⭕️ روحانی موافق بود که ۳۵ درصد از مشکلات به تحریمها ربط دارد/ سیاستهای پولی دولت دوازدهم ثبات امیدوار کنندهای را به وجود آورده است
👤 محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین:
🔹آقای روحانی هم در دیداری که داشتیم موافق بودند که ۳۵ درصد از مشکلات به تحریمها ربط دارد.
🔹نکته دیگر سیاستهای پولی دولت دوازدهم است که یک ثبات امیدوار کنندهای را به وجود آورده است در حالی که ما قبلا مواردی داشتیم که فلان ناوگان فلان قلدر حرکت کرده یا فلان شخص لبخند زده و همین باعث میشد دلار بالا و پایین میشد.
🔹(با اشاره به دستگیری ریس سازمان خصوصیسازی) رئیس سازمان را میگیرند اما بعد تازه میروند ببیند که چه شده است.
🔹آقای دژپسند گفته بانکها نباید بنگاهداری کنند، رهبری میفرمایند ارگانهای نظامی فعالیتهای اقتصادی را کنار بگذارند و رییسجمهور هم میگوید که واگذاریهای شستا شفاف شود اما با این شرایط بعید میدانم که کسی این نهادهای آزاد شده را بخرد.
🔹مثل این است که ما یک جنگ تمام عیار داشته باشیم و بگویند بعد از جنگ یقه فرمانده را میگیریم از او بازخواست میکنیم با این شرایط کسی برای حضور و فعالیت ترغیب نمیشود. کسی که بناست مدیریت و فرماندهی کند بایدچشم و دست پاک و همچنین مختار باشد نه اینکه فردای مدیریت افراد آنها را صدا کنند که چرا کج رفتهای یا فلان عمل را انجام دادهای.
🔹(وی بابیان اینکه حسینی را آدم خوبی میدانستم، گفت) اما چه اتفاقی افتاده که این ماجرا برای او رخ داده است. وزیر هم اگر ببیند که بعدا باید هزار پاسخ بدهد میگوید سری که درد نمیکند را دستمال نمیبندم و مسئولیت قبول نمیکند./ ایلنا
#اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ طبق قانون اساسی دولت ۱۰-۱۵ درصد اختیارات را در دست دارد
👤 بهزاد نبوی، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹(بهنظر میرسد که گاهی ظریف ته دلش خالی میشود؛ یکبار استعفای رسمی داده و چندبار هم غیر رسمی، نظری در اینباره دارید؟) آقای ظریف یک عنصر اجرایی بسیار قوی است، ولی خیلی سیاسی نیست و نمیتواند این فعل و انفعالات را هضم کند؛ نمیتواند درک کند که او میتواند وزیر خارجه باشد، اما در عین حال در بسیاری از تصمیمگیریهای مربوط به سیاست خارجی، نقشی نداشته باشد و حتی از آنها مطلع هم نباشد!
🔹بعد از دوم خرداد ۷۶ مصاحبهای با روزنامهی سلام کردم؛ آن زمان همه فکر میکردند خاتمی با ۲۰ میلیون رای رییس جمهور شده و دیگر چه خواهد شد! در آن مصاحبه گفتم: «رییس جمهور در بهترین شرایط که قوا و نهادهای دیگر مقابلش نباشند و با او مخالفت نکنند طبق قانون اساسی ۱۰-۱۵ درصد اختیارات را در دست دارد». چه رسد به امروز که به مراتب این اختیارات کمتر است.
🔹با اصل مذاکره موافقم چون جایگزینی برای راههای پرهزینه است؛ اما در شرایط فعلی این راه را به دو دلیل پیشنهاد نمیکنم: یک اینکه دولت ترامپ دولت آماده مذاکرهای نیست، او به قول معروف میخواهد مثل مذاکره با کره شمالی، تنها عکس یادگاری بگیرد و برای انتخابات پیشرو از آن استفاده کند.
🔹دومین مانع این است که ما درحال حاضر در بدترین شرایط در مقابل آمریکا هستیم. [...] ما در شرایطی هستیم که در سر میز مذاکره مطالبات زیادی داریم که در مقابلش چیزی نداریم به طرف مقابل دهیم. طرف مقابل میگوید سلاح هستهای نداشته باشید، این را هم که ما پس از امضای برجام پذیرفتیم [...] میتوانیم بگوییم که آنها میخواهند ما موشک هم نداشته باشیم، اینها بحثی جدید حول ۱۲ شرط آقای پمپئو است. بنابراین در مذاکره موضع قوی نخواهیم داشت.
🔹گفتگوی ۱۰۰ دقیقهای آقای روحانی با آقای مکرون که با آمریکاییها هم در ارتباط است، یک نوع مذاکره است. ما بیانیهی الجزایر را در سال ۱۳۵۹ بدون اینکه کلمهای مستقیم با آمریکا صحبت کنیم با آنها امضا کردیم./ انصاف نیوز
🌐 #امور_خارجه
@Rasad_tahlil
⭕️ رئیس جمهور انقلاب را درک نکرده است/ اینکه هر کس مشهور شد، جلو برود و مردم هم به آن رأی بدهد، این سیاست نیست
👤 علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در در کنگره مجمع آرمانخواهان واقعبین در مشهد:
🔹آقای رئیس جمهور که گفتند انقلابیگری باید یک سال یا دوسال اول انقلاب باشد، انقلاب را درک نکرده است، انقلاب بر اساس واقعبینی شکل گرفت و تا همین اکنون نیز بر اساس واقعبینی جلو رفته است.
🔹بارها به من پیشنهاد نمایندگی مجلس شده است، حتی آقای هاشمی در انتخابات مجلس هفتم به من اصرار کرد که نامزد شوم، اما من میگویم چه دلیلی دارد یک فرد مشهور سلبریتی بازی در بیاورد، دموکراسیهای غربی نیز با همین شیوهها زمین خوردند، اینکه هر کس مشهور شد، جلو برود و مردم هم به آن رأی بدهد، این سیاست نیست.
🔹اگر اسم آرمانخواهی را هم بردارند خود واقعبینی یعنی انقلابیگری، چرا که این دوقطبی آرمان و واقعیت اشتباه است.
🔹اصل ولایت فقیه جزو تئوریهای واقعبینانه انقلاب اسلامی است، چون پارادوکس دموکراسی و هدایت آن توسط کارتلهای سیاسی و اقتصادی را حل کرده است، بزرگترین واقعبین انقلاب، امام راحل و رهبر انقلاب هستند و اینکه مقام معظم رهبری آینده را پیشبینی میکنند ناشی از واقعبینی ایشان است.
🔹اگر نخست وزیر ایتالیا میگوید اشتباه کردیم برهنگی را رواج دادیم، این ناشی از واقعبینی او است.
🔹در آستانه انتخابات بیبیسیچیهای خبیث، دعوای ارزش و واقعیت را راه انداختهاند، این افراد اجازه دهند بحث واقعبینانه انجام شود که بهعنوان مثال با حجاب بودن خانمها، خانوادهها را تثبیت میکند و آیا امنیت روانی جامعه بدون حجاب حفظ میشود؟/ فارس
🗳 #انتخابات
@Rasad_tahlil
⭕️ احمدینژاد ۸۰ درصد و خاتمی کمتر از ۱۲ درصد اقبال عمومی دارند/ خاتمی ذوب در حاکمیت است
👤 عبدالرضا داوری، مشاور وزیر کشور دولت احمدی نژاد
🔹این نظرسنجیها که از مراکز مختلف از جمله صداوسیما، مراکز امنیتی و ایسپا انجام شده است، متوسط نرخ مشارکت در کل کشور را زیر ۳۰ درصد و تهران را کمتر از ۱۰ درصد اعلام میکنند و این یعنی مردم گفتهاند در انتخابات شرکت نمیکنیم!
🔹در صورت مشارکت پایین، اصولگرایان برنده انتخابات هستند
🔹مردم از جریان اصواگرا و اصلاحطلب خسته و زده شدهاند
🔹در حال حاضر آقای خاتمی در بسیاری از نظر سنجیها کمتر از ۱۲ درصد اقبال عمومی دارد
🔹با توجه به این در نظرسنجیهای اخیر در مراکز استانی آقای احمدینژاد بین ۷۵ تا ۸۰ درصد اقبال عمومی دارد
🔹جریان اصلاحطلبی عین جریان حاکم است، شما یادداشت آقای خاتمی را در گاردین بخوانید و مواضع آنها را ببینید، آنها که جریان حاکمند، کجا اپوزیسیون هستند؟!
🔹اگر آقای خاتمی سوار ماشین خودش بشود و به شهرستانی برود کسی مانع او میشود؟ اصلا کسی میتواند مانع او بشود؟ آقای خاتمی به خیلی از مناسبات تن داده است که اگر آقای احمدینژاد به خیلی از این مناسباتی که برای آقای خاتمی تعریف کردهاند، تن میداد همین وضعیت را داشت.
🔹بخشی زیادی از محدودیتها ناشی از رفتار و پذیرش خود آقای خاتمی است، آقای خاتمی در حاکمیت ذوب است.
🔹ایشان (محمود احمدی نژاد) هیچ انگیزهای برای حضور در انتخابات ندارند. برای چه بیایند؟ حاکمیت باید از ایشان بخواهد و ایشان وارد صحنه شود؛ ایشان چهانگیزهای دارد؟!
🔹اگر همین الان یک رئیسجمهور قوی با رای بالای مردم و یک برنامه مشخص وارد صحنه شود مساله آمریکا و تحریمها را حل میکند.
🔹مردم به آقای روحانی رای ندادند که جلوی آمریکاییها شاخ و شانه بکشد./ ایلنا
🗳 #انتخابات | 🌐 #امور_خارجه | #سیاسی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 وزیر اطلاعات:
🔹اگر تدابیر دولت نبود قیمت کالاها هشت برابر میشد.
🔹جفاست که بگوییم تحریم ها اثر زیادی ندارد!
🔹روند نزولی قیمت ها شروع شده است./ فارس
🌐 #امور_خارجه | #اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ روحاني به نفعش نبود دوباره بيايد
👤 عباس آخوندی، وزیر مستعفی راه و شهرسازی دولت دوازدهم:
🔹دولت برنامه روشني براي بعد از برجام نداشت. براي نمونه «افايتياف» بايد همزمان با برجام پيش ميرفت نه اينكه اول برجام امضا شود و بعد دولت 3 سال به دنبال اين موضوع باشد.
🔹فكر ميكنم كه گروههاي سياسي ما از سال 1395 بايد تحليل درستي از شرايط ميداشتند و متوجه ميشدند كه دولت بعد از برجام ايدهاي براي حلوفصل ساير امور ايران ندارد
🔹حاميان دولت تصور ميكردند اگر وارد بحث دولت يك دورهاي شوند، منجر به شكست در دوره بعدي ميشود. در واقع اين سوال را مطرح ميكردند كه آيا با اين كار ميتوانيم موقعيت مسلطي پيدا كنيم يا نه؟ از نظر من حفظ موقعيت مسلط اهميتي نداشت. تعهد به حل مسالههاي ايران بر مبناي يك رويكرد مشخص مهمتر از حفظ موقعيت در قدرت بود.
🔹از نظر من كانديداتوري ايشان براي دولت دوازدهم اشتباه بود اما به هر حال حمايت شد.
🔹دولتي كه ميخواهد از جان آدميزاد تا شير مرغ را قيمتگذاري كند، چطور ميتواند دولت ليبرال باشد؟ دولت روحاني حتي يك روز هم دولت ليبرال نبود؛ نه در حوزه اقتصادي نه در حوزههاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي.
🔹اتفاقا بحث و اختلاف من با دولت اين بود كه بيش از حد در بازار و قيمتگذاري دخالت ميكند. از من هم ميخواستند تا در حوزه تحت مديريتم همين مداخلهها را داشته باشم.
🔹اينهايي كه دولت را تشويق به ورود به ساختوساز ميكنند، پوست خربزه زيرپاي دولت مياندازند و وقتي ليز خورد از خنده ريسه ميروند./ اعتماد
#دولت
@Rasad_tahlil
📌تفاوت هزینه تمام شده یک کوله پشتی دانشآموزی با محتویاتش در سال ۹۷ و ۹۸/ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️پرده برداری توکلی از تخلفات دو نماینده: از تبانی در خرید 6 هزار خودرو و چند صد کیلو طلا تا هم دستی در بحران پوشک
✍️احمد توکلی رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت در نامه ای به رییس کمیسیون حقوقی و نایبرئیس هیأت نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان:
🔹جنابعالی در پاسخ به استعلام دادستان تهران در ارتباط با تخلفات آقایان محمد عزیزی نمایندۀ ابهر و فریدون احمدی نمایندۀ زنجان در تاریخ بهمن ۱۳۹۷ اعلام کرده اید که با توجه به بررسی به عمل آمده و توضیحات نامبردگان، رفتار آقایان در تخلفات خودرویی و طلا خارج از مصادیق ایفای وظایف نمایندگی تشخیص داده نشد.
🔹در این باره چند پرسش پیش میآید:
1️⃣ آیا به نظر هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان، تبانی در خرید ۶ هزار خودرو به صورت رانتی و چند صد کیلو طلا و همکاری با فردی که جزء ۱۵ نفر اول کسانی است که با خرید بیش از ۳۰ هزار سکه، کمک به اخلال در نظام اقتصادی کشور نموده اند، جزء وظایف نمایندگی است؟
2️⃣ آیا ایجاد بحران در موضوع پوشک که حتی مقام معظم رهبری به آن ورود کرده و گلایه نمودند و در این بحران، رد پای شرکت پارس حیات که نقش آقای محمد عزیزی در آن برجسته است، جزء وظایف نمایندگی است؟
3️⃣ هیأت نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان چه بررسی ای به عمل آورده و براساس وجه عقلانی یا قانونی این همه تخلف را خارج از حیطه وظایف نمایندگی نشناخته؟ توضیحات نامبردگان چه بوده که حکم بر برائت آنان نموده است؟
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آقای رائفی پور، #بیت_کوین خوب است یا بد؟
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️مدیریت اقتصادی دولت، اولویت های موهومی به جای اولویت های واقعی
👤 یاسر جبرائیلی در مناظره با اکبر ترکان مشاور سابق رئیسجمهور:
🔹 مردم با افزایش ۱۲۷ درصدی اجارهبها دست و پنجه نرم میکنند و به حاشیه شهرها پناه میبرند و دولت همچنان برنامهای برای اخذ مالیات از خانه های سرمایه ای در کشور ندارد. ۶ سال از عمر دولت گذشته و دولت با شعار مسکن مهر مزخرف است آجر روی آجر نگذاشتهاست. اینها که ربطی به تحریم ندارد!
🔹 نقدینگی از مرز ۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان گذشته؛ ارزش پول ملّی کاهش پیدا کرده و دولت به جای حمایت از تولید و اصلاح نظام بانکی به دنبال کارهای نمایشی مثل حذف صفر از پول ملّی است. رکورد تورم در ۲۴ سال اخیر توسط این دولت شکسته شدهاست.
🔹 تولید کنندگان دچار مشکل اند ولی دولت به دنبال تشکیل وزارت بازرگانی است. رکورد شکاف طبقاتی در ۱۶ سال گذشته شکسته شدهاست.
🔹 ۱,۹۰۰,۰۰۰ شاغل بیکار شدهاند و جریان رسانهای دولت به دنبال این است که زنان مردم را سوار دوچرخه کند.
@Rasad_tahlil
⭕️چرا بگیر و ببندهای جدید متهمان فساد کماثرند؟
✍️محمد فاضلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
▪️ به دلایلی که مختصر تشریح میکنم، موج اخیر دستگیری متهمان را فاقد نتیجه تعیینکنندهای میدانم:
1️⃣همه فسادهای کشفشده با گروههای اندکی از قدرت سیاسی ارتباط دارند و تا این قدرت سیاسی تحت نظارت مدنی درنیاید، فساد ادامه خواهد داشت.
2️⃣سازوکارهای منجر به فساد، کماکان باقیاند. حکایت بگیر و ببندها، مثل صیادی با قلاب در رودخانهای است که در آن، ماهیان بسیاری (قوانین، رویهها و سیاستهای مولد رانت و فساد) در حال تخمریزی هستند.
3️⃣دستگاه قضایی و حاکمیت به گفتوگو درباره فسادها تن نمیدهد تا ابعاد آنها، سازوکار بروزشان، خلاءهای قانونی ممکنکننده بروز فساد و درسآموختههای آنها برای ممانعت از تکرار فساد آشکار شود.
▫️ تلویزیون گوشهای از دادگاه را پخش میکند. کیفرخواستی خوانده میشود، رسانهها به جزئیات پروندهها دسترسی ندارند و دست آخر که کسی اعدام یا راهی زندان میشود.
4️⃣ قدرت سیاسی و پروپاگاندای رسانهای آن اصرار دارند که سازوکارهای ساختاری منجر به بروز فساد را به ویژگیهای شخصی و برای مثال غیرانقلابی بودن مفسدان تقلیل دهند.
🔹تحقیقات نشان میدهد مردم هر قدر سیستم اداری را فاسدتر بدانند، آمادگی ذهنی و عملیشان برای پذیرش و اقدام به فساد بیشتر میشود.
🔹دستگیریهایی که منجر به اصلاح ساختاری نشوند، فقط فرضیه مردم درباره فاسد بودن نظام اقتصادی و سیاسی را بیشتر تأیید میکنند.
@Rasad_tahlil
⭕️سفر ظریف نشانه عزت یا ذلت؟
✍️ محمد مبین
🔸 ترامپ با صدای بلند ظریف را تحریم کرد و ظریف با اقتدار در فاصله چند 10 متری او با نماینده گروه هفت به مذاکره نشست. این یعنی: دیپلماسی عزتمندانه./توییتر محمد مبین
✍️علی اصغر احمدی
🔹هر دولت خارجي كه بخواهد طرح و برنامه اي براي حل مشكلات يك كشور ديگر ارائه دهد يا در يك موضوع اختلافي ميانجي گري نمايد، براساس پروتكل بين المللي و منطق صحيح بشري بايد نماينده اي را جهت آرائه طرح خود و تشريح جزئيات آن به آن كشور اعزام نمايد.
🔹آقاي ظريف وزير أمور خارجه كه برخي مقامات رسمي، وي را به عنوان يك ديپلمات بارز و بي همتا به رخ اين و آن مي كشند، بر اساس كدام منطق به پاريس رفت تا دولت فرانسه طرح پيشنهادي خود را در ارتباط با برجام به وي ارائه كند؟!
🔹اين رفتار وزير امور خارجه كه نشان دهنده موضع ضعف ايران است، چه پيامي را به طرفهاي مقابل منتقل مي كند؟شكوه از اين حقارت به كجا بايد برد؟ /مکتوبات
@Rasad_tahlil