امشب رقیه فهمید بابادوبخش دارد،;
بخشی به روی صحرا،بخشی به روی نیزه😭😭😭😭
@khanjanidroos
نا امیدی از رحمت خداوند چگونه است ؟ چه میگوییم که نا امید میشویم ؟
✅ناامیدی یک حس است. چیزی نیست که شما بگویید و با گفتن آن ناامید شوید. هر کسی ممکن است به دلیلی این حس ناامیدی در درونش به وجود بیاید که البته تمام آن ناشی از تلقین شیطان و گناه است.
@khanjanidroos
✅ راه علاج #ناامیدی از درگاه خداوند چیست ؟ من بسیار از خود و از خدای متعال #ناامید هستم . آیا راه علاجی برای این #دل بیمار هست؟!
✅پاسخ :
به طور حتم و یقین بدانید که اصلاً ناامید نیستید ، چون اگر ناامید بودید ، حتی این سؤال را نیز نمیپرسیدید . همین سؤال و جویایی راه چاره یا علاج ، خود نشان از امیدواری دارد . منتهای مراتب ، وقتی تألم و یا اختلالی در روح ، روان و اعصاب پیدا میشود ، شیاطین نیز فرصت مناسبی برای نفوذ و القای وسوسه پیدا میکنند.
1⃣ناامیدیِ بیجا ، غیر منطقی و خلاف واقعیت ، همان قدر مذموم است که امید بیجا و غیر منطقی مذموم است ، مثل کسی که امید داشته باشد ، روزی از آسمان به جای باران ، طلا ببارد!
2⃣ناامیدی های بیجا ، هم به حَسَبِ شخصِ ناامید و هم به حَسَبِ موضوعات متفاوت است ، اما در ریشه یابی ، میتوان آنها را به طور کلی به دو بخش «عدم شناخت ؛ بالتبع عدم باور» تقسیم نمود.
عدم شناخت خدا ، آنگونه که خودش خود را در کتاب هستی و کتاب وحی (قرآن مجید) معرفی کرده است.
عدم شناخت "خود" ، استعدادها و توانها؛
عدم شناخت نعمت [موقعیت ، شرایط ، امکانات ، مواهب و ...] که موجب ناشکری میشود و ناشکری نیز عذاب دنیوی و اخروی را به دنبال می آورد.
♦️نکته :
"شکر" ، شناخت مُنعم ، نعمت و استفاده ی درست از آن و ضایع نکردن آن میباشد و کمترین حد آن شکرگویی به زبان میباشد.
راه چاره:
پس با توجه به نکات فوق ، اولین و تنها راه چاره و نجات ، "شناخت" است که مبتنی بر "علم و فکر" میباشد ؛ باید مطالعه نمود ، باید قرآن خواند ، باید آموزه های اهل عصمت (علیهم السلام) را که والاترین معلمان و مربیان هستند فرا گرفت ؛ منتهی همه با تفکر ، تأمل و تعقل.
در راستای این شناخت ، ایمان به آن لازم است و باید بدانیم که ایمان ، به قلب "متکبر" وارد نمیشود و نتیجه بگیریم که ناامیدی از رحمت الهی ، که افترای به اوست ، در تکبری (هر چند ناخودآگاه و غیر محسوس) ریشه دارد ، و عارضه ی تکبر نیز با بندگی (عبادت) ریشه کن میشود که سرآمد آن "نماز" میباشد.
در همین راستای شناخت و ایمان ، مبارزه ی منفی نیز لازم است ، یعنی همانگونه که ابتدا باید به «لا إله» ایمان آورد تا ایمان به «الا الله» محقق گردد ، و اهل «یکفر بالطاغوت» شویم تا بتوانیم اهل «یؤمن بالله» شویم ، و باید با هوای نفس مبارزه کنیم تا بتوانیم به جای بندگی نفس ، افسار و کنترل آن را در درست بگیریم ... ، باید با حالات روحی و روانی ، یا افسردگی ، یا عادتهای غلط ذهنی و عملی ، یا با خرافات و آنچه که به حکم عقل ، علم و وحی میدانیم درست نیست و غلط است ، مبارزه کنیم.
🔰"ذکر" یعنی همین یادآوری ها . مرتب و مستمر به خودمان یادآور شویم که خداوند سبحان ، رحمان ، رحیم ، غفار ، رازق ، لطیف ، رئوف و محبوب است ؛ پس هیچ جایی برای ناامیدی وجود ندارد ، ضمن آنکه میدانیم ، ناامیدی به او ، افترای به رحمت واسعه ی اوست ، شرک به اوست و همه از شیطان است ، لذا تأکید نمود که اولاً هیچگاه از رحمت من ناامید نشوید ، ثانیاً دو گناه را هرگز نمیبخشم ، یکی شرک به من است و دیگری ناامیدی از رحمت من (که هر دو اهانت و افترای به خداوند سبحان میباشند).
🔰ذکر نعمت نیز لازم و واجب است ، اگر انسان بررسی ، مطالعه و تفکر کند که از چه نعماتی برخوردار شده است ، میبیند که جایی برای ناامیدی وجود ندارد و میتواند از آن نعمتها استفاده ی بهینه ببرد .
🔰فرمود : «وَ أَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ ؛ و اما نعمتهای پروردگارت را بازگو کن ! / الضَحی ، 11» ؛ و باید بدانیم و توجه داشته باشیم که اولاً بازگویی نعمت ، بدون شناخت آن ممکن نیست و ثانیاً بازگویی (مثل تذکر ، نصیحت ، امر به معروف و نهی از منکر و ...) ، باید اول به خود باشد و سپس به دیگران.
🔸آیا علم امروز در روانشناسی ، تعلیم و تربیت ، باور ، اتکا ، امید ، ترس ... و تدبیر در مدیریت آنها ؛ با این همه پیشرفت ، جز بخش کوچکی از علم کلانی که خداوند متعال در قرآن کریم و بالتبع اهل عصمت در آموزه های خود تعلیم داده اند ، دست یافته و میگوید ؟!
@khanjanidroos
#امام_حسين (ع)، سریعترین راه نجات
◾️ علامه طباطبايی رحمهالله نقل كردهاند كه استاد عرفانشان، حضرت آيتالله سيدعلیآقا قاضی طباطبايی رضواناللهتعالیعليه، میفرمودند: «اگر به جايی رسيدهام، در سايه قرآن و توسل به سيدالشهداء عليه السلام رسيدهام.
@khanjanidroos
بدون تجلي بلای عاشورا، جمال عاشورا تجلي نميکند. ادعاي درک جمال عاشورا، بدون بلا (آن هم بلای ولي خدا)، خيالبافی است. جمال، در متن بلاست.
"اگر اوج پيروزي معنوي سيدالشهدا(ع) که جلوه اي از آن در شفاعت است ديده شود، اگر غلبه و نصرت نهايي سيدالشهدا که از طريق وجود مقدس امام زمان (عج) است، ديده شود معلوم ميشود که کار اباعبدالله(ع) سراسر، جمال و زيبايی است؛ «ما رأيت الا جميلا».
زينب کبري(س) از يک طرف، کار دشمن را میبيند و لعن میکند و از آن طرف، اوج بندگي سيدالشهدا(ع) را میبينند. البته هر چه جمال بندگي سيدالشهدا(ع) را میبيند بلايش سنگينتر ميشود؛ اينطوري نيست که وقتي جمال کار سيدالشهدا(ع) را میبيند بگويد تمام شد برويم جشن بگيريم. ضيافت، ضيافت بلا است! اين است که موهايش سفيد شده و قدش خميده است... .
يکي از اسراري که حادثه کربلا از آن پرده برداشت، اين است که بدون تجلي «بلا»، جمال تجلي نميکند و ادعاي درک جمال، بدون بلا (آن هم بلاي ولي خدا)، خيالبافي است.
جمال، در متن بلاست؛ همانطور که حضرت زينب کبری(س) فرمود: «ما رأيت الّا جميلاً.
@khanjanidroos
☑️ آثار خواندن زیارت عاشورا :
شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان این حکایت را نقل می کنه :
⬅️ یکی از صالحان شهر یزد که به عبادت و بندگی مشغول بود و شب ها در مقبره ای خارج از شهر به نام "مزار" به سر میبرد تعریف می کرد:
در کودکی همسایه ای داشتیم که با هم مکتب می رفتیم و با هم بزرگ شدیم ،
ولی او مسیر درستی رو انتخاب نکرد و عَشّار ( باج بگیر - خفت گیر ) شد .
◀️ تا این که از دنیا رفت و در همین مقبره که من اونجا بودم دفنش کردند ، بعد از گذشت یک ماه خوابش رو دیدم که اوضاع و احوال خوبی داره و هیچ خبری از عذاب نیست!
با تعجب ازش پرسیدم :
شرایط زندگیت طوری نبود که الآن همچین جایگاهی داشته باشی؟!!!
جواب داد:
همین طوره که میگی ، از موقع مرگم در عذاب بودم تا دیشب که همسرِ استاد اشرف حدّاد (آهنگر) مرحوم شد و این جا دفنش کردن ،
از اول شب تا صبح امام حسین -علیه السلام- سه مرتبه به دیدنش اومد ، و بار سوم دستور داد به برکت این خانم عذاب از همه کسایی که اینجا دفن شدن برداشته بشه!
◀️ فردا به بازار آهنگرا رفتم ، استاد اشرف حدّاد رو پیدا کردم و پرسیدم همسر شما تازه مرحوم شدن؟
گفت : بله دیروز از دنیا رفت .
گفتم : به زیارت امام حسین - علیه السلام- رفته بود؟
گفت : نه .
گفتم : برا آقا روضه میخوند؟
گفت : نه .
گفتم : مجلس عزا می گرفت؟
گفت : نه ،
چرا این سوالها رو میپرسی؟!
خواب رو براش تعریف کردم ،
گفت : همسرم هر روز زیارت عاشورا می خوند .
•┈┈••✾❀✿🖤✿❀✾••┈┈•
@khanjanidroos
#فرمول_شفا_بخش
مرحوم آيت الله خويی فرموده بودند در جوانی که در #نجف درس میخواندم؛ خانه کوچک سی چهل متری داشتم و خانمم در خانه #روضه میگرفت و اکثر خانمها هم معمولاً زودتر از روضه به مجلس میآيند و بعد از روضه هم يکی دو ساعت با هم صحبت میکنند. من چون میخواستم مطالعه کنم اين مجلس خانمها مزاحم مطالعه من بود. بعد از چند روز ديدم که اين روضه وقت من را خيلی میگيرد. به خانمم گفتم که اين روضه شما مزاحم درس من است و روضه را به هم زدم. بعد از اين ماجرا چشم من درد شديدی گرفت و بينايیام داشت از بين میرفت. هر چه معالجه کردم خوب نشد. بعد از مدتی خانمم در خواب ديد که به او گفتند شوهر شما چون مجلس روضه را به هم زده است کور میشود. به او بگو از اين کار پشيمان شود و توبه کند و برای شفای چشمش تربت امام حسين علیهالسلام را به چشمش بمالد و آيتالله خويی استغفار میکند و دوباره روضه را در منزلش برقرار میکند و با تربت امام حسين عليهالسلام چشمانش شفا میيابد.
#هر_خانه_یک_حسینیه
@khanjanidroos
به ما دستور دادهاند مهيّاي ظهور باشيد؛ چون ظهور دفعتاً واقع ميشود. اصحاب امام زمان(ع) به علت آمادگي، به محض شنيدن نداي حضرت، همگي در مكّه جمع ميشوند. خب، اينها كه بيكار نيستند، ولي طوري آمادهاند كه اگر آب دستشان باشد، زمين گذاشته، ميروند.
حبيب بن مظاهر در ميان راه حمام با مسلم بن عوسجه برخورد كرد و گفت: كجا ميروي؟ گفت: ميروم تنظيف. گفت: وقت اين كارها نيست; از سيّدالشّهدا(ع) نامه رسيده; بايد رفت; از وسط راه خانه برگشتند و به طرف كربلا رفتند. اين آمادگي خيلي فرق ميكند با آن كسي كه در زمان رسيدن سيّدالشّهدا(ع) به كربلا، تازه براي زن و بچهاش آذوقه ميبرد. خيلي هم دوست دارد به حضرت كمك كند ولي از قبل فرصتها را تخمين نزده، خودش را مهيّا نكرده، اهل سرعت و سبقت نبوده، پيدا است چنين آدمي عقب ميافتد.
اشتغال انسان به كار خويش و اينكه دلمشغولي انسان، كار وليّ خدا نباشد، يا اينكه صبح كه بلند ميشود فكرش اين نباشد كه امروز كجاي كار امام زمان(عج) بر زمين مانده است تا من بردارم، مشكل ساز است."
@khanjanidroos
"اينكه آدم بخواهد جمع بين دنيا و آخرت كند، يعني هم نماز بخواند، هم دين داشته باشد; نه با يزيد بجنگد نه با سيّدالشّهدا(ع); و اراده جمع بين اينها داشته باشد، موجب شد قدم به قدم آمدند به لشكر نخيله! آمدند با اين نيّت كه انشاءالله صلح ميشود! بعد هم گفتند: برويم كربلا انشاءالله اتفاقي نميافتد!
كم كم كار به جايي رسيد كه از همديگر سبقت ميگرفتند مبادا از غنيمت عقب بمانند و مبادا پيش ابن زياد بگويند: اين افراد كوتاهي كردند! غافل از اينكه: تنها ماندن سيّدالشّهدا(ع)، خود بزرگترين جرم است، لازم نيست با ايشان بجنگيم. همين كه دو صف ايجاد شد (صف سيّدالشّهدا(ع) و صف يزيد)، بايد به هر قيمتي شده در صف سيّدالشّهدا(ع) باشيم نه در صف ابن زياد، ولو آخر كار صلح شود. اينكه انسان خيال كند اگر كار به كشتار و ريختن خون سيّدالشّهدا(ع) نرسد، در لشكر ابن زياد بودن جرم نيست، از نقطه ضعفهاي اساسي است. عدهاي بر اين فكر بودند كه ميشود مسلمان بود ولو زير چتر ابن زیاد!!
@khanjanidroos
Zamine_Hajmahdirasuli_Shab1moharam1440_sarallahzanjan.mp3
15.74M
هوا هوای بیقراری شبا شبای سوگواری
خدا رو شکر هنوزم ارباب هوای نوکراتو داری
#حاج_مهدی_رسولی
مرحوم آیةالله مجتهدی تهرانی (رض):
گویند عاشق و معشوقی با هم قرار گذاشتند، معشوق سر قرار آمد ولی دید عاشق خواب است، چند گردو در جیب او ریخت و رفت. عاشق بعدها معشوق را دید و پرسید چرا سر قرار نیامدی؟ معشوق گفت: تو كه میخوابی به درد عاشقی نمیخوری، تو باید بروی گردو بازی كنی.
خواب بر عاشقان حرام بود
خواب آن كس كند كه خام بود
عـجبـاً لِلـمُحِـبِّ كَـیـفَ یَنـام
كُـلُّ نَـومٍ عَلَـی المُحِـبِّ حَـرام
@khanjanidroos
شب جمعه ست دلم کرببلا میخواهد
در حرم حال مناجات و بکا میخواهد
شب جمعه ست دلم شوق پریدن دارد
بوسه بر پهنه ی ایوان طلا میخواهد
اللهم ارزقنا زیارة الحسين عليه السلام
@khanjanidroos
حاج آقا مجتبی تهرانی «رضوان الله تعالی علیه» میفرمودند:
حاجتهای بزرگ خودتان را از آقازادههای کوچک امام حسین [حضرت علی اصغر ع و حضرت رقیه«ع»] بگیرید.
@khanjanidroos
به شش ماهه ی سیدالشهدا(علیه السلام) :
ناله ات در نفس باد، مکرّر گم شد
گریه ی تو وسط خنده ی لشکر گم شد
زوزه ی تیر سه شعبه همه را ساکت کرد
لحظه ای بعد صدای علی اصغر گم شد
قدمی سوی سپاه و قدمی سمت حرم
از خجالت پدر پیر تو سردرگم شد
کاش اجزای تو در قبر تو کامل باشند
گرچه گویند که در عصر دهم سر گم شد
@khanjanidroos
کشتی شکست خوردهٔ طوفان کربلا
در خاک و خون طپیده میدان کربلا
گر چشم روزگار بر او زار میگریست
خون میگذشت از سر ایوان کربلا
قال الصّادق علیه السّلام: رَحِمَ اللّهُ دَمْعَتَکَ، اَما اِنَّکَ مِنَ الَّذینَ یُعَدُّوَنَ مِنْ اَهْلِ الْجَزَعِ لَنا وَالَّذینَ یَفْرَحُونَ لِفَرَحِنا و یَحْزَنُونَ لِحُزْنِنا، اَما اِنّکَ سَتَرى عِنْدَ مَوْتِکَ حُضُورَ آبائى لَکَ…
امام صادق علیه السّلام ، به (مسمع)که از سوگواران و گریه کنندگان بر عزاى حسینى بود، فرمود: خداوند، اشک تو را مورد رحمت قرار دهد. آگاه باش ، تو از آنانى که از دلسوختگان ما به شمار مى آیند، و از آنانى که با شادى ما شاد مى شوند و با اندوه ما غمگین مى گردند. آگاه باش ! تو هنگام مرگ، شاهد حضور پدرانم بر بالین خویش خواهى بود.
وسائل الشیعه،ج ۱۰،ص ۳۹۷
@khanjanidroos
⬛️⚫️⬛️⚫️⬛️
آیت الله جوادی آملی؛
عاشورا را با خود عاشورا بايد شناخت؛؛؛؛؛؛
جريان سيّد شهداء(ع) به منزله تفسير قرآن كريم است ؛؛؛؛؛
@khanjanidroos