📷 تصویری دیگر از تگرگهای امروز مشهد
🇵🇸🌿 | #بصیرت_ناجی
☫🇮🇷کانال خبری بصیرت_ناجی🕊
📡 @basirat_naji ایتا
http://eitaa.com/joinchat/1314390034Cb377182ec9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جاریشدن سیل در دانشگاه فردوسی مشهد
🇵🇸🌿 | #بصیرت_ناجی
☫🇮🇷کانال خبری بصیرت_ناجی🕊
📡 @basirat_naji ایتا
http://eitaa.com/joinchat/1314390034Cb377182ec9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وضعِ شیشۀ عقب ماشینهای مشهدیها پس از بارش تگرگ
🇵🇸🌿 | #بصیرت_ناجی
☫🇮🇷کانال خبری بصیرت_ناجی🕊
📡 @basirat_naji ایتا
http://eitaa.com/joinchat/1314390034Cb377182ec9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تگرگِ امروز سقف ورودیِ ایستگاه متروی هفدهشهریورِ مشهد را سوراخ کرد
🇵🇸🌿 | #بصیرت_ناجی
☫🇮🇷کانال خبری بصیرت_ناجی🕊
📡 @basirat_naji ایتا
http://eitaa.com/joinchat/1314390034Cb377182ec9
چرا هرگز نباید ادرار خود را نگه داشت؟⚠️🚫
◽️اگر ادرار خود را نگه دارید اینطوری سنگ میگیره مثانتون بعد عکسو ببینید که چطور تخلیه میشه
◽️سیستوسکوپ یک لولهى نازک با یک دوربین و نور در انتهایش است. پزشك می تواند ابزارهای جراحی کوچکى را از طریق این لوله برای حذف تومورهای کوچک مثانه، سنگها یا گرفتن نمونه از بافت مثانه منتقل کند.
#سلامت #سلامتی #سلامتي #سلامتی_بدن #سلامتی_تغذیه #سلامت_بدن #پروستات #سنگ_کلیه #سنگ_صفرا #سنگ_مثانه #آقایان #پزشکی #مردانه #زنان #جنسی #تندرستی #سالم_خوری #سالم_بمانیم
https://eitaa.com/raz_tandorosti
✓چه زمانی به دکتر زنان مراجعه کنیم؟
اگر در دوران بارداری، علائم زیر را داشتید، هرچه سریعتر به دکتر مامایی مراجعه کنید:
کاهش وزن
درد شکم و لگن
استفراغ در سراسر روز و به همراه خون
عدم نگهداشتن غذا و مایعات به مدت بیش از ۱۲ ساعت
بروز علائم کم آبی مانند کاهش دفعات ادرار، ادرار تیره رنگ و …
✓اگر میخواهید از بروز تهوع بارداری جلوگیری کنید، روشهای زیر میتوانند به شما کمک کنند:
· چرتزدن
· مصرف ویتامین در شب
· پرهیز از مصرف غذاهای چرب
· مصرف وعدههای غذایی کوچک
· استفاده از تهویه در خانه و فضای کار
· عدم استفاده از مصرف غذاهای پرادویه
· دوری از دود سیگار و عدم استعمال دخانیات
· نوشیدن مقدار زیادی آب بهخصوص قبل و بعد از غذا
✓ افزایش میزان مصرف ویتامین B6
ویتامین ب۶ برای تهوع بارداری
مصرف ویتامین B6میتواند به کاهش حالت تهوع کمک کند. با این حال، بهتر است پیش از مصرف ویتامین B6 با پزشک خود مشورت کنید. همچنین لازم نیست که حتماً قرص ویتامین را مصرف کنید. شما میتوانید با مصرف غذاهای حاوی ویتامین B6 به کاهش تهوع در بارداری کمک کنید. این غذاها عبارتاند از: برنج قهوهای، آووکادو، موز، ماهی، ذرت و آجیل.
✓ پیادهروی منظم
پیادهروی منظم برای خانمهای باردار فواید بسیاری دارد. البته پیادهروی باید تحت نظر پزشک انجام شود، زیرا ممکن است برای برخی خانمها که بارداری دشواری دارند، پیادهروی مضر باشد. همچنین میتوانید تحت نظارت پزشک، برخی تمرینات ورزشی سبک را هم انجام دهید.
عامل ایجاد تهوع در بدن، هورمون پروژسترون است. پیادهروی به رقیقشدن این هورمون کمک میکند و بدین ترتیب از حالت تهوع جلوگیری میکند. همچنین پیادهروی به هضم غذا هم کمک میکند. همانطور که گفتیم، تنفس هوای تازه هم میتواند به جلوگیری از حالت تهوع کمک کند که با پیادهروی در فضای باز، هوای تازه هم استشمام خواهید کرد.
✓تقریباً سه چهارم زنان حامله در سه ماهه اول حاملگی خود از تهوع (و بعضی اوقات استفراغ) رنج می برند.
این وضیعت که بیماری صبحگاهی یا ویار خوانده می شود در بعضی از زنان صبح ها بدتر بوده و با گذشت روز بهتر می شود. ولی بیماری صبحگاهی در هر زمانی از روز می تواند بروز کند. تهوع معمولاً در حدود هفته ششم شروع می شود ولی می تواند، زودتر و در هفته چهارم نیز شروع شود. تهوع معمولاً در طول ماه بعد شدیدتر می شود. حدود نیمی از زنان مبتلا به بیماری صبحگاهی در حدود هفته 14 کاملاً بهبود می یابند.
این مشکل در اکثر زنان یک ماه دیگر یا کمی بیشتر نیز طول می کشد، هر چند ممکن است در ادامه حاملگی دوباره بروز کرده و تا آخر حاملگی ادامه یابد.
✓ وعده های غذاییتان را کوچک و متعدد کنید تا معده تان هیچوقت خالی نباشد. بعضی زنان معتقدند که کربوهیدرات ها در هنگام تهوع بهترین خوراکی هستند ولی یک مطالعه کوچک نشان داده است که غذاهای دارای پروتئین بالا احتمالاً اثر بهتری دارند.
✓ از غذاهای چرب پرهیز کنید زیرا هضم آنها به ویژه در حاملگی که تخلیه معده به زمان بیشتری نیاز دارد بیشتر طول می کشد. همچنین از غذاهای سنگین و چرب، تند، اسیدی و سوخاری شده نیز که می توانند، باعث تحریک معده و دستگاه گوارش شوند، پرهیز کنید.
✓سعی کنید مایعات را بین وعده های غذایی مصرف کنید. همچنین سعی کنید یکباره حجم زیادی مایع مصرف نکنید زیرا معده به این ترتیب پر شده و اشتهایتان برای خوردن غذا کم می شود. یک روش خوب این است که یک نوشیدنی را در طول روز جرعه جرعه بنوشید. اگر زیاد استفراغ می کنید از یک نوشیدنی ورزشی حاوی گلوکز، نمک و پتاسیم استفاده کنید تا الکترولیت های (املاح) از دست رفته جبران شوند.
✓سعی کنید به اندازه کافی استراحت کنید و اگر می توانید در طول روز چرتی بزنید. تماشای تلویزیون و یا رفتن به منزل یکی از دوستان یا بستگان راه خوبی برای مقابله با استرس بوده و حواس شما را از تهوعتان پرت می کند.
✓سعی کنید ویتامین هایی را که برایتان تجویز شده ،همراه با غذا یا درست قبل از خواب بخورید. اگر آهن موجود در قرص های مولتی ویتامین تهوع شما را زیاد می کند از پزشکتان بخواهید که داروی شما را عوض کند.
✓ از پزشک معالجتان در مورد ویتامینB6 بپرسید. علت بهتر شدن تهوع بر اثر مصرف ویتامین B6 دقیقاً مشخص نیست ولی مطالعات نشان می دهند که مصرف این ویتامین در بعضی زنان مؤثر بوده و در صورتیکه با دوز صحیح مصرف شود هیچ خطری ندارد. دوز معمول ویتامین B6 برای درمان بیماری صبحگاهی بین 10 تا 25 میلی گرم، سه بار در روز است ولی بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر هیچیک از راه های فوق مؤثر نبود از پزشکتان بخواهید برایتان داروی ضد تهوع تجویز کند.
توجه داشته باشید که مصرف هر گونه دارو در زمان حاملگی حتماً باید با نظر پزشک صورت گیرد بنابراین از مصرف خوسرانه دارو خودداری کنید.
استفراغ بیش از حد در زمان حاملگی
اگر خانم حامله نتواند هیچ چیزی (حتی مایعات) را در معده برای 24 ساعت نگه دارد، ممکن است به "استفراغ بیش از حد در زمان حاملگی (Hyperenmesis Gravidarum)" مبتلا شده باشد که درمان آن چندان ساده نیست. این عارضه هر چه سریعتر تشخیص داده شده و درمان شود احتمال بهبودش بیشتر است.
✓در این موارد بلافاصله به بیمار مایعات وریدی (سرم) داده می شود تا آب از دست رفته بدن جبران شود. سپس برای کنترل الکترولیت های خون و اطمینان از عدم وجود بیماری های زمینه ای دیگر که سبب تهوع و استفراغ می شوند، آزمایشاتی انجام می شود. بسته به مورد، بیمار ممکن است چند روز بستری شود تا راحت بتوان وی را از راه وریدی تغذیه کرد.
بسیاری از زنان با گرفتن مایع وریدی و جبران مایعات از دست رفته حالشان بهتر شده و می توان تهوع و استفراغ را در آنها با داروهای ضد تهوع کنترل کرد. در بعضی موارد نادر، تهوع و استفراغ ادامه یافته و بیمار مجبور است هر چند وقت یک بار در بیمارستان یا منزل از سرم استفاده کند. این عارضه در صورت عدم درمان می تواند، منجر به از دست رفتن مزمن آب بدن، کاهش وزن، سوء تغذیه و عوارض دیگر برای مادر و کودک شود.