مرحوم حاج اسماعیل دولابی میگفتند :
وقتی به خدا بگویی خدایا! من غیر از توکسی را ندارم؛ خدا غیور است وخواستهات را اجابت میکند.
خدا
درکارهمه ، برکت،
درخانه شان ، آرامش،
دروجودشان، نورخودت را قرار بده
بُخل و حسادت تنگ نظری را از همه دور کن. چشم دیدن شادی و موفقیت دیگران را به همه ی ما عطا کن❤️
@rkhanjani
امروز صبح بزرگی برای حقیر فرمود:
🔷 در معیت حضرت آیت الله العظمی بهجت ، به منزل و دیدار مرحوم آیت الله مروارید رفتیم. جز ما سه نفر کس دیگری نبود.
مرحوم آیت الله العظمی بهجت فرمودند:
مشهور شده بود یکی از بزرگان اهل منبر ، قبل از شروع منبر ، سلامی به ساحت اباعبدالله ع می دهند؛ اگر پاسخ بشنوند ، منبر را آغاز می کنند و اگر پاسخی دریافت نکنند ، از منبر پایین می آیند و می روند.
برخی از باخبران ، از ایشان پرسیدند:
چگونه به این مقام رسیدی؟!
فرمود: سالیانی بود که جز من و فلانی کسی یکه تاز عرصه منبر نبود. ولی او سر و گردنی بالاتر از من بود و برتری چشمگیری بر من داشت.
در دل به او حسادت می کردم و دوست داشتم هر جا او منبر می رود ، پس از او منبری روم تا هم خودی نشان دهم هم او را از سکه بیندازم.
این روحیه و خلجان قلبی به شدت آزارم می داد. سعی کردم با خودم مبارزه کنم. از قضا ، یک بار مرا برای یک دهه منبر پس از او دعوت کردند. با خودم مبارزه کردم و گفتم چهل روز به خاطر خدا منبر نمی روم!
چند باری به این ترتیب برای منبر پس از او دعوتم می کردند و من برای فرار از رقابت و خودنمایی ، چهل روز منبر نمی رفتم. تا اینکه کار بدینجا رسید. به عنایت خداوندی ، جواب سلام امام حسین ع را می شنوم.
اگر در آغاز منبری پاسخ سلامش را دریافت نکنم ، می فهمم خراب کرده ام و باید چند وقتی پی ترمیم خود روم!
@rkhanjani
✨دوتا راه برای موفقیت هست
یا اولین باشی
یا بهترین باشی
💫لازمه این دوتا هم
تلاش بی وقفه
و توسلی همیشگی
و تمرڪزی عاقلانست.💝
@rkhanjani
بعضی چیـزها را بایـد هر روز
زندهاش کنی تا خودت زندگی کنی;
عشق را...
ایمان را...
زندگی را …
"لحظه تون سرشار از حس ناب زندگی"
@rkhanjani
❤️امام سجاد (ع) فرمودند:
💠✨رسول خدا(ص) وقتى به خانه خویش میرفت، #اوقاتش را ۳قسمت میڪرد:
①بخشى براى #خدا
②بخشى براى #خانواده
③بخشى براى #خود
📚مکارم الاخلاق
↶【به ما بپیوندید 】↷
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @rkhanjani
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
✍ شرایط #استجابت_دعا
🔸مرحوم #علامه_طباطبایی (رضوان الله تعالی علیه) در درس تفسیر میفرمودند: وقتی خدا میگوید: « ادْعُونِي اسْتَجِبْ لَكُمْ؛ مرا بخوانید، خواسته تان را برایتان مستجاب میکنم» (غافر، 60) این دعا و استجابت بر اساس آیه دوتا شرط دارد: یکی #دعا باشد، دیگر اینکه درخواست از خدا باشد.
🔹گاهی به صورت لقلقه زبان از خدا میخواهم، اما در واقع به کار خودم تکیه دارم. در این صورت، خدا ضمانتی نکرده که این دعا #مستجاب باشد. این نوع درخواست اساساً دعا و در خواست نیست. گاهی در خواست و دعا هست، اما از خدا نیست.
🔸مثلا وقتی میدانم که تمام کارهای خدا بر اساس حکمت است، اگر چیزی را از او بخواهم که میدانم بر خلاف حکمت خداست، در واقع از خدای واقعی که بر اساس حکمت عمل میکند، تقاضا نکردهام. یعنی دعا کردهام، اما از خدا نه!
🔹 درخواست خلاف حکمت از خدای حکیم نوعی جمع بین نقیضین است. یعنی خدایا! این چیزی را که نمیخواهی من از تو میخواهم که بخواه. اگر در موردی، دعای من برخلاف مصلحت شخص من یا برخلاف مصلحت عالم بود یا بدون التزام به اسباب گفتم: خدایا به من مقام پیغمبر (ص) را بده یا خدایا تکلیف را از من بردار! اینگونه دعاها مستجاب نمیشود.
📌 #اخلاق_عرفان
↶【به ما بپیوندید 】↷
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @rkhanjani
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
آياهراس اجتماعي عيب ونقص است يابيماري است؟و چگونه هراس اجتماعي درمهماني را درمان کنيم؟
✅در واقع افرادي دچار هراس اجتماعی هستند نبايد بعلت اين وضعيت خودشان را از جامعه و جمع های خانوادگی و مهمانی ها كنار بكشند و متفاوت با ديگران به اين زندگي نگاه نمايند. بلكه آنها هم مي تواند با همه ضعف ها به موفقيت برسند اگر به اين نكات توجه نمايد.
راهكارهاي عملي درمان؛
1-ارتقا احساس ارزشمندي و اعتماد به نفس: هر چيزي كه بتواند به شما آرامش دهد و احساس ارزشمندي و اعتماد به نفس شما را تقويت كنيد براي رفع مشكل ياد شده مفيد است. مهم ترين آنها عبارتند از:
🌱ورزش مستمر هوازي، ارتباط با افراد شجاع، انس حضوري و غيرحضوري با افراد و اساتيدي كه فن بيان قوي دارند و استفاده از آثار آنها، توجه به تجارب مثبت ريز و درشت به ويژه در خصوص همين مشكل، رويارويي به جاي گريز و تسليم،
🍃-توجه به فراواني و فراگيربودن: حتي اساتيد فن بيان و سخنرانان مشهور اعتراف مي كنند كه با اين ترس در نبرد بوده و هستند. پيوسته در نظر داشته باشيد كه اين هراس نامعقول است و دليلي براي هراس وجود ندارد.
🌱 يادگيري فنون و مهارتهاي بياني: شركت در جلسات فن بيان و يا استفاده از سايتها و نرم افزارهاي اساتيد فن بيان براي رويارويي با هراس جمعي مفيد است.
🍃 تجسم ذهني: براي رويارويي با هراس اجتماعي از تكنيك تجسم ذهني كمك بگيريد. ورزشكاران حرفه اي براي اين كه در ميدان مسابقات موفق عمل كنند جلساتي زير نظر روان شناسان به تمرين هاي تجسم ذهني مي پردازند.
🌳با تصويرسازي مثبت و سازنده خود را در شرايط عيني تصور مي كنند كه به طور تدريجي مراحل ترس و هراس را طي مي كنند و شاهد موفقيت هاي خود هستند.
🌱شرطي سازي و شرطي زدايي: قدرت شرطي شدن زياد است. از شرطي شدن مي توان به صورت مثبت كمك بگيريم.
🌳معمولا هراس از جمع با شرطي شدن منفي همراه بوده است مثلا فرد در كودكي كم رو بوده و هنگام صحبت مسخره شده است يا معلمي دور از فرهنگ او را در جمع تنبيه كلامي و غيركلامي كرده است.
🍃 وقتي فردي هنگام سخن گفتن ديگران را مي خنداند اين قدرت تأثير يك شرطي سازي هم هست يعني تداعي سخنراني با امري خوشايند. بنابراين بايد از شرطي سازي مثبت كمك بگيريم.
🌱هجوم نه گريز: حضرت علي مي فرمايند: اگر از چيزي ترسيديد خودتان را در دل آن قرار دهيد. خود ترس، از چيزي كه مي ترسيم اثر مخربي تري دارد. برخي از سخنرانان مي گويند مي توانيم ازانرژي هيجان طبيعي هراس به نفع خود كمك بگيريم و پرشورتر و با حرارت تري سخن بگوييم يا لطيفه يا حكاياتي تعريف كنيم.
كتب زير را مطالعه كنيد:
-وقتي اضطراب حمله مي كند اثر ديويد برنز،
-آيين سخنراني اثر ديل كارنگي.
-سخن و سخنوري از نظر فن بيان و فن خطابه اثر محمدتقي فلسفي
@rkhanjani
#عرفان 📿کمال ذکر
♦️از دقایقی که استاد ما [آیت الله کشمیری] میفرمودند این بود که، تأثیر اذکار به کمالش است و دارا بودن جمیع شرایط، از #کمال ذکر است و تأثیر آن را در مییابند. پس در #عدم تأثیر گذاری گاهی میفرمود: شما هم خدا را میخواهید و هم خرما را.»
♦️نهالی که کاشته میشود برای آن که به ثمر بنشیند حراست و کود و سم پاشی و به وقت آب دادن و عمودی در کنارش گذاشتن که نهال کج نشود و... لازم دارد.
♦️چون ذاکر یاد حق میکند اما مراقبه ندارد، هر غذایی را میخورد و هر حرفی را میزند، با نفوس رذیله نشست و برخاست میکند و... آن گاه انتظار تأثیر وافی و کافی دارد در حالی که شرایط در او جمع نیست. لذا با #مراقبه اثر اذکار زودتر ظاهر میشود.
♦️« الهی والهمنی ولهاً بذکرک الی ذکرک (زیارت شعبانیه) خدایا مرا واله یاد خود برای خودت گردان.»
در این فقره دعا اشاره شده است که #ذاکر نباید #ذکر را بر #عادت بنا نهد، بلکه #مشتاق و واله و به عبارت دیگر به حالت #جذبه یاد حق کند.
♦️ما مردمی را می بینیم روز و شب ذکر میگویند یا لقلقه لسانی است و عدم توجه به مذکور داشته و میتوان گفت عادت شده است؛ اگر چه مقداری تأثیر دارد، اما اینان با شوق و میل و رغبت درونی ذاکر نیستند.
♦️لذت بردن از کاری دلیل بر میل است و لذّت نبردن از کاری دلیل بر عادت است، پس ذاکر باید شوق و رغبت در ذکر داشته باشد تا یاد مذکور ذائقه باطن او را شیرین کند.
♦️لذا استاد ما میفرمود:« ذکر را باطرب باید گفت.»
📚رساله مقامات معنوی؛ مقام ذاکرین؛ استاد سید علی اکبر صداقت
📌 #اخلاق_عرفان
↶【به ما بپیوندید 】↷
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @rkhanjani
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
مثبت باش وبه زندگی لبخندبزن
هرگز نگو نمی توانم
زیرا توانت را انکار میکنی
بگو سعی ام را میکنم
هرگز نگو خدایا پس کی؟
زیرا برای خداوند تعیین تکلیف میکنی
بگو خدایا بر صبوریم بیفزا
@rkhanjani
#جذب_عشق🍃🌸
#کلام #ارتعاش🍃🌸
✍ﻭﻗﺘﯽ #ﮐﻼﻣﯽ ﺭﺍ ﺟﺎﺭﯼ ﮐﺮﺩﯼ ؛ ﺍﺭﺗﻌﺎﺷﯽ ﻣﯽﺳﺎﺯﯼ... ﻭ ﺍﺭﺗﻌﺎﺵ ﺗﻮ ﻣﻮﺟﯽ ﻣﯽﺳﺎﺯﺩ ﺩﺭ ﺩﻝ ﻣﺨﺎﻃﺐ...! ﮔﺎﻫﯽ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺝ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ؛ ﮐﺴﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺯﯾﺮ ﺑﺮﺩ، ﻭ ﮔﺎﻩ ﺑﻪ ﺍﻭﺝ...! ﺍﻭﻟﯿﻦ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺝ ﺑﻪ ﺑﺎﻻ ﯾﺎ ﺑﻪ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﻣﯿﺮﻭﺩ ﺧﻮﺩ ﺗﻮ ﻫﺴﺘﯽ!
⛔️ ﻣﮕﺬﺍﺭ ﻣﻮﺝ ﮐﻼﻣﺖ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻧﺰﻭﻝ ﺳﻮﻕ ﺩﻫﺪ... ﺍﮔﺮ ﻧﻤﯽ ﺩﺍﻧﯽ ﻧﮕﻮ...! ﺍﮔﺮﻣﯽ ﺩﺍﻧﯽ ﺑﻪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺷﯿﻮﻩ ﺑﮕﻮ! ﺑﺎﯾﺪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺯﯾﺒﺎ ﺗﺮﯾﻦﻫﺎﯾﺖ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺯﺑﺎﻥ ﺁﻭﺭﯼ! ﺣﺘﯽ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎﻣﻪﯼ ﺧﺸﻢ! ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﮐﻪ ﮐﻼﻡ ﺗﻮ ﺟﺎﺭﯼ ﻣﯿﺴﺎﺯﺩ... ﻫﻤﻪ ﺁن ﭼﯿﺰﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻟﺤﻈﻪ ﻫﺴﺘﯽ! ﺑﮕﺬﺍﺭ ﺗﺎ ﻓﻘﻂ خوبی هایت ﺟﺎﺭﯼ ﺷود.
📌 #اخلاق_عرفان
↶【به ما بپیوندید 】↷
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @rkhanjani
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
🔆🔹#عرفان_امام
✍امام راحل #عرفان را #جدای از #حضور در صحنه های مختلف اجتماعی نمی داند، بلکه آن را وسیله ای برای تحوّل و اصلاح جامعه و مردم معرفی می کند و عارف واقعی را کسی می داند که انگیزۀ او الهی باشد.
🔆🔹آنچه سلوک عرفانی امام(س) را از ویژگی خاصی برخوردار می نماید، طی نمودن #سفرهای چهارگانۀ معنوی که به صورت کامل است؛ به گونه ای که ایشان را از سایر عارفان #ممتاز ساخته بود.
سلوک #عرفانی و #امام_خمینی (س)
حجة الاسلام سید حسین حسینی🔻
گرچه امام خمینی(س) به عنوان یک فقیه و عالم دینی شهرت داشت، اما اندیشه و سخن او محدود در فروعات فقهی نبود؛ او در عرصه های اخلاق، سیاست، فلسفه و عرفان نیز صاحب نظر بود و آراء او مورد توجه همۀ ژرف اندیشان بوده و خواهد بود؛ گرچه افکار عرفانی این مرد بزرگ شاید کم تر مورد گفت وگوی اندیشمندان قرار گرفته باشد. در یک نگاه اجمالی می توان دربارۀ برخی از آراء او به اشارت چنین گفت: امام خمینی(س) از همان دوران جوانی که دروس معمول طلبگی و حوزه را می خواند، به افکار و نظرات عرفا توجه نمود و آن ها را نیز مورد مطالعه قرار داد و با بزرگانی که در این میدان، صاحب رأی بودند مجالست نمود.
🔆🔹موضوع #عرفان، #خداشناسی است که از طریق تهذیب نفس و شهود قلبی صورت می گیرد و منجر به یک معرفت شهودی و علم حضوری می گردد. منابع غنی عرفان چیزی نیست جز قرآن کریم و سخنان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلامکه مفسران حقیقی قرآن و کتاب خداوند می باشند. انسان فطرتاً طالب کمال است و این کمال خواهی او، نشانۀ وجود کامل مطلق در هستی است. رسیدن به باطن و حقیقت میسّر نمی شود مگر از طریق عمل به تکالیف و عبادات شرعیه. و راه شهود قلبی، عمل به فروعات فقهیه و احکام شریعت است. براهین عقلی در علوم، مرحلۀ اول رسیدن به معرفت شهودی است و بین این دو هیچ تعارضی وجود ندارد.
🔆🔹در طی سیر و سلوک، وجود یک مرشد و راهنما که طریق را نشان دهد، لازم و ضروری است و بدون آن، سالک در خطر گمراهی قرار دارد. عرفان به معنای گوشه گیری و انزوا نیست؛ بلکه عرفان، عین حضور در جمع است و عارف نیز راهنمای راه برای مردم می باشد.
📌 #اخلاق_عرفان
↶【به ما بپیوندید 】↷
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @rkhanjani
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
👌#عکس_نوشت
#مناسب_استوری
💯#خمینی_خداخواه!
⚜رمز موفقیت #امام و روح حرکت امام و ویژگى شخصیت امام در بین تمام #رهبران_جهان در این کلمه نهفته بود که او خداخواه بود، عاشق خدا بود و سراز پا نمیشناخت. همه چیز را براى خدا میخواست.
۷۸/۳/۱۴
🔹#آیت_الله_مصباح
📌 #اخلاق_عرفان
↶【به ما بپیوندید 】↷
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @rkhanjani
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯