست میدهد.
این درک عدالتخواهانه در جهان جشنواره عمار تبدیل میشود به یک ایده که در سطح زندگی دنبال میشود. من در دو دوره این جشنواره، داور آثاری بودم که در دو بخش #ملت_قهرمان و «پایش و پالایش اجتماعی» دستهبندی شده بودند. در آنجا این ارتباط با متن زندگی روشن بود. در برخی یادداشتهای همین کتاب سعی کردم توضیح بدهم.
🔻در پروژه تاریخ فرهنگی اجتماعیای که به نوعی پشتوانه جشنواره عمار است، نگاه اجتماعی، خُرد، مردمی و محلی در روایت انقلاب دنبال میشود. این تجربه امکان بسیاری برای شکلدهی به امر اجتماعی به دست میدهد.
🔻ببینید ما عادت کردهایم در مسئلههای مختلف اجتماعی نه در سطح رسانهای و نه در سطح آکادمیک مشاهده نکنیم. علوم اجتماعی ما، عموماً نظرزده است. در سطح رسانه هم با وضع مشابهی مواجهیم و مشاهده نمیکنیم. البته صورت محافظهکاری منتشر در رسانههای ما بیشتر #امنیتی است نه نظری اما نتیجه مشابه است.
🔻یک مثال بزنم؛ وقتی که جامعه با بحران عجیب #کرونا مواجه شده بود، وقتی که آثار اجتماعی و اقتصادی این ویروس در حال آشکار شدن بود جامعه ما عمیقا نیاز داشت به رسانههایی که این نیازها را ببینند؛ به سطوح عالی تصمیمسازی و تصمیمگیری منتقل کنند و از آنها بخواهند از طریق منابع عمومی ثروت، سیاستهای حمایتیای برای مواجهه با این تکانهها اتخاذ کنند. در این شرایط، رسانههای ما چه کار میکنند؟ در کسری از شبانهروز، گردش مالی پیرمردی را که گفته بود پول خردی برای خرید پنیر ندارم، منتشر میکند که فلان مقدار پول دارد ولی دارد علیه نظام تبلیغ میکند!
این خطا اگرچه آشکار بود اما موردی نبود، یک رویه کلی است که در اثر آن، تجربهها و مسئلههای اجتماعی دیده نمیشود. #خیرالنساء صدخروی، #عصمت_احمدیان؛ سرمایهداری مستغلاتی، امیدیه، رانندگان اتوبوس و کارگران #هپکو دیده نمیشوند اما فیگورهای اصحاب قدرت و مانند آن، تیتر میشود.
🔻امام خمینی در سخنرانیهایشان، یک جایی دارند که میگویند این طور نباشد که هر روز عکس مرا بزنید و تیتر کنید. شما باید تصویر فلان کشاورز را بزنید و زیرش بنویسید که کذا کرده! رسانههای ما اغلب روابط عمومی نهادهای رسمی یا کلوپهای غیررسمی قدرت هستند و این به آنها اجازه مشاهده نمیدهد.
در بحثهای اولیه سیاستگذاری جشنواره عمار، مفهوم عدالت رسانهای و امکان بیان، برجسته بود که دقیقاً به همین مسئله ارجاع میداد. عمار نهضت مشاهده است...
💠مشروح این گفتگو:
mshrgh.ir/1104853
🔷 سفارش کتاب «تولد یک جنبشواره»:
b2n.ir/raheyar
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
⭕️چه کسی مجاهد است؟
♦️ماه حوت(اسنفد) سال۱۳۶۱ دو سه شب مانده به سال نو را فراموش نمیکنم. در شهر «اهواز» بودیم و تمام بچههای آشنا، برگۀ مرخصی گرفته بودند که به تهران بروند. از اتفاق، همان شب تلویزیون سخنرانی حضرت امام(ره) را پخش کرد. یادم است که امام(ره) در سخنان خود خطاب به جوانان فرمودند: «جوانان سعی کنند سنگرها را خالی نگذارند.» آن شب همه فکر میکردیم که امام این سخنان را خطاب به ما گفته و از شنیدن آن سخنرانی بسیار خوشحال شده بودیم.
فردای آن شب همۀ بچهها از سفر انصراف دادند و برگۀ مرخصیشان را پس بردند. همه میگفتند: «باید بمانیم و از حرف امام اطاعت کنیم. این توفیقی است که نصیب ما شده.» بعضی از بچهها به شوخی میگفتند: «حالا مشخص میشود که چه کسی مجاهد است.»
📚 کتاب «در آغوش قلبها»؛ خاطرات و اشعار مردم افغانستان درباره امام خمینی(ره)
🔷 سفارش کتاب:
b2n.ir/raheyar
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
⭕️چاپ سومی شد|این کتاب را فعالان فرهنگی بخوانند
💠با استقبال مخاطبان، کتاب «به اضافه مردم»؛ ده اصل اساسی در کار فرهنگی که حدود یک ماه و نیم پیش، توسط انتشارات راهیار منتشر شده بود، به چاپ سوم رسید.
♦️در بخشی از کتاب میخوانیم: سردار #حاج_قاسم سلیمانی توسط دولت تروریست #آمریکا ترور شد. وقتی چنین شخصیتی ترور میشود، نباید از کنارش بهسادگی گذشت. باید کارهای روزمره را کنار گذاشت و با تولید محصول و کار میدانی، این ترور را به گوش همه رساند و خباثت دولت آمریکا را فریاد زد.
هر فعال فرهنگی با هر استعدادی، در کنار و گوشۀ شهر و روستایش باید دستبهکار شود و هر کاری از دستش برمیآید انجام دهد.
گروههای سرود بلافاصله باید شکل بگیرند و سرود تولید کنند و در معابر و مساجد بخوانند؛ گرافیستها فوراً باید فضای رسانهای را پر از پوسترهای سردار کنند؛ شعرا در کمترین زمان شعر بسرایند و...؛ نیروهای میدانی با برپایی ایستگاه صلواتی در خیابانها، شور اجتماعی ایجاد کنند و...
این میشود اولویتمحوری. وگرنه اگر چنین اتفاق بزرگی بیفتد و ما همچنان مشغول #کارهای_خوبِ روزمرۀ خود باشیم، دشمن هم میبیند که چنین #جنایت بزرگی کرد و هیچ هزینهای پرداخت نکرد!
💠گزارش خبرگزاری فارس درباره این کتاب را اینجا بخوانید:
fna.ir/eyxt03
🔶سفارش آنلاین کتاب با #تخفیف25درصد:
b2n.ir/raheyar
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
11.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️حلالمان کنید!
♦️... باورکردنی نبود. نمیتوانستم جلوی اشکهایم را بگیرم. افسوس میخوردم از اینکه دوربین، همراهم نبود برای عکسبرداری از صحنههایی که میدیدم. نزدیک به بیست دقیقه با حیرت و اندوه در مدرسه قدم زدم. یکباره یادم آمد که باید برگردم تا به اتوبوس برسم. دلم نمیآمد از آنجا دور شوم. انگار آجر به آجرش حرف داشت برایم.
💠خوانش بخشهایی از کتاب «دختر تبریز» ؛ توسط هدی مهدیزاد؛ نویسنده کتاب
این کتاب، خاطرات خانم صدیقه صارمی؛ رزمنده، امدادگر، مربی نهضت سوادآموزی و مربی پرورشی دهه شصت را روایت میکند.
♦️خرید آنلاین با #تخفیف25درصد:
b2n.ir/raheyar
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
⭕️«پرچمدار کوچک من» منتشر میشود| تجربههای خلاقانه برای تربیت حسینی کودکان و برپایی هئیتهای خانگی
🔷 در آستانه فرارسیدن ماه #محرم، چاپ دوم کتاب «پرچمدار کوچک من»، تجربههای خلاق مادران برای #تربیت_حسینی کودکان با ویرایش و طرح جلدی نو به همت خانه همبازی و توسط انتشارات «راه یار» #بزودی منتشر میشود.
یکی از دغدغههای اصلی مادران در تربیت دینی و آشنایی بچهها با اهل بیت(ع)؛ پاسخ دادن به پرسشهای کودکانه ولی مهمِ فرزندان و همچنین چگونگی تعریف واقعه عاشورا، آشنایی با اهداف #عاشورا و انس ایشان با فضای عزاداریهای دوماهه سراسری است. این کتاب، در واقع پاسخگویی به پرسشهایی از همین دست است.
«پرچمدار کوچک من» که میتوان آن را جزو اولین کتابها در حوزه تجربهنگاری سبک زندگی ایرانی-اسلامی عنوان کرد، تلاشهایی مادرانه را روایت میکند که در موقعیتهای متفاوت، به دنبال یک هدف مشترک بودهاند: تعامل با کودک و پیوند دادن فرزندانشان به سیداالشهدا(ع)....
💠بیشتر بخوانید:
fna.ir/eyynwu
🔴سفارش آنلاین با #تخفیف25درصد:
b2n.ir/raheyar
basalam.com/raheyar
🔴 #تماس:
02537746490
09338679554
✅ @Raheyarpub
⭕️این برنامه، چقدر مفید است؟
♦️هر مدرسه، طرح و فعالیت به خصوصی که مناسب همان مدرسه باشد، میطلبد. این خیلی مسئله مهمی برای امور تربیتی است. مثلاً هر مدیری باید اول فضای مدرسه را بسنجد و متناسب با آن برنامهریزی تربیتی کند. ما دبیر ریاضی نیستیم که کتاب دستمان بگیریم و با طرح درسی مشخص برویم سرکلاس.
به نظر من نمیشود به #امور_تربیتی طرح درس مشخص داد. معلم پرورشی باید حتماً بنابه موقعیت و فضای مدرسه برنامهریزی کند. معلم تربیتی باید محیط و پتانسیلهای موجود در محیط را بشناسد و نیازسنجی کند. این نیازسنجی خیلی مهم است...
در برنامهریزیهایم همیشه به این فکر میکردم کاری که انجام میدهم چقدر مفید است. مثلاً من که وظیفهای ندارم احیا برگزار کنم، ولی حالا که دارم انجام میدهم، مبادا زمینه گناه در آن فراهم شود. این مسئلهای بود که خیلی بررسی میکردم: «این برنامه چقدر مفید بود؟ تأثیرگذاری مثبتش چقدر بود؟»....
📚 خانم مربی؛ خاطرات شفاهی سعیده صدیقزاده(مربی پرورشی دهه شصت)
♦️سفارش خرید آنلاین با #تخفیف25درصد :
b2n.ir/raheyar
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
⭕️این کتاب را دلسوزان فرهنگ بخوانند
✍️حسن مجیدیان: وقتی کتابی را در حوزه مهم و پُرچالشِ فرهنگ به دست میگیریم، عموما انتظار داریم با انبوهی از اصطلاحات و عبارات سطح بالا و نظریات کلان و احیاناً غیرقابلفهم برای همگان، مواجه شویم. اما «به اضافه مردم» روحالله رشیدی اینچنین نیست. جزوهای ساده، آسانفهم و البته کاربردی و با ذکر مثالهایی که همه ما در محله، مسجد، مدرسه، کانون و هیئتمان با آن درگیریم
ده اصل اساسیِ مد نظر مؤلف، اگر تمامی اصول حاکم بر یک حرکت فرهنگی را ذکر و احصا نکرده باشد، به یقین آنچه را که لازمه مدیریت، فهم و اداره یک تشکل دینی، انقلابی، فرهنگی،اجتماعی و... است، یک جا و خلاصه برای ما تشریح کرده است
از مدتی که کتاب روانه بازار شده است، جمعی از اهل فرهنگ و کار تشکیلاتی را دیدهام که از کار با شگفتی و رضایت نام بردهاند. چنین کتاب ذیقیمتی، جای تبلیغ و همرسانی دارد و بسیار مناسب است که فعالان عرصه فرهنگ در نمایاندن و معرفی و حتی مباحثه محورها و ایدههای کتاب، دست همت برآورند
♦️متن کامل یادداشت در روزنامه وطن امروز:
b2n.ir/bemd
🔶سفارش با #تخفیف25درصد:
basalam.com/raheyar
✅ @Raheyarpub
⭕️«به اضافه مردم» را بخوانید
✍️دکتر مجتبی نامخواه(استاد حوزه و پژوهشگر):
♦️کمتر مطمئن هستم که کتابی برای همه خیلی خوب باشد؛ به همین خاطر کمتر به شکل عمومی پیشنهاد میکنم، اما این بار واقعاً پیشنهاد میکنم کتاب «به اضافه مردم» را بخوانید.
کتاب، رسالهای است کاربردی در پاسخ به مسئلهای بسیار مهم و پیچیده. پرسش از شرایط امکان و چگونگی کنشگری نیروی اجتماعی انقلاب؛ پرسشی خیلی پیچیده است. پاسخ نویسنده به این پرسش اما به نحوی رشکبرانگیز روان و خواندنی است؛ با نثر و لحنی که جلال وار صمیمی شده و نادرگونه ساده شده است.
کتاب را خیلی قبلتر و پیش از انتشار خواندم اما به یک نفس؛ باز کردم و شروع به خواندن کردم و تمام شد و فایل را بستم. بس که روان بود و خواندنی.
رفقای تشکلهای فرهنگی و مسجدی و دانشجویی، کتاب را دریابید. نه فقط مطالعه که #جمعخوانی کنید و درباره آن گفتگو کنید. سعی کنید لایهها، مضامین و استدلالهای ده اصل بیان شده در کتاب را به بحث و نقد بگذارید؛ مصادیق توجه یا عدم توجه به این اصول را در پیرامون خود بازشناسی کنید؛ درباره این تجربهها گفتگو کنید...
🔶سفارش با #تخفیف25درصد:
basalam.com/raheyar
b2n.ir/raheyar
✅ @Raheyarpub