وبسایت رِواق معرفت
🔰 تفاوت شعورمندی در ادیان با مثبتاندیشی 🔹در ادیان توحیدی شعورمندی و تسبیح موجودات و جهان هستی به م
🔰 تطبیقهای نابجا بر علوم جدید
🔸 در آثار جریان مثبتاندیشی تلاش بسیاری بر تطبیق عقاید خود بر روانشناسی و روانشناسان وجود دارد. همچنین برای بسیاری از افراد این پرسش مطرح میشود که آیا جریان مثبتاندیشی همان روانشناسی مثبتگرا است... روانشناسی مثبتگرا به خلاف جریان مثبتاندیشی توجهی به آرزوهای محال نداشته و آن را شیوهای برای درمان نمیداند. در حالی که در جریان مثبتاندیشی هیچ آرزویی محال نبوده و فرد حق ندارد هیچ خواستهای را محدود بداند.
🔹 هفرن و بونیول به نقل از سلیگمن پدر روانشناسی مثبتگرا جملاتی در مورد عدم توصیه به آرزوهای محال در روانشناسی مثبتگرا نقل کردهاند که تمایز بخش این شاخه از روانشناسی با جریان مثبتاندیشی است.
📖 #واکاوی_جریان_مثبتاندیشی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔴 تفکر غربی و مقدم داشتن لذت بر حفظ خانواده 🔰 بگذاريد حالا كه سخن از افزايش طلاق در آمريكا به ميان
🔵 نقش اجتماع در کاهش طلاق
🔰 اجتماع بايد مساعى كافى به كار برد كه موجبات تفرقه و جدايى ميان زنان و شوهران به وجود نيايد. اجتماع بايد با عللى كه سبب تفرقه و جدايى زنان و شوهران و بى آشيانه شدن كودكان مىگردد مبارزه كند؛ و اگر اجتماع موجبات طلاق را فراهم كند، منع و بست قانون نمىتواند كارى صورت بدهد.
📖 #مسئله_حجاب
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ از صورتى به صورتى و از خلقى به خلقى...
🍃هيچ دانشى به اهميّت اين دانش، كه معرفة النفس است، نيست. همۀ علوم عقلى مبتنى بر آن است، لذا همۀ معلّمان حقيقى و مكملان نفوس انسانى بشر را به مطالعۀ كتاب تكوينى ذاتشان، كه همان معرفة النفس است، ارجاع فرمودهاند. و چون علم و عمل انسان سازند و متن صحيفۀ ذات انسان و عين كتاب حقيقت او مىگردند، سرانجام در آگاهى او به آنچه اندوخت و آن گرديد نيز ارجاع به كتاب نفسش مىدهند كه هر چه در وى نوشت همان است و به وى گويند: اِقْرَأْ كِتٰابَكَ كَفىٰ بِنَفْسِكَ الْيَوْمَ عَلَيْكَ حَسِيباً (اسراء ۱۵:۱۷).
🍃در بسيارى از آيات قرآن كريم، خداوند متعال انسان را به مطالعه و تأمل و تفكر و تدبر در كتاب وجودش امر مىفرمايد؛ دو كتاب آفاق و انفس را با هم ذكر كرده است و ارائۀ آياتش را در آن دو نام برده است و انسان را بدان اختصاص داده است: سَنُرِيهِمْ آيٰاتِنٰا فِي الْآفٰاقِ وَ فِي أَنْفُسِهِمْ (فصّلت ۵۴:۴۱).
حضرت نوح پيغمبر عليه السّلام مردم را به مطالعۀ صحيفۀ نفسشان دعوت كرده است چنانكه قرآن از وى حكايت فرمود كه گفت: مٰا لَكُمْ لاٰ تَرْجُونَ لِلّٰهِ وَقٰاراً وَ قَدْ خَلَقَكُمْ أَطْوٰاراً (نوح ۱۴:۷۱).
🍃اطور به يك معنى دقيق اين است كه انسان را از ابتداى حدوث تا منتهاى عمرش به حسب تجدّد امثال و حركت جوهرى، انتقالاتى جبلّى باطنى در كمال، و حركاتى طبيعى و نفسانى است كه از تكرار اعمال ناشى مىگردند، چنانكه از اعمال مقامات و احوال ناشى مىشوند. بنابراين، انسان همواره از صورتى به صورتى و از خلقى به خلقى و از عقيدهاى به عقيدهاى و از حالى به حالى و از مقامى به مقامى و از كمالى به كمالى در انتقال است، تا سرانجام يا از كاملين مىگردد و به عالم عقلى مىپيوندد و صاحب قوّت ظهور در مظاهر و نشئات مىگردد چنانكه كاملى گويد: در كمال سيرِ اطوار وجود ** نهصد و هفتاد قالب ديدهام
و يا با شياطين محشور مىگردد.
📖 دروس معرفت نفس، ص ۵۲۸ و ۵۲۹
📚حسن زاده آملی (حضرت علامه)، حسن، دروس معرفت نفس، الف. لام. میم، قم - ایران، ۱۳۸۵ ه.ش.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
هدایت شده از مؤسسه معنویت تمدنساز
✨ باز شدن راه در سلوک شبانه
🍃 همۀ شب، یا قسمت، يا قسمت مهم آن را با غفلت و خواب سپری کردن برای سالکان يک امر ناصحیح و بسیار مضر است. در چنین صورتی انسان از برکات مخصوص شب خیزی محروم می گردد و از عنایات کارساز ربوبی که در دل شب و با شبزندهداری به دست می آید بیبهره می ماند و ناموفق خواهد بود.
🍃 اصل مشکل ها در ظلمت شب و در خلوت آن حل می گردد و راهها به روی دردمندان در بیداری شب و در سلوک شبانه باز می شود.
📚 آیتالله محمد شجاعی رضواناللهتعالیعلیه؛ مقالات؛ ج۳، ص ۲۷۶.
🔅مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
وبسایت رِواق معرفت
📚 سلسله جلسات «نقد عرفانوارۀ حلقه» 🎞 ویدئوی کامل جلسه ۴ از ۵ ⏳۳۱ دقیقه و ۳۹ ثانیه 👤 استاد امین شمش
89.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 سلسله جلسات «نقد عرفانوارۀ حلقه»
🎞 ویدئوی کامل جلسه ۵ از ۵ (پایانی)
⏳۲۸ دقیقه و ۳۵ ثانیه
👤 استاد امین شمشیری
🗓 خرداد و تیر ۱۴۰۰
🌱 به همّت اداره کل تبلیغات اسلامی و اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی (در جمع معلمان و مربیان پرورشی) | مؤسسه معنویت تمدنساز
🏷 #سلسلهجلساتنقدعرفانوارۀحلقه
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🌐 www.revaghemarefat.ir
🆔 @revaghemarefat_ir
هر کِه بُوَد عاشقِ خود پنج نشان دارد بَد
سَخت دل و سُست قَدَم کاهِل و بیکار و تُرُش
📖 ديوان كبير شمس ؛ ص۴۸۰
📚 جلال الدين محمد بلخى(مولوى)، ديوان كبير شمس، 1جلد، طلايه - تهران، چاپ: اول، ۱۳۸۴.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🎙ویژگیها و نظام سلوکی مکتب عرفانی نجف 🍃 استاد شمشیری | بخشی از سلسله جلسات آشنایی با عرفان اسلامی
آشنایی با عرفان اسلامی27.mp3
1.97M
🎙غایت سلوک معنوی از منظر مکتب عرفانی نجف
🍃 استاد شمشیری | بخشی از سلسله جلسات آشنایی با عرفان اسلامی
⏱ ۵ دقیقه و ۱۸ ثانیه
وصول به مقام توحید، غایت سلوک معنوی ▫️فنای افعالی ▫️فنای صفاتی▫️فنای ذاتی▫️ذو مراتب بودن اخلاص ▫️ایمان اصغر ▫️ ایمان اکبر ▫️ ایمان اعظم▫️وجدانی بودن امر توحید در این مکتب و تفاوت آن با توحید عامه▫️آثار انس و توجه به توحید در زندگی ▫️بندگی و عشق دو عنصر ویژه این مکتب.
🔗#آشنایی_با_عرفان_اسلامی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔰 تطبیقهای نابجا بر علوم جدید 🔸 در آثار جریان مثبتاندیشی تلاش بسیاری بر تطبیق عقاید خود بر روانش
🔰 مخالفت با امر به معروف و نهی از منکر ۱
🍂 یکی از انحرافات جدی کتابهای زرد و مثبتاندیشی مخالفت با امر به معروف و مخصوصا نهی از منکر است. آنان در ادعاهای سست و فاقد استدلال خود قائل هستند مبارزه و مخالفت با هر امر ناپسند، نهتنها باعث نابودی و دفع آن نمیشود بلکه منجر به گسترش بیشتر آن خواهد شد.
▫️ با هرچه مخالفت کنید آن را بهسوی خود جذب کردهاید. (راندابرن؛ راز: ۱۷۳).
🍂 در مورد جنگ و مواد مخدر میگویند:
▫️ فعالیتهای ضد جنگ، بیشتر جنگ میآفرینند. یا مبارزه با مواد مخدر، در عمل به مصرف مواد مخدر بیشتر در جامعه میانجامد، زیرا که تمرکز ما بر چیزی است که نمیخواهیم. مواد مخدر! (همان، ۱۵۹).
▫️ بیایید حتی برای دشمنانتان هم آرزوی سلامتی کنید و خیر بخواهید. اگر دشمنانتان را نفرین کنید، خودتان را نفرین کردهاید، چون به شما باز خواهد گشت. (همان،۱۷۲).
📖 #واکاوی_جریان_مثبتاندیشی
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
وبسایت رِواق معرفت
🔵 نقش اجتماع در کاهش طلاق 🔰 اجتماع بايد مساعى كافى به كار برد كه موجبات تفرقه و جدايى ميان زنان و ش
🔵 فلسفۀ حرمت خودآرايى و تبرّج زن براى بيگانه
🔰 اسلام اصرار فراوانى دارد كه محيط خانوادگى آمادگى كامل براى كاميابى زن و شوهر از يكديگر داشته باشد. زن يا مردى كه از اين نظر كوتاهى كند، مورد نكوهش صريح اسلام قرار گرفته است. اسلام اصرار فراوانى به خرج داده كه محيط اجتماع بزرگ محيط كار و عمل و فعاليت بوده و از هر نوع كاميابى جنسى در آن محيط خوددارى شود. فلسفه تحريم نظر بازى و تمتعات جنسى از غير همسر قانونى، و هم فلسفه حرمت خودآرايى و تبرّج زن براى بيگانه همين است.
📖 #مسئله_حجاب
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍂 امام علی علیه السلام: اخْتَارَهُ مِنْ شَجَرَةِ الْأَنْبِيَاءِ وَ مِشْكَاةِ الضِّيَاءِ وَ ذُؤَابَةِ الْعَلْيَاءِ وَ سُرَّةِ الْبَطْحَاءِ وَ مَصَابِيحِ الظُّلْمَةِ وَ يَنَابِيعِ الْحِكْمَة.
🍂 خداوند، محمد صلیاللهعلیهوآلهوسلّم را از دودمان پیامبران و چراغدان نورگستر و خاندان سرآمد و از سرزمین بطحا و از مـیان چراغهای ظلمت و چشمههای حکمت برگزید.
📖 نهج البلاغة ؛ ص۱۵۶
📚 شريف الرضي، محمد بن حسين، نهج البلاغة (للصبحي صالح) - قم، چاپ: اول، ۱۴۱۴ ق.
🔆 وبسایت تخصصی رِواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir