🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#مهدویت ☘
آدرس امام زمان عج ..
💞از بزرگے پرسیدند:
آدرس امام زمان عج ڪجاست؟
ڪجا میشود حضرتـ را پیدا ڪرد؟
💞ایشان فرمودند:
آدرس حضرت در قرآن ڪریم آیه آخر سوره قمر است. آنجا ڪه مےفرماید:
🔰سوره مبارکه قمر، آیه ﴿۵۵﴾
〖فِی مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِیکٍ مُّقْتَدِرٍ〗
ترجمه فارسی:
【در جایگاه #صدق نزد خداوند مالک مقتدر!】
هرجا ڪه #صدق و درستے باشد.
هرجا ڪه #دروغ نیرنگ نباشد.
هر جا ڪه دغلڪارے و فریبڪارے نباشد.
هرجا ڪه یاد و ذڪر پروردگار متعال باشد.
حضرت آنجا تشریف دارند.♥️
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
@zehneziba🌹
🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
📌 #تقیه:
⏪مقدّمه
✳️یکی از روش های عقلایی رایج در میان ملل و نحل، « #تقیّه» است.
این شیوه که به معنی خودداری از افتادن به دام خطر و مهلکه می باشد، در اسلام نیز با عمل عمّار بن یاسر و تأیید پیامبراسلام صلی الله علیه و آله وسلم ، سپری برای حفظ جان مسلمانان در مواقع خطر شناخته شد و به گفته ائمه معصومین علیهم السلام جزء دین و آیین اسلام واقع شد.
💠« #تقیّه» ازمهم ترین عواملی است که باعث شد شیعیان در طول تاریخ خونبار خود به حفظ مکتب و عقایدشان پرداخته و آن را به دست ما برسانند. به همین جهت، یکی از معتقدات کلامی ـ فقهی شیعه و عملکردهای تاریخی آن برای حفظ موجودیّتش در برابر اکثریت غیر شیعه یا غیر مسلمان محسوب می گردد.
🔅نکته قابل توجّه دیگر، آن است که #تقیّه یک رفتار طبیعی بشری است و در عرف اکثر اقوام و ملل در سراسر تاریخ سابقه دارد و مخصوص مذهب شیعه نبوده است؛ بلکه واکنش فرد یا قوم مقهور یا در اقلیت است که توان رویارویی و مبارزه مستقیم را نداشته یا اصولاً چنین مبارزه ای به صلاحشان نبوده و موجودیّت آنها را تهدید می نموده یا می نماید.
⬅️ نتیجه آن که، #تقیّه سپری است که عقل در مقام خطرهای مهلک از آن بهره می گیرد. و علاوه بر این که جواز اجتماعی و عرفی دارد، شرع نیز ـ که عقل کل است ـ آن را امضا نموده و وظیفه دانسته است.
🔰سیری در معنای #تقیّه
🔺معنی و تعریف اصطلاحی تقیّه
✅ #تقیّه در علوم مختلف همانند تفسیر، حدیث، فقه، اصول فقه و کلام مورد تعریف اصطلاحی واقع شده است. اما با توجّه به تشابه فراوان این تعاریف و نیز عدم تصریح مؤلّفان به مورد نظر قرارگرفتن اصطلاح علمی خاص و نیز ورود آن در قرآن و استفاده فراوان آن در روایات، این نتیجه حاصل می شود که #تقیّه همانند کلماتی چون #صلاة، حقیقتی غیر مختص به علمی خاص یافته و شدّت رواج آن در میان مسلمانان باعث شده که حقیقتی شرعیّه یا لااقل متشرّعه یابد.
♻️ پس منظور از معنا و تعریف اصطلاحی آن، تعریف در عرف مسلمانان و به عبارت دیگر، معنای آن در عرف متشرّعه ـ اعم از سنّی و شیعه ـ می باشد.
↩️برخی آن را مخصوص به علم فقه، اصول و کلام دانسته اند (القواعد الفقهیه، مکارم شیرازی، ج۱،ص۳۸۶)؛
که صحیح به نظر نمی رسد، زیرا چنان که ذکر گردید، در علوم دیگری همانند تفسیر و حدیث کاربرد داشته و تعریف یا مفهوم ذکر شده برای آن باید به گونه ای باشد که در آن علوم نیز کار آمد محسوب گردد.
🔻فقهای شیعه و اهل سنّت از #تقیّه مفاهیم و تعاریف مختلفی ارائه نموده اند که چند مورد از آنها به عنوان نمونه ذکر می گردد:
1⃣شیخ مفید: « #تقیّه، پنهان کردن حق و پوشاندن اعتقاد به حق و پنهانکاری با مخالفان حق و پشتیبانی کردن از آنان در آنچه ضرر دین و دنیا را در پی دارد. هرگاه به «ضرورت #تقیّه» ظنّ قوی پیدا کنیم، #تقیّه واجب است و هرگاه ندانیم یا ظنّ قوی نداشته باشیم که آشکار گردیدن و نمودن حق ضروری است، #تقیّه واجب نیست.» (شرح عقائد الصدوق، شیخ مفید، ص۲۴۱)
2⃣ امین الاسلام طبرسی: «تقیّه، عبارت است از: خلاف اعتقاد قلبی را به زبان آوردن به جهت ترس بر جان.» (مجمع البیان، طبرسی،ج۲، ص ۷۲۹)
❇️تعریف فوق، دارای اشکال هایی است:
◀️ #تقیّه منحصر به زبان نیست، بلکه در عمل نیز می باشد.
◀️حق بودن معتقد و باور قلبی در این تعریف بیان نشده است.
◀️ با انحصار تقیّه به ترس، این تعریف #تقیّه مداراتی را در برنمی گیرد.
◀️در موارد ترس نیز #تقیّه منحصر به ترس بر جان نیست، بلکه ترس در مورد برادران دینی و نیز خود دین را هم شامل می شود.
(جایگاه و نقش تقیه در استنباط، صفری،ص۴۷ و ۴۸ )
👈ادامه دارد...
https://hawzah.net👈
🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
🆔 @rasti1
🌹🕊🌹🕊
🕊🌹🕊
🌹🕊
🕊شهیدی که هرگز دروغ نگفت🌹
🌹همسر شهید می گوید؛ همسرم «فارس خالوندی» اهل شب زنده داری و راز و نیاز و مناجات با خداوند بود، در مدت چهار سالی که با هم زندگی کردیم، حتی یکبار هم نشد که زبانش به #دروغی آلوده شود و در این مدت #صداقت را سرلوحه کار و زندگی مشترکمان قرار داد.
🕊🕊شهادت هنر مردان صادق است.
💐هدیه به مسافران آسمانی صلوات
🌷🕊🌷🕊🌷🕊🌷🕊🌷🕊
@rasti1
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#حدیث_روز
💐* امام حسین عليه السلام:
🔻زبان آدميزاد، هر روز به اعضاى او نزديك مى شود و مى گويد: چگونه ايد؟ آنها مى گويند: اگر تو ما را به خودمان واگذارى، خوب هستيم و
🔺مى گويند: از خدا بترس و كارى به ما نداشته باش: و او را سوگند مى دهند و مى گويند: ما فقط به واسطه تو پاداش مى يابيم و به واسطه تو، مجازات مى شويم. (بحارالانوار ج 71)
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🆔 @rasti1
راستی گستری
🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼 📌 #تقیه: ⏪مقدّمه ✳️یکی از روش های عقلایی رایج در میان ملل و نحل، « #تقیّه» است. این
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
📌تاریخچه #تقیّه
⏪ #تقیّه قبل از اسلام
🔺از نظر روایات شیعه، مسأله #تقیّه پیشینه ای بس کهن دارد. زیرا اوّلین مورد آن را به دومین پیامبر الهی؛ یعنی شیث (هبة اللّه) فرزند حضرت آدم علیه السلام نسبت می دهند که پس از قتل هابیل به دست قابیل، از برادرش قابیل به جهت حفظ جان خود تقیّه نمود.(بحارالانوار،مجلسی،ج۷۵،ص۴۱۹،ح۷۴)
🔻 پس از آن در بعضی از روایات، #تقیّه به عنوان سنّت حضرت ابراهیم علیه السلام مطرح شده است
(وسائل الشیعه،حرّعاملی، ج۱۱،ص۴۶۳،ح۱۶)
🔻که شاید بتوان از کلمه سنّت مداومت آن نزد آن حضرت را استنباط نمود. چرا که در سیره آن حضرت در مواردی همچون: برخورد با پرستندگان ستارگان، ماه و خورشید با گفتن «هذا ربّی»
(انعام/76_79) و
🔺 نیز گفتن «انّی سقیم»(صافات/۸۹) در مقابل دعوت همشهریان او برای خروج از شهر و بالاخره بر زبان راندن جمله
"بل فعله کبیره" (انبیا/۸۹)
🔻در مقابل سؤال بت پرستان از شکننده بت هایشان، گونه هایی از #تقیّه و #توریّه را می توان مشاهده کرد.(ر.ک:الکشّاف،زمخشری،ج۳،ص۱۲۴)
🔺چاره ای که حضرت یوسف علیه السلام برای نگه داشتن برادرش نزد خود اندیشید، به عنوان شاهدی دیگر برای #تقیّه پیامبران در روایات شیعه ذکر شده است.(بحارالانوار،ج۷۵،ح۴۴و۴۶)
🔻 در آن مورد ندا دهنده ای از سوی آن حضرت به کاروان برادران یوسف نسبت دزدی داد (یوسف/۷۰)
🔺که طبق بعضی از روایات، مراد یوسف علیه السلام از این خطاب، دزدیدن خود او از سوی برادرانش بوده است، نه دزدی پیمانه پادشاه.(المیزان،ج۱۱،ص۲۳۸)
🔻مأموریت یافتن حضرت موسی و هارون علیهماالسلام به سخن گفتن با نرمش «قولاً لیِّناً» با فرعون(طه/۴۳و۴۴)
نیز در روایات به عنوان موردی دیگر برای #تقیّه ذکر شده است.(بحارالانوار،ج۷۵ ،ص ۳۹۶،ح۱۸)
که #تقیّه ای بودن این عمل یا به جهت اخفای بخشی از حقایق و واقعیّات و تکیه بر توحید تنها و یا از باب تقیّه مداراتی بوده است.
✳️داستان مؤمن آل فرعون؛ یعنی حبیب نجّار در زمانی که فرعون ادّعای خدایی کرده و با خدا پرستان به ستیز برخاسته بود و آنها را به قتل می رساند، در ظاهر با آداب و رسوم و فرهنگ فرعونی هماهنگ بود اما در باطن، وی خداپرست بود و از موسی علیه السلام حمایت می کرد و این امر تا زمانی که فرعون تصمیم به قتل موسی علیه السلام گرفت، ادامه داشت؛ از موارد دیگر #تقیّه بود که به وسیله آن، جان و ایمان خود را از تجاوز و تعدّی فرعونیان نجات داد.
(وسائل الشیعه،ج۱۱،ص۱۸،ح۸)
⬅️ بدیهی است که مؤمن آل فرعون این سیاست را از کسی نیاموخته بود، بلکه به اقتضای عقل و خرد خویش عمل نمود و سیاست عملی او به عنوان « #تقیّه» به دلیل آنکه حکم عقل بود، مورد تأیید «شرع» قرار گرفته و به عنوان رفتاری معقول و پسندیده به صورت وحی بر پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وسلم نازل گردید.(مومنون/۲۸)
✅ #تقیّه اصحاب کهف، در روایات شیعه به عنوان نقطه اوج #تقیّه مطرح شده است.(بحارالانوار،ج۷۵، ص ۴۲۹،ح ۸۸)
زیرا آنان بدین جهت، حتّی اظهار شرک نیز می نمودند.(همان،ج۱۴،ص۴۲۵،ح۵)
🔰در حقیقت باید متذکّر شد که #تقیّه از جمله احکام امضایی شارع در طول تاریخ زندگی عقلا و بشر محسوب می گردد و اینکه برخی از کم اندیشان و معاندان شیعه آن را نوعی دروغ و نفاق تلقّی نموده و از بدعت های شیعه دانسته اند و بدین منظور پیروان مکتب امام و ولایت را به دورویی و مصلحت اندیشی متّهم کرده اند، نوعی اهانت به شمار آمده و آنها سخت در اشتباهند.(الکشّاف،ص۱۷۰)
👈ادامه دارد...
👉https://hawzah.net
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🆔 @rasti1